Just because you live doesn't mean you're alive

I vajre stund finns 10000 tankar. Du väljer vilken du vill leva bakom. Vad du väljer skapar din känsla som skapar ditt liv, som någon dag tar slut. Detta ögonblick kommer aldrig igen och livet skapas av alla dessa små ögonblick. Det räcker inte med att ha kul på julafton och sommarlovet. Gör vardagen till en fest! Saker kommer aldrig att vara desamma, varje minut blir du äldre. Kom ihåg det. Så skin och blomstra och lev. Det går alltid att bryta ett mönster, det finns alltid tid för förändring. Vad gör dig glad? Vad drömmer du om? Slå rädslan i ansikten och fråga honom 'varför inte?'

Drop dead beautiful

Vad ska jag skriva om ikväll fina vänner? Jag har ingen aning.

They don't know you anymore


It takes a fool to remain sane

Såhär ser jag ut idag. Yes, slips! Jag älskar att klä mig i maskulina kläder, känner mig så självsäker och kvinnlig i det av någon anledning. Det är ju lite manpower över det. Men jag tror det är därför jag älskar att bära dessa kläder för att utstråla att gör mig precis lika bra i business och att jag kan bli precis lika framgångsrik som alla män där ute.

Nu ska jag plugga. Visste ni att Gotland för 400 miljoner år sedan låg vid ekvatorn? Varför kunde vi inte bara stanna där?

Här är sista bilden på mitt hår för imorgon cuttas det.

There are things that we don't want to happen, but have to accept. Things we don't want to know but have to learn. And people we can't live without but have to let go.

Jag tror faktiskt aldrig jag kommer att komma tillbaka till Sverige för det finns inget att komma tillbaka till. Alldeles för mycket har gott förlorat och blivit dött. Jag försöker att lysa upp det hela med goda frukostar, jag köper "det här är du värd" grejer till mig själv hela tiden och små "jag älskar dig" pressenter till de jag håller om för att visa uppskattning. Jag en lojal vän och jag ställer alltid upp och stöttar. Jag kämpar för det jag tror på. Jag tar vara på stunderna, går ut i solen, tar ut på små cykelturer, lägger lite extra tid på sånt som är vackert och fint, jag tränar, äter hälsosamt, bloggar om sånt som sprider kärlek och glädje. Jag uppskattar Alingsås alla små fik och tysta gator. Jag till och med inser att detta är ett bra ställe att växa upp i. Jag tycker inte det är jobbigt att ta tåget till skolan. Jag är little miss optimistic och jag strossar omkring i blommiga klänningar och hjärtformade solglasögon. Jag bakar när jag känner för det och jag lyssnar på italiensk musik för jag älskar det och jag kollar på cheerleading videos dagarna långa för det gör mig glad.

Men så fort jag slutar försöka ser jag världen för vad den är.

Så därför säger jag igen, jag tror aldrig att jag kommer tillbaka till Sverige igen.

Cheerleading i USA

Jag är helt cheertokig just nu! Jag har alltid massa kärlek för sporten men efter helgen är det extra mycket. Energiboosten och glädjen man får av cheer är fantastisk och alla andra sporter liksom bleknar i jämförelse för mig. Går omkring och städar och lyssnar på cheermusik medans jag gör lite olika motions och drar strechar. Skulle verkligen vilja träna det nu på stört men det är ju mitt i terminen och jag åker dessutom till USA om ca 4 månader så det går helt enkelt inte just nu.
Får göra lite toetouches och gymnastik i trädgården istället..
Edda tränar cheerleading i USA och bor i en familj där hela familjen håller på med sporten! Är så himla avundsjuk! Hon skrev till mig att det absolut är mer cheer i samhället där och det ska bli så himla kul att uppleva! Längtar så tills jag kan kalla mig en cheerleader igen för jag ska verkligen börja med det där igen. Det är ett måste.

Angående min design förresten, den ser lite kul ut nu för jag har bara ändrat bakgrunden men ska försöka klistra ihop en header också, är inte så bra på sånt men det får bli som det blir.

Love is love is love is love

Rome, flower power, nutella and strawberries.

Things I LOVE

Making do with what you've got like when you’re too full to order dessert, so you put a birthday candle in your quesadilla, or when you run out of words so you just smile instead.
Ocean air
When you do something nice for someone, just because, and they're instensely stoked and appreciative
Those times when you realize that somebody doesn't have to tell you with their words how much they care about you because you can tell in their actions and the little things they do every day
When you get a really fantastic idea and somebody else gets the same really fantastic idea without even talking about it and it becomes doubly fantastic because you're both thinking the same thing
Staying up late beacuse you can sleep the next day
Summerfreckles
When you watch a movie with people but none of you are really wathing and you just quote all the good parts before they happen and make up your own dialouge and crack jockes the whole time.
Being able to just cry into somebody's arms
Potential
Fridays
When you go to a friend's house and their parents say the word "You're welcome here anytime"
People who are brave enough to be themselves


Utbytesstudenter i Göteborgsområdet?

Hade det inte varit kul om vi träffades över en fika några stycken utbytesstudenter och snacka igenom alla funderingar och förväntningar? Det hade varit jätte kul tycker jag att kunna babbla på och känna att folk förstår och bryr sig. Vi har ju så mycket gemensamt. Om ni tycker det låter som en bra ide kan ni väl höra av er? :)

Take every chance, drop every fear.

Ställen jag vill besöka i USA: Los Angeles

Av alla USAs städer är nog Los Angeles den jag allra mest vill besöka
Sol check
Shopping check
Underhållning check
Palmer check
Stränder check
Vet inte vad mer man kan önska?
Vill cruisa omkring i Hollywood, Santa Monica, Beverly Hills, Venice Beach. Och besöka disneyland, universial studios och walk of fame. Hoppas, hoppas att jag kan ta mig dit!

So bring it on

Moa, Black poison om We believe in GCT!:
Hej! Jag är dansare från MFC:s avancerade danslag och har precis sett din ihopklippta video från DM på youtube :D Undrar, bönar och ber om du kanske skulle kunna lägga upp vårat program på youtube eftersom att du verkar vara den enda som filmat oss framifrån! :) Tack på förhand! Döp den till MFC Black poison dancers DM 2011 om du kan :D tack igen!! (vi är laget på 1:04 i din video)
Det kan jag absolut göra! Det tråkiga är bara att den är filmad i två delar, jag sätter ihop dem men allt kom inte med. Hoppas att du hittar någon annan som har bättre video. Ni är sjukt duktiga i alla fall. Kram :)

Will you lift me even higher. To rise above it all.

We believe in GCT!

Kom just hem från Cheerleading DM. Världens underbaraste och mest energiska sport! Min fantastiska förening tog hem 3 guld, 2 silver, 1 brons och presterade så otroligt bra. Även om jag inte tränar för GCT längre som kommer jag alltid att jag alltid att heja på dem så att halsen gör ont. Jag är otroligt stolt över dem!!
Fick verkligen myror i benen när jag satt på läktaren och heja, ville så gärna studsa in på mattan själv. Jag saknar känslan av att fånga en spinntoss och att le så det gör ont i kinderna. Men om fyra månader så tränar jag väl cheerleading i USA igen, det är min plan i alla fall.
Jag håller just nu på att ladda över alla filer från kameran, hade tänkt att sätta ihop lite videos från idag :)

Bilden är ifrån DM 09. Vi hade framfört vårt program och var så glada att vi kramades så att vi ramlade ihop i en enda stor hög. Tror man ser mina ben någonstans.

Warriors idag med sina guldmedaljer och världens snyggaste dräkter!

Jag, Sleepyhead, Shajwan, mamma och min gula balong. Puss och kram.

