All of the beautiful people,

Jag och vackra Hanan idag i Botaniska Trädgården tillsammans med klassen. I'm loving my jumpsuit, bästa och skönaste sommarplagget! Perfekt att åka flygplan i ;) Mina tankar går alltid till USA.

Wanderlust

Om du fick boka en resa nu, vart du ville - vart skulle du åka då? Jag hade svarat USA såklart men efter min resa är det så många fler ställen jag vill se.

Nån gång ska jag köpa mig en stor världskarta och hänga upp på väggen och sätter nålar för ställen jag ska besöka. Och nån gång ska jag sätta mig på ett tåg eller buss och se vart jag hamnar. Det finns så mycket att se. Jag brukar undra varför fåglar bara stannar på ett och samma ställe när de är fria att se hela världen. Sen frågar jag mig själv detsamma.

We've got clouds in our heads. Dreams in our skies.

Hej mina vänner, hoppas ni mår bra idag. Jag sitter ute i solen och pluggar. Det bästa med att gå på min skola är att den ligger så fint i Vasastan mitt i Göteborg. Så jag sitter här i vasaalen och pluggar på genteknik. Urgh, jag längtar så tills denna skiten är över! Tydligen föds nordhasvräckan till pojkar men byter kön när de blir äldre. Och det finns djur som parar sig med sig själva. Så äkligt! Vem bryr sig liksom :) Om 10 minuter är provet och sen vill jag inte läsa NO på ett år!

It takes a lot of courage to release the familiar and seemingly secure, to embrace the new.

But there is no real security in what is no longer meaningful. There is more security in the adventurous and the exciting, for in movement there is life, and in change there is power - Alan Cohen

Idag har jag varit ledig så jag har spenderat min dag i hängmattan med musik och så har jag tagit en rabarb lite då och då. Just nu lyssnar jag mycket på Veronica Maggio, hon har verkligen talang och en unik stil. Älskar det :) Resten av kvällen ska jag spendera på att plugga till mitt sista prov som jag har imorgon. Sista provet i Sverige på ett rätt bra tag då. Ska bli lite kul med quizen man hört att dom kör med i skolan i USA.
Denna skolveckan kommer gå fort, kristiflygare, helg och sen är det plötsligt lov. Hur underbart?

s/2011/getget_150315913.jpg" alt="" />

Arizona pics

Här är några bilder som min värdfamilj skickat till mig. De har ett picasa account som de brukar uppdatera med bilder, så himla snällt! Jag har ju inte träffat dem ännu men jag jag vet att de har stora hjärtan alla tre. De är så välkomnande och omtänksamma och allt känns verkligen superbra. Känner mig så trygg med min placering hos dem.

Här är en bild på Brittany och Corona del sol high school

I detta fina huset ska jag bo

Familjens pool

Dottie (hostmamma) fick genom min blogg reda på att jag älskar pankakor + nutella och skrev till mig att det i närheten finns en resturang som serverar just detta. Hon gick och köpte två nutellas!

t;

På påsk stekte familjen tillsammans med deras kyrka pankakor till hemlösa, verkligen fint

Innan avfärd till Minnesota där deras ena dotter Kristen studerar. Här med Harry Potter audiobook

Inför baseball match mellan Arizona Diamondbacks och Minnesota Twins

Kolla vad gulligt de skicka på min födelsedag! På posten fick jag hämta ut ett paket skickat enda från Arizona.

Höjdpunkten på min 17 års dag!

Min jättevackra värdsyster Brittany innan Prom

 

Visst verkar det som om jag har fått en riktigt kanon familj? Jag tror att jag kommer trivas jättebra verkligen :)

ter;">Nu är det ca två månader tills jag träffar dem, längtar jättemycket!

Always wear you invisible crown.

Alma om Såg detta, så jäkla coolt. Kram på er alla 61 :):
Hihi kram på dig själv! ;D Ville bara säga att man blir så himla glad när man läser din blogg! Du verkar vara en sån himla vettig människa! Vet inte riktigt hur jag ska förklara men, ja. Och sen är det såklart också att du ska till USA till hösten som lockar att läsa! Vill själv dit otroooligt mycket, men det är så dyrt så jag tror inte att det kommer funka.. Men så läser jag din blogg och tänker att inget är om öjligt, funderar på ett nytt ställe där jag kan lämna in cv och skriver en imaginary-packlista till mitt fantastiska år i USA som SKA bli av! Tack så mycket för en superbra blogg!
Alma, tack fantastiskt mycket för din fina kommentar - you just brought me sunshine! Jag blir så glad just för att det är just detta jag vill försöka få fram med min blogg. Jag vill att mina läsare ska lämna min blogg och må bra med sig själva. Jag vill att min blogg ska ge plats för drömmar, glitter och färg. Jag vill boosta er, fylla på er med energi, hopp, mod och självförtroende. Därför blir jag så himla glad när jag får höra av er att det går fram - det värmer verkligen. Så tack igen!
Jag tycker det är så härligt att du är så beslutsam! Fortsätt hålla drömmen vid liv och du kommer nå den till slut. If you can dream it you can do it ;) Jag ser fram emot att höra från dig när du befinner dig i staterna! All lycka till

Såg detta, så jäkla coolt. Kram på er alla 61 :)

från www.bloglovin.com

The world is full of beautiful things, like you.

Jag har firat mamma på mors dag med brakfrukost, toasted bagels, brämhultsjuice, en bukett pioneer, body lotion och badskum. Vi såg "500 days of summer" som var jättefin. Vår lilla lägenhet är fylld med så mycket kärlek, jag kan bli så ledsen när jag tänker att i andra hem finns det barn som aldrig får höra att de är älskade, där man använder fula ord och våld mot varandra. Av mamma får man en stor mängd ego boost, inspiration och ton av kärlek varje dag, jag önska att alla kunde ha en som henne.
Jag och mamma för 17 år sedan

Hotellet

Wie! Här ska jag spendera mina första nätter i USA, på Wyndham Garden Hotel som ligger nära Newark airport i New York. Ser superfint ut tycker jag :) Ska bli otroligt kul med soft landing camp, träffa andra utbytesstudenter och se Neeeewww Yoooorrrk. Jag längtar till 1000!

