Never give up on your dreams!


Because today I got my visa. And I realize that I've made it.

It starts with a dream in your youth. With a little encouragement, discipline and determination we all have the power inside each of us to reach our goals and what we feel is the impossible. It's all abut believing in yourself.
And if you can dream it, you can do it.

Frågestund

Idag är det prick en månad kvar till avfärd så jag tänkte sätta igång min sista frågestund här i Sverige. Hit me!


Saltholmen

Mötte denna snyggingen i brunnsparken, vi köpte med oss picnik och tog sen spårvagnen till Saltholmen

Vi sola i några timmar, lyssna på sommarmusik och catchade up på allt som hänt sen vi sågs senast

Annika joinade oss och hon hade med sig chips och marabou och massa saker att berätta

De två tog ett dopp i det blå.

Vi åkte till järntorget. Powie och Pannika åt sushi medans vi satt och lyssna på ett soul band som spelade.

Underbara sommar.

Min mamma lärde mig att man ska göra vardagen till en fest.


Boken, tidningen och brillorna är med, ipod är laddad, anannasen är skivad, bikinin är på. Jag tänker spendera min dag på saltholmen med några väldigt efterlängtade vänner. Vi hörs när jag kommer hem igen. Många pussar och kramar på er, ut och skin!

Tickets to freedom


Kommer resa från göteborg till stockholm och sen enda vägen till the big apple. Jag fattade ingenting först, 2 och en halv timme tar det väl ändå inte till NY men det är ju 12.55 us time höhöh, så 8 timmar typ :) Jag undrar vad jag kommer känna när jag sätter mig på flyget, säkert en 100 saker samtidigt.

Och sen efter massa shopping så åker jag hem kan man väl säga, till Arizona. Och jag träffar min värd familj för första gången den 1 augusti. Jag kan verkligen inte vänta! Vad som känns så otroligt bra är att jag känner mig så trygg med min värd familj. Jag vet att jag kommer till väldigt fina människor. Herregud, kan ni tänka er hur det blir att träffa människorna man kommer spendera det kommande året med? Och se staden man ska bo i. Caaaan't waiiiiitttt

Summer break

Jag har haft en alldeles underbar sommardag, en sån dag som Bruno Mars sjunger om i sin lazy song. Jag har mest legat i hängmattan och lyssnat på musik och läst böcker, pysslat lite med mitt fotoalbum och druckit saft. Jag har grillat (veggie)hamburgare, två gånger och ätit fruktsallad till både frukost och mellanmål. Sommarmat. Pancakes har varit (... vad heter company på svenska? justja) sällskap för dagen. Hon njöt sommaren lika mycket som jag och busa omkring i trädgården. Sen fick jag mina flygtider och det förgyllde min dag ännu mera! För det mesta är det som om allt bara är en dröm men när man håller amerikanska dollar i handen, besöker amerikanska ambasaden och får hem flygbiljetterna, ja då inser man att det nog är på riktigt. Jag förväntar mig att jag får en chock när jag landar i New York och fattar att allt det är verklighet.

Haha, kolla sötisen!


Peak från mitt fotoalbum. Lite av vad jag tänker jag på när jag tänker på USA. Jag fattar ju att man inte kan bedömma ett land med 106 miljoner människor efter vad man ser i film men jag åker ju till USA för att få en verklig uppfattning. Detta är min bild så länge. Hur tänker ni er Amrika? Kram

HAR FÅTT MINA FLYGBILJETTER!

We run this world, girls

“I try to write songs that will bring out the best in all of us and keep us close together. I think about saying the things that women want to say but sometimes are not confident enough to say. I’m going to continue to write those songs that give women strength.” - Beyonce


Har precis varit ute och sprungit. Även om jag inte lyckades hela varvet så är man en vinnare bara av att komma iväg. Och jag älskar ego boosten man får efteråt. Jag kom hem och njöt en stor bit rabarberpaj.

In neew yooooork, concrete jungle where dreams are made of

Maria (som jag träffade i sthlm nu i helgen) skrev just till mig på facebook att hon tar flyget den 29 juli precis som mig så vi kommer vara på samma soft landing camp i New York! Åh vi kommer ha så himla kul, lots of shopping ;)) In på goingens hennes blogg

When in doubt - make cupcakes

Vad besviken man blev när man kollade ut imorses och såg att solen hade försvunnit igen. Det skulle lika gärna kunna vara höst med detta vädret. Men det är det ju inte så jag tänker gå ut och plocka några rabarber och göra en delicious paj. För sånt kan man inte göra på hösten. När pajen är färdig tänker jag slänga mig på soffan och kolla på någon mysig serie.

# Things I love:
När ens favoritkaraktärer är tillsammans irl

Rachel Bilson & Adam Brody -  The o.c

Nina Dobrev & Ian Somerhalder - Vampire diareis

High School never ends.

 

and the day came when the risk it took to remain tigh and closed in a bud, was more painful then the risk it took to bloom. This is the element of freedom.

Fråga: Du kan väl visa din scrapbook som du skulle börja på? :D skulle vara jätteroligt att se hur långt du kommit!
Svar: Det är klart jag kan! Grejen är bara att jag inte kommit så lånt än. Jag vill ha med allting så eftersom att allt började med en dröm så har jag försökt att förklara min dröm i bilder som i en visionboard. Många av bilderna finns på bloggen :) Mycket av varför jag vill åka som utbytesstudent är för att befria mig, utmana mig själv, skapa minnen och ta en risk, leva på ett ställe som är helt oupptäckt och det är vad jag har velat få fram. På nästa sida vill jag göra lite samma sak men med fler bilder på USA, palmer, high school, prom, lettermans jackets, matcher och sånt för det är ju det jag drömmer om att få uppleva. Det låter lite flummigt haha men jag tror att det kommer bli kul att se tillbaka på sen :) Jag tar bättre bilder när jag har kommit lite längre

Arrival news

"Just got your flight info from ISE. Suppose you know this already, but you'll be arriving Mon, Aug 1st @ 12:30 PM on US Airways. Now we can set our countdown clock. :-)"
29 juli åker jag till USA. 1 Augusti anländer jag i Arizona, fy sjutton vad jag längtar!