Ain't no sunshine when she's gone

Planer för helgen :
Idag: har jag shoppat med mamma. En fin solros-klänning och en vit topp kom jag hem med. Kan visa er sen :) Vi tog en pause i shoppingen och åt på kosmos, där såg vi en gång Jessica Anderson äta bordet bredvid. Ikväll hade jag tänkt att kolla lite på henne på tvn, final av Let's dance är det ju ikväll. Hejar dock på Frankieboy
Imorgon: så ska jag på Cheerleading DM, tyvärr ska jag inte tävla själv men det är så himla kul att bara kolla på! Man kan liksom inte låta bli att le när man kollar på cheer, spiriten är fantastisk.
På söndag: ska jag förmodligen träffa en vän och plugga hjärnan av mig.

www.youbetterwork.blogg.se

I USA ser jag fram emot: groceries shopping

Jag ser verkligen fram emot så konstiga saker när det kommer till USA. Längtar tills att gå till en amerikansk mataffär och kolla på alla deras udda matvaror. Jag ser framför mig chips med alla smaker, typ jordgubb och kilometer långa hyllor av flingor. Allt verkar ju finnas där. Och billig b&J!

Smalidealet tynar bort

Jag kom över en blogg som till och med skrev att den hetaste trenden numera tydligen är kvinnliga kurvor. Jag hoppas verkligen att det dödliga idealet som funnits nu ett par år håller på att förvinna. Det är väl inte så att människor ska dö över sitt utseende? Det är väl inte så att ett osynligt krig ska pågå där vinnaren är den som åt minst kalorier?
Skönhet är i mina ögon inte något som kan mätas på en våg eller med ett måttband. Jag tycker inte att skönhet kommer i en specifik form, i gröna eller blå ögon. Blont eller brunt hår eller i en ljus eller mörk hy. Det kommer inte ens i spegeln. Jag hoppas att samhällets vyer på det yttre kan vidgas och att vi någon dag kanske förstår att man inte kan sätta en stämpel på det som är vackert. Skönhet kommer i 6 miljader utgåver får så många människor finns det på jorden.

I think that whatever size or shape body you have, it’s important to embrace it and get down! The female body is something that’s so beautiful. I wish women would be proud of their bodies

and not dis other women for being proud of theirs!

Tomorrow we'll be free

Åh har inte haft tid med att blogga idag, har haft fullt upp hela dagen. Träffade Lina och jag måste först och främst säga att jag är full av beundran av denna människa. Vi fick oss en promenad och underbar chailatte. Hon, jag, Mirjam och Ia kollade sedan på när vår vän Kimona hade dansuppvisning, wow vilka framsteg hon gjort! Kimona har alltid varit superduktig på att dansa men nu när hon går yrkesdans på gymnasiet och dansar 27 timmar/vecka kan man inte slita ögonen ifrån när hon gör sina piruetter och allt vad det heter. Jag är så stolt över båda mina tjejer, märks det eller? Vänner tror jag är det dyrbaraste en människa kan äga.
Till de som bett om fler videobloggar, this one's for you :) Internskämt och konstiga skratt är vad jag har att bjuda på från idag. Puss och sov gott

Världen är uppochner- vänd den rätt

Igår när jag var påväg hem såg jag flera människor som stod med bössor för att samla in pengar till stackars Japan. Jag gav allt jag hade på mig, vilket motsvarade 1 krona och jag kände mig så himla dum. Jag gick in på röda korset nu och de verkar inte ha någon insamling till Japan men man kan ge pengar till Libyen. Jorden håller på att falla samman och vi behöver hjälpa varandra. Pengarna går till medicin och kirurgteam samt tak över huvudet, filtar, köksutrustning och hygienkit. Man måste minst ge 100 kr, men kom igen, hoppa två fikor eller kanske ett linne. Vad gör det om hundra år? För vissa kan de pengarna vara livsviktiga.
När vi är på ämnet vill jag också tipsa om Action Aid. Om känner någon som fyller år men inte vet vad man ska köpa i födelsedagspresent kan man ge en present mot fattigdom. Man kan köpa vinterjackor, skolböcker, kycklingar och en hel rad med andra djur och annat för att underlätta för andra i världen. I julklapp fick mormor ett vacinationskitt av mig och morfar fick en get och de blev båda väldigt glada.

Sommarvänligt

Snart dags för studiebidrag,  ä n t l i g e n ! Detta vill jag beställa hem när jag får mina pengar. Hade egentligen taggat nya converse denna månaden men det får vänta.

L'amor che move il sole e l'altre stelle

Min tolkning av glädje är såhär: Skapa utifrån de förutsättningar som finns och le åt det som finns att le åt. Ingenting är värt att deppa över.

Sen mamma flytta hem från San Diego i slutet av förra året har vi bott i en etta. Jag sover på soffan och mamma sover på en ihoppfällbar säng. Fancy? Hon flyttade till California ett par månader, sålde lägenheten vi hade här för hon ville känna sig helt fri. När hon sedan kom tillbaka tog vi första bästa lägenheten. Vi letar konstant efter en ny men acceptera att det är som det är och göra det bästa av de förutsättningar vi har. Istället för att deppa över situationen så lyxar vi till det med fina frukostar och goda middagar. Alla pusselbitar är inte på plats men lägenheten är ju fylld med precis lika mycket kärlek som innan, vad spelar två sovrum för roll och hur skulle det göra oss gladare?

Jag pluggar i Göteborg men bor en bit utanför stan. Jag åker tåget fram och tillbaka varje dag och visst kan det vara jobbigt ibland men om man köper med sig något på vägen, lyssnar på bra musik och hittar en fönsterplats är det faktiskt rätt härligt att bara ha en stund att koppla av. Dessutom tycker jag det är värt det. Idag gick jag förbi ticket och fick med mig en hel bunt resetidningar som jag satt och bläddra i på tåget och jag köpte årets första jordgubbar!

Min tumblr fyller jag med saker som får mig att le :) LetsBeExtraordinary

Emilia blev tillsamans med sin värdbror

Emilia var utbytesstudent i Arizona 08-09 och direkt när hon kom dit slog det gnistor mellan henne och hennes värdbror. Det som är så himla roligt är att de två är förlovade nu! Hon är tillbaka i Sverige och pluggar sista året på gymnasiet, när hon tagit studenten flyttar hon bort till pojkvännen igen för att gå collage. Så himla häfigt. Tänk att de hållt sitt förhållande vid liv trots alla mil, det är stakrt.

Så såhär ser det ut i Arizona, videor från Emilias blogg

Såhär ser det inte ut när jag går till skolan, that's for sure

Ja jag vill leva jag vill dö i norden?

Efter ett år i USA kanske jag märker att jag är svensk nånstans där inne i alla fall

You know you're from sweden when..

 • Everytime you see a swedish Brand/actor/company/phone/car/furniture store you feel compelled to point that out to your Non-Swedish friends (with barely hidden pride in your voice)
 • You seriously want to HURT Non-Swedes who ask 'how's life in SWITZERLAND?
 • People ask you if you have polar bears on the streets and you try to spread the myth further by saying it is true
 • You go seriously sentimental when entering an IKEA store, outside the borders of Sweden.
 • You love complaining about Sweden when you are there and state "it's much better in Sweden" when you are abroad
 • You know at least 10 Abba songs by heart
 • Whenever discussing international problems you always, without exception state that "why don't you do it like we do it in Sweden?"
 • You take your shoes off when entering a house, and don't get why non-Swedes find that funny
 • You don't consider a congregation of trees being a "real" forrest unless it takes at least 20 minutes to drive through it
 • It annoys the hell out of you that there is no good translation for the word "lagom" in any language
 • You don't mind walking instead of taking the car
 • Generally, you prefer writing in pencil, so you get thoroughly confused and insecure when told to write in pen during exams in schools abroad
 • You answer the phone by saying your first name and not just "hello"
 • You actually miss “Knäckebröd” when you are abroad but never eat it in Sweden since it's too dry
 • You insist that Swedish chocolate is the best in the world, despite what the Belgians and the Swiss might say

When nothing goes right, go left

Någon frågade mig om hur jag känner inför utbytesåret, såhär känner jag. Jag har märkt att jag vant mig mycket vid tanken av att jag om fyra månader drar iväg och flyttar till USA för ett år. Kanske för att jag tänk på mitt utbytesår alldeles för mycket eller så känns allt bara helt rätt och naturligt. Jag är inte rädd och jag känner ingen oro. Ska jag vara ärlig känner jag mig nog rätt avslappnad. Om allting går precis min väg, wow jag kommer ha ett superroligt år och om inte så kommer det vara väldigt lärorikt - jag kommer hem med en vinst hur det än blir. Så känner jag just nu. Det och nyfiken och otolig på att få reda på mer om min värdfamilj och det ställe jag kommer bo på.