2 månader!!!!

DET Ä TYP INGENTING! Tänk att jag ska flyger iväg, tänk att jag snart träffar min värdfamilj och att jag snart har min första skoldag på ett amerikanskt high school. Det är helt bananas!!! Jag har nästan vant mig vid tanken av att jag åker, det är ju mer än ett år sen sedan allt började. Men shit, det är ju så jäkla coolt att jag kommer få uppleva allt det där som man bara ser i film och som man brukar drömma om. Jag kommer få uppleva ett high school år, i USA och med allt vad det innebär, utan snö och utan fula granar och tysta tåg. Prom, graduation. Spirit i mängder. Engelska varje dag, på tv, på radio, i affären, i skolan, på reklamen. Den amerikanska flaggan hängandes i klassrum och på hus. Under beådran av Obama. I samma land som Spears och Aguilera. I samma stat och område som Bella Swan. The land of the free, home of the dreams. Super bowl, yankees och cheerleading. Skittles och Jelly Beans. B&J. Billiga converese. Palmer på skolgården och pool i trädgården.

Maj

Månaden som försvann på ett ögonblick. Som ni nog märkt la jag bloggen åt sidan denna veckan. Har inte haft någon blogginspiration alls, tror det är för att jag känner mig stressad, så därför tänkte jag att jag jag kommer tillbaka när jag har något att säga istället. Nu är jag tillbaka. Jag vill bara skicka ut en stor kram till er alla, hoppas att allt är bra med er och att ni också har haft en fin månad. Best wishes :)

USA pep talk!

Den är lite efter..
I dag har jag fått reda på att:
Paula inte ätit (typ) paprika, bacon, soltorkade tomater, cupcakes
Jag har också fått reda på att det inte går att massera henne
Jag har fått reda på att Vickan är the ultimate housewife
På Paulas High School kan man gå IQ kurserna collage survival skills, Life after High School
Damon är snygg.
Man kan göra cupcakes som ser ut som unicorns

17 år i staden där jag växte upp och så, ville inte bli den som var kvar.

Nu är alla nationella slut! Även om det är prov som man inte kan plugga till så är de så himla stressande att ha dem väntandes. Jag fick mina resultat från engelskan igår, jag satte MVG på den muntliga och den skriftliga delen, VG+ på läs/hörförståelsen. Det är lite saksamma med mina engelska betyg känner jag. Jag kommer ju hem sen med flytande engelska men det känns ju bra ändå att veta att jag kan göra mig själv förstådd.

Här  är min USA/follow your dream spellista. Om det är någon som inte har spotify så kan jag skicka invite :)

Jo ho jo ho. A pirate's life for me

Kom just hem från Pirates of the carribean 3D som jag såg med pappa. Filmen var bra och vad man förväntar av en äventyrsfilm men bäst var att få spendera lite tid med min kära far. Filmen utspela sig  på Hawaii som är så himla fint, dit vill jag så gärna åka någon gång. Jag och mamma brukade ha en stor kruka med hawaiiblomma i vår förra lägenhet men de räckte inte för mamma så hon flyttade dit istället. Ja, jag är hennes dotter.

Gay Marriage or, as I like to call it: 'Marriage.' You know, because I had lunch this afternoon, not gay lunch. I parked my car; I didn't gay park it.

Jag googlade runt lite på han här Harold Camping som påstod att jorden skulle ha gått under i lördags. Jag kom in på hans radio och hittade detta, där "gay pride" tydligen ska vara täcken från gud att det är dags för domedagen.
Låt han ha sin tro men jag skulle vilja skriva om ämnet för jag har min.

Ibland har jag svårt att förstå människor. Att ge order om hur man ska se ut, vara, leva, älska tycker jag är ett av de största brotten en människa kan begå mot en annan. Det är som att sätta en människa i ett osynligt fängelse. Det är som att sno någons glädje och liv. Men folk håller inte med mig, de tycker att kärlek är ett  värre obrott än att kränka någon och vi lever i en värld där homofobi och hat tydligen är mer accepterat än att vara homosexuell och kär.

Det finns människor som tror sig veta vad kärlek innebär, och sätter etikett på vad det är och inte är. De tycks ha kommit fram till att allt är väldigt svar och vitt. Men jag ska berätta för dig att kärlek har inga gränser och kan inte bli begränsat. Det är svar vitt, blått, gult, orange, rosa, grönt och lila och en mix med alla färger tillsammans. Jag hörde till och med om en tjej som gifte sig och blev kär i eiffeltornet. Och det var ingen som sa nej.

Man hejjar på för dig att gifta dig med en våldsam man men det är emot lagen och normen att gifta dig med någon som gör dig glad. Hur kan det vara så? Some dudes marry dudes, get over it!

Jag struntar i om du är gay eller straight - du är människa och du är kär. Det är allt jag behöver veta. Vi är alla olika, det är det som gör oss lika. Du ska aldrig behöva dölja vem du är för du är född fri och värd att glänsa och följa ditt hjärta. Var dig själv och var stolt, gå med huvudet högt. Dina unikheter gör dig speciell och vacker på ditt sätt något annat finns inte.

Fråga: Tips på utbytesbloggar 10-11

johanna om So fill your head with what's important, and be done with the rest.:
Kan du tipsa om några utbytesbloggar som du har läst/läser? :) Alltså som har åkt eller som är i USA nu 10-11?:)
Svar: Självklart :) Jag läser bla www.eddagoesamerica.blogg.se, www.alicewalden.blogg.se, www.livingusa.blogg.se, www.carolineikalifornien.blogg.se, www.ellinorinusa.blogg.se, www.annakw.blogg.se :)

I was born with my freedom. Don't tell me I'm less than my freedom.

So fill your head with what's important, and be done with the rest.

