People are as free as they let themselves be.

Congratz Dale, my magic dolphin. Arizona. Target. Pinata. En bild till Bea. Möte med exchange students. Me and local cordinator. God natt.


Yummy in my tummy

Every minut you are angry you loose 60 seconds of happiness.

Idag är jag hemma från skolan för jag är sjuk. Having a cold in the heat haha, doresn't make sense. Men det är okej, har 30 sparade Keeping up with the Kardashian avsnitt på TVn och alla Disneys klassiker hemma + glass och Reese's Pieces. Måste vila så att jag blir helt frisk, på fredag morgon åker vi till Flaggstaff som ligger i Norra Arizona, ska bli jättekul. Vi är lediga från skolan måndag för det är Labor Day, som är helgdag som första maj där man firar de arbetande. Eller nått sånt. Så vi stannar helgen och åker hem på måndag. Det kommer inte vara lika hett där, man kommer faktiskt kunna vara utomhus haha. We so excited. Hotell med pool och deliceous breakfast också. På torsdag ska vi på American Fotball game och ikväll ska vi äta china mat. Ska fortsätta kolla på min 102a film. Kraaam


Actually, I can.

Tusen tack till finisen som rekomenderade min blogg.
Och till alla andra vackra, stöttande läsare - ni inspirerar mig varje dag.

from blackberry

I didn't think it was possible to get a cold in Arizona with 117 degrees but it is, I'm sneezing every few minute. I'm watching the VMA's right now. I love it that you don't have to get up in the middle of the night to see an award show here. There are so many strong, unique, telented and fierce women in music today. Beyonce, Lady Gaga, Katy Perry, Nicki Minaj, Rihanna, Beyonce - they all got a very unique styles I love it that they just don't to keep it safe but always surpises you with new things. Lady Gaga obviously decided to be a man today. Katy Perry is walking around with a yellow square on her head and Nicki Minaj is Nicki Minaj. Can't wait to see Beyonce, she's my queen.
Host dad surprised me with my favorite frozen yoghurt, raspberry & banana flavor <3 probably the best medicine in the world. Lots of hugs and kisses (through internet, don't want you to get sick too).

You gotta have some fears to be fearless

Jag har varit här en månad nu. 30 dagar in the states. Det är som vanligt lite läskigt att tiden går så snabbt men gud vad bra jag har haft det! Så himla mycket har hänt och jag har haft 1000 nya upplevelser. Det finns så mycket som jag är tacksam och glad för här. Jag älskar att kalla USA mitt hem för för första gången på väldigt länge känner jag att det inte finns en enda plats jag hellre skulle vilja bo. Jag brukade drömma om allt jag är med om, nu är det min verklighet. Att åka iväg är utan tvekan ett av de bästa besluten jag någonsin tagit. Jag känner mig så himla lyckligt lottad som fått den placering jag fått. Min familj är fantastisk och Arizona ger mig sol varje dag.

Men att tro att allting ska vara lätt hela tiden är nog naivt. Jag vill ha det bästa året av mitt liv här men jag förstår också att det kommer finnas saker som kommer vara jobbiga. Jag flytta hemifrån som 17 men inte bara ut från mitt hem utan till en helt ny kontinent där ingen kan mitt namn. Jag känner utmaningar, bring them on. Jag är här för att växa och ta ett par steg frammåt så jag kan veta om några månader att jag klarade av allt som kom min väg. På väg till att bli den bästa versionen av mig. Om man tar risker riskerar man motgång men de betyder bara att man lever sitt livt.

Det största misstaget jag har gjort hitils är att inte gå med i någon aktivitet. Jag har flera vänner i varje lektion jag tar men inte riktigt någon jag känner mig bekväm med att umgås med utanför skolan. Det har varit svårare att skaffa vänner än jag trodde för alla här har liksom sina gäng och sitt liv. Man har en lektion tillsammans, det är svårt att bygga något på det. Speciellt eftersom att jag varit någon helt annan. Har varit blyg och rädd för att öppna munnen. Och det har kännts jobbigt för jag känner inte igen mig själv alls i det. Men jag inser att, för att detta ska bli det bästa året måste jag se till att det blir så själv. Jag är ansvarig för mitt liv och det blir vad jag gör det till. Det enda som står i vägen är jag själv och den lilla rösten i mitt huvud som kallas rädsla. Det ger mig bara en anledning till att hitta tillbaka och ta tillbaka självförtroendet. På måndag tänker jag joina massa roliga aktiviteter eller klubbar.

May you always do what you are afraid to do.

Bertie Bott's every flavor beans

A taste of Harry Potter. Yummy in my tummy med dirt, earwax och womit.

Walmart - check

En lista med saker jag älskar här

+ jag älskar att vandra omkring i grocery stores och kolla på alla roliga grejer som bara finns här (men som borde finnas i Sverige)
+ alla nya upplevelser jag har dagligen
+ och pirr man får i magen av små saker. Typ jag såg vår skolmaskot här om dan och ville skrika rakt ut. Cooolt.
+ möjligheten att kunna ta ett ämne som American history och bara sitta och snacka USA en timma
+ att se alla mina favoritserier direkt i tvn
+ möjligheten att ta en frappucino från starbucks, eller köpa ett paket famous amos cookies, shoppa på forever 21,  gå på baseball matcher
+ o l a g o m
+ de dagar då cheerleaders går omkring med sina dräkter i skolan
+ min blackberry
+ att jag hoppa i poolen när jag känner för det och använda shorts fram till november
+ att inte frysa
+ leva en drlm
+ "Do you want to go to San Diego first or L.A" dilemma dilemma
+ att lura folk när det frågar konstiga grejer om Sverige
+ Att leva under Barack Obamas åder
+ Att bo i samma land som Christina Aguilera
+ Att Arizona iced tea kostar $1
+ Att betala med dollars
+ när kassörerna frågar hur man mår. Liksom, det skulle aldrig hända.
+ igår fick jag bagel on the house. Det skulle heller aldrig hända.
+ eller faktumet att det finns ett bagel place. Bluberry bagel w. cream cheese people!
+ att det spelas en fin liten trudilutt en minut innan man ska sitta i sin bänk
+ Nicki Minaj
+ att jag har vänner på min facebook nu med jättecoola namn
+ justja. Jag har en i min current issues klass som heter Brooke Davis
+ Victoria's Secret
+ älskar min säng här. Den är jätteskön och jag tänker använda den nu.
Pusshej.

What would you attempt to do if you knew you could not fail?

God morgon Sverige. Sitter och pluggar US history (ja det är ju kväll här), vet ni vad, tycker det är jätteintressant. Historia och Gusav Vasa har inte riktigt lyckats väckt mitt intresse men att läsa om USA är bara kul. Plus att min lärare i ämnet förmodligen är den bästa jag någonsin haft. Alla mina lärare är så himla roliga. Jag väntar fortfarande på att vissa ämnen ska bli seriösa men jag bara inser att det inte kommer att hända haha.