Och det pirrar fortfarande när jag ligger och tänker mig bort på allt jag kommer få vara med om i USA. Blir helt upprymd när jag tänker på avresan, första dagen i skolan, på att mina solglasögon aldrig behöver samla damm eller att vinterjackan ska fram. Tänk att jag kommer bo bland palmer, så underbart! Jag kan se mig själv på en läktare tillsamans med vänner och vi sitter och hejar på vår skolas baseball lag. Och jag kan se mig själv på Hollywood walk of fame med kameran i högsta hugg och jag kan se mig själv äta Donkin Donauts, gå på prom, cheerleading practice och babla en massa härlig Amerikanska. Det är så himla mycket jag ser fram emot - kan inte vänta med att börja leva det.


Platser jag skulle vilja besöka i USA: Santa Monica Pier

Santa Monica Pier ligger i västra Los Angeles och är med i riktigt många filmer som bla i Titanic, Forrest Gump, Iron Man, The Hannah Montana Movie, Hancock. Och i serierna NCIS: LA, 24, Gilmore Girls, Flashforward, 90210, Keep up with the Kardashians m.m. Piren är kanske inte mycket att se men vill ändå ta en glass längst bryggan och känna mig som en i alla dom där filmerna om man skulle vara i närheten.

Mars 20, 2011

Gissa vad jag är idag..

DAGENS PLAN: Tänker ligga kvar i sängen och kolla på O.C
DAGENS KLÄDSEL: Mysbyxer och hoodie, halsduk

DAGENS HÅR: Skulle nog beskriva det som trollhår
DAGENS SMINK: -
DAGENS VILL HA: Våfflor och choklad och dryckyoghurt och risifrutti och te
DAGENS LÅT: John Mayer - Slow dancing in a burning room
DAGENS TV: The buried life och The Rachel Zoe Project
DAGENS INKÖP: Ingenting än men det blir nog en hyrfilm sen
DAGENS GODIS: Allt karamellkungen har att erbjuda tack!
DAGENS MÅENDE: Jag hostar och jag nyser och jag myser och jag fryser

DAGENS BÄSTA: När man är detta kan man tända ljus och kolla på film hela dagen utan att någon säger åt en arr röra på rumpan, man blir ompysslad också

Sista ledtråden: jag ser ut såhär:

För alla som gissa på sjuk, grattis ni har vunnit en miljon!

 

 

La cosa mas bella

Jag, Kimona, min cykel och vårjackan har nog varit runt i nästan hela Alingsås idag. När vädret är härligt älskar jag att bara strussa omkring och prata om allt och inget med en kär vän. Kimona är en sådan och henne har jag inte sett på, ja något som känns som en evigheter. Saknar att ha henne i mitt liv, det kändes så bra och tryggt att höra hennes kloka röst igen. Nu vill jag se en mysig film! Har ni några tips? Puss

Kimona på New Delhi i sommras, åh jag älskar det stället. Det är New York inspirerat och all mat har namn efter ställen i NYC, jag brukar alltid beställa en Empire State Building, låter inte det bra?

Tycker förövrigt det är dags att ställa ut stolar och bord nu!

You've build up a world of magic,

Jag var uppe med tuppen imorses. Jag tror jag vaknade av att det var så ljust och soligt i mitt rum. Och eftersom att det var ljust och soligt så syltade jag mig en toast, laddade min ipod och drog iväg med cykeln och satte mig på en bänk och åt min frukost. Och det var soligt ett tag i alla fall men sen blev det plötsligt Sverige väder, då cyklade  jag hem.

Såhär ser det ut i min tygpåse: Bok, musik, piknik, mobil, tre par solglasögon och ett kvitto.

Bikini och jag är redo för stranden

Detta kommer jag sakna i USA. Lapparna jag hittar i väskan eller när jag vaknar,

små tecken av kärlek från min mamma

Nu sitter jag och dricker juice från ett gigantiskt vinglas och tänkte kolla på nån serie men kan inte bestämma vilken. O.C, One Tree Hill, The Buried Life, The Vampire Diaries, Desperate Housewives, The Hills, The City - finns för många bra. Tror jag olar på MTV showerna.

You complete me, filling me

God morgon solstrålar, hoppas att ni sovit gott! :) Såhär får man till världens godaste smoothie. Fram med mixen. I med mango, i med hallon, i med apelsin juice, i med cashew nötter, lite is. Mixa. Häll upp i glas. I med sugrör. Färdigt.

Glad helg också :)


2012

Jag tror inte på hela 2012 teorin men tanken skrämmer mig endå. Om det nu skulle vara sant så betyder det att
1. Jag har spenderat hela mitt liv i skolan..
2. Att jorden dör innan jag hinner utforska ens alla kontinenter, hade ju tänkt att resa hela världen!
och..

3. Att avskedet på flygplatsen i Augusti verkligen är ett hej då på riktigt för jag är ju borta under 2012!You could travel the world but nothing comes close to the golden coast.

Tre videos från Anna, en utbytesstudent i North Carolina. Hon tog en tripp till California med två andra svennar. Blir så avundsjuk! Mamma berättade för mig idag att hon vill gå en kurs i San Diego, California i Januari, hoppas att vi kan träffas då! Det finns ju vissa regler om att föräldrar inte får komma och hälsa på (helt stört!) men jag vet faktsikt inte hur reglerna är för organisationen jag åker med men får förmodligen reda på mer sånt på inomötet i Maj :) Här är en låt att relatera i California Dreamin'

Video 1
Video 2
Video 3

Next one on my hit list. Keep on dancing till the world ends.

Jag älskar

Att det om 10 min är fredag
Att ta bort sminket och kunna gnugga sig i ögonen
Känslan av nyborstade tänder
Att ha på sig oversize t-shirt
Att jag har liten sovmorgon imon
Att krypa ner i en nybäddad säng
Att känna sig så trött att man vet att man somnar inom två

They tell you to be yourself, then they judge you.

Jag blir så himla trött på människor som hela tiden vill att man ska vara på ett visst sätt, som hela tiden ifrågasätter och försöker att ändra på en. Vad är det för fel på att bara vara sig själv? Jag har aldrig förstått syftet med att platsa in och vara en i mängden och jag har aldrig varit där heller och kommer aldrig hamna där. Det är såhär jag är. När jag var liten och jag blev mobbad minns jag att jag undrade över varför mobbarna spenderade sin så dyrbara tid på mig om jag var så fruktansvärd. Och jag minns att jag fascinerades över att de pekade sitt fula finger utan att föregå med ett bättre exempel. Folk kan skratta åt andra för att de är annorlunda men de är ju rätt osäkra som inte vågar stå för något på egen hand. Men det är väl så, man försöker trycka ner andra som har något man själv saknar, bara för att höja sig själv lite. Ja det är synd om dem också, saknaden av empati, pressen på att inte äta och vem vill egentligen vara så trångsynt?