Jag och mamma ska sätta igång med bästa söndags sysslan - vi ska baka och bagels blir det idag. Jag tror jag ska baka med pyamasen fortfarande på för det är så söndagar ska vara. Jag pratade med min vän som bott i Uruguay nästan hela sitt liv. Hon sa "jag trodde att det bara var i Uruguay som söndag var supertråkig men de är precis lika tråkiga här i Sverige." Söndagar har verkligen blivit stämplat som dagen då man kan sega allt man vill men det är mysigt tycker jag. Det är grått ute  så jag tror att vi hoppar under filten med våra bagels och ser på en mysig film sen. Ska jag vara ärlig så vill jag inte ha min söndag på något annat sätt. P.S I love you är en bra söndagsfilm.

People are just as happy as they make up their minds to be

Några drömmar

+ Bada med delfiner
+ Flyga luftbalong
+ Resa omkring jorden
+ Bo i USA ett år, gå på High School
+ Bo i Italien och lära mig italienska
+ Bli bra på att baka och laga mat
+ Ha en minigris eller en mops
+ Göra en skillnad för andra människor
+ Gå på massa konserter
+ Åks på en spontan resa
+ Bli något stort
+ Stå på toppen av eiffeltornet
+ Vara med i publiken av ett tv program
+ Drömma mer
Jorden gick inte under igår!! Så jag har fortfarande min lååånga lista med drömmar och mål att checka av. Vad drömmer ni om?

Statue of liberty

Min dröm inatt var så himla underbar men en mardröm samtidigt. Jag drömde att dagen var inne, jag tog min stora resväska och mitt pass och satte mig på ett flyg mot New York och jag levde livet där i 3 dagar. Och jag mötte upp min fina värdfamilj på flygplatsen och allt var verkligen hur bra som hellst. Men när jag kollade tillbaka på allt kunde jag inte minnas någonting, inte vem jag satt med på flyget eller hur magen pirrade när jag åkte iväg. Inte vad min familj och jag sa som sista ord. Inte vad jag och min värdfamilj sa som första. Tänk om det blir så att man glömmer bort allt eventually, så himla bra att jag har en blogg!
Jag har haft så otroligt många utbytes drömmar. Både verkliga och de man har när man sover. Jag minns när allt bara var en drömm och jag drömde om min dröm varje natt. Jag satt hemma hos min vän Bea och vi kollade på en massa om folk som var på sitt livs äventyr i USA och nu sitter jag själv här och skriver. Nu slår den snart in. Och om du frågar mig så har resan redan börjat. Alla dessa månader av förberedelser och längtan. Jag har redan varit med om så himla mycket. Som tex när den lördagmorgon då jag såg på min ISE inloggning att jag fått min fina familj i fina Arizona. Alla sprutor jag genomlidigt och att jag sakta men säkert tar förväl - it's all part of the journey. The journey has already started.

Why can't I be who I wanna be? I just want to be myself and I want you to love me for who I am. I've had enough, this is my prayer, That I'll die living just as free as my hair.

Jag vet att min uppdatering är crap men jag ska minsann hitta tillbaka. Jag behöver lov. Nu hellst.
Ikväll ser alla 17 åringar i Göteborg Veronica Maggio på Liseberg förutom jag, jag är för trött, slut och jag vill bara ligga på soffan och äta mina jordgbubbar och se the secret life of bees. In till videobutiken och hyr den! Jag har sett den 1000 gånger och jag kan se den 1000 gånger till, den har allt :)

Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars?

2 datum

"You're a beautiful person. you deserve a beautiful life.

Filmen igår var fantastisk!  Visste efter två minuter att jag skulle gilla den för den var så himla fint gjord! Jag älskar att se filmer som utspelas kring 30 talet - allt var så elegant och vackert på den tiden. Den var sorglig, romantisk och underhållande, magisk, vacker. Och justja, Pattinson är med i den, det är nästan värt att betala 100 kr bara på grund av bara det.

The edge of glory

Mamma ringde just för säga att hon bokat biobiljetter för Waterloo for elephants. Jag älskar att göra sånt på en helt vanlig tisdag. Är supertaggad för jag har velat se denna filmen sen den gick ut på bio :) hoppas den är bra puss // från iPod HAHAHA Water for elephants så klart*

Good morning sunshines. Let's color this day, shall we?

If plan your A doesn't work out, the alphabet has 25 more letters.

I'm as free as my hair.

Jag vill verkligen ha det bästa året jag kan få när jag är i USA. Jag har satt upp några saker jag vill tänka på under årets lopp. Här är några punkter.

 

 • Allt blir vad man gör det till!
 • Jag vill ha det bästa året någonsin, det är bara att skapa det.
 • Jag styr inte över det liv jag kastas in i där men jag kan göra val, framförallt kan jag välja min attityd och sätt att se på saker.
 • Genom att vara öppen, social och framåt kommer man vara med om massa roliga saker
 • Jag vet ju hur snabbt tiden går här - vill verkligen ta vara på min tid där och känna att alla stunder räknas för det är ju alla de där stunderna som skapar ett helt år
 • Det är ju bara ett de månaderna och sen är man tillbaka i tråkiga, vanliga Sverige igen
 • också viktigt att ha en ärlig och öppen relation med sin värdfamilj. Det är ju din nya familj
 • och vara öppen för förändring och skillnader.
 • Jag bad ju aldrig om att åka för att jag ville leva ett liv likt det jag lever här. Jag åker för att bla få ett större perspektiv och lära från ett annat sätt att leva, en annan kultur, andra åsikter och uppfattningar.
 • När det känns jobbigt och allt känns förvirrat så tänker jag tänka lite på hur stark och modig jag är så ens tagit mig till den situation jag är i då. Inte tänker jag backa ur när jag redan gjort det svåraste - att våga falla.
 • Det finns all tid i världen för att deppa över det som inte finns, mitt utbytesår vill jag inte ska vara den tiden
 • Jag har som mål att åka hem till Sverige igen utan att ångra någonting

Fråga: Mikael elias

Till dig som undrade om Mikael Elias, fick en kommentar ifrån Andrea som går på skolan :)
Andrea - USA 2011/2012 om Those who never learn to see the beauty will never learn how to be happy:
till den som undrar om METG: jag går mikael elias i göteborg och ofta finns det tillfällen där jag inte fattar varför jag valde den. De har precis som Eira skriver, väldigt hög standard, väldigt kompetenta lärare osv och allt som allt en väldigt seriös och bra skola. MEN det är mycket plugg och svårt att få höga betyg (iaf för mig haha). Jag är inte så förtjust i att plugga så ibland har jag svårt att orka med det. Jag går samhäll och trodde ändå det inte skulle vara lika mycket som naturlinjen, men det är lika jobbigt, (mycket "stora" arbeten - inlämningar, förjupningar). Så det beror på hur mycket man är beredd att lägga på skolan :) men mikael elias är en VÄLDIGT bra skola, så rekomenderar den även om den kanske inte passar mig så jättebra!

