Fråga: Schillerska gymnasiet

NANANA om Friday 13th:
hej eira , skulle du kunna berätta om schillerska hur den är som skola , varför du just valde den kännde du nån som skulle börja på den skolan ? bra/dåligt med skolan lärarna din klass ? jag bor i a-sås och har tänkt börja i gbg men jag är ganska tveksam varför började inte du på ahlströmer ? :D
tacksam för svar
grym blogg tjejen !
:D

Svar finns i kommentarerna

4 kommentarer
Postat av: NANANA

tack så jätte mycket eira för svaret du hjälpte mig jätte mycket där !

jag har tänkt börja på antingen Mikael elias teoretiska gynasium eller IHGR , men jag vill hellst börja på Mikael elias teoretiska gymnasium vet du något om den eller IHGR ?

kram

2011-05-15 @ 18:08:50
Postat av: Katt

inget skitsnack på alströmer. men väldigt mycket skitsnack om alströmer. konstigt?

Postat av: Katt

inget skitsnack på alströmer. men väldigt mycket skitsnack om skitsnack på alströmer. konstigt?

Postat av: Eira

Absolut kan jag göra det! Jag ska ge dig ett ärligt svar. Jag önska egentligen att jag kunde ge dig en varmrekommendation men jag vill inte vägleda dig in till något jag själv tycker var ett misstag. Jag blir ledsen om jag gör dig besviken nu men jag ska vara ärlig och säga att bortsätt från mina vänner på Schillerska så ångrar jag verkligen att jag började där.



Jag började först på Vittra i Vasastan men bytte efter två veckor till Schillerska. Varför jag bytte var för att jag tyckte det var så tråkigt att gå på en skola där allt bara kretsar kring pengar och status och där alla såg likadana ut. På schillerska var det tvärtom, det är verkligen en skola med högt i tak där alla blir accepterade oavsett hur man ser ut. Det var det som fick mig att börja och att jag hört bra om skolan. Jag känner 2 Alingsåsare som går på Schillerksa men visste från början inte att de gick där.



Jag tror att skolan kan vara en väldigt bra skola men jag har haft extremt otur med lärare. Faktiskt har jag aldrig haft så dåliga i mitt liv. Jag kan förklara med ett exempel. En av mina lärare frågade en gång efter åsikter om det vi jobbade med, jag räckte upp handen men fick "Du har ingen talan! Vi tycker ändå inte lika du och jag och du ska till USA så jag vill inte höra vad du har att säga!" tillbaka. Så alla fick säga vad dom ville utom jag? Han diskriminerar mig öppet i klassrummet, han är förvirrad, har inte koll på nånting och vi avslutar aldrig något projekt vi håller på med. Om man frågar min mattelärare om hjälp så skriker han "KOLLA I BOKEN!". Min samhällslärare gör allting rätt, det är bara vi elever i sp1c som inte fattar något. Det är med andra ord väldigt svårt att få hjälp eller påverka sina betyg.



Jag har några underbara tjejer i min klass men den är annars rätt jobbig, den är stökig och bara allmänt oskön. Skolan är som sagt väldigt öppen för personligheter vilket jag gillar. Den är väldigt slapp och det är inte mycket läxor och hårda krav. Den kan ju vara skönt men jag märker att jag bivit jätte slapp och orkar knappt plugga alls längre. Det väldigt mycket rökning och droger liksom öppet på skolgården vilket är lite creepy.



Som sagt så tror jag att skolan kan vara jättebra om man får rätt lärare och kommer i en klass man trivs i. Varför jag började i Götebrog var för att jag kände att jag var i behov av förändring och något nytt liv. Det är så enkelt att börja i en skola där man känner alla och kan vägen till skolan. Jag trivs aldrig med att leva så säkert - behövde lite utmaning och omväxling. Dessutom så var jag trött på att bo i Alingsås - det är så mycket fördommar hela tiden det är inte alls lika mycket skitsnack i Göteborg. Jag är rädd för att fasstna i den lilla hålan så när jag fick en chans att dra iväg så tog jag den.



Pendla är inte alls jobbigt tycker jag men det är många som gör. Allt blir vad man gör det till tänker jag. Man kan köpa en bra tidning, sova, plugga, lyssna på musik, ta med datorn eller bara ta det lugnt. Skulle ändå tipsa om att ta regionaltågen för de åker direkt och är inte lika röriga, låter inte lika mycket och är lite snyggare. Haha. Jag väntar hellre lite till för att ta dem för det mår jag bättre av.



Detta är nog inte svaret du ville ha men jag hoppas att det hjälper dig. Fråga jättegärna om det är något mer du vill veta! Om det är någon annan skola du undrar i över i GBG så är det bara att komma igen - eftersom att jag går i Göteborg så hör man om och har vänner i andra skolor i området. Lycka till med allt. KRAAM!

2011-05-15 @ 21:51:12
URL: http://honeyandmoon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0