Dämpa aldrig dina färger för att andra är blindade. Be dem sätta på sig ett par glasögon och äta sitt smink så de kan bli lika vackra på insidan också.

Like the summer sunshine pour your sweetness over me

Åh jag har haft en underbar dag idag. Skint med solen har jag gjort och sugit in så mycket D vitamin jag kunnat. Det är ju faktiskt detta man längtat när man stod och väntade på spårvagnen med kalla fötter och slask.

Jag, Annika och Sandra satte oss på en bänk i solen med varsin glass.

På tåget hem köpte jag Brämhults underbara jordgubbar&lime och bröd. Italiensk musik. Det är värt att tillägga att solen träffa mig rakt i fejan och att solglasögonen var på.

Jag och pappa gjorde förut pannkakor med bär och världens godaste granateäpple/hallon sylt. Yummi. Min blogg har tydligen blivit en matblogg numera och ja, jag älskar livet. Här är Annikas blogg, in på den och kommentera något fint, det är hon värd! Più Bella Cosa och Pida Me La gör sig jätte bra i hörlurar om man är på humöret.

Everything the light touches is our kingdom

Åh läsare, jag har lust att krama om er alla. Jag skickar ut lite kärlek och ljus. Hoppas ni alla har det bra

Jag lägger upp bilder från dagen senare.

Fråga: att överkomma rädsla

Fråga:
Hej!
Jag undrar hur du hanterar rädslan inför att åka till usa?
Min pappa har nyligen fått jobb i new york så vi ska flytta dit innan sommarens slut..
Har du några tips?
Din blogg är bäst!
Puss

Svar:
Heej! Åh tack så jätte mycket, vad glad jag blir!
Wow, vad kul det låter! Hm.. det där med rädslor. Det finns väldigt mycket som kan skrämma en med att flytta till ett nytt ställe, framförallt ett nytt land. Många frågor som inte kan få svar på förens man är där, och det är riktigt läskigt just att inte veta och släppa kontrollen. Jag ska inte säga att jag inte har rädslor men jag är nog inte så påverkad av dem. Jag fokuserar så mycket på det possetiva, vilken otrolig upplevelse det kommer bli. Jag känner mig så lyckligt lottad som har chansen att göra detta, få testa något nytt. Jag är medveten om att allt inte kommer vara sockersött, jag kommer säkert ha stunder då jag totalt gråter hjärtat av mig men det är okej för det är livet liksom. Även i det finns det något bra för det kommer göra mig starkare som människa. Jag är inte så rädd för jag vet att det kommer att bli okej, förr eller senare. Tror det är viktigt att inte ta livet så seriöst utan bara leva, och det är väl precis det man gör när man tar en risk. Slutligen vill jag säga, tvivla aldrig på dig själv. Var stark i dig så kommer allt att lösa sig.

Önskar så att jag kunde ge dig ett bra svar och att jag kunde hjälpa dig! Du får hemskt gärna höra av dig igen och berätta hur du får det där borta eller om du har mer du undrar över eller om något känns jobbigt när du är där. Massa kramar och jag håller en tumma för dig :)

Platser jag skulle vilja besöka i USA: disneyland

Jag har funderat lite på saker och platser jag skulle vilja uppleva i USA. På listan finns disneyland! Det hade varit så himla kul att åka dit! Det ligger ju ett i Los Angeles som man kanske hade kunnat spendera en dag på om man ändå är i trakterna liksom ;) USA kallas drömmarnas land av en anledning, listan med städer och turistattraktioner är jättelång och jag förstår ju att alla önskningar såklart inte kan uppfyllas, jag förväntar ju inte min värdfamilj ska dra runt mig över hela USA. Men man kan ju såklart alltid drömma lite och jag hamnar ju trots allt i en väldigt händelserik del av USA, det hade varit synd att inte leva ut det. This year will be sensational!

Vill ha med ett par Minnie Mouse öron med i bagaget till Sverige.

I eat glitter for breakfast, lunch and tea.

Visst blir man trött på frukosten man äter dag ut och dag in, det blir jag i alla fall. Har totalt förätit mig på havrefras och A-fil. Men för att göra frukosten lite godare är mitt knep är att krydda upp den lite. Här är några tips till god och nyttig frukost.

Till en vanlig skål med yoghurt brukar jag riva i äpple tillsamans med lite musli och kanel.  Och till gröt är det supergott att tillsätta kardemumma vid tillagning (man behöver faktiskt inte koka utan kan köra in den 2 min i mikron, smidigt om man är lika stressad som mig om mogonen) och strö över lite russin och även här kanel. Jag tvingade i mig gröt förut men såhär kan jag knappt sluta äta. Känns som man äter typ semla till frukost.
Om man har lite längre tid så är det jättebra ide att hacka ihop en fruktsallad tillsamans med yoghurt eller mixa en god bärsmoothie. Till det, te eller juice eller kaffe om man vill det. Det är en bra start på dagen :)

Jag längtar förövrigt tills när man kan äta frukost på altanen, det är så underbart.

Borde man inte vakna till detta varje morgon? Det går verkligen att grubbla över varför man bor i Sverige. När andra stålar upp med solen så ligger vi kvar så länge vi bara kan i våra sängar för ute finns det inte något att heja för.

Jaja. Jag kommer ju faktiskt härifrån.

This life of mine

Underbara bilder på Anne Hathaway, världens snygging!

A little list of things I l o v e

 • Cute things said in whispers
 • The smell of sunscreen
 • A big cup of hot chocolate with marshmallows
 • Disney movies
 • Helium filled balloons
 • Quotes that pull on your heart
 • Singing your heart out and not caring if anybody hears
 • Strawberry banana mango smoothies
 • Happy reactions
 • Surprise parties
 • Watching the sunset
 • Cool fall mornings when you can see your breath
 • Disastrous attempts at cartwheels
 • Baking muffins
 • Socks that don't match
 • Free concerts and being able to jump up and down
 • My followers, every single one of you

.

I love it when in the middle of our kiss I can feel you smiling.

Åh älskade chai, mitt absoluta favorit te. Jag ska berätta hur man får till det godast.
Man behöver:
Chai te (köp lös te, det är godast! Annars finns det ju på påse också)
Vatten
Mjölk
Kardemumma
Ingefära
Kanel
socker/honung
Ta din vackraste mugg och häll i lika mycket vatten som mjölk. I med kardemumma, ingefära (ta inte så mycket), kanel, socker eller honung. Blanda runt och i chai tet. Mys upp i soffan med filt och en fin film, gärna några ljus och le lite.

And I’ll make a wish, take a chance, make a change and breakaway. Out of the darkness and into the sun.

Det är många som vill komma iväg på ett utbytesår men vågar inte pga att de är rädda för att släppa taget om tryggheten och om deras liv här i Sverige. Det är en för stor risk att göra något så oförutsägbart liksom. Och jag förstår det för visst är det en risk man tar. Man har ju faktiskt ingen aning om hur saker och ting blir.
Men för mig är tanken om att stanna i Sverige och i tryggheten mer skrämande än att bryta mig fri. Varje dag funderar jag på vad jag gör här fortfarande, jag har fått nog nu. Jag känner att jag inte vill spilla en minut till i denna stad, jag känner att jag är trött på jantelagen, trött på den långa vintern. Jag är ingen stolt svensk. Allt jag ser är fula granar och jag är mätt på köttbullar. Om man gör det man alltid gjort så får man det man alltid fått, så är det ju. Jag är alldeles för nyfiken på det okända för att leva mitt liv utan förändring. Jag får så mycket frågor om rädslor men för mig är detta ett självklart val.
Knappt fem månader kvar och jag andas ny liv.