Rainday

Av någon anledning är det alltid orientering på de dagar de regnar.
Förra året minns jag att det ösregnare. Jag har varit ett stort, stort fan av Christina Aguilera sen åtta års ålder. Jag och mamma skulle äntligen se henne i San Diego 15 Augusti. Hade bokat och fått fantastiskt bra platser på en utomhuskonsert. Kvällen innan orientering så fick jag reda på att hela turnen var inställd. Det var hjärtkrossade. Ett fan sen 8 års ålder och jag hade drömt om att se henne live i alla de åren. I alla jobbiga stunder så spelades hennes musik, när jag behövde kraft och styrka för det var det hon gav mig. Så håller jag äntligen i biljetten och tanken om att jag om några månader skulle se henne bara några meter framför mig fick mig att nästan börja gråta. Men vad som fick mig börja gråta ennu mer var när biljetten tappa sitt värde och när jag som var så nära ändå inte fick min dröm i uppfyllelse. Jag antar att detta låter konstigt för folk som aldrig varit ett sånt stort fan av någon.
Så kom till orienteringen sömnlös och alldeles röd i ögonen minns jag. Och jag skulle gå med en tjej som svikit och ljuhit för mig rakt framför ögonen på mig. Tur att den var bättre i dag.
Förlåt för det nedstämmande inläggget. Jag har matteprov imorgon. Om det är något ni vill se mer av i bloggen, please tell me, I'm out of ideas ;)

17 Maj

Åh herre, tiden springer ifrån mig, är det den 17 redan. Fattar ingenting.
Vad som står på kartan idag är orientering med skolan, det ska bli så kul - framförallt eftersom att jag är så duktig på det ;) I min förra skola var det några som kom vilse och fick hämtas med hellikopter, tyckte det var lite kul. Jag har bara packat med mig en rabarb (en ra barb, flera rabarber) och en liten påse med socker - så himla gott.
Haffa en upplaga av Metro idag för Lady Gaga tar över tidningen- ska bli kul att se vad hon har att skriva.
Hoppas ni har en jättefin dag kramar :)

Today I'm going orienteering with my school, something I am not too excited about especially since it's going to be raining. I'll bring some rhubarbs with me together with sugar. I'm unsure if you have rhubarbs in USA maybe they are very Swedish. I have lots of them in my yard anyway and the taste remind me of childhood memories and summer. I can't believe it's May 17th already - there is not too long until I meet you!!

Have a wonderful day :)

Hej då Selma

Idag gick jag till Forex efter skolan och växlade 1600 svenska riksdaler till 40 dollar. Dollarsedlar ser verkligen ut som monopol pengar tycker jag! Det kommer bli helt fel med valutan för mig, kommer tro att man kan köpa ett fint litet blått hus för en dollar sedel

I exchanged some money today simply because then it'll be easier for me not to spend them.

I see that I've played way too much Monopoly as a child because I can't look at the dollars without thinking they look like play money. Too bad it's impossible to buy a house or a street for 10 dollars in reality ;)

Those who never learn to see the beauty will never learn how to be happy

ewelina om Judging a person does not define who they are. It defines who you are.:
vart ifrån får du alla fina bilder? :)

Svar: De får jag från fina sidan Wehearit, www.weheartit.com/eira så kommer ni in på mitt account och de bilder jag heartat :)

NANANA om Fråga: Schillerska gymnasiet:
tack så jätte mycket eira för svaret du hjälpte mig jätte mycket där !
jag har tänkt börja på antingen Mikael elias teoretiska gynasium eller IHGR , men jag vill hellst börja på Mikael elias teoretiska gymnasium vet du något om den eller IHGR ?
kram

Svar: Vad bra!! :D IHGR går min kompis på och hon säger att det är supermysiga och bra lärare. Jag tror att jag ska börja på den efter att jag kommer hem från USA om jag kan byta från Schillerska.
Mikael Elias har jag hört mycket bra om också. Jag frågade vad de bästa skolorna i GBG är och då fick jag Mikael Elias bla som svar. Vad jag hört är det en skola med väldigt hög standard :) Välj det som känns bäst. Har du svårt för att välja så gör en lista med plus och minus på varje skola och se vilken som passar dig bäst. Gymnasievalet är inget livsavgörande beslut och om du inte skulle trivas är det väldigt lätt att byta om du har någorlunda bra betyg. I'm crossing my fingers for you :)

Det är någon som klipper gräset utanför i trädgården bredvid, det låter så sommrigt. Vill ha glass!

Judging a person does not define who they are. It defines who you are.

Free yourself, let go of all of your insecurities and all of your anxieties about who you are. Reject anyone or anything that has ever made you feel like you didn’t belong or didnt fit in or you were not good enough or you were not great enough or you couldn’t sing well enough or you weren’t thin enough or pretty enough or you couldn’t dance well enough or play well enough. You were born this way.

Liberty Walk

Jag vet att det inte sägs så mycket om USA just nu det är bara för att det i stor del bara är en lång väntan kvar nu. Det finns dock lite förbredelser kvar, här är det jag kom på:
 • Amerikanskt student visum
 • Fixa ICA-bankkortt (för det är tydligen det enda kortet som inte kostar typ 40 kr att ta ut pengar med)
 • Jag och mamma får besök från San Diego, CA så jag ska öva min engelska lite med honom
 • Sen behöver jag nog inhandla lite grejer. Kläder och presenter till min fina familj i USA, har kommit på vad jag ska köpa men skriver det inte här i bloggen eftersom att de läser min blogg ;)
 • Har inte fått flygbiljetter en men har information om att de håller på att boka flygen till New York nu, åker till New York 29 Juli
 • Sen ska jag ha avskedsfest och ta adjö till alla
 • Frossa i Svensk mat
 • Packa !!