Fick en kommentar om att det börjar bli kallt nu i Sverige. I feel bad for you! 46 grader är verkligen inte kallt men inte så härligt heller. Min värdpappa berätta en om en tant från området imorses som hade fått ACn i hemma hos sig förstörd så att hon bokstavligt talat dog av värme i hennes egna hus, så varmt är det här. Men himlen är blå, solen är uppe och jag badar i poolen varje dag. Jag njuter varje minut.

Idag har vi planerat resor inom familjen. I början av September ska vi till Flaggstaff i Arizona och förmodligen till Sedona. Senare samma månad åker jag och andra utbytesstudenter till The Grand Canyon och lite annat. Under året kommer jag åka till California två gånger (ja, jag var tvungen att springa iväg och hoppa på stället när jag hörde det) till San Diego och L.A (och diiiisssnnneeey land) och förmodligen Minnesota till jul. Voluntärarbete på ett indianresarvat om ett tag och sen ska vi kanske också campa vid ett vattenfall. Händelserikt år. Nämne jag att jag ska till Mexiko också? Det är helt galet. Och jag har redan varit i New York. Känner mig så himla tacksam och lycklig, vill inte ta någontin för givet. I möjligheternas land.

Make a wish, take a chance, make a change and breakaway.

Några vänner i min current issues klass. Obama, McClain posters på väggen och en Amerikansk flagga.

I USA har man fler, men enklare läxor. Tex quiz med A, B, C, D alternativ.

Jag och Starr i yearbook

Corona Del Sol High School, home of the aztecs

.

Det är galet att tänka hur annorlunda mitt liv var för prick ett år sedan

To do list of the day

1. Smile at strangers 2. Sing 3. Keep learning 4. Notice kindness 5. Eat icecream 6. Hope 7. Count your blessings 8. Love 9. Laugh 10. Laugh some more

This one's for you and me, living out our dreams

Brought djungelvrål to school

Money can't buy happiness but it can buy ice cream which is pretty much the same

Idag hämtade Jordan upp mig och Tina efter skolan. Jättekul för det var första gången jag umgicks med några av mina egna vänner, annars har jag umgåts med Brittanys. Tinas pojkvän har precis gjort slut så vi hade lite girltime. Vi höjde volymen i Jordans bil och fick zoyo i magen, vi skratta högt och skvallra - det gör det nog lite lättare för hjärtat i alla fall för stunden. Vad har ni haft för er idag? Jordan köpte Root Beer till mig för hon tyckte att det var en katastrof att jag inte tyckte om det. Jag måste säga att det blir godare för varje mun men det smakar fortfarande som medecin haha. Nu ska jag sova. God morgon på er solstrålar.

Min femte gång till ett frozenyoghurtplace på 3 veckor. Fick et V.I.P kort idag. I just can't get enough!

You don't need someone to complete you. You need someone to accept you completely.

"Do you like Rihanna?"
"She's great"
"So, you listen to Rihanna in Sweden?"
"We do"
"But you translate her songs into Swedish right?"

Detta får jag hela tiden. Alla här tror att vi översätter allt engelskt till Svenska.
Hade just ett långt samtal med min pappa för första gången sen jag kom hit. Klockan var 3 i natten hos pappa och 6 om kvällen här. Det är konstigt hur långt vi är från varandra men han är alltid här ändå. Nu ska jag äta vattenmelon och kolla på Keep up with the Kardashians, addicting.

If you meet a person without a smile. Give him yours.

Helllooooo. Yearbook igen. Vi har early release idag woho sa jag slutar om en timme. Jippijay. Ska traffa Jordan och Tina (en utbytesstudent fran Norge som jag traffa idag) och vi ska till cold stone och ata glass senare. Jag bjod pa djungelvra idag i skolan och typ alla spotta ut det igen. Haha nu ringde the bell. Have to go. Puss

Back to school dance

Första skoldansen var ingen major hit. Fick en kultur chock när jag hur det dansade, dansen kallas grinding och det säger väll det mesta haha. Det var basicly en stor klump med människor som jucka mot varandra och det var det. Jag och Brittany drog tidigt och kolla på film med Ryan och Michaela hemma hos oss men jag slockna efter 5. Temat var i alla fall Cowboys vs. Alliens (filmen.)

T.G.I.F (thank god it's friday)

Bilder från igår
1. Sandstorm
2. Jag och familjen went to the movies och såg The Help. Innan filmen gick vi till Cheescake Factory (Lina, om du ser detta, du bör åka till USA för det stället) där dom hade cheescakes i alla möjliga smaker. Jag fick mig en chocolate ship cookie cheescake och vi sneakade in våra goodies till bion och där grät och skratta vi till den underbara filmen. Vet inte om den visas i Sverige men se den!
4. Och en random bild på mig och Brittany på slumber party förra helgen.

Imorgon ska jag Michelle och Brittany in och shoppa i Chandler Fashion Mall och sen ska jag se min andra film här, One day. (Det kostar bara 50kr att gå på bio här! Två filmer till priset av en. Win) och sen på kvällen ska jag på min första school dance! Have fun y'all. Hugs and kisses and good night (or good day)

To a road no one knows.

  • Do you have facebook and google in Sweden?
  • McDonalds?
  • How is it like in Swedish?
  • Are there like any black people there or are all people blond? (yes, alla svenskar är blonda, förutom jag då)
  • Do you have Ikea in Sweden? (hahahaha, seriöst?)
  • Do you walk around with viking hats?
  • Do you even have tank tops there?
Man får sig ett par goa skratt varje dag. Har ännu inte fått isbjörns klassikern.

Funderar på om jag ska förvandla min blogg till en matblogg istället. Mat mat mat. Haha whatever, love food!

Åkte till Einstains bagel place på rasten häromdagen och åt bluberry bagels till lunch. Yum.

Alla som ser fram emot säsong 3 av Vampire Diaries räcker upp en hand

 

Actually, I can.

Man vet att man är långt från Sverige när det är sandstorm utanför, det var det igår. Det var inte så farligt just där jag var men idag i skolan hörde jag att vissa inte kunde se ut alls. Det var väldigt blåsigt, dusty obviously och det var liksom en bra ide att dra på solglasögonen för man fick sand i ögonen haha. Nu kan jag bocka av det på listan av saker jag upplevt. Hur är vädret i Sverige förresten?

I remember life when apple and blackberry were just fruits

Linn: Åhh, låter helt underbart! Bara en liten fråga; vad för sorts Blackberry har du köpt? :) Tack för en bra blogg!
Svar: Har en Black Berry Curve 8530 :) Tack själv sötis!

Sofia: Om du och din värdsyster är lika gamla, hur kan hon då vara senior och du junior?
Svar: Jag vet, det är konstigt. Men det är tydligen för att skolsystemen är olika, i Sverige går man 13 i skolan och här i USA är det 12. Förstår inte varför det ska betyda någon roll. Men de gjorde ett undantag för mig så i förrgår fick jag ett senior id (coolt va) så nu kan jag lämna campus över lunch, det är bara seniors som får göra det.