Fina Arizona, Grand Canyon


Sthlm pics

Hellloooo. Long time no see! Mitt internet has been shut down. Min svenska är inte så bra just nu. Här kommer fler bilder ifrån Stockholm
Detta följde med, amerikanska-ambassaden-paperwork
På tåget mumsade jag på massa goda grejer, som dessa mini oreos

Jag sov hos den här tjejen, i Augusti åker hon till Ohio

Vi åt marshmellows + smält choklad

Var på utbytesträff på Italiensk resturang vapiano

På explorius kontor med Maria och Maria

Besök på explorius kontor

Idag besökte jag Maria och Maria explorius kontor i Sthlm! Maria missade infomötet i maj så vi åkte dit för ta igen vad hon missat. Det var jättekul att se vart de jobbar men så roligt också för att personalen på explorius är så snälla! Man märker verkligen att de brinner för att stötta oss utbytesstudenter så bra dom bara kan. Jag har aldrig ångrat mitt val att åka med dom! Medans andra organisationer fixar både språkresor och au pair år så fokuserar explorius helt på high school. Jag har hört dåligt om både STS och EF men aldrig något dåligt om Explorius och jag har inget dåligt att tillägga själv. Det är en liten och personlig organisation som jag är supernöjd med!

Dessa dagar har varit så mycket USA och high school och det är perfekt för det är det ända som snurrar i mitt huvud, det är så bra att vara med folk som talar samma språk då. Imorgon kommer jag hem igen och då kommer fler bilder från stockholm. Funderar på att ha en frågestund snart. Jag funderar på att sova snart. Kram på er, sov fantastiskt gott och så hörs vi! :) Poooooooooooossssssssss

Synd att alla inte kom med. Bakom oss fanns klockar med tid för New York, Los Angeles och Stockholm

Denna bilden laddade explorius upp på deras facebook och skrev "fin besök på kontoret idag" :)Staring at the blank page before you, open up the dirty window, let the sun illuminate the words that you can not find. Reaching for something in the distance, so close you can almost taste it. Release your inhibitions.

Ett tjockt fotoalbum köpte jag idag på panduro med fina pennor och klistermärken till. Jag älskar att ha min oskriva bok med tomma, svarta papper som bara väntar på att bli klottrade med usa. Och jag ska klistra in allt jag kommer över. Den ska va riktigt tjock när jag är färdig med den med. På papprerna ska packlista, flygbiljetter, bilder och texter från NY, dagsbeskrivning, skolshema, massa bilder, en tagg från en arizonsk kaktus, brev, skolarbeten, mitt första A i betyg, broshyrer, vykort, frimärken, biljett till prom, min skolas logga, en dollar, låttetexter, citat, felsägelser, explorius brev, tankar, mitt visum, och bilder material från förprocessen, mitt "du har blivit antagen" brev, ett blogginlägg, minnen, topplistor, pussmunnar, bildrämsa från en photo booth, biobesök finnas.

Har printat ut bilder till min första sida som ska vara täckt bilder som vision av min dröm. Ni ska nog snart få se hur det blir :)


Amerikanska Ambasaden - check

Heeei bloggin! Nej skojjaba.
Vilken dag! Allt som skulle kunna ha gå fel har gått fel, men allting har också löst sig som tur är. Nu ska jag berätta om hur det var på ambasaden. Det var inte alls vad jag trodde, alls. Whooo, detta kommer bli ett långt inlägg.

Jag och Maria gick upp kring 7, jag hade inte sovit nånting nästan men jag var pigg ändå, entusiastisk. Lite smink, frukost och på med kläder och vi va ut genom dörren snabbt som tusan. Jag var stressad, nervös och taggad.

Vi kom fram till ambasaden som såg ut som ett fängelse med stängsel runt om och allt. Vi fick ställa oss i en lång kö utanför byggnaden, den tog typ en timma. Blev jätte rädd att jag skulle komma föresent och missa min tid för det stod att den kunde bli cancelled då. Jag prata med en tjej från Moskva och hon hade varit på ambasaden massa gånger och sa att de inte alls brydde sig om man var sen till intervjun för de ropade upp i slumpmässig ordning till intervjun ändå sen. Hade kul med hon och Maria i alla fall. Pratade engelska med tjejen hela tiden och sen när jag skulle fråga Maria hur det kändes blev det "Hur feels det?" haha.. det kommer bli så kul sen!

I alla fall. När det var dags för mig att gå in till entren kom jag till en man som jag skulle visa pass, kvitto och application confirmation för. Alla pratade engelska förresten. Och kom sedan in i ett rum med bara mig och massa vakter, men de skämtade och jag skämtade tillbaka - det var inte så stelt, alla var jättesnälla. Dom frågade om jag hade några värdesaker med mig men jag sa "nope. I will be a easy one" för jag hade bara min jacka och det var allt. Det stod också att man inte fick ta med sig saker, ingen väska, telefoner, kameror.. ingenting. Bara visumpapprerna. Men alla hade med sig grejer såg jag och det var tydligen så att man kunde lämna av sina grejer och få en lapp med siffra

När jag var färdig med min granskning blev jag hänvisad till en väg som ledde upp till ingång för själva ambasaden och nonimigrants visas. Där fick jag en nummerlapp, det tog typ en minut och sen var det min tur. Jag fick lämna in alla mina papper till en tjej vid en disk som gav dom vidare till min intervjuare sen. Sedan fick man sitta och vänta tills det var ens tur. Det var ett väntrum med massa stolar och det var massa folk och höglivat. Jag älskade att sitta där. Älskade hela denna processen. Det var som om man var i USA för några timmar. Allt hade om USA, allt skedde på engelska. Allt man hörde var Amerikanska, det var så härligt. I slutet av rummet var det luckor. Jag fick vänta i ca 40 minuter. Maria och tjejen från kön satte bredvid och det var inte alls så tråkigt.  Jag trodde att intervjun skulle vara i ett stort rum med stora fåtöljer, 4 vakter och en intervjuare och all eyes on me. Dödsseriöst. Men jag kom fram till luckan och en tant frågade mig. 
"So, you're surely going to Tempe, Arizona?"
"I am"
"It will be grat. It's an intresting part of the world."
"I can imagine" var allt