Och sen åker jag, kan ni fatta?


Sista bilden är tagen från occalifornia.se

Nevermind, I'll find someone like you, I wish nothing but the best for you.

Jag var en stolt dansk-svensk igår när jag kollade på röstningen och båda mina hemländer låg högt upp hela listan ;) Dock var det ingen låt igår som föll mig i smaken men kolla in denna låten, så himla fin och sorlig. Jag har en vän som jag alltid tänker på när jag hör denna. Vi var bästa vänner och jag brukade se upp till henne men nu undrar jag om hon ens vet att jag finns. Och jag undrar om vi kommer prata någon gång igen. Snart skiljer ett helt år oss åt och när jag kommer hem är vi så långt ifrån varandra att det är svårt att hålla ett normalt samtal. Det är verkligen tragist när det känns som om vi lika gärna kunde vara främlingar.

Fråga: Schillerska gymnasiet

NANANA om Friday 13th:
hej eira , skulle du kunna berätta om schillerska hur den är som skola , varför du just valde den kännde du nån som skulle börja på den skolan ? bra/dåligt med skolan lärarna din klass ? jag bor i a-sås och har tänkt börja i gbg men jag är ganska tveksam varför började inte du på ahlströmer ? :D
tacksam för svar
grym blogg tjejen !
:D

Svar finns i kommentarerna

Eurovision

Håller på att kolla på Euruvision och det är så himla tråkigt, alla åker likadant. Saknar att när alla länder sjöng på sitt egna språk och visade sitt egna ljud. Jag vill höra mer Grekland i Greklands bidrag, mer Italien in Italiens - det är ju det som brukade göra det kul att kolla på Eurovision tycker jag  att tydligt kunna se alla kultur skillnader och höra så många olika slags musik. Allt är så mainstream nu precis som allt annat.
Kommer på mig själv med att önska om att en Lady Gaga 0.2 drog ett nummer och chokade om folk lite.

Memories are too important to be forgotten

Jag vill göra ett photo album i USA. Inte ett fult med små platsfickor som man stoppar bilderna i. Jag vill klistra och klippa och måla lite, använda fina pennor. Men jag vill inte bara att det innehåller bilder utan också flygbiljetter, lite vatten från familjens pool, historier och tankar, kvitton,  material - liksom fylld med mitt Amerikanska liv. Visst, jag har ju bloggen som fungerar mycket som en dagbok men det kommer bli så kul att kolla i och jag älskar att pyssla.

Translation: I'd love to do a photo album while in America filled with memories and beautiful pictures.

Saker som gör mig glad:

+ Good morning and good night texts
+ When bad days turn out amazing
+ Serie marathons
+ Helping someone you barley know to follow their dreams
+ Finally finishing a project you've been working on for ages
+ Guacamole
+ Seashell necklaces
+ Dimples. And those cute little lines people get around their mouths when they smile super big.

Good morning, you! Get up and dance with the sunbeams peeking and the music streaming.

I wish you a beautiful day! Make it memorable :) do things you love, be with people you admire, try something new, embrace yourself

The monster ball will set you free, New York!

WOW, vilken konsert! Trodde att jag skulle kolla en timma kanske men kunde inte slita mig sjäv från TVn. Helt fantastiskt hur en sån liten människa kan vara så stor! Gagas röst fyllde verkligen hela studiumet.
Hon ger en röst för miljontals utsötta, mobbade, trakasserade och diskriminerade människor. Till folk som känner sig annorlunda, mindre värda, missförstådda eller dömda - det är verkligen fantastiskt att hon kan röra så många människor och sprida så mycket hopp till världen.
Hon sa så mycket klokt och jag har försökt att hitta det åt er men hitta det ingenstans förutom jätte dåliga klipp.

En fantastiskt modig och öppensinnad person, jag blir inspirerad bara av att kolla på henne. Det finns verkligen anledning till varför hon kallas för Queen och förklaras som legend.

Perfectly lonely

Wazzup? :D
Jag är ensam hemma ikväll, det är bara jag och Tillie och Pancakes, mina två katter i huset. Pappa är ute med båten och mamma har tjejkväll. Men vet ni vad? Jag älskar, älskar att ha huset för mig själv. Jag blir alltid så redig då, går och handlar mat åt mig själv och lagar och ibland lägger jag mig till och med i tid.

Jag har alltid tyckt om att sköta mig själv. Det värsta mina föräldrar kan göra är att städa mitt rum eller packa min resväska. När jag var liten skulle jag minsann sova i lekstugan själv. USA året känns inte så super läskigt för jag vet att jag klarar av det och att jag klarar av det själv. Jag har varit igenom en hel del och jag har gråtit väldigt mycket under mina få 16 år men jag är så otroligt tacksam för det. Det finns inget jag inte klarar av :)

Nu ska jag kolla lite Vampire Diaries bara för att jag saknar det redan och sedan ska jag se på Lady Gaga i Madison Square Garden som visas på svt 1 22:40. She's really weird and I love her.  Samhället behöver lite fler vågade människor.

2 frågor:

nellieee om Flightless bird, American mouth:
Hej Eira! 
Jag undrar i veilket program du klipper ihop dina videor? Hittar inget bra som är lätt att lära sig! :D 
Bra blogg!
Svar: Hej Nellie! Vilket fint namn och tack så mycket du:) Jag brukar fixa i Imovie som desvärre bara finns på macbooks. Annars på windows datorer är väl alternativet movie maker.
kaisa om Bäbis:
är det meningen att du ska ha vit bakrund? eller är din USA-flaggs bakrund bara borta hos mig? kram!
Svar: Nej det är det inte. Har samma problem ibland och det brukar vara så när datorn är seg och inte vill ladda sidan helt. Förhoppningsvis så fungerar det för dig igen! Kram tillbaka :)

 

TVD season finale

Damon: I’ve made a lot of choices that have gotten me here. I deserve this.

It’s okay. Because if I had chosen differently I wouldn’t have met you. I’m so sorry. I’ve done so ma

ny things to hurt you.