Bored in yearbooooook class w. Laura and Starr

Skoldatorer = egopics time

Brittany guest bloging

Hi this is Eira's host sister Brittany! I love having Eira as my sister and is it really funny how all the American boys like her a lot. On the first day if school she said to me, "I want a boyriend," so we made a list of what she wants in boyfriend.

Eira's Boyfriend List
- taller than her 5 feet 7 inches
- not a blond
- under fifty years old (because this 50 year old track coach at a different school was flirting with her)
- confident
- not a bro (Jersey Shore)
- any ethnicity
- pretty attractive
- doesn't smell badly/smell good
- not fake
- not too skinny
- no off putting acne
- male (we needed to specify)
- deep
- sensitive
- would pick up her books if she drops them
- open minded
- kind and caring
- witty
- accepting
- good cook
- not younger


I am glad to say that I have found three guys whom I think she would like dating. One already has a hugh crush on her and she hasn't really met the other two. I say by september she might have a boyfriend ;)

2 weeks in A r i z o n a

Brittany at Zoyo

Arizona vs Houston. We won!

Dottie jag och Tom åkte till en mataffär som bara hade varor i bigpacks. Man kunde inte köpa bara ett av något

School lunch 

Swedish chef frying meatballs

Jag tar en nap nästan varje dag här haha. Värmen är väldigt utmattande, och skolan börjar 7.25

Plockade fram mina cheerkläder igen, men så fick jag reda på att det skulle kosta mig 800 dollars för mig att börja för de var tvugna att specialbeställa. Så jag banga.

Zoyo

Mitt motto för året: var öppen för att testa nya saker. Haha, trodde aldrig jag skulle få se en bild på mig själv klättra.

Cause there ain't no doubt I love this land

Jag ska på min första school dance på lördag
And to the movies på torsdag
Jag har adderat några amerikanska namn till min facebook och fått mig en jobbig stalker på skolan
Varit på slumber party
och baseball game och cheer practice, till kyrkan, shoppat på victoria secret, skaffat mig en blackberry,
Och jag har gått upp i vikt haha
De har resturanger eller kedjor för allt och jag älskar alla ”make yourown…” ställen. Typ cold stone och Yoghurtland, zoyo.
Yoghurtland & zoyo = man väljer mellan massa olika smaker av frozen yoghurt och topping. It’s delicious!!
På cold stone väljer man glasssmak och sen vad man vill ha i, typ blåbär, hallon, jordgubbar, oreos m.m och så mixar man ihop det och får sin drömglass.
Jag har druckit ur en röd partmugg
Och jag badar nästan varje dag (tar upp för att jag inte badade i Sverige nånting i år, och en gång förra)
Det är varmare i min pool än det är i Sverige
Idag på yogan (i skolan) så gjorde vi övningar till en DVD som hette skinny bitch haha. Skolan är inte lika stel här, men strängare, if that makes sense
Bananabread har också fått mig att gå upp nått kilo
Familjens ena hund Sammy äter underkläder
Min värdfamilj kan inte fatta att jag kom hit med bara en resväska
Folk frågar mig om vi har facebook, google och McDonalds i Sverige.
Och folk tycker att man är jättecool om man talar 3 språk
Mitt namn är coolt också men omöjligt att uttala
Varje dag frågar mig att utala det en extra gång
Igår när jag pratade med min värdpappa och värdsyster så ville jag säga att jag inte bryr mig om man kön, om man är kille eller tjej. Och jag sa ”I don’t care about sex (kön)…. GENDER. I meant GENDER!!” haha, awkward <3
Sen jag kom hit har jag blivit körd av en 17 åring för första gången, köpt en amerikansk tidning under 50 lappen och kollat på the vampire diaries direkt på CW. Rock climbat och så köpte jag mig en extra strong deoderant efter en kort promenad
Jag har sett 5 personer med converse sen jag kom hit men massa Vans
Jag har varit här i 2 veckor nu, there's no place I'd rather be

Put my hands up in the air, saying eyyo, gotta let go

Just wanted to say hi and send out a big hug to you all. The pause will last some more days because I'm not really into bloging at the moment.  Right now I just wanna live. And feel alive. And live the dream. You know, life can be extraordinary if you make it that way. Follow me on bloglovin to skip the clicking. See you in a little while. Best wishes
Love // Eira

Pause

Jag har bestämmt mig för att ta en veckas break från bloggen. Jag vet, allt startade ju just. Men anledningen är att detta faktiskt är mitt liv nu och jag vill leva det fullt ut med båda mina fötter här och liksom inte ha någonting som håller mig kvar till Sverige. Jag vill känna mig ensam här. Isolerad från allt hemifrån för ett litet tag och bara leva min dröm och glömma allt annat. Besides, detta är tiden då jag ska leva fullt ut, inte sitta framför datorn.
Jag får otroligt många fina kommentarer både här och på facebook och även om jag redan sagt det så vill jag verkligen tacka och säga att de verkligen uppskattas, och att ni påverkar mig mycket. Och jag älskar att uppdatera för er! Men jag måste påminna mig själv om att jag lever för mig själv och ja, det behöver kanske inte vara en öppen bok för alla. Jag har varit överväldigad med känslor det sista och jag vill bara ta in allt och uppleva det lite för mig själv. Och slippa att fånga alla stunder på bild utan se det med mina egna ögon istället.

Så. Vi ses om en vecka vänner! Kommer säkert hända en hel del tills dess. Till höger har jag en bunt med utbytesbloggar av underbara människor, vraka! Ha det otroligt bra! Massa pussar, kramar och kärlek ifrån lilla mig i Arizona

@ Diamonbacks baseball game. When was the last time you did something for the first time? This was mine.

Hello bombshell

 

So keep your head high. Keep your chin up. And most importantly, keep smiling. Because life's a beautiful thing and there's so much to smile about

Pink lemonade. (why don't we have that in Sweden?)

Bild tagen utanför mitt hus

You take a deep breath and you walk through the doors.It's the morning of your very first day. Hoping one of those senior boys will wink at you and say You know I haven't seen you around, before.

FIRST DAY OF HIGH SCHOOL! Var så himla nervös imorse! Engelskan var nog det jag var mest nervös över, och för att jag vet att allting blir mycket värre när jag är nervös. Men det gick bra, älskar mina lärare och jag blev gott bemött när jag sa att jag var från Sverige haha. Pratade inte jättemycket med folk idag för jag tog mest in allt men jag träffade några som jag tror jag kommer bli jättebra vän med. Okej, ska berätta allt.
Klockan ringde 6.00, gick upp, fixade mig och åt blueberrypancakebreakfast (the best) Brittany kom och hämtade upp mig mellan hennes lektioner och vi tog några bilder. Freakade ut lite i bilen. När vi kom fram till skolan vandrade cheerleaders omkring med sina dräckter och gula skolbussar var parkerade på pakeringen. Vita, blanka korridorer, ryggsäckar och bord+stol-i-ett bänkar. Det var som att medvärka i en film.