jag fick ge fingeravtryck på en skanner. Fick reda på att mitt visum kommer till brevlådan om en vecka. Att jag skulle ta med mig ds-2019 lappen till USA. Sen var jag färdig. Det var inte svårare än så. Jag var till och med tvungen att fråga om jag verkligen var färdig haha. Jag väntade på Maria tills hon var klar, läste en tidning. Maria kom ut. Och sen var jag så otroligt dum. Jag stängde ihop tidningen, med Ds-2019 papprerna i och lämnade den på min plats och jag ut från ambasaden. Den lappen är underlag för mitt visum, utan den kommer man inte in i landet. Jag fick vänt tills 13.00 innan jag kunde ringa upp ambasaden för att fråga om de hade hittat den. De svarade inte på min fråga. Jag kunde inte äta, var så himla rädd och arg på mig själv som kunde lämna kvar den ända viktiga pappret. Hade gråt i halsen ända tills mamma ringde och sa att de hade blivit hittade och skulle skickas med mig tillsammans med mitt visum. Blev så glad att allt gråt kom ut och jag tror att jag mer eller mindre skrek mitt på gatan. Det var min visum process. Allt är färdigt nu med USA. Den ända saken som är kvar att stryka från listan med saker kvar är the take off!!

Resten av dagen var mer eller mindre skit, problem efter problem men det får jag berätta om nån gång. Nu ska jag vara social med Maria.

Imorgon är det utbytesträff i stockholm och jag och Maria ska shoppa i stan. Vi hörs. Loooooove :)

Tihi

Hihi nu gör jag ett litet inlägg här! Ville bara säga att Eira är så fin och snart hoppar vi i säng, vi hörs imorn. Have a good night// Maria

Dan före dopparedan

Jag och mamma har stressat som tusan idag. Det har varit så himla mycket förbredelser för detta år, det ärverkligen galet. USA är verkligen krävande. Vi skulle till skattemyndigheterna och fixa personbevis, ta kort hos fotograf, fixa rekomenderat kuvert, köpa mat som jag skulle ha på tåget, flytta en cykel. Jag stressade så jag hade ont i magen för 15 gick till stockholm och att komma till amerikanska ambasaden utan allt man behöver hade inte vara acceptable. Vi lyckades precis fixa ihop allt i alla fall men jag tipsar andra att inte ta saker i sista minut. Nu ska jag upp om 9 timmar. Om 10 är det dags för intervju på Us embassy. Wish me good luck!

Så att åka tåg i 3 timmar efter all stress var bara skönt. Det regna på vägen och jag smaska på mini orios och var rätt nöjd.

Och så träffade jag Maria på stationen i sthlm. Vi har aldrig kännt varandra innan men det märks inte. Underbart att vi utbytesstudenter har så bra kontakt att man till och med kan sova hos varandra. Och så snällt att hon låter mig göra det trots att vi knappt känner varandra.

Swedish fish, trodde bara detta fanns i USA men obviously not :)

Cutie!

Sevis fee check. Kvitto från bank check. Ds-2019 check. Ds-160 confirmation check. Pass check. Personbevis check. Foto check. US embassy, bring it on!

Ett stopp innan USA

Nu är det snart dags för mig att sätta mig på tåget upp mot stockholm. När jag kommer fram möter min utbytesvän Maria upp mig och jag ska bo hos tills torsdag. Ska bli så himla kul!! Vi har engelsk intervju på amerikanska ambasaden imorgon (nervöst!) och på onsdag ska vi träffas med andra utbytesstudenter. I'll talk to you later, hopefully soon :)) hugs

Miles to go before I sleep

Om du skulle beskriva dig själv med en låt vilken skulle det vara då?

Brendan James - All I can see: "Those who journey can easily understand, the more they see, the more they learn, the more that they will be. So this I swear to you, and this I swear to me: I"ll never rest til I've seen all I can see. I know I will stumble but time is precious my friend."

Christina Aguilera - Here to stay:
"I've never been the type to be shy, I know that some would say I'm too headstrong, but i'd rather be a woman who voices her mind whether you think I'm right or wrong. So say what you will, time will reveal in the end, that I will be here still"

The Ark - It takes a fool to remain sane:
"For a couple of years as it drenched my fears of becoming like the others who become unhappy mothers and fathers of unhappy kids. And why is that? 'Cause they've forgotten how to play, or maybe they're afraid to feel ashamed, to seem strange, to seem insane, to gain weight, to seem gay. I tell you this: That it takes a fool to remain sane."

The black eyed peas - Where it the love: But if you only have love for your own race then you only leave space to discriminate and to discriminate only generates hate and when you hate then you're bound to get irate. Badness is what you demonstrate  and that's exactly how anger works and operates. Now, you gotta have love just to set it straight

Miley Cyrius - The climb: "There's always gonna be another mountain, I'm always gonna wanna make it move"

Gotta get up. Keep my head up. Gonna keep on turning it up. Never let up. If I keep stepping it up I'ma gonna prove that I ain't never gonna be stopped. Like it or not.

Vet ni hur många gånger jag kännt mig som en förlorare? Alldeles för många gånger. Jag har förlorat mig själv för andras egoism och stålthet. Bett om hjälp till kuratorer och familjeterapefter Jag ringde till mamma och sa att jag inte orkade gå på Ånässkolan längre.

Men jag är en vinnare. För jag fortsatte frammåt och jag kämpade för livet och för min rättvisa, för mig själv. Jag gick emot allt och kom ut på andra sidan. Jag ramlade massor men jag tog mig upp igen. Jag skulle kunna vara livrädd för livet men om 40 dagar kastar jag mig ut på osäkert vatten, jag är en vinnare. För jag lyssnade inte på när människor sa att jag inte skulle bli något och jag lät dem inte vinna över mig eller fängsla mig i osäkerhet. Jag tog kampen över mig själv och jag är stolt över att jag är stark nog i mig själv att stå på egna ben i ett land jag aldrig varit. Jag är stolt över mig själv för jag tycks bli något trotts allt. Så kanske var jag inte så liten trotts allt, det var människor som var små, det var aldrig mod eller styrka i deras handlingar. 