Make them wonder why you're still smiling.

 

Jag ska nog sluta gå in på Accessorize, blir ju helt galen för jag vill ha allt. Den affären gör mig tokigt tjejig! Man kan gå runt i den affären hur länge som helst för det är så mycket fint att kolla på, massa söta smycken, underkläder, plånböcker m.m. Ska nog investera i en passport holder i alla fall, känner att den kommer bli användbar i framtiden and I want them strawberry briefs!

Love love love, I want your love

Fråga:
Hej! Jag gillar din blogg jättemycket och läser den varje dag?
1. Kommer du att åka till sverge under tiden?
2. Ska dina föräldrar att hälsa på?
3. Hur vart det att berätta för dem att åka och hur gjorde du det?
4. Det är ju mycket dyrt hur sparade du ihop pengar?
5. Har du varit i usa innan ?

Svar: Nej det blir ett år med bara USA, åker inte hem till Sverige alls. Ja mina päron har båda lovat mig att komma och hälsa på. Vill att dom kommer först efter ett tag dock, vill ju klara mig lite själv ;) Jag och mamma tar nog en tripp till San Diego skulle jag tro, mamma bodde ju där ett tag och har en rad med ställen hon vill visa mig. Det blir superkul! Jag behövde inte övertyga dem alls. Mamma bodde ett år i Spokane, Washington när hon var 16 och de har båda alltid uppmuntrat mig till att göra detta så för mig var det inte jobbigt alls. Pappa har sparat pengar sen jag var liten och mamma hade också sparpengar. Försöker att spara lite själv varje månad och ska jobba skiten av mig till sommar så att jag bidrar med lite själv i alla fall. Har aldrig varit i USA innan men det är lite kul faktiskt för då blir det en helt ny upplevelse. KramDestination unknown

IHHH jag fick just ett mail från explorius med avresedatum!! Fattar ni att på något av dessa datum tar jag flyget? Jag åker ju då till New York först i några dagar tillsamans med andra utbytesstudenter och åker sedan vidare till min värdfamilj. LÄNGTAR!

Fredag 29 juli
Tisdag 2 augusti
Fredag 5 augusti
Tisdag 9 augusti
Fredag 12 augusti
Tisdag 16 augusti
Fredag 19 augusti
Tisdag 23 augusti
Fredag 26 augusti
Tisdag 30 augusti
Fredag 2 september
Tisdag 6 september
Fredag 9 september
Tisdag 13 september

Tumblr

Är det någon av er som har tumblr? Skapade en alldeles nyss och där tänker jag lägga upp bilder, musik och citat som inspirerar mig. Adressen är lång för alla namn var upptagna men jag lägger upp den över headern strax så det blir lättare, först ska jag bara sova. Här är min tumblr www.LetsBeExtraordinary.tumblr.com :)

California here we come, right back where we started from

Jag drömde inatt att jag fick min värdfamilj. Plötsligt vaknade jag bara upp i ett super lyxigt hus i California. Pool, eget badrum, städerskor, king size sängar, . Familjen då. Mamma, pappa och två ungdommar i min ålder - skitungar båda två. Pappan däremot var ingen mindre än Sandy Cohen från O.C, snacka om jag blev glad! Ögonbrynen var precis lika out of control som i serien ;) Blev så ledsen när telefonen ringde och väckte mig, försökte att snabbt stänga av och fortsätta drömma men det gick inte. Jag tog nog med drömmen utanför sömnen.

We are the world

When you love somebody, your eyelashes go up and down and little stars come out of you

Idag har växlat pengar. 1000 svenska kronor blev till amerikanska dollar. Blev lite rädd för ett tag att jag hade blivit lurad, de ser ju ut som monopolpengar! Det känns i alla fall bra med något konkret, ibland känns det som om allt bara är påhittat i mitt huvud. Det känns ju så overkligt att jag om ett år är någon helt annan stans och lever ett helt annat liv. Nej nu ska jag fortsätta kolla på Twilight, superlängesen jag såg den :)

Såhär kan ett utbytesår se ut

Video från sophieiusa. Åh, jag ser så fram emot när jag ska sätta ihop en sånhär video!

Min dag i bilder

3 glada tjejer efter beskedet om att samhällsprovet blev inställt

Jag körde på lyckohopp

Vi mötte Annika och firade fettisdagen

Och åkte sedan en snabbis hem till henne

Väl inne i stan igen tog vi underbara kort i underbara solen.

Det finns hopp för sommaren ändå, vintern är snart död än en gång

Och vi var med på demonstration för kvinnors rätt tills fötter värkte och halsen skar

Nu längtar jag till sängen! Puss och kram och sov jätte gott :)

"I'm like the girl next door - but the one who climbs in through your bedroom window"

Funderar på att bara blogga om utbytesåret och låta allt annat runt omkring vara. Men jag tänkte fråga er, är det någon ni vill se mer av i bloggen eller något ni vill se mindre av kanske - jag är öppen för förslag :)

I'd rather die on my feet than live on my knees! Nationella kvinnodagen

Idag är det nationella kvinnodagen. 8 mars är ett datum som varje år uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Det är inte okej att kränkningen mot kvinnor fortsätter. Värdet i en människa sitter ju för guds skull inte könet utan i hur stort hjärta man har.

Vi får mindre lön än män och hur vi ser ut är viktigare än vad vi gör, om vi blir våldtagna är det vårat eget fel, om vi står upp för våra rättigheter är vi högljuda, om vi inte gör det är vi svaga.

Varför är det så att kvinnor måste jobba dubbelt så hårt för att komma hälften så långt? Varför får vi inte göra våran röst hörd utan att bli stämplad? Varför tillägs mans till hora för en manlig hora? Och varför hör man aldrig några reaktioner när en kille uttrycker sig sexuellt? Varför är det nästan enbart manliga sportlag som visas på tv? Varför spelar det någon roll hur kort tjolen var vid en våldtäckt? Och varför ska vi dölja våra kroppar bara för att vi har mer att visa? Varför finns det så få kvinnliga politiker? Varför behöver jag ens skriva detta inlägget och varför finns det så många orsaker till en kvinnodag? Jag kommer ställa dessa frågor tills svaren är lösta! Vi ska kunna vara fria, behandlas likgiltigt och med respekt! Vi ska bli behandlade som de kvinnor vi är.

I wanna wake up in the city that never sleeps

Try it out some time

Blir helt tokig. Köpt ett par par nya svarta jeans för ett tag sedan som i provrummet satt jätte bra men nu efter att ha tvättat dom så ser dom ut att passa en gravid kvinna eller nått, så stora i midjan är dom! Får väl springa och få tag i ett par nya då


Love will come find you just to remind you of who you are

Tumblr är en jäkla tidsbov, man kan ju inte sluta kolla på bilder. EN SIDA TILL BARA och så blir det en till och en till och en till. Kan ni gissa vad nyckelordet har varit på dessa bilder? Mhm, sommar. Åh jag läntar så.

Brick by boring brick

Julia om Here we go:
Hej! Jättebra blogg! Vill du länka?
Kram :)

Tack så jätte mycket! :D Jag länkar jätte gärna men kan tyvär inte komma in på din blogg så om du skickar om den till mig så ska jag länkar jag. Kram :)

What do you want to do before you die?

Åh jag har fått en ny favorit show. The buried life heter och visas på MTV och Kanal 5. Den handlar om några killar som gör en lista med 100 saker de vill göra innan de dör. Genom serien får man se dem uppfylla sina drömmar sammtidigt som de hjälper andra uppfylla sina. Klicka här för att se avsnitten online.