Fick pekat ut lite vilket håll mina lektioner låg så att jag kunde lugna ner mig lite. Första lektionen var Jr English med Mr. Forbes så himla härlig lärare! Han var jätterolig men det är så jag vill förklara alla mina nya lärare! Gud vad stela vi är i Sverige om man jämför. Alla mina lärare var jätte humoristiska, glada och gulliga. Det var namnuppropning och ja, behövde inte förklara mig som utbytesstudent, de läste upp mitt namn, (eller försökte läsa upp det) och så vara det bara "whoa, where you from?" Fick alltid tillbaka "wow, that's really cool!" av både elever och lärare när jag svara Sweden. De hände två gånger att jag hörde någon prata bakom min rygg om "den nya svenska tjejen". Men det var intressant att heta Eira Ljungberg idag, vissa våga inte ens uttala mitt namn utan sa bara E.I.R.A, easier that way. Hade mina 3 lektioner och så var det lunch. Hamburgare, fries och Arizona iced tea ;) Yea. Åt med Brittany och hennes vänner och fyllde upp min mobil med några nya nummer. Matsalen var som en matsal brukar vara men större och det fanns glass, godis, drick och kak automater. Alla lektioner var mer eller mindre bara information, regler m.m Något jag märkt är att skolan i USA är mycket stricktare dresscodes, och stricktare med tider, mer läxor men jag tror att skolan i Sverige är svårare, djupare. Jag klarade alla mina lektioner och efter det gick jag och Brittany till The cheer coach. Nervöööös.
Guess what? Ska på cheer practice imorgon! Så nu är jag ännu nervösare haha. Ska dit imorgon och göra try out och förhoppningsvis kan jag joina JV laget!!! Så himla glaaaad, hoppas, hoppas att jag kan kalla mig cheerleader igen. På lördag ska jag hem till Adrea som håller fest för 80, lär bli kul. Och imorgon ska jag på baseball game!! Saknar Sverige. Not.

The one that got away

Nu ska jag hoppa i säng och få några timmars skönhetssömn innan första dagen på Corona del sol High Schoooool. VERY IMPORTANT DAY! Oh gosh. Är så himla nervös. Kommer springa omkring med min karta och vara en liten vilsen svensk där på min stora skola, tur att Brittany ritat ut mina klassrum haha. Kommer träffa så himla mycket nya människor och allt kommer vara så nytt och jag är excited till tusen. Så himla coolt att jag kommer få uppleva sånt man ser i filmer och jdrömt om, har så himla mycket framför mig! Och justja, ska prata med Cheer coach med, hjäälp!  Skolan börjar 7.25 (no that was not a joke) och slutar 2.15. Wish me good luck, kay? Sov gott vakna tort

1 period: English. 2 period: current issues. 3 period: US history. 4 period: Lunch. 5 period: Yoga & fitness
6 period: Yearbook. 7 period: TV production

When was the last time you did something for the first time?

I fly with the stars in the skies. I am no longer trying to survive. I believe that life is a prize. But to live doesn't mean you're alive.

Vi åkte till sunsplash vid sju och var där långt efter att solen gått ner! Sunsplash är ett vattenland, som typ skarasommarland med massa pooler, rutshkanor (whatever) och så. Det var galet mycket människor och galet hög temperatur men jag hade skitkul och med många skratt. Haha, hade ett awkward moment när en av Brittanys vänner kom fram (som visste att jag var utbytesstudent) och fråga vad jag hette och jag svara med mitt annorlunda namn och hon bara vände sig till Brittany och liksom "vad sa hon?" haha som om jag varken kunde förstå eller prata engelska. Borde jag gå efter mitt andranamn Felicia istället? Nu ska jag sooooovva. Puss och kram

Imorgon är bloggfri för min del. See you soon - lots of love until then

Smile on lips. Butterflies in heart.


Uh uh. Didn't taste too good. Men nu kan man stryka det från listan
* Tog med en påse djungelvrål för jag har hört att Amerikaner har en stark reaktion på det.. Tom är den ända en så länge som inte spottat ut det igen haha. Dottie kasta godiset genom hela rummet och Ryan gjorde den roligaste minen jag någonsin sett. Såg inte Brittany men hon tycker det är jättebra att jag tog med en hel påse för att lura folk.  Måste filma någon gång!

I am a woman. And when I think, I must speak.

S v a r   p å   fr å g o r

Emelie om F r å g e s t u n d: Tänk att det förtfarande är torsdag hos dig.. hehe här är det redan fredagförmiddag.. va knäppt det känns... Saknar du in te sverige något? Inte ens lite?
Svar:
Ja, det känns jättekonstigt med tidsskillnaden haha. Ska jag vara helt ärlig så nej, inte det minsta.

Anonym om F r å g e s t u n d: När man åker som utbytesstudent så är det vell ganska mycket saker som man inte får göra? Typ gå på fester ha ett förhållande osv. Är det sant? Och vad är det mer man inte får göra?
Svar: Ja det finns en helt del regler. Man får dejta, man får festa men det är emot reglerna att ha sex och dricka eller ta droger, bli gravid och gifta sig. Man får inte färdas själv. Man måste ha godkännt i alla ämnen.

Daisy: wow, jag är lika imponerad av huset som av din engelska. =) Jättekul att få se filmen. =)
Svar:
Tack så mycket Daisy. Du är alltid så snäll!!

Daisy : Vad är det för undantag han behöver göra?
Svar:
De har redan haft try outs så lagen är redan gjorda så jag hoppas på att han kan ta in mig i laget ändå för att jag är utbytesstudent

Anonym: Va fint ni har det! Och du pratar väldigt bra engelska.. har familjen sagt det? :D
Svar:
Tack supermycket! Ja det har de :)) andra också

Anonym: Har ni trädgårds mästare till den snygga trädgården? :)
Svar:
Nope men man skulle nästan kunna tro. Tom är jätteduktig i trädgården :)

Emelie♥: scrapbooka, vad är det?
Svar: Scrapbook är som en fotoalbum :)

Anonym: vet att du inte är någon direkt modeblogg. men hade varit jätte kul om du kunde lägga ut bilder på några saker du antagligen kommer köpa under tiden där. kram
Svar:
Ska bli haha :) kan ta en bild på vad jag köpt hitil s. Kram tillbaka

Micha: det låter jätte kul att vara utbytes student! har lite frågor, Visst är det så att man måste gå i gymnasiet för att kunna vara utbyts student? Hur mycket kostade det ungefär och hur fick du ihop pengar till det? Kan du ta kort på din skola och lägga upp i bloggen?, Ser den ut som det gör i alla serier o filmer?hoppas du har kul i Arizona :)
Svar:
Det är det! Ja eller, man kan åka efter 9an och åka fram till 3 an :) Ca 100 000, mina föräldrar betala nästan allt men jag jobba ihop lite från kommunaljobb denna sommaren. La upp det förut! Jag tycker det ja, själv? :) puss

Anonym: MEN GÅ UT I SOLEN DIN TÖLP!!!!!!! :0 Åh vad sjukt det känns att se dig vandra runt där på andra sidan jorden! Och TACK för att du har uppe din present! There aint no other friend like you <3
Svar:
LINA!! Du skrev inget namn men jag visste ändå att det var du <3 jag tänker på dig varje dag och du finns på mitt skrivbord och i mitt hjärta.