Frågor:

hanna om Potato:
hej eira , jag har några frågor hoppas du på att f¨å se hollywood skylten ? och när du kmr tbx från USA ska du gå om en klass ? , vilket gymnasium har du tänkt på att börja på ? vad är det för skillnad mellan USA och Amerika lr är det samma sak hahah !
bor du i alngsås lr gbg ?
grym blogg , kramar ! :D
Svar: Hej du :)) Det hade varit superkul att se hollywood skylten, det måste man ju göra nån gång i sitt liv i alla fall! Hade älskat att se walk of fame också, speciellt Christina Aguileras, har varit ett besatt fan sen jag var 8 haha :) Men vi får se, är tacksam bara min värdfamilj vill ta mig nånstans. Yes det stämmer, detta blir som ett sabbatsår så jag hoppar in i tvåan när jag kommer tillbaka. Jag vet inte riktigt vart jag vill börja för skola sen, har så svårt att se mig i Sverige. Jag tror inte att det är någon som tror mig när jag säger detta men jag har lite funderat på att börja på alströmer i alingsås sen. Men har ju ett tag att bestäma mig.  Haha söt! USA står för united states of america, så ja det är samma :) Jag bor i alingsås men pluggat i göteborg och är för det mesta där. Tack så jätte mycket fina du. Kram på dig tillbaka!

Någon mer som är taggad?

potatisfestivalen 2011

 

Bananapancakes

 

Om ni rullar ner förresten så kan ni se hur varmt det är i Arizona just nu. Det brukar aldrig vara kallare än 27 grader. Det är värt att notera också att det är 32 gradet NATT i Tempe och 14 på dagen här.

 

Potato

Hello people :) Det är potatisfestivalen här i helgen. Jag vet, det låter helt sjukt löjligt men det är ett årligt tivoli som vi har här i Alingsås för att fira våran älskade Jonas Alströmmer som tog potatisen till europa. Jag har gått både torsdag och fredag och ska nog dit ikväll också. Jag älskar potatisfestivalen, varje år är det samma sak; virvelvinden, musiken från storascenen som hörs enda vägen hem, alla kända ansikten man stöter på, lyckojul (eller otursjul för mig som aldrig vunnit), donuts och sockervadd. Kameran har varit med mig alla dagar i alla fall och jag ska ladda upp masa bilder sen. Kram på er!

Cause every wasted day becomes a wasted chance. You're gonna wake up feeling sorry, cause life won't wait. I guess it's up to you.

I look around me  but all I seem to see is people going nowhere, expecting sympathy 
It's like we're going through the motions of a scripted destiny 
Tell me where's our inspiration if life won't wait. I guess it's up to me 

No we're not gonna waste another moment in this town. We won't come back the world is calling out
Leave the past in the past gonna find the future. Well so long, you'll miss me when I'm gone

Procrastination, running circles in my head. While you sit there contemplating, you're wound up left for dead. 
Life is what happens w h i l e   y o u ' r e  b u s y   m a k i n g   y o u r   e x c u s e s  
Another day, another casualty, but that won't happen to me


Won't look back when I say goodbye. I'm gonna leave this hole behind me, gonna take what's mine tonight 
Cause every wasted day becomes a wasted chance. You're gonna wake up feeling sorry cause life won't wait 
I guess it's up to you Simple plan - when I'm gone

Xoxo

Jag har som tradition att varje sommar dra igenom en serie under dagar med dåligt väder. I sverige är väl antal regndagar större än soldagar? Anyway. Denna sommaren ska jag se Gossip Girl är min plan. Har helt missat den serien för den startade när jag var mitt uppe med min cheerleading och då hade jag aldrig tid. Har så många vänner som är fast, plus att det är samma director som i O.C som jag älskar. Roligt med Gossip Girl är ju också att den utspelar sig mycket på New Yorks gator, dit jag ska om 42 dagar idag :))

the seasons have changed and so have we

Vilket mysväder det är idag. Jag har kilat förbi pappa för att hämta upp en stor bunt med böcker, serie-boxar och filmer. Idag ska det kuras upp i soffan och tändas ljus och ätas jordgubbar! Den enda tiden jag kommer spendera ute är min lilla promenad till ett fik. Mamma har lärt mig att varje dag tänka "vad ska jag göra för att göra denna dagen viktig" så tills solen tittar fram igen så tänker jag go with the flow och göra det bästa jag kan med dessa regninga dagar. Sol får jag ju massor av sen

Har någon av er smakat macarons? Jag tycker man ser dom överallt now days, mitt nästa mål i livet är typ att smaka en och se om de är värda all uppmärksamhet. Väldigt söta i alla fall

I'll taste the sky and feel alive again

Jag har egentligen lagt mig för natten men jag kan inte sova. Utbytesåret ger mig problem med sömnen. Jag ligger här alldelles för exhalterad för att ens kunna vila ögonen. Alla tankar och framtidsbilder gör mig bara väldigt pigg. Ni kan tro att jag har fina drömmar när jag äntligen somnar sen. Och sen på dagen är det samma sak. Den här drömmen är med mig minst varje minut. Den sämsta frågan man kan fråga en utbytesstudent är nog "hur känns det?" för det känns 100 saker samtidigt.

“I laugh a lot lately. People expect me to cry, but I always laugh when things go wrong.”

Idag har jag varit med Emmy mest hela dagen. Vi har snackat i min trädgård och ätit rabarber. Tog en sväng till affären och köpe bröd och naturgodis. Älskar att allt är så lätt på sommaren. Älskar också att lilla Alingsås blir så levande. På vintern är verkligen Sverige dött. Men på sommaren så är alla ute och man hinner knappt gå några meter innan man träffar ett nytt ansikte man känner igen. Nu ska jag äta vegitarisk lasagne och sen ska jag på potatisfestivalen, ett årligt tivoli med marknader och karuseller som är här i min stad. Puss och kram och massa kärlek till er alla, fina människor.

Work it gurl!

Freckles

Ett sommartecken jag älskar är när alla solfräknar kommer fram för det är så himla sött och charmigt. Jag får ytterst få, bara några över min näsa och jag önska att jag hade ärvt massa fler av min mammas som har hur mycket som hellst. Jag älskar alla drag som liksom inte alla har, fräknar är ett sånt.

The little girl with the big voice

Nu ska jag och mamma kolla på min favoritfilm burlesque som kom ut på dvd idag! Jag orkar inte skriva vad den handlar om, ni får helt enkelt se den! Jag älskar den för den är väldigt kvinnlig, och sexig utan att vara naken eller vulgär. Inte en djup film men den är underhållande, fin och har intressanta skådespelare och musik. Den är glittrig och spektakulär. En film som handlar om att komma från ingenting till att bli något stort. Om att följa sina drömmar.