Wonderwall

Nästa vecka får jag förmodligen besked om lägenheten jag och mamma har kollat på, så spännande! Om vi får den är det nog finaste stället jag bott på. Jag älskar att flytta och börja på nytt - det vet ni redan om mig. Men så himla kul att inreda en lägenhet från början och fundera på möblering och färger. Och heldagar på ikea, jag älskar när man kommer hem och packar upp allt fint och börjar pyssla med det och skapa den bild man haft i huvudet. Och jag älskar känslan när man vaknar upp nästa morgon till sitt nya rum.

Här är tre bilder ifrån mitt rum hos pappa :)

I love wearing cute undies

Here we go

Syftet med varför jag gör detta är för att jämföra språksskillnad för nu och sen. Ska faktiskt försöka hålla kvar den för det hade ju faktiskt varit kul att höra utvecklingen efter ett år i USA. Även om jag dör av skam. Men vad tusan, man får inte vara så rädd för att göra bort sig hela tiden. Och jag åker ju faktiskt iväg för att lära mig.

Anonym om Here we go:

din engelska äger! supermodigt förresten, skulle aldrig våga haha :)
-------
Åh tack fina du, du äger! :)

Sunshine

Vädret är helt underbart idag. Jag har precis tagit årets första cykeltur! Åkte ner till stan och fikade på en currymacka. Cykling = vårtäcken. För kanske en månad sen var det ju alldeles livsfarligt att cykla då det var så mycket snö och is. Men idag var det dags att pumpa däcken tyckte pappa så det gjorde han för mig. Jag har förövrigt världens coolaste cykel. Den är minst 60 år gammal, mina vänner kallar den för gamla Träsket och förjäklig att cykla på, seg som tusan och noll växlar såklart men jag älskar den.

Cafe Göta. Där får man ta med en bok om man lämnar en.

Det gjorde inte jag men det är en söt tanke.

It seems to be a lot of rumors

Åh jag har sån lust att skaffa mig en Polaroid kamera och ta kort på en massa underbara platser och roliga människor.

Och bort ska jag till andra sidan atlanten och 18 är jag plötsligt när jag kommer hem

Jag har spenderat en jätte härlig kväll med min pappa. Det var länge sen vi gjorde något tillsamans nu. Pappar jobbar på, jag pluggar. Men ikväll tog vi tid för varandra och vi åt på resturang och vi såg film.

Jag får nästan lite ont i hjärtat när jag tänker på ibland hur tiden bara rinner iväg. Jag minns när jag var liten knatte och höll pappas stora hand genom alla äventyr. Vi har alltid rest väldigt mycket tillsamans och hittat på roliga saker. Den senaste tiden har det inte varit mycket sådant och man kan bli så himla ledsen när man tänker tillbaka på gamla minnen och hur simpelt allt var och hur små saker var så betydelsefulla. När ens föräldrar hämtade upp en från dagis och man sprang fram med iver och glädje och kastade sig i famnen på dem. En sån kram man numera bara ser på typ flygplatser. Allt var så mycket mer livligt som liten. Har man blivit trött, sliten och mer eller mindre depprimerade av åren eller vad är det som gör att vi har dämpat oss så mycket? Har vi formats av samhället och flyter med i beteendemönster. Agerar precis som vi tror att andra förväntar oss att vi ska och liksom blivit väldigt stereotypa. Pratar vi inte med folk på tåget för vi är rädda för att bli stämplad som konstig? Som liten var man inte rädd för annat än typ snövits mamma och voldermort. Om någon hade en rolig hatt så sa vi att han hade en rolig hatt. Jag gjorde det i alla fall. Allt var så öppet och ärligt och bekymmerfritt, man höll inte tillbaka på någonting och jag beundrar verkligen människor som är såna.

Och jag minns när pappa var min stora hjälte, han drog mig ur alla problem och offrade så mycket för mig, sin egna lycka kanske till och med. Jag blir rörd när jag tänker på det. Jag älskar honom så mycket. Och bort ska jag till andra sidan atlanten.

Sleepyheads

Laddade precis in bilder från kameran och kom på att jag glömt berätta om min myskväll jag hade förra veckan. Jag mötte upp fina Paulina och en skyhög Annika, hon hade köpt sig ett par to-die-for kilklackar som både jag och Pau avundases supermycket. Vi gick hem till min lilla lägenhet och playade för musiken och jag lagade mat till mina fina vänner. Indisk tikki mansala med ris, banan, cashewnötter och vitlökbröd, (blev lite hungrig nu när jag skrev det där.) Gott tyckte dom i alla fall och jag med för det är min favorit. Tvn stod på till Notting Hill men det var inte mycket jag såg av den, vi satt mest och pratade och smaskade fruksallad med glass och Tom & Jerry kex (ni vet såna man alltid åt som liten, nostalgi på det.) Riktigt mysig kväll i alla fall och jag är så himla glad att jag hamnade i klass SP1C så att jag kunde lära känna de här två :)

And for what it's worth I think you're amazing.

Å jag älskar att man kan plocka egen sallad nu i affärerna nu, världens smartaste! Man kan välja mellan massa grönsaker, pasta, såser. Pappa har lovat att komma hem med en till mig, inget kött, inget torkat, inga ägg eller läskiga oliver, fetaost, räkor eller champinioner men annars går allting bra! I USA finns det ju en liknande kedja där man kan sätta ihop sin egna yoghurt, eller alltså, man väljer yoghurt, tillägg, frukt och massa annat gott. Det är på min to do list.

Det var så längesen sist jag kände hjärtat slå.

Undra hur mycket tid man lägger på att göra helt oviktiga och betydelselösa saker egentligen. Typ som att ligga i sängen för länge, och sitta vid datan för länge och kolla på tv för länge - på saker som man liksom aldrig kommer komma ihåg om ens en vecka.

Om himlen finns är jag förlorad

Haha kul att jag typ raderat mina andra videobloggar för att jag inte kunde ta dom

They taped over your mouth, scribbled out the truth with their lies. You little spies.

"‎Do not allow people to dim your shine because they are blinded. Tell them to put on some sunglasses, cuz we were born this way bitch!"

Vilken sötnos, man vill jag bara krama om henne :) Och jag älskar Lady Gaga, hon är fantastisk!


Miles to go before I sleep

Idag ska jag på amnesty international möte och ska sedan köpa en bok om Ghandi - vägen utan våld. Igår köpte jag faktum tidning för att hjälpa hemlösa. Och så köpte jag jag en en semla till pappa och ingredienser till chai latte för mamma som små hej-jag-älskar-er-och-typ-tack-för-allt pressenter. Jag känner mig ju nästan som en bra människa nu.

You were much more muchier. You lost your muchness

Ibland blir jag så himla trött på mig själv. Eller mer att jag blir trött på att vara den jag är kanske. Ibland önskar jag att man kunde göra som i filmer och hoppa i någon annans kropp ett tag,  tills förbannelsen bryts i alla fall. Tänk vad jobbigt ändå att man bor med sig själv hela tiden ändå, tänk om man liksom vill separera.

Jag har aldrig lärt mig att cykla utan händer

Jag kan bara knäppa med vänstern (den är jäkligt bra dock)

Frukost är min favorit mat och jag äter frukost typ tre gånger om dagen

Jag är en mästare på att tappa bort saker

Folk säger att jag har ett konstigt skratt och det stämmer nog

Jag säger nog att jag inte bryr mig om vad andra tycker men då ljuger jag för jag är inte bättre än någon annan. Jag bryr mig bara inte tillräkligt mycket för att ändra på mig och jag är ett hopplöst fall

Jag har en gång brytit näsan. Hur? Jag sprang in i en trappa.

Tonfisk är den enda ätbara fisken, ingen protest!