Matilda!: Det "pannbandet" som du har i headern, vart har du köpt det och vet du om det går att köpa i Sverige?
Svar: Köpte det i NY. Letade efter ett i Sverige men hittade inget :/

Daisy: Härligt med den nya headern. =)
Svar: PUSS!!

linnea: Kallar du dina värdföräldrar vid förnamn? :)
Svar: SI

Anja: Alltså jag måste säga att av alla bloggar jag läser (massssor!) så står din verkligen ut! Du skriver otroligt bra, intressanta inlägg som verkligen får mig att längta till mitt år i USA! Keep it up girl! :D
Svar:
K Ä R L E K  till dig :)

linnea igen: när du kommer tillbaks till sverige ska du gå i 2:an eller 3:an då? :)
Svar:
2an...

Julia - utbytesstudent i Iowa 10/11: Hej! Ville bara säga att jag älskar att läsa din blogg, var själv utbytis i Iowa förra året och var även på semester i Arizona med min värdfamilj :)
Hoppas du får ett underbart år !!
Svar
: Gud vad kul att du tycker det! Tack så jättemycket :)) Hope you had a wonderful time in Arizona and Iowa then!

F
: Hejhej, vad är det som har drivit dig till att vilja åka iväg? Vad har du för motto? Kram och tack för en underbar blogg.
Svar: Tack själv finis!! Av många anledningar. USA, High School. Men mycket för att jag kände att jag behövde förändring, ta en risk, göra något oväntat, uppleva något nytt och olagom. Mitt motto här är att allting blir vad man gör det till och att vara öppen för allt

M I C A E L A S: Åh, spännande! Har du hållt på med något sånt innan, cheerleading, gymnastik eller något? :)
Svar: Tävlade i cheereleading förrut :)

Johanna: va kul att allt går så bra :D! Är det olidligt varmt där nere nu?:)
Svar:
Nej inte så. Det är varmt men jag trodde det skulle vara värre faktiskt

U P P D A T E R A T :

Nicolina: EIRA!! Kan du inte lägga till frågan: VART köpte du pannbandet? Fanns det i alla typ souvenir shops där man köpte I<3NY tröjor eller var det bara slumpen som fick dig att springa in i det underbara pannbandet?
Svar: Course Nicolina. I LOVE YOUR NAME. Det var i en random affär jag hittade bara. Gick in i rätt många sovunir affärer men det var den ända som hade sånt pannband :/ sorry

Linnea Johnsson: Ser GRYMT ut! Två små frågor bara. Bilden i mitten den med cheerleaden, är det en minnesplats för en f.d. student? Och vad har din skola för dreescode? :)
Svar: Um.. nej det hoppas jag verkligen inte! Här

Sanna: Brittany är väldigt söt och du pratar lika bra engelska som en amerikan!
Svar: Jag vet!! Hennes hår är gorgeous! Aw, nej det gör jag verkligen inte men tack så mycket!

Matilda: Awesome blogg! Har inte följt din blogg så jättelänge so question number one; Vem är Brittany och alla andra du umgås med nu innan skolan börjar? Var det svårt att hitta värdfamilj? Trots att jag bara går i mellanstadiet - snart högstadiet (woho!) så planerar jag redan ett år som utbytesstudent i USA - OCH. mina föräldrar hänger på, liksom. De har liksom inte ens påpekat att det är dyrt eller att jag inte får av någon okänd anledning eller liknande. Var det lätt att övertala dina föräldrar att få flytta till USA i ett år? :)
Svar: Vad snällt! Brittany är min värdsyster och är 17 som mig :) Ryan och Michaela är hennes två vänner som jag träffade för första gången igår. Vad kul för dig! Nej de har varit väldigt stöttande hela tiden. Min mamma var utbytesstudent så haha, det hade ju varit lite konstigt om hon sa nej. Men de vill båda att jag följer mitt hjärta så det har alltid uppmanat mig till att göra det jag vill göra! <3 Kram kram

felicia : När du säger att det är okej där, hur menar du? Älskar din blogg, puss
Svar: Söt! Haha jag menar att jag har det rätt så mycket jätte okej. Typ, the time of my life.

Anonym: jag älskat dig blogg ! jag har följt den super länge och tycker den är skitbra :D jag undrar om klädstilen, till vardags, är mer avslappnad än i sverige ? alltså är man mindre 'tillfixad' när man ska t ex träffa kompisar eller handla osv
Svar: Vad glad jag blir!! Thank you. Naa, inget speciellt, normala kläder typ men inte lika många modenördar som i Sverige dock.

Milea: Hur fasen är vädret i Arizona? Har länge undrat! Om det är fuktigt? Alltså att man svettas på typ 10 sek. Eller är det varmt men ändå kallt? haha, kram!
Svar: Alltså, det är varmt, och rätt så jättemycket varmare än i Sverige. Defenetift inte varmt men ändå kallt haha. Det är fuktigt. Men jag svättas i alla fall inte så mycket. Men det kan vara för att man inte är ute så mycket heller.

Madde: Fina Eira!! ser ju helt lovely ut i Arizona! Undrar bara hur mycket dolalr du gjorde av med i NYC? ;) Måste ju veta hur mycket jag ska ta med mig på Fredag! :D
Svar: Honeypie! :D Haha, oh dear, wish I knew. Måste räkna ihop. Typ.

Emelie♥: finns det inget ljud på videon? :(
Svar: Haha, jag och Tom pratade om nånting, kände inte att alla behövde höra vår conversation haha. Sorry

Linn : Tänkte bara fråga om du har något tips på hur man kan övertala sina föräldrar att man vill åka? Känns som jag har försökt med allt.. De säger bara att jag är för ung och att det är för dyrt.. Tack för en suuperbra blogg :)
Svar: Tack själv! Var envis så att du verkligen visar att du vill detta och att du inte ger upp på nånting. Och att du står stadigt med vad du tror på och att det är viktigt för dig. Det kostar mycket för dig att bo hemma också, det kan du säga. Och berätta hur mycket du får utav det, engelskan, du blir självständigt, det blir ett minne för resten av ditt liv, du kommer växa supermycket och det kommer se bra ut på ditt CV. Och, minnen är viktigare än pengar. För i slutändan är minnen allt man  har kvar, inte pengar.