And I'm up in the air

Nu har alla mina tidigare problem löst sig. Jag bokade just min intervju med amerikanska ambasaden! Den 21 är min intervju i stockholm. Det bästa av allt är att Maria som också är utbytesstudent har samma tid så jag kommer bo hos henne ett par dagar eftersom att hon bor i STHLM och vi ska ha skitmysigt och grilla marshmellows och grejer!
Idag handlade jag lite presenter till min fina värdfamilj men jag kan inte berätta vad eftersom att de läser min blogg. Men det är svenskt i alla fall :) Jag får berätta om hm.. ungefär en månad nu. Det är helt galet!

Såna här bilder ger mig fjärilar i magen. Tänk när man sitter där i stolen och sagt hej då till alla och känner planet lyfter och man ser allt bli mindre och mindre. Och man ser sitt hem försvinna. Nästa gång man sätter sin fot utanför planet är man i USA, ens nya hem för det kommande året.

Otursdag

Imorses var det upp tidigt som gällde. Mamma hade fixat en tandläkartid för mig eftersom att jag inte får nån tandläkar tid i USA sen. Så nu smakar det banankräm i hela munnen. Vi har suttit med visumet sen igår. Allt gick jättebra förutom bilden man skulle skicka in som skulle vara perfekt in i minsta detalja. Exakta mått i m.m, vit bakgrund, inga skuggor, klar bild, inget grumligt, ansiktet mitt i bilden, inte för mycket kropp, inte för mycket bakgrund. Äntligen fick vi skickat in en som blev approved i alla fall. Sen dess har vi försökt att boka tid för intervju med amerikanska ambasaden men precis som allt annat så fungerar inte det idag, systemet är nere och det finns jättefå tider kvar. Nu ska jag berätta allt som gått fel idag. Jag brukar lista vad som gör mig glad så jag har tillgodo att klaga lite.

  • När jag skulle till tandläkaren så hade tydligen tandvården jag normalt går till lagt ner. Märkte jag. Så jag fick åka tillbaka och genom hela stan.
  • Jag hade tandsten så jag har fått ytterliggare en tid.
  • Bilden som skulle skickas in till mitt visa tog det 100 år att fixa
  • När vi skule skriva ut min ansöka så slutade skrivaren att fungera för när jag skulle sätta in kontakten gick en propp
  • Det går inte att få tag i pappa, det går inte att ringa till banken
  • Det går inte att boka tid till intervju
Jag vågar inte gå ut, tror det kan vara en hälsorisk. Känns som allt kan gå fel idag.

Sånnahär bilder är verkligen smikrande ;)

1 thing: if it makes you happy - do it!

Jossefiiin om You had me at hello.:

Hej Eira =) Jag har en fråga tvekade du aldrig på att åka iväg? Det är ju en stor grej att lämna sitt liv. Jag vill plugga i USA men jag är osäkerpå om jag vågar. Om du hade någon rädsla innan du ansökte hur tacklade du den då? Tack gör en bra blogg
Svar: Det gör jag gärna..  men det kommer bli ett långt svar ;)

 

Jag insåg tidigt att ett utbytesår inte kommer vara så lätt hela tiden. Men jag insåg också att så länge man känner något så är det okej. Kom på att när jag dör vill jag inte ha några ”what if’s” kvar i mitt huvud. Jag vill inte dö nyfiken eller ha ångest över det jag aldrig såg eller gjorde. Jag vill leva mitt liv och veta att jag tog alla chanser och att jag inte lät rädsla styra mitt liv. Att jag var den bästa versionen av mig själv, gjorde det bästa jag kunde med mitt liv. Där alla människor som inte trodde på mig blev motbevisade. Jag drömde stort och skapade mig ett stort liv för mig själv. Inte ett jag-följer-strömmen-liv kanske. Inte ett liv som jag förväntas leva, men det liv jag vill leva. Och just nu innebär det att jag vill komma iväg ifrån Sverige och leva ett liv olikt alla mina tidigare i the United States of America. För mig känns det konstigt att leva på samma ställe om det finns så mycket att se. Och to be honset, jag tror inte jag kommer missa särskilt mycket det år jag blir borta. Ingenting oförutsägbart i alla fall.

Jag vet att det är lite som att hoppa av ett stup det där med att åka iväg som utbytesstudent. Det kommer garanterat att vara jobbigt i stunder men ”what doesn’t kill us makes us stronger” right? Om man utmana sig själv blir man hela tiden lite starkare och lite klokare. Jag tror det är viktigt att ha som utgångsläge i livet att hela tiden växa och gå framåt. Genom att pusha sin rädsla tar man ytterligare några steg fram.


Överväg negativa men framförallt positiva aspekter med att åka. Funderar på vad det egentligen är som stoppar dig. Fundera på vad man får ut av ett år i USA. Fundera på vad du egentligen skulle gå miste om som är så viktigt. Tro på dig själv, du är starkare än du tror. Om inte annat så kommer du bevisa för dig själv att du är en riktig kämpe efter ett år på egna ben. Och kom ihåg, om 20 år så ångrar man inte det man gjorde. Bara det man inte gjorde. Livet är kort så gör det bästa du kan med det. Ta risker och lev till fullo :)

 

Visum

Fick äntligen min studentvisum ansökan idag. Det är så konstigt, har läst så många utbytesbloggar från tidigare år om hur denna processen gick för dem - nu skriver jag om det själv. Detta är också ett täcken på att jag snart åker, visumet har alltid legat som en sak man fixar strax innan man åker ju. Har inte börjat med den ännu men den ska tydligen vara rätt jobbig Jag ska boka min intervju med amerikanska ambasaden snart, den är ju i sthlm så bäst är nog om jag tar det innan jag börjar sommarjobba. Tycker det är kul att jag tar mitt första jobb på USAs nationaldag den 4 juli, independence day.

