I'd rather die on my feet than live on my knees! Nationella kvinnodagen

Idag är det nationella kvinnodagen. 8 mars är ett datum som varje år uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Det är inte okej att kränkningen mot kvinnor fortsätter. Värdet i en människa sitter ju för guds skull inte könet utan i hur stort hjärta man har.

Vi får mindre lön än män och hur vi ser ut är viktigare än vad vi gör, om vi blir våldtagna är det vårat eget fel, om vi står upp för våra rättigheter är vi högljuda, om vi inte gör det är vi svaga.

Varför är det så att kvinnor måste jobba dubbelt så hårt för att komma hälften så långt? Varför får vi inte göra våran röst hörd utan att bli stämplad? Varför tillägs mans till hora för en manlig hora? Och varför hör man aldrig några reaktioner när en kille uttrycker sig sexuellt? Varför är det nästan enbart manliga sportlag som visas på tv? Varför spelar det någon roll hur kort tjolen var vid en våldtäckt? Och varför ska vi dölja våra kroppar bara för att vi har mer att visa? Varför finns det så få kvinnliga politiker? Varför behöver jag ens skriva detta inlägget och varför finns det så många orsaker till en kvinnodag? Jag kommer ställa dessa frågor tills svaren är lösta! Vi ska kunna vara fria, behandlas likgiltigt och med respekt! Vi ska bli behandlade som de kvinnor vi är.

4 kommentarer
Postat av: Matilda

Amen :)

2011-03-08 @ 15:01:15
URL: http://matildaperidot.blogg.se/
Postat av: nils

Bra skrivet håller med dig i det stora hela! :)

Har bara en liten fråga, stör du dig jätte mycket på Sveriges dåliga kvinnosyn?

Isf kommer du nog få det jobbigt i USA, där är det ju bra mycket värre..

2011-03-08 @ 16:44:57
URL: http://nilsinamerica.blogg.se/
Postat av: Emmie

Hej, jag ska också till Usa 11/12. Vill du länka? :)

2011-03-08 @ 16:53:33
URL: http://alifetimeexpirience.webblogg.se/
Postat av: Anna

Mycket fint skrivet, håller med till fullo! Du verkar var en sådan strålande människa och dina värderingar är fantastiska! Jag hoppas också att vi kommer hamna på soft landing camp tillsammans, skulle var jättekul att lära känna dig lite!

Kram

2011-03-08 @ 19:34:24
URL: http://annafilippa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0