Anonym: hellooo :D älskar din blogg! jag åker som utbytesstudent till USA nu om några veckor, har du som redan åkt några tips? :D
Svar: Good for you! :D  Hmm... HA KUL! Don't do a lot of over-thinking. Just live your life and enjoy every moment of it.

Emilia: Går din värdfamilj i kyrkan regelbundet? Om ja, planerar även du på att gå med dem? :)
Svar: De går till kyrkan om söndagar och jag hänger gärna med. Ska bli kul eftersom att det är något jag inte alls är van vid.

Karolina - USA 12/13: Kom på en till fråga, haha. Något jag har funderat lite över.... alltså, känns det helt naturligt att bara gå in i värdfamiljens kök och öppna kylskåpet när man vill äta något, som man vanligtvis gör hemma? Helt random fråga här känner jag men whatever. c:
Svar: Tycker det var en bra fråga! Ja det gör jag, tog just en sandwhich haha. Känner mig som hemma här <3

Anonym: Har din skola några klädregler? :P
Svar: Kolla längre upp, länkade reglerna :))

Anonym: Hej hej :) Jag undrar vad en kontaktfamilj är, jag läser några bloggar till av utbytesstudenter och de flesta där flyttar först in/träffar en kontaktfamilj. Har du också gjort det? Och vad är det? Vad har man den familjen till? Tacksam för svar :) Älskar din blogg och huset du bor i ser jättemysigt och hemtrevligt ut :)
Svar: Oj, hänger inte alls med. Jag bor hos en värdfamilj som jag fick i April. Och de är som min familj i Sverige typ :) hihi

Emmsan:
1. Vilken årskurs ska du börja när du kommer tillbaka till Sverige (1,2,3)?
2. Hur berättade du för dina närmsta vänner att du hade bestämt dig för att ansöka/åka? Berättade du det för folk i din klass eller kom det ut ändå genom tex Facebook? :)
3. Har dina vänner varit stöttande? Jag funderar på att åka nästa år och ska därför ansöka sågort jag pratat med min skola, mina vänner är dock inte speciellt stöttande, dom tycker typ att jag är dum i huvudet som väljer att åka och missa studenten med vår klass här hemma. Känns Inge kul alls, behöver stöttande människor för att jag ska klara detta..:)
4. Skriver man ett personligt brev om sig själv/sin familj som sedan alla värdfamiljer får läsa och på så sätt bestämma sig för vem dom
vill ta emot? Eller hur fungerar det egentligen när familjerna väljer någon? :)
5. Har du något tips för mig som förhoppnings vis är en blivande utbyttesstudent? :)
TACK FÖR EN GRYM BLOGG! älskar sättet du skriver på :) kommer absolut följa din blogg under året! Stort lycka till med allt!!!
Svar: First of all, thank you darling! :D Jag börjar 2 när jag är tillbaka. Oj, minns inte ens. Det var nog inte en stor grej för jag har blivit kallad Amerikan de senaste par åren och de visste redan hur gärna jag ville komma iväg. De var jätte stöttande, alla vänner bör ge varandra frihet till att vara den man är och vill vara. Aw honey :( Make it happend, shock every single one of them! De låter inte som några bra vänner, men du får nya i USA och du kommer ha det underbart! I slutändan är det bara dom som förlorar. Låt aldrig någon eller något stå i din väg. Och det är alltid roligast att göra sånt som folk säger att man inte kan göra. Tänk vad stark du är om du gör detta trots att du fick så mycket motgång. Hade varit jättestolt över mig själv om det var jag! Som jag sagt innan tror jag det är jätte viktigt att vara öppen för de förändringar man stöter på och att komma ihåg att allt blir vad man gör det till! Man är bara i USA det året, sen är man hemma igen så att ta vara på varje dag! Yes, mitt finns rätt långt bak i "innan high school year", typ december tror jag, kollar där. Organisationen gör sen en förkortning som familjen får läsa :) Tack så mycket igen. I believe in you!! <3

Andrea - Portland, Oregon 11/12: Hur är det med dig och din värdsyster? Har ni fått bra kontakt? :)
Svar: We get along really good!! Men jag börjar bli bättre på shotgun än henne, det är hon inte så glad över haha ;)

Daisy:Hur kändes det att sova första natten i Arizona? hur kändes det minuterna innan du träffade familjen för första gången öga mot öga så att säga? hur kopplar du upp dig, använder du familjens nät? Hur kopplade du upp dig under resan till Arizona?
Svar: Bra fråga! Alltså, jag var så himla trött och överväldigad så jag var bara helt, OH MY GOD!! Och så slocknade jag på 1 minut haha <3 Kopplar upp på familjens nät och det kommer jag göra resten av året också :)

dinnerandamovie: Skulle du kunna tänka dig att bo i USA i resten av ditt liv?:)
You're kidding. YES!

Clara: Himla fint hus! & håller med dom andra riktigt bra engelska! När börjar du skolan?
Svar: Thank yoooou! På måndag!!! IHHH

Maja: Vad äter du för mat under dagarna? Hur ser middagarna där ut? Kommer någon och hälsar på dig i slutet av din tid där eller? :)
Svar: Sen jag kom hit har jag ätit typ pasta, sallad, macka, burrito, pizza, paj. Mina föräldrar ska det, kanske också min mormor.

m: går du och din värdsyster i samma årskull, eller vad det nu heter? Haha (:
Svar: Nej, hon är senior och jag är junior

Emelie: ska din värdfamilj ta med dej till andra ställen i usa? vart skulle du hälst vilja åka? läste på en annan blogg att det var billigt att fixa naglarna i usa, är det det? vad kostar det? har du träffat några som du ska gå i skolan med än?
går din värdsyster på samma skola som dej?, är hon junior eller sinior?
Svar: Ja, vi pratar om lite olika ställen. Om en månad ska vi till Flaggstaff, AZ men vi pratar om California och så Minnesota till Jul. California would be lovely! Med min kontaktperson ska jag till The grand canyon, mexico och southeaster usa (hoppas på florida!)
Jag har aldrig fixat naglarna i Sverige så jag vet inte hur mycket det kostar där men 15-20 dollars.
Brittany går ju på min skola, hon är senior detta året :) Brittany och hennes vänner som jag träffa igår Ryan och Michaela går också på Corona del sol. Kram kram

Johanna: va kul att allt går så bra :D! Är det olidligt varmt där nere nu?:)
Svar: Nae. Det är okej. Konstigt nog är det värre om kvällarna och solen gått ner för det är typ ingen temperaturskillnad som i Sverige, utan det är fortfarande väldigt, väldigt varmt. Känns jätte konstigt haha

Cecilia, haha, dina frågor var svåra så jag måste tänka lite till ;) Och om jag missat att svara på något så skicka om det!, förväntade att jag skulle få 3 st men så kom det 30 haha <3 Tack så himla mycket alla. Love you :) puss

Corona del sol high school - home of the Aztecs

Kom just hem från öppet hus på min skola. Var där med Tom, Dottie och Brittany. Skolan är så himla snygg, ser ut som ett college typ för det mesta är uthomhus med massa bänkar och så. Ser ut som i en film! Vi blev välkomnade av seniors som "firade" oss typ haha, American :) Sen var det info i aulan och jag hörde "pledge of allegiance" (I pledge allegiance to the flag of the United States of America, and to the republic for which it stands, one nation under God, indivisible, with liberty and justice for all... so American)för första gången här. 4 soldater vandrade in med Amerikanska flaggan och Arizonas och alla reste sig och la handen på hjärtat. Måste lära mig den för det var förmodligen inte sista gången. Anyhow, det var jättetråkig info, alla jäspa så istället för att bli guidade runt i grupper sen, stack vi tidigare och fick en guidad tur av Brittany. Såg the cheerleaders, och jag höll en tumme om att jag kan bli en del av dom. Pratade med några lärare och alla verkar så himla gulliga. Börjar High School på måndag!! And also, frågestunden är avslutad.