I know you love Stefan, and it will always be Stefan. B ut I love you…you should know that.

Elena: I do.

Damon: You should have met me in 1864. You would have liked me.

Elena: I like you now. Just the way you are.

- The Vampire Diaries. 2x22 As I Lay Dying

Friday 13th

Schillerska är rätt så chill, nu i alla fall. Vi har betygsgenomgång så klassen är kaos. Ikväll är det sista avsnittet av vampire diaries och jag har döpt min lillpisse till pancakes :) Paulina hälsar hej! Idag åkte jag för långt med bussen men annars tycker jag att denna dagen varit helt okej hitills. Hoppas inget dåligt händer er idag

Flightless bird, American mouth

Här är en video från min födelsedag :) Paketet jag öppnar i början är från min värdfamilj! Kläderna kom från min blivande skola i USA, Corona del sol. Måste också tillägga att de hade slott in paketet så fint med skolans färger. De är så söta :)

To host family: Here's a video from my birthday. As you can see in the beginning of the video I open my gift from you. I noticed that you had wrapped the clothes in Coronas colors - so sweet. I haven't got rid of the wrappings yet because I just can't :)

Dream out loud

&Av vad jag älskar mest i livet så ligger att resa och upptäcka nya ställen högt upp på listan och jag ska visa ett av de ställerna jag absolut ska åka till någon gång. Det är till Cinque Terre som är en kuststräcka i vackra Italien med fem små fiskebyar som heter Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riamaggiore - herregud, till och med namnen låter underbara. "Områdets typiska vingårdar har bidragit till att skapa ett unikt landskap med torrlagda stenmurar, ringlande stigar och förtjusande stränder mellan klippor och klara vatten."Jag tror att jag tar en kurs i Italienska och flyttar dit.

quot;https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/1897021/images/2011/cinque_terre_147515182.jpg" alt="" width="599" height="449" />

Det blev en bildbomb men detta stället är så himla vackert, det var omöjligt att välja bild


Translation: I have a great passion for traveling and exploring new places and a place I'd really love to see one day is Cinque Terre in beautiful  Italy.

Visum och besök till Sthlm.

Fick ett mail ifrån Explorius nu om mitt student visum som jag måste fixa innan jag åker till USA. På grund av den 11 september behöver jag åka till Amerikanska ambasaden i Stockholm för att göra en intervju om att jag inte är en terrorist. Det ska göras i juni nån gång tror jag.


Translation: I just got a mail from my organization that gave information about the student visa I have to get before I leave for America. In order to get the visa I need to go to Swedens capital, Stockholm, in June to confirm to the U.S. Embassy that I am not a terrorist. Sweden is about the size of California, it will take me about 3-4 hours to get there by train. To us, the distance between Göteborg and Stockholm is quite far but I suppose to Americans it's not.

Bäbis

Those little ears. I am in love.

En dag då allt som åts åts utomhus

Jag och mamma tog med frukosten ut och satte oss i hjärtatspark tidigt om morgonen. Det var vi och en tant med rulator som verkade vara vakna. Senare träffade jag Victoria och vi fika i castleforest (slåttskogen) på oreos, jordgubbar, bröd, potatissallad och naturgodis. Det var den 8 maj.

Dottie, Tom and Brittany - if you are reading this.  I will start translating my posts to make it easier for you. You are so good at writing what is going on in your life so it's not more than fare that I do so too. My blog is a good place for that.
May 8th was a day wheere I ate evrything outside. Me and my mother started the day in the morning sun with a wonderful breakfast on a bench in hjärtats park (meaning the heart's park)
Later I met another exchange student, Victoria, and we had picnik with orios, bread and strawberrys. It was a beautiful day.

80 dagar!

Status: dåligt tålamod.

We both look at the same stars

Jag ringde till min värdfamilj imorses!

Gick upp tidigt (pga tidsskillnaderna), tog mod åt mig och ringde för att tacka för att de alltid är så snälla och välkomnande emot mig. Desvärre så var det ingen som svarade men jag talade in på deras voicemail. Jag var supernervös och jättestrött och minns inte ens vad jag sa och jag är säker på att mitt medelande lät rätt roligt och innehöll en massa fel men det är ju tanken som räknas.

Nu ska jag räkna matte och jag tänker att man kan göra vad man kan av situationen. Så jag har spritt ut en filt mitt i trädgården så jag sitter här med alla fina blommor och ett stort glas saft och härliga sommarlåtar, min katt ligger här brevid mig också och spinner i solen :)

Jag vet inte om man ser så tydligt men det är en liten annanas jag har i örat, en vattenmelon i andra. Fick en pack med massa söta frukt och bärs örhängen av mamma igår, bla en jordgubb, ett körbär, en banan och ett äpple från accessorize.

2011 05 09

Och jag var 17 år. 17 år i staden där jag växte upp och så. Märker du hur fort det går?

För jag var 17 år, ville inte va den som blev kvar.

En underbar födelsedag! Vädret var strålande och det var mina vänner. Blev bjuden på både donut och smoothie. Väktes av mamma och med den danska födelsedagslåten och till ett underbart dukat frukost bord med allt gott man kan tänka sig. Fina mamma. Och så skjutsade pappa mig till skolan och där bjöd Annika mig på donut. Ingen lektion och jag och mina tjejer gick och luncha på Frank's coffee. Hem tidigt idag och jag som missade mitt tåg köpte egoboost för att göra den stunden betydelsefull också. Jag träffa sen Emmy och vi åkte hem till varandra. Väl hemma tog jag mitt brevkvitto och hämta utt mitt amerikanska paket som min underbart fina värdfamilj skickat till mig. Det öppnade jag med Lina som kom med blommor och bjöd mig på blåbärts smoothie. Alla borde ha en vän som Lina. Sen gick jag hem, chillade i hängmattan med min lillpisse. Jag mamma och pappa hade barbeque. Jag hoppa omkring i trädgården och gjorde cartwheels

Airmail från USA!!

Hej alla fina. Min dag är och har varit undrbar. Just nu sitter jag i hängmattan och knappar och vädret är strålande fint som vanligt den 9 maj. Jag ska visa vad jag har hittat på idag i bilder och möjligtvis en video men snart kommer mamma hit och min lilla familj ska grilla hamburgare.