 


 

Systemkameran flyger med mig till USA

Jag kolla i skåpet här om dagen och märkte "whoops, justja, vi har ju en sysemkamera" så himla dumt att den bara legat och sammlat damm så den har varit min bästa vän ett par dagar nu. Jag trodde att den skulle få stanna i Sverige eftersom att jag redan har en digitalkamera och för att systemisen tillhör familjen men pappa sa till mig igår att jag gärna får ta med mig den! Jppi! Ska bli så kul att fånga alla minnen på bild och så kul att kunna göra det med en bra kamera. Jag kommer ha den i högsta hugg!

lördag hela sommaren

Det har knäppts så mycket bilder det sista att jag inte vet vilka bilder jag ska välja.

Skolavslutningen: Jag kom försent till aulan så klart och blev inte insläppt. Som tur var så var jag inte den enda så jag hade trevligt med pratglada människor utanför. Hela skolan storma ut och jag och mina tjejer fick tagit denna fina bilden. Jag kommer sakna dem så mycket att det kommer göra ont.

Sp1c gick till sal 108 där det var chips och cider och en tävling om fiskedrag.. min grupp vann och vi fick en påse kexchoklad. Jag fick två extra.. för jag åker ju sen

Sa hej då till Schillerska. Kändes fantastiskt bra. Hemskt med "hej-då-ha-det-bäst-i-USA-kramarna dock

Sommarlovsglädje

Hanan och Haydar var så söta, de krama och pussa sönder mig och sa "det här är din sista dag! Du får bestämma vart vi ska fika" 

Det blev Tintin och där satt vi i säkert 4 timmar - sen drog vi vidare till EP. Sån har man blivit av att plugga i vasastan där det är proppat med mysiga fik

Shajwan hade världens snyggaste skor.

Yamila är 18 så hon tog sig en öl. Såg så somrigt ut där på uteserveringen.

Jag åkte som sagt ut med båten på kvällen tillsammans med pappa och Camilla. Det var så himla mysigt och fint och stilla och väldigt svenskt. Nu är min näsa bränd och kinderna hättar efter massa timmar i solen, det är så det ska vara på sommaren. Jag kom just hem från Lena och vi har ätit jättegott grekiskt men det blev det inga bilder ifrån.

Going to the sea side

Idag blir en kass bloggdag. Pappa har sagt till mig det sista att jag svarar nej till allt så jag tänker motbevisa genom att åka med på båten idag, även och jag verkligen hellst hade velat spendera kvällen hemma med en film och vakna upp i egen tackt och äta min frukost ute på terassen. Men som sagt, jag tänker motbevisa honom :) Jag har massa fina bilder från idag som kommer upp imorgon och kameran hänger med till båten också. LOVE

Tre filmer jag vill se:

Antal rätt: -

Med detta är det rätt fantastiskt att jag klara skolan

FRI!

9 juni 2011 - bbq

Toppen kväll men mina ladies. Tillsammans fick vi till en jätte god middag med vad ett sommarbord borde innehålla. Hur mycket mat som hellst men vi lyckades göra taberas så det är nog ett bra betyg. Vi prata om terminen som gått, highlights och skvaller. När det blev kallt ute flyttade vi in ljusen och filtarna och såg på en gammal tjej klassiker - crossroads. Fuskade ihop en blåbärspaj och jag åt så jag nästan sprack. Vi sjöng kareoke till en massa Britney klassiker och sedan var det dags för tjejerna att åka hem. Detta var sista dagen som jag någonsin går i deras klass. Kommer sakna dem till 1000000.

charmtroll

In english: Today I invited some of my friends from school to my place for bbq. Together we accomplished a great meal with bread, potatoes, veggie-nuggets, meat, corncobs and more. While eating we summed the semester since today was our last day in school together. When I get home from Sweden after my exchange year I am not going to be in the same class as these friends again which feels really sad. Anyway, we watched crossroads, ate blueberrypie and had a blast.

50 dagar kvar!

Jag fattar inte varför jag fortsätter att göra inlägg för varje tioptal för jag känner alltid detsamma. Jag vill att tiden ska gå fort, jag kan inte vänta, vill åka nu, jag är redo. Jag kommer sakna folk hur mycket som hellst, jag ska ta vara på den tid jag har med dom. Jag tror inte jag kommer sakna Sverige, nu i alla fall. Jag vill bara prata engelska. Jag vill bara betala med dollars. Jag vill äta skittles. Jag vill sitta på ett flygplan. Jag vill stå på top of the rock. Jag vill träffa min värdfamilj. Jag vill vakna upp i ett nytt hus. Jag vill bo på ett nytt ställe. Ett ställe där ingen vet mitt namn och ett ställe där jag inte kan några namn heller. Jag vill kalla mig för Junior/Senior. Jag vill byta min facebook status till: Bor i Tempe, Arizona. Går på: Corona del sol high school 

Jag minns när det var 100 dagar kvar, det var jätte nyss känns det som. Så så snabbt kommer det alltså gå, sista tiden nu. För jag är verkligen nere på de sista dagarna här i Sverige. Det känns läskigt men så himla bra.

Jag vet inte vad jag ska skriva om USA just nu. Fråga något :)


You're so vain. You probably think this song is about you.

Mina tjejer kommer om ett tag. Har tänkt att bjuda på grillning och blåbärspaj.  Så jag håller på att göra det gästvänligt här hemma. Får ta tag i rummet så att man kan gå på golvet. På TVn står ESPN America och en baseball match med Arizona vs Florida på. Jag håller tummarna starkt för min nya hemstat. Jag proppar vardagarna med så mycket USA som möjligt, har väl varit så ett tag. Är så trött på Sverige nu efter 17 år.

För övrigt så växlade jag pengar igår. 2000 svenska pengar blev 130 US dollars eller nått sånt, minns inte helt. Undra hur lång tid det tar innan man vänjer sig med valutan.

Nu ska jag fortsätta städningen. Jag skriver senare. Idag är det bara 50 dagar kvar mina vänner.


2 bilder från idag. Tog med systemisen till skolan, sista dagen och allt. Annika borde bli modell för hon är så grym framför kameran. Den andra bilden är på mig, så glad var jag när jag fick reda på mitt MVG i Engelska. Känns ju bra att jag kommer kunna göra mig förstådd då. Cheerleading gav mig men för livet, kan inte sträcka upp mina armar utan att göra fists med mina händer.

Summer breeze

Det var längesen jag gjorde en lista så jag tänker att jag gör en nu. Denna gången över saker jag älskar med sommar.