High School Spirit!

Vad tycker ni?

Living just as free as my hair

Follow your heart and then happiness will follow you.När man skriver ett inlägg och sen upptäcker att det var på engelska..
Min dag: Blueberry-bagel frukost. Old Navy shopping. Såg letters to Juliet w. Dottie. Spendera några timmar i poolen. Och med Brittany, Michaela och Ryan at Ryan's. Min första shaved ice at Bahama Buck's. Brittany och Tom kollar på Matrix här bredvid mig men jag ska gå och sova. Detta är mitt liv nu. It still feels like a dream! Jag saknar inte Sverige alls. Är så glad här. Min (värd) familj är fantastisk and they make me feel at home. Engelskan flyter på bättre för varje dag. Imorgon ska jag på orintation på mitt High School, the camera is going with me!
Love, hugs and sweet dreams people :) hope you are doing good in Sweden!

The sun is up, the sky is blue. It's beautiful. And so are y o u.

SHOTGUN!

Hello loved ones! Kom just hem från Old Navy, köpte en bikini och den ska användas straight away i poolen! Fick snabbt lära här att det finns en tävling som kallas shotgun som går ut på att den som ropar shotgun när man ser bilen får sitta i framsätet. Jag har failat varje dag hitils men idag kalla jag hem min första shotgun, Brittany fick sitta i baksätet. Felt good ;) Hon straffa mig med wet willie (blött finger i örat).. not as pleasent haha.


Är det inte helt galet att jag bor här?

F r å g e s t u n d

Good morning sunshines! Kör igång en frågestund så fråga på och så svarar jag imorgon. 
Ha en riktigt fin dag, gör den minnesvärd. Puss och kram och god natt från mig och Arizona :) 

Home is where your heart is

Det tog 100 år och lite till att få upp denna videon men här är den i alla fall :)) kramar

Paint the sky. Make it yours.

Kollar på The Vampire Diaries på CW. Dricker Arizona iced tea. Forever 21 ♥ Mitt hår är blött från poolen. Här är bilder från manicure. I'm loving this.


 @ Yogurtland. Jag vet inte hur många gånger om dagen jag tänker "why don't we have this in Sweden?"

61. You can recite every line from bring it on

Ska träffa cheerleading coachen från mitt high school på måndag för ett möte!! Hoppas, hoppar, hoppas att han kan göra ett undantag för mig!

Happy girls are the prettiest

Jag älskar att blogga men det är extra kul att logga in nu med massa kommentarer och 900 visningar/dag är ju helt galet! Tack för att ni är så himla fina och stöttande allihopa! Det finns vissa kommentarer som jag skrivit ner och läser då och då för ni boostar mig verkligen! So thank you! Det kommer väldigt många frågor, skulle ni vilja ha en frågestund till? Jag vaknade just. Det verkar som om min jetlag blir bättre för idag vaknade jag 9. Igår jag jag, Dottie, Brittany och Nanny och fixade manikyr och predikyr. Fick jättefin isblå färg på både fingrar och tår och jag ska visa bilder men det är från Brittanys telefon för jag tog med min kamera men utan memorycard (typiskt mig haha.) Och så kollade jag på Verizon och AT&T för ny mobil men hittade ingen för MobileBoost verkar vara bättre så fixar nog det någon gång i veckan. Facebook är min prioritet typ i min mobil typ haha. Alla här säger att de tycker att min engelska och uttal är väldigt bra hihi :)) jag kommer in i språket mer för varje dag som går. Försökte ladda upp video från huset igår men det tog år så jag försöker igen men det går jätte segt.. men det kommer.
Dagens plan: shoppa, bada, scrapbooka, kolla upp hur jag ska göra med cheerleading :)

Bilden tog jag igår. Såhär bor jag! Can you believe it?


Ann-Marie om So many beautiful reasons to be happy:
Åt du så mycket onyttigt i Sverige också?
Jag menar du har ju supersnygg kropp, är du inte rädd att gå upp i vikt under detta året i USA?
Kram.. spännande blogg :D
Svar: Hihi, vad snällt, tack så mycket :) Ja jag är rätt bra på att unna mig saker. Och att baka. Men jag brukar prioritera för att inte vara för ohälsosam haha. Jag tycker inte att skönhet har ett visst ideal, mått eller form. Jag tror det är självförtroende, utstrålning och om hur man bär upp det man har som gör en snygg. Jag mår bra i mig själv. Några kilon hit eller dit, vad gör det om hundra år?

So many beautiful reasons to be happy

YUMMY. Seriously, varför har vi inte detta på burk i Sverige? Soooooo goood. (video från huset är på väg)

 

Kaisa om And I'm running through the snow towards the sunset, but I'm always with you

åh kan inte du berätta om hur det var på starbucks och hur det smakade? är så nyfiken :D<3

Svar: Jag tog en frappucino caramel light och ska jag vara ärlig så tyckte jag inte det var jättegott men det är nog för att jag inte är ett stort kaffe fan. Såg när jag betalat att de hade någon jättesöt pink lemonade liknande grej, ska pröva det nästa, kan skriva vad jag tyckte :) Det var välidt likt espresso house faktiskt, eller så är det espresso house som är likt Starbucks.

Daisy om And I'm running through the snow towards the sunset, but I'm always with you:
Jag förstår inte riktigt, du skriver att du redan börjar få lite problem men att du kommer in i engelskan jättefort. Hur menar du? Hur kändes det att prata med din mor via skype då? Har du med dig egen dator eller hur uppdaterar du din blogg?