Jag måste berätta om det det mest fantastiska jag fått idag. Idag hämtade jag utt ett paket från posten som flygit över atlanten. Från Arizona till min lilla, lilla stad Alingsås. Det var ett skickat paket ifrån min värdfamilj!! I paketet låg kläder från skolan, en armi t-shirt med CORONA över bröstet och Corona del sol (som skolan heter) dance shorts. Hur omtänksamt är inte det? Det var höjdpunkten på hela min födelsedag. Jag känner mig oerhört glad som hamnat i en familj så välkomnande!

Jag skriver senare och då postar jag bilder. Puss och kram och ha en riktigt fin kväll alla!Birthday!

Grattis till mig! :) 17 år. Jag ser fram emot att svara "I've been 17 a while" på frågan om hur gammal jag är. Födelsedagar var årets fest när man var liten. En hel dag som tillhörde en själv. Man åkte till liseberg och åt tårta till frukost och i klassrummet skulle alla skriva en fin mening om födelsedags barnet på ett kort. Idag lär jag få en hel del Grattis sms och facebook meddelanden men inte så mycket mer än det. Lite sorligt vad åldern tar ifrån en. Det som är så roligt ändå är att jag alltid kommer att minnas hur jag spenderade mitt 17e år.

Facebook (3)

Ska in och träffa Victoria och Madelene nu :)) Såna här shorts vill jag ha, jag vill åka nu helst och jag hade inte kunnat få en bättre placering. Min blogg är tråkig just nu och ni får ha en underbar dag.

I said brr it's cold in here there must be some Clovers in the atmosphere.

Kom just hem ifrån infomötet. 3 timmar tog det! Fick svar på alla frågor och nu känns allt mycket klarare. Vad mycket regler! Det finns massa regler om besök. Endast föräldrar + syskon får komma och då endast de 2 sista veckorna av året. Om man bryter mot detta blir man hemskickad. Man får aldrig färdas själv m.m. Jag kan ändå förstå grunden till de flesta regler och mycket är ju för att vi utbytesstudenter ska få ett så tryggt och bra år som möjligt. Det är bara att följa med. Det kändes riktigt bra i alla fall att sitta i en aula fylld med drömmare som mig själv och att prata och lyssna på det som går runt och runt i huvudet hela tiden.
Imorgon blir det att träffa utbytesstudenter och se på cheerleading SM!

Fråga: tjäna ihop pengar

Anonym om Lower East Side:
hej underbara eira! 
jag undrar hur mycket fickpengar du ska ha med dig? har du sparat ihop dom själv? eller hur har du gjort? kan du inte förklara lite? jag ska åka nästa år (till usa) och har just nu 6000, (om du har sparat ihop dom, hur länge har du sparat? och hur har du gjort?) 
okej jag hoppas du förstår min fråga, jag är inte den bästa på att formulera mig haha :) 
kram! hoppas du får en bra dag! :)
Vet du vad? Jag är så lyckligt lottad så att mina föräldrar står för kostnaden. Jag ska sommarjobba nu i sommar på ett ålderdomshem och sparar lite av mitt studiebidrag men inte mycket bidrar jag och det känns ju egentligen inte så bra i magen att de ska sponsra mig med så mycket pengar. Jag vill skicka dig vidare till Victoria. Hon är en helt underbar och fantastiskt målmedveten tjej som sparar ihop halva kostnaden helt själv! Hon har säkert en massa råd att ge dig. Vill också tipsa om utbytesstudent.se's forum, där vet jag att det finns trådar som tar upp just detta. Kul att du frågar och riktigt stort lycka till på dit utbytesår och sparandet! Kramar :)

Infomöte

Snart är det dags för infomöte med Explorius, det ska bli jättekul att få lite mer exakt information. Både gamla och blivande utbytesstudenter kommer befinna sig på mötet och det kommer kännas så bra att vara i ett rum med folk som går eller har gått igenom exakt samma grej. Det ska bli jätteroligt! Innan det ska jag och mamma in till stan för lite shopping och fika i trädgården. Kolla vilken fin sida jag hittade, all the buildings in New York

Keep calm and be powerful!

Två bilder ifrån dagens photoshoot med mamma :)) Det var verkligen hur kul som helst! Lyckans ost för modeller som får göra detta dagligen tänker jag. Åh jag vill göra det igen!! På mitt halsband står det "dream" förövrigt. Fick det av mamma för ett år sedan och har inte tagit av det sen dess.
Nu hade jag tänkt att se på vampire diaries, näst sista avsnittet och imorgon är det infomöte inför utbytesåret, sååå kul!!

 

The Grand Canyon state

Engelska

Jag minns för ett år sedan blev jag supernervös när jag tänkte på att jag skulle prata engelska dagarna långa. Jag blir alltid nervös och osäker av att prata engelska med människor som pratar det flytande. De hör ju minsta fel och kan så lätt döma. Men nu känner jag att vad spelar det för roll om jag säger was istället för were eller om jag uttalar ett ord fel? Ingen kan väl förvänta sig av mig att kunna flytande engelska när jag bara pratar svenska här hemma? Och jag tror ändå att min engelska kommer vara bättre än amerikanernas svenska haha ;) Svenskar har inga särskilda problem med att uttrycka sig eftersom att vårt land har prioriterat engelskan högt i skolorna och det ska vi verkligen vara glada för. När man kommer till tex spanien kan ju typ 1% av befolkningen engelska bara, inte ens i affärer eller flygplatser kan man göra sig förstådd mer än med "täckenspråk". Jag tror att jag snabbt kommer komma in i språket. Det bästa sättet att lära sig ett språk att prata och höra det dagligen och det är en stor anledning till varför jag vill åka på utbytesår. Ser så fram emot att komma hem och kunna prata engelska helt flytande!

Egoboost boostar!