+Att sova med fönsret öppet
+Att gå ute sent om natten och märka att asvalten fortfarande är varm från solen
+När man går utan skor en hel dag och fötterna gör oerhört ont men man vet att det var värt det
+Gå barfota i matbutiker
+Hatkärleken på skrapsår och myggbätt
+Utomhus konserter
+Uteserveringar
+Nyckelpigor
+När man märker att man fått med sig hela sandstanden hem i skorna, håret, väskan, bikinin
+Jordgubbar + andra bär
+Picnics
+Lukten av solkräm (hellst hawaiian tropic)
+Sovmorgonar
+Dagar man spenderar i hängmattan en hel dag
+Spontana utflykter
+BBQ
+Åka bil med fönstrena nervevade


this is a story of boy meets girl. this is not a love story.

Det bästa man kan göra när man kan göra när det är sommar och det är grått och vått ute är att att öppna fönstret, hoppa ner under en filt, tända lite ljus och se på en mysig film eller serie. Men när man står där och ska bestämma film så kan det vara så svårt att bestämma vad man ska se. Här är en lista över filmer jag tycker är sevärda (kul att jag var tvungen att kolla upp mina favorit filmer genom Youtube)

500 days of summer
Happythankyoumoreplease
The secret life of bees
Pursuit of happiness
Remember me
Burlesque
Disney (man kan se dom om och om)
Moulin Rouge
Adam
Water for elephants
Dear John
The notebook
My sisters keeper
Alla Potter filmerna (utom 2an, den är dålig!)
Walk the line
I rymden finns inga känslor

Miles from where you are.

Klicka på bilden för att komma till en jättefin men tragiskt film. Det är verkligen svårt att inte gråta till den. Tagen från Victorias blogg.

I wanna fly, I wanna drive, I wanna go. I wanna be a part of somwthing I don't know

Vi har omröstning om klassresa nästa termin, jag räcker inte upp nån hand för jag kommer inte kunna hänga med. Då lever jag mitt liv i USA. Jag är också den enda som lämnar in samhällsboken och den enda som säger hej då på riktigt på fredag. Underbart skönt att ta en break för ett år, till och med att säga hej då känns som en lättnad

Känn ingen sorg för mig, Göteborg.

Vet ni vad jag var inbjuden till igår? En välkomsfest för alla nya Svenskar. Jag var dansk fram till förra året pga min mamma men har alltid bott i Sverige och så damp det ner i brevlådan att de ska fira mitt nya medborgarskap. Tycker det är skitkul! I did not attend för jag känner mig liksom redan hemstadd här men är glad för gästvänligheten. Undra vad lilla Jimmy Åkersson tycker om denna fest. Han hade nog helst velat förinta den.
Firade ni nationaldagen igår? Inte jag. Det sista jag vill är nog att leva och dö i norden :)

Drop dead beautiful

Hellllooooo. Jag har tagit fram fotopappret, saxen och word och håller nu på att skriva och klippa ut en massa bilder till mitt USA album. Jag och mina utbytesvänner Paula och Victoria har bestämt att vi nån dag under lovet ska pyssla ihop allt tillsammans men jag tänkte att jag i alla fall kan skriva ut mina bilder tills dess. Albumet ska ju, såklart, till större delen handla om min tid i USA men jag vill ha med lite av drömmarna, förväntningarna och pirret som har varit med mig i några månader nu, det är ju del av resan också.
Idag har jag varit ledig så jag lät mig vakna när jag hade sovit klart. Det var ju världens oväder inatt så jag låg vaken rätt länge. Öppnade fönstret och lyssnade på regnet och åskan utanför och det var typ 100 grader varmt i rummet. Riktig sommarkänsla. Med andra ord så fick jag mig en rejäl sovmorgon imorses.
Jag åt min lunch på Espresso House och sen gick jag jag upp till mamma och har pysslat sen jag kom hit. Idag är det 53 dagar kvar tills att jag åker. När nedräknare står på 50 dagar funderar jag på att ha en countdown varje dag tills att jag åker. Får se vad jag hittar på.

Äntligen är min blogg helt återställd igen :)

don't die a copy

Nu när sommaren är här och det är dags att dra på sig bikinin är det dags för beachen 2011 dieten igen. Men, vad säger vi, ska vi inte skippa den i år? Den är ju så onödig. Mina lår går ihop och min mage väcklar sig när jag sitter men who cares? Jag är snygg ändå! Och jag värgrar tro på att skönhet mäts på ett måttband. Jag njuter livet med en glass då och då, man måste äta för själen också och det är jag stolt över att jag tillåter mig göra det. Ingen kan komma och sätta en etikett på vad skönhet innebär, den kommer ju i så fantastiskt många former och storlekar och ingen är vackrare än den andra. Så när du tar på dig bikinin, ta också på dig ton av själ vförtroende, det är det snyggaste du kan bära. Unna dig själv sötsaker och stolthet, det är du värd! Så ut med er och visa upp era vackra kroppar. You look fabulous!

She's just an American riding a dream. And she's got rainbow syrup in her heart that she bleeds. She doesn't care if your papers or your love is the law. She's a free soul burning roads with the flag in her bra

Detta var 5 Juni: Jag och mamma picnikade i trädgården (inte i vår trädgård, utan trädgården - ett ställe i Göteborg) Jag mötte Annika och vi gick regnbågsparaden tillsammans med 8000 andra stolta människor som ville stå upp för kärleken och homosexuella. Och det var mycket kärlek och mycket fria människor - underbart! Det var verkligen hur varmt som hellst, måste helt klart ha varit årets varmaste dag hitills. Vi åkte vidare till Liseberg för att gå på regnbågsfestivalen men det var inget drag så vi strussade istället runt lite på liseberg bara för att det är så mysgt där. Vi tog 19 bussen och mötte upp Yamila i fina solen. Vidare hem till Annika och jag picnikade ännu en gång, i hennes trädgård denna gången. Saften gick åt snabbt efter en dag i hettan. Vi såg på Up in the air och jag åkte hem efter att filmen var slut. Här kommer bildbomben.