Jag blir jätte irriterad på folk som går långsamt när man ska fram

Och jag blir trött på att man blir trött

Jag tycker det är jätte dumt när folk frågar vad man tänker på för då tänker man ju på vad man tänker på

Jag har ett äppel-klistermärke i pannan nu

När jag var liten vågade jag inte simma i simmhallar för jag trodde att det skulle simma ut hajar ur brunnarna

När jag var liten och hade huvudvärk för första gången sa jag till min mamma att jag var sjuk i huvudet

Jag blandar svenska med engelska och danska så jag pratar väldigt roligt ibland

Jag har fobi för att åka bil och skidor i backar. Och jag har fobi för när saker inte blir helt diskade i diskmaskinen och det sitter kvar gammal ris när man ska lägga in i skåpen

Men annars är jag en fullt normal människa

Good night, tiny humans

Helt okej med ny månad faktiskt. April Maj Juni Juli Agusti nu alltså. 5 månader kvar och ännu en avklarad. Planer för Mars: Cheerleading Dm, klippa mig, skaffa sommarjobb, baka och gå på bio. Är man lite för optimistisk förresten om man köper vårjacka 27 Februari? Solglason också, mitt andra par av minst 10 till detta året.

Nu ska jag mysa ner under täcket, önska att jag kunde säga att jag skulle sova också men måste plugga lite. Tur att jag har sovmorgon imon.

Money can't buy happiness, but it can buy marshmallows which are kinda the same thing.

Om din kompis skulle vara deppig över en längre tid, inte allvarligt deppig, men bara vimsig och disträ och verkar inte kunna ta sig ur sin onda cirkel där hon tycker synd om sig själv, vad skulle du göra för att få henne upp en den dåliga vanan?

Jag tror inte att man egentligen kan göra något mer än att berätta att man finns där. Lycka är något man ta måste ansvara över helt själv. Även om man jätte gärna vill kan man inte klandra omgivningen för hur man mår. För det är ju så att våra känslor är baserade på de tankar vi har och dessa tankar är det ingen annan som styr än oss själva. Det är vi som skapar känslorna, de dåliga, de hemska och de sorgsna - det är vi som skapar dom. Och de bra också såklart. Egentligen är ju allting neutralt innan vi bestämmer vilken åsikt vi har om det.

En miljonär kan känna sig tom medans en fattig hel. Det spelar egentligen inte någon hur hur våra förutsättningar ser ut det handlar om val. Allting har båda sidor - bra och dåliga för att välja hur vi vil må måste vi välja vilken sida vi vill se.

Är det okej att följa samma gamla tankemönster som man alltid har haft och deppa över måndagsmorgonar eller är det kanske dags att byta ut sina tankar och välja ett annat levnadssätt? Om man känner sig hängig så är det nog tid att fundera lite över hur man vill leva och vad man vill prioritera. Vill du vara glad - var glad då! Vad hindrar dig? Om du behöver göra en förändring - ta den förändringen. Ibland behöver man kämpa lite och ändra lite för att ha det som man vill. Och det är inte alltid lätt men det är värt det.

Man kan inte gå runt och vänta på att livet ska börja, livet är just nu, denna stund, kanske inte nästa, det vet vi ju inte. Skapa ögonblick för de kan ta slut imorgon och gör det bästa av det du har. Det finns alltid något att le åt så lägg din tid på det istället för det man häger läpp över.

Livet är jävligt oförutsägbart och man vet aldrig vad det har att erbjuda. Det kommer inte att finnas en perfekt stund. Har det någonsin varit perfekt hitils? Det är såhär det är. Allt är tillfälligt så ta vara på det possitiva för det stannar inte förevigt. Skit i det negativa  för det är inte här för att stanna heller. Lyft det du älskar, det som får dig att le. Jag älskar grekisk musik så det lyssnar jag på just nu. Och jag älskar te så det drikter jag. Jag älskar att nå ut till folk och i alla fall försöka påverka och därför skriver jag. Ägna dig åt det du älskar, umgås med de allra bästa, färgsätt vardagen, jaga dina drömmar och le - för du har ingen anledning att inte göra det.


Här är frågorna och svaren

Hur känner du inför resan?
Oj, stor fråga. Men jag känner mig otroligt taggad! Att hoppa av ifrån mitt vanliga liv har jag velat göra så länge nu - bara dra iväg på något helt annat och uppleva massa, massa nytt. Och leva. Dessutom ska jag tillArizona eller California, jag menar vad mer kan man be om? Jag ska BO där, jag FLYTTAR dit. Det känns så sjukt häftigt!

Är du nervös eller glad mest?
Absolut mest glad! Visst finns det saker jag går runt och grubblar lite över men glädjen övervinner verkligen. Tror inte det hade varit kul att åka utan lite nervositet i bagaget ändå, det är liksom en del av grejen just att över vinna sina rädslor. Enligt mig i alla fall. Jag hade inte varit bekväm med att välja den säkra vägen att leva.

Är det inte svårt att bestämma sig vad man ska ha med sig/inte ha med sig, man kan ju inte ta med sig allt man har?
Går faktiskt runt och tänker på det en del, vad jag ska ha med mig och inte. Det är kanske rätt lätt att packa till dessa ställen dock, framförallt till Arizona där det är varmt konstant. Det blir ju en del shorts och linnen som följer med. Mina härliga stickade tröjor får nog tyvär stanna hemma. Tror jag kommer sakna att mysa ner mig i tjocka kläder faktiskt. 

Kommer du gå i 1:an eller 2:an på gymnasiet där?
Kommer gå 2:an där och sen komma hem och gå om det året eftersom att ett utbytesår inte räknas.. 

Vad är dina top-5 must-do i Sverige innan du åker iväg till USA?
Haha jag vet inte om jag har en sån lista. Vill ju mest fly härifrån haha. Men jag vill spendera mycket tid med vänner och familj såklart. Typ äta semla och kolla på melodifestivalen.

Tänker du mycket på att du kommer åka iväg till USA? Till exempel när du hänger med dina kompisar och så vet du att ni kommer skiljas åt nästa år..
Haha ja mest hela tiden faktiskt och jag pratar nog om det än del också (förlåt vänner) därför är det så bra att jag bloggar så jag blir av med en del tankar i alla fall. Jag försöker att inte tänka så "vi kommer snart att skiljas åt" utan mer njuta av tiden jag har med dem i så fall.

Tror du det förekommer mer diskriminering i USA än i Sverige?
Det hoppas jag ju verkligen inte. Kanske är det så, de har ju en historia av mycket diskriminering. Det känns ju väldigt skönt att veta ändå att det går frammåt för dem. På något konstigt sätt ska det bli intressant att se om det finns några kontraster, inte för att jag kommer stötta det då.

Är skoldagarna i USA längre/kortare?
Vet i alla fall att man börjar tidigt varje morgon, typ 7 eller 8 och slutar kring 3, 4. Alla dagar är ju lika långa eftersom att man har samma lektioner och schema alla dagar i veckan.

Tror du att du kommer sakna Sverige, fast än du sedan en lång tid tillbaka velat åka härifrån?
Jag kommer säkert av jätte konstiga anledningar sakna Sverige. Kommer säkert sakna snö och sånt trams. Kanske märker jag att jag faktiskt tycker om mitt hemland. Eller så gör jag inte det haha. Kan inte föreställa mig att jag gör det..

Vilken låt har du fastnat på senaste tiden på?
Way over yonder in the minor the minor key från filmen Love and other drugs och jag är fortfarande galen i Burlesque soundtracker

Allting som läggs ut på internet kommer alltid finnas ju, tror du något av det du skrivit här på bloggen kommer jaga dig senare i livet? (haha typiskt mig och fråga, men vill veta din åsikt om det.)
Jag ångrar ingenting jag gör och jag står för vad jag tycker så nej, det tror jag inte. Om jag blir straffad för att ha en åsikt får jag väl bli straffad för det.