Jag bläddrade idag i Egoboost Magazine av Blondinbella när jag väntade på att åka hem. Precis som tidningen lovar får man en riktig boost av att läsa den! Jag älskar Bella! Hon är en sån himla häftig tjej, målmedveten och envis. Vad är hon? 20? Och hon har ett eget klädmärke, en släppt bok, nu också tidning, driver sveriges största privata blogg, driver 4 aktiebolgat, ett av dem startade hon när hon var 16. I tidningen svarade alla medverkade i tidningen vad de gillade bäst med sig själva. Isabella skrev "att jag kan äta en hel chokladkaka på 15 minuter och njuta vartenda bit av den" när stora delar av oss tjejer inte skulle klara ta två rader utan att känna ångest. Hon ger mig hopp så imorgon ska jag göra min en tjänst och köpa mig ett exemplar. Tidningen kostar 55 kr och finns i alla pressbyrorar :)

Letters from the sky

Jag lever! Problemet är bara att min mattelärare också gör det. Nu vill jag bara ha sommmaaaarrrloooov!! Jag taggar liseberg, stranden, hängmattan, bruna ben, sena kvällar, grillning, tanning, sen åka flygplan - i timmar, långt, långt bort och Arizoooooonnnnnnaaaaa.

Living in the USA

Här är några bilder från tiden då mamma bodde på Hawai och i San Diego i California. Jag skulle så gärna vilja åka till Hawaii med min Amerikanska organisation men jag vågar liksom inte fråga min föräldrar efter mer pengar. Om jag var bra på att fota, då hade jag velat tjäna pengar på att resa omkring och fota världen. Kanske för en resetidn ing eller nåt. Men jag kan väl bara bli duktig på det då.

Här var det tankar om att jag skulle gå i skola ett tag, på Coronado High School på Coronado Island i San Diego. Om 2 månader börjar jag på Corona Del sol High School, namnet är lite lika i alla fall.
Kan ni fatta hur avundsjuk jag var när första snön föll här i Sverige och mamma var på LAX airport?

Waterloooo

Den här videon skickade jag till min värdfamilj i veckan men några videos från Göteborg. Förmodligen inte kul för er svennar att kolla på men jag lägger upp den endå. Om ni inte gillar klippen kan ni ju bara lyssna på den mycket, mycket vackra låten ;)

Hihi, min familj hade hittat in till min engelska videoblogg och skrev att de var mycket imponerade :D

Saker som gör mig glad:

+ glassbilen
+ körsbärsträd
+ pannkakor med nutella och färsk frukt
+ när man kommer hem, speciellt när man är hungrig, har rest, det är kallt ute, man är kissenödig eller längtar hem till någon
+ långa kramar
+ regnbågar
+ när solen är framme och det regnar samtidigt
+ åka bil och lyssna på hög och bra musik
+ när lektioner blir inställda
+ när man vet vad man vill
+ när man tar den långa vägen hem för att det är soligt och allmänt fint ute
+ att Usama bin Ladin har tagit sitt sista andetag
+ när ett nytt avsnitt kommer ifrån en serie man älskar

Explorius mail:

Det är nu snart dags för oss att boka dina flygbiljetter till USA! För att vi ska kunna göra det behöver vi din passkopia så att vi får med alla dina namn och att de blir rättstavade.
Vänligen skicka in en kopia på passet senast den 30 April.

Trevlig helg!
Mvh
Emma

Vet ni vad jag älskar? Att det är en one way ticket. Visserligen ska jag vidare men inte tillbaka

Your world is too mainstream. So I made my own.

Bild:

1. Bild från bussen mellan Fredrikshavn - Aalborg

3. Morbrors fru Maria, mamma, kusin Amalie og jeg. Vi shoppade i flera timmar, mest till Amalie som fick välja en födelsedagspresent från mig och mamma. Vi fick också ett stopp för att dricka iste & då satte sig en massa normän några bord brevid och spelade musik. Underbar :))

4. Friends cafe och Subway, kunde lika gärna vara i NY

5. Koldskål vilket förmodligen är det godaste man kan stoppa i munnen. Kommer tvinga mormor att importera detta till mig när jag är i USA. Vad det är? Mer eller mindre smaksatt mjölk/fil med kakor till. Låter fruktansvärt är fantastiskt!

6&7. Min kusin Amalie. Hon är så söt att jag vill äta upp henne

8-10. Från morfar och Hennes sølvbryllup, vet inte vad man kallar det på svenska men vi fira att de varit gifta i 25 år. Underbart god mat, framförallt desärer, härliga människor och härlig stämning. Blev helt rörd bara av att se på min morfar och hans fru - de var så himla fina och såg så kära ut. Vi dansade natten lång och jag somnade gott.

11. På tåget till färjan hjem så läste jag en fin liten broshyr om att uppleva USA 2011-2012 men en fin bild av kaktusar förmodligen tagen i Arizona på framsidan. WILL DO!

I am temperamental and I have imperfections and I am emotional I am unpredictable I am naked I am vulnerable I am a woman. I am opening up to you.

Love me or leave me , just take it or leave it
It's not that I'm needy . Just need you to see me

Take me, free me, see through to the core of me . There will be no pretending
Now I stand before you with my heart in my hands , I'm asking you to take me just the way that I am

 

What doesn't kill you makes you stronger

Har kommit hem från Danmark nu och kollar på Det blir bättre med Magdelena Graaf som berättar sin hemska, hemska historia om hennes man som misshandlade henne nästan till döds när hon bara var 19 år. Vilken stark människa hon är! Så fruktansvärt hemskt men hon lyckades rädda både sig själv och sin son och ikväll tror jag att hon genom att berätta sina upplevelser och hur hon övervann är livsavgörande för andra tjejer i samma situation. Såna personer inspirerar mig och det blir bättre!
Jag håller på att ladda upp bilder ifrån helgen men det tar otroligt lång tid men de kommer. Hoppas ni har haft en fin helg i Sverige :))

GLAD FÖRSTA MAJ!

Världens underbaraste månad. Inte bara för att jag är majbarn men allting blommar ut och blir så fantastiskt fint och varmt. 6 dagar kvar tills jag ska bli fotad i The Studio, 7 dagar kvar tills infomötet med Explorius i Göteborg, 9 dagar kvar till min 17års dag, 1 månad kvar i skolan, mindre än 3 kvar till avfärd.

RSS 2.0