/2011/img_3084_151358693.jpg" alt="" />

De två sista bilderna snode jag från Annikas blogg

Good night little humans

Busy but wonderful day! Har verkligen inte haft tid för att blogga en enda stund. Med dessa bilder kan ni kanske lista ut vad jag haft för mig. Skriver imorgon igen när jag fått lite sömn och berättar mer om dagen. Sov gott mina vänner! Innan jag går vill jag bara säga; jag älskar sommar, det är typ det finaste och mest underbara i hela världen. Varför bor man på ett ställe som gör en deprimerad större delen av året? Det är verkligen konstigt.

Klockan är 02:04 och än finns det fortfarande lite ljus kvar på himelen

She decided to free herself. Dance into the wind. Create a new language.

The city of blending lights

Idag är det 55 dagar tills jag åker till New York. Har aldrig varit där innan och ser verkligen fram emot några dagar i världens coolaste stad!! Jag ska shoppa en massa, en I love New York tröja ska med mig hem och en liten statue of liberty. Och jag ska inhandla några starbucks koppar. Jag vill gärna åka en yellow cab men jag vet inte om det är emot explorius regler.. och åka upp i top of the rock. Tänk vad häftigt! New York, staden man alltid ser i filmer ska jag få se med egna ögon tillsammans med en massa andra taggade utbytesstudenter. Ska bli så kul!! Här är en lista med grejer jag skulle vilja se. Vi får väl se hur mycket av det som blir av. Tänk när jag varit iväg sen och kan checka av listan! :D
Jag vill se:
Times Square
Statue of liberty
Central Park
Empire state building
Brooklyn Bridge
Rockefeller center
Wall street
World trade center
Little Italy
Top of the rock
Ställen från serier som Friends och Sex and the city

 

 

June 3, 2011

Åh jag hade skrivit ett inlägg men det försvann. Okej, here we go.
Här är några bilder från gårdagen och vad jag kallar årets första sommardag. Den spenderades med mamma, mina fina vänner Ben oc Jarry, med Paula och Victoria. Jag solade några timmar i en park, åt glass och läste tidning, lyssna på grekisk musik. Jag åkte senare in till stan och jag och Paula hängde i Brunnsparken lite innan vi träffade Victoria och åkte sen hem till henne. Vi drog iväg på Victorias landetmoppe och köpte pizza. Yum! Vi spenderade lite tid på hennes altan och gick sen in. Jag och Paula gjorde en fin blandning åt Vickan. Vi satt i soffan och snacka, USA, utbytesåret och lite annat. Jag och Paula åkte hem och det var 3 juli.
Detta var mina sommartecken för igår: killen som åkte tåg utan skor, hettan behovet av glass och dricka, lusten att hjula, skrapsåren på mina ben, färgen på Victoria, musiken som spelades på uteserveringar, kläderna som såldes i affärer, lukten av BBQ, min dåliga blogg uppdatering, att solen inte hat hade gått ner kl 12 och att det var fullt möjligt att ha shorts mitt i natten


Lite grädde, kaviar, kurry, saft från rödbeter, oliver och citroner, fil, ketchup, bakpulver, mjölk och säkert en hel del annat

Officiellt sommar! Love love love love

Nu ska jag göra mig några tunnbrödsrullar (väldigt svenskt, eller?) och lite fruktsallad och piknika tillsammans med mamma. Musik, tidning och bok hänger med ut också. Ikväll ska jag träffa Bacon och Anus, mina två utbytisar. Får se vad som händer. Jag blir ledsen på att min blogg är helt kaotisk just nu men jag tänker skina med solen ändå. Min blogg hade nog lika gärna kunnat vara en tumblr förresten. Jag kommer med ett roligt inlägg, någon gång snart. Looooove

to find some beautiful place to get lost.

Jag vet inte riktigt varför men bloggen krånglar med mig just nu. Den har fått totalflipp. Detta är bara ett test inlägg för att se om det funkar igen :)
Uppdatering: obviously the problem is not solved, things just got messier. Vet inte vad det är för fel men har mailat blogg.se så förhoppningsvis så fungerar den som vanligt snart. Man bör inte sitta framför datorn idag anyway, nu ska jag ut till solen - you should do the same :) puss och kram

One hand in the air for the big city. Street lights, big dreams, all looking pretty.

Jag har inte bestämt vilka kurser jag ska läsa på mitt High School ännu men funderar på dance, photography, current issues, peer helper/volunteer cummunity service men antar att det är några ämnen jag måste läsa som tex American history och English. Hur som hellst så finns det hur många ämnen som hellst att välja mellan, kolla här. Min värdmamma frågade mig om jag vill vara junior eller senior så jag anatar att jag får välja och då väljer jag att vara senior om det går. Här är en länk till Anastasias blogg som gått på Corona, skolan jag ska gå på :) Hon verkar ha haft ett helt underbart år där och skrev till mig att hon älskar skolan! Vet ni hur mycket jag längtar? Vill sätta mig på flyget till NY NUUUUUUUUUUUUU!! Orkar inte vänta mer

Överlevnadsguide

Här är en bra överlevnadsguide för kommande utbytesstudenter:)
http://yooess.blogspot.com/p/overlevnadsguide-for-utbytesstudenter.html
vill också skriva en när jag varit iväg på mitt år för att dela av mig av egna tips och erfarenheter och utveckling till alla som funderar på att åka iväg. Något annat jag vill göra mycket under mitt utbytesår är att filma, fota och lista alla mina USA upplevelser. Längtar så!! :) Längtar till min första starbucks kopp

Livskvalite


Frukost: bakat bröd, american pancakes, hallon, fruktsallad, veggiebacon omelett, tropicana juice

Jag är verkligen en frukostnörd

Words

God natt fina människor. Dröm fina drömmar. Imorgon tänker jag sova så länge jag kan och sen ska jag baka mig frukost och ta med mig den ut på picnik. Älskar att börja dagen med en riktigt god frukost och med bra musik. Som det alltid känns vid slutet av vårterminen tror jag inte att jag hade klarat mer än de 2 dagar jag har kvar av skolan. Jag ursäktar för tråkig uppdatering med fin musik, Gregory Alan Isakov lyssnar alltid på han om kvällen :)

Fråga:

Bea om All of the beautiful people,:
Du är så vacker Eira! :) Älskar väskan, den är jättesöt. Vart har du köpt den?

Svar: Bea tack! Den har jag köpt i en av mina favoritaffärer, accessorize :) kram

Cheerleaders are the only humans who can fly

Grymma!
RSS 2.0