Jag vet att du vill tatuera dig, menar du en riktig tatuering som stannar kvar för alltid? Tycker inte du det är ett irriterande faktum att en riktig tatuering stannar kvar för ALLTID?
Det är det jag tycker är fint, att man ristar in något för livet. Därför skulle jag bara kunna tatuera något som verkligen betyder.

Vilken tatuering vill du tatuera in då, om du ska göra det?
Jag skulle vilja ha Alive, Free eller Stronger på mitt ringfinger och "Miles to go before I sleep" i nacken. Ska ju inte göra det än på ett tag dock, vill verkligen tänka igenom det. Jag älskar att vara impulsiv men som du säger, det sitter ju verkligen föralltid sen.

Vad är din hobby?
Haha det var en jäkligt bra fråga. Jag har nog ingen. Är en stor dagdrömmare. Är så nyfiken på livet, på världen och på allt som är vackert och lite extraordinary. Jag är glupsk på livet helt enkelt. Det kanske är min hobby haha.

Hur ser en perfekt eftermiddag efter skolan ut?
Svår. Men sol, vänner, glass och en parkbänk typ.

Är du nyttig av dig, eller unnar du dig godsaker whenever you feel like it?
Jag försöker att vara nyttig. Äter mycket vegitariskt och det är inte så att jag drar i mig precis vad jag vill hela tiden. Tror dock mina vänner känner mig som ett stort matvrak. Jag tycker det är viktigt att leva och mat är absolut en livsnjutning. Brukar därför äta godsaker i rätt stunder. Typ man vaknar och solen skiner - då är det ju bara att göra pannkakor med en massa grädde, syl och glass. Eller när man myser med sina vänner, då måste man ha godis. För att förgylla stunder helt enkelt. Är inte så kul att dra i sig en marabou i sin ensamhet liksom.

Ses vi i Göteborg den 7e maj? Från Alexandra
Ja det hoppas jag :) Jag ska i alla fall dit. Ska bli super kul! Kram

*Om du efter några månader får ett mail från explorius där det står " vi hittade ingen familj till dig i CA eller AZ så vi byter distrikt till Washington state och montana." Hur skulle du känna dig då ? 
Vad har du förväntningar av din blivande vädfamilj?
Du har en jättebra blogg ! :D Från Emma
Tack så jätte mycket fina du! Jag hade blivit alldeles devastated. Jag hade såklart fortfarande varit jätte glad för att åka men det hade varit en sån besvikelse nu när jag verkligen siktat in mig på dessa två stater och att de faktiskt garanterat mig att hamna här.

är du
ledig?

Nej jag hade lov förra veckan. Avundas alla som är hemma denna vekcna. Till min stora lycka har jag både indragna lektioner och studedag denna veckan!

Weey, du som har hållit på med Cheerleading. Hur svårt är det att göra en bakåtvolt? :s Och såntdär tumbling då man hoppar bakåt och bara fortsätter? :D
Min skola i USA har det som mininum krav för att komma med i deras cheerleading lag. Hehe (a)

Hmm alltså det är ju rätt svårt och det tar tid att lära sig såna saker. Framförallt behöver man träna med en någon som kan hjälpa dig på riktigt och vet vad de gör. Finns det inget Junior Varsity lag på din skola? Där brukar kraven vara mindre.

valde du arizona och kalifornien i delstats val?
Ja det gjorde jag! Lucky me som fick precis vad jag ville!

Hur lång är du?
166 cm

Om du skulle bli tvungen att sluta blogga eller sluta på facebook vad skulle du välja?
Facebook. En riktigt överskattad sida egentligen. Får mycket utav att blogga :)

Favorit färg?

Turkos, lila, orange

Vad har du för kamera? :D

En canon IXUS 220 HS tydligen, var tvungen att kolla nu för att du frågade ;) Har en systemkamera i familjen men den har jag ingen koll på alls

Vad vill du jobba med som vuxen?

Jag vill nog hellst jobba för mänskliga rättigheter och jämlikhet. Jag vill i alla fall ha ett jobb där jag påverkar och jobbar för en förbättring.

Vill du flytta permanent till USA som vuxen?
Just nu vill jag det men jag vet ju inte vad ett år där gör med mig, kanske ändrar åsikt.

Vilken hårfärg fördedrar du på killar? :D
Mitt hjärta har alltid klappat lite extra för gingers, annrs mörkhåriga.

Vilka länder har du varit i, och kan du lägga en kommentar om nack- och fördelar med varje land?
Haha nej jag kan inte skriva för och nackdelar tyvär, man glömer ju :/
Italien - har varit på själva huvudön och på Sicilien
Grekland - Samos och Kreta
Spanien - Valencia 4 ggr samt Gran Canaria 1 gång
England - I fina, fina London
Tjeckien - Prag
Sverige, Danmark, Norge höhö
Marocko - Detta var min första resa och jag var fyra
Malta - språkresa i tre veckor

Vad ska vi göra när vi träffas snart igen? :D // Bea
Haha jag vet inte, din filur. Liseberg?

Kommer du hålla kontakten med oss när du är i USA? (självklart svar, men ändå, kan ju hända att man glömmer om man börjar trivas riktigt bra där och inte har tid framför datorn liksom ;))
Det är klart! Jag se riktigt fram emot det mycket faktiskt

Kan du att skicka bilder till mig och berätta hur det är i USA? :D // Bea
Jag kommer ju göra det här ;)

Tror du du kommer vara mer/mindre aktiv i bloggen när du flyttar?
Jag tror det kommer gå i perioder men jag tror absolut att jag kommer vara bra på att uppdatera

Kommer du ha ett avskedsparty before you leave?

Ja det vill jag verkligen ha! You'e invited!

Jag tycker om din musikstil, kan inte du länka din bästa spotify-lista?
Åh tack så mycket! Jag känner mig alltid mycket mer utlämnad av att skicka iväg min spellista än att skicka iväg ett inlägg skrivet med egna ord, det är konstigt. Men jaja. Här är två helt olika spellistor som jag lyssnar mycket på Savannah Orange Juice och Teenage dirtbag

Tycker du jag är knäpp som ställer så många frågor? :D // Bea
Haha ja du är lite knäpp men världen behöver knäppa människor <3

Saknar du mig? JAG SAKNAR DIG! // Bea

Det är du att jag gör :)

Ska vi träffas snart? :D:D // Bea
Det tycker jag absolut vi ska!

Vad skulle du ha för tips till alla som är osäkra på sig själv men ändå inte gör något elakt som att mobba, bete sig taskigt, för att känna sig självsäkrare?
Tänk på att mobbarnas ord bara säger något om dom själva. Den som säger du är du är själv dum så tänkt efter, egentligen säger ju deras ord bara något om dom och inte om dig. I det läget är du lite bättre än vad dom är, egentligen. Dessa personer som mobbar, de mobbar för att de har någon slags osäkerhet eller sårbarhet av någon slag och det handlar egentligen mer om det än att du är ful och äklig. De mår dåligt och du är bara på fel plats vid fel tid, ett offer att lägga all skit på. Vet att jag skrev ett jätte långt inlägg om detta en gång, kan försöka hitta det igen.

Vad tycker du definierar styrka i en människas personlighet?

Jag tycker det är starkt att vara ärlig, självsäker, spontan, hoppfull, frammåt, riskfull, blottad, självständig, provocerande, kärleksfull, optimistisk, öppensinnad, utåtriktad, sig själv, envis, modig, nyfiken, självmedveten, annorlunda, ödmjuk, tolerant, strävande.

Remember: There is always something to laugh about

And if you can't find something to laugh at

then it's time for a change.

Jag skulle kunna leka oberörd men det är ju så dumt. Du vet att jag bryr mig. Du vet att jag saknar dig.

Now, I must say you are acting like a real pussy.

RSS 2.0