Svar:
Mena att jag har svårt med svenskan. Det är jättekonstigt, det är inte riktigt normalt att (åtminstonde redan) behöva tänka om det är ett eller en man ska använda. Fick ett medelande med uttropstäcken från min vän att jag måste prata svenska med henne när jag kommer tillbaka igen, det är nog bra att jag bloggar. Detta kommer låta hemskt men jag saknar inte mamma, är så inne i allt här just nu så det kändes som vilket samtal som hellst, det var mer att jag verkligen ville höra så att hon mådde bra där borta. Yes, har med min laptop! :)

Daisy igen om And I'm running through the snow towards the sunset, but I'm always with you:
"3. Ska ta US history, english, yoga & fitness, yearbook, tv production och current issues" <-- Vad är det sista du skrev? och yearbook?

Svar: Man har ju historia i skolan där man går tillbaka i tiden men current issues är en klass där man diskuterar det som händer nu i världen. Yearbook är som en skolkatalog man får ut i slutet av året men. Har kollat i mammas från när hon var utbytesstudent och det är lite texter om vissa personer, bilder från året, olika events och så och så brukar man skriva några rader i sina vänners böcker :) kram på dig finis!

Karolina - USA 12/13 om It's a liberty walk. Free yourself. Slam the door. Not a prisinor anymore.:
Jag har börjat göra det till en vana att gå in på din blogg, det första jag gör, varje dag. Så himla spännande att läsa allt som händer ju c: Är du senior/junior/sophomores -eller vad det heter- förresten?

Svar: Aww, cute!! Känner mig hedrad haha :D Kommer vara junior

Sara om A r i z o n a:
Vill åka nästa år. Hur mycket kostar detvi månaden?

Svar: Gud vad roligt! Gör det :D har 2000 i fickpengar varje månad

agnes om And I'm running through the snow towards the sunset, but I'm always with you: låter inte helt fel.. snart kommer vi andra också! Alingsås är vaaarmt! (redan 27 grader 11 på morgonen)så njuter av lite svensk sommar till innan NY :)
vad är grejen med all engelska i texterna? :)

Svar: Good for you :) Grejen med engelskan i texterna är att detta är min blogg och jag skriver så som jag vill. Kanske slår över till engelska helt en dag om jag känner för det.

Only girl in the world

Älskar att reklamerna här är med typ Rihanna, Lady Gaga, Gwen Stefani, Kate Hudson, Rachel Bilson. Lite coolare än Pernilla Whalgren för Garnier.

DAY 1 - take off

Tar allting från början.
Min telefon väckte mig 4 och jag fixade mig snabbt. Jag och pappa hämtade upp mamma hemma hos henne. Jag trodde att det skulle kännas jättemycket men det kändes ingenting alls förutom bra att se Alingsås försvinna. På flygplatsen blev biljetterna utskriva och resväskan avlämnad, klarade att packa för 10 månader på 19,5 kg! Good job tycker jag. Grät jag några få tårar men så fort jag var genom security var jag bara taggad. Jag träffade en annan tjej som också var exploriusstudent så vi väntade på flyget tillsammans. Det var så himla häftigt att tänka att man faktiskt från den stunden var på egen hand, äntligen fri. Tog flyget till Stockholm, tror det tog ca 1 timma och jag satt brevid en kille som rest mest över hela världen. Han var jättetrevlig men trevligast var att hans favorit resomål var New York. Vi fick flygplansfrukost och vi var framme strax efter det. Minns att jag tänkte att nästa landning skulle jag vara hemma och allt se helt annorlunda ut. En annan Göteborgs tjej hittade oss och det visade sig att hon också skulle till Arizona som mig! Vi tog oss till Gaten där vi mötte alla andra utbytesstudenter från Sverige. De blev incheckade och sen var det security och 1,5 timme på Arlanda flygplats. Jag köpte fika och tidningar och tog reda på vart alla skulle till, hur familjerna såg ut, skolan, sånt. När det var dags för avgång och jag såg mitt flygplan kände jag för att skrika av excitement! Fick en plats i mitten av planet så inget fönster allt vilket var lite tråkigt men en tv i sätet framför mig så där man kunde se hur det såg ut utanför. Satt bredvid en utbytesstudent men vi prata inte mycket och brevid en annan som varit iväg när hon var min ålder. De 8 timmar sprang förbi rätt fort faktiskt. Var supertrött men alldelles för uppspelt för att sova. Såg några filmer och skrev, läste tidning, åt mitt sista polatbröd på ett tag och så var det dags för landning igen. Weeehhhooo. Det kändes som om jag kom hem! Det var så konstigt alltihopa, att faktiskt uppleva det man drömt om och längtat efter så sjukt länge men det kändes otroligt bra. I New York var det  v a r m t, I can tell you that. Fick hämtat ut väskan och mötte de norska utbytesstudenterna och spenderade de kommande 4 timmarna på flygpltsen. Tog en buss till hotellet som var riktigt fint :) blev välkomnade med kakor och gifts. Märkte redan hur snälla Amerikanare är, de håller upp dörrar, kommer med välkomspresenter, hjälper en och säger "No problem honey" med ett ärligt leende. Delade rum med Emma (hon jag träffade på flyget till STHLM som också skulle till Arizona) och en norska som hette Katarine, jättegulliga tjejer. Vi hade queensize sängar men fck spendera min första natt på en extrabedd för det fanns bara 2 i rummet.. Jag dushade och gick sen till poolen och drack snapple. Min första middag i USA blev cesarsallad. Det ösregnade och jag och Maria gick ut och plskade i pölar haha, kände oss fria och dansade omkring i hotellet korridorer. Sussade tidigt och dröm(de? hahahaha) sött om New York.

Ready for take off!

Taggade tjejer på Stockholm flygplats 

Roommates :)

It's a liberty walk. Free yourself. Slam the door. Not a prisinor anymore.

L o v e

A r i z o n a

Min dag, första riktiga i mitt nya hem: Vakna 5 haha, mina tider är helt konstiga. Jag blogga lite och mom gjorde blueberry pancakes till mig - they were delicious! Vi åkte till min skola Corona del sol High School och jag fick mitt schema, mina böcker och student ID card!! Skolan var så himla cool. Jag kommer trivas på den där är jag helt säker på, den är så himla cool. Allting är utomhus typ och det är palmer överralt och vi har massssaa olika sport planer, klubbar och alternativ. Alla jag träffa som jobbade där var supertrevliga i alla fall :) Så efter det körde Brittany omkring mig och visade området. Vi åkte till Ikea som såg precis likadant ut i här som i Sverige förutom att utanför fönstren här fanns palmer. Vi åt en kanelbulle, köpte en massa svenskt godis och åkte vidare. Hon berätta för mig att man åker till Ikea för att fika, att hon gjort det med skolan och med vänner och så hihi. Vi åkte vidare till T Mobile och kollade på lite telefoner eftersom att jag behöver en ny här. Tror jag köper en imorgon, får se vilken det blir. Efter det så åkte vi och åt på Rubios, Mexikanskt och åt. Sen hem och vi såg Trassel, som visade mig att nya disney filmer faktiskt kan vara bra. Det kändes så himla coolt att bli körd av Brittany som är lika gammal som mig. Anyhow så efter det gymmade vi på LA Fitness. Har hört mycket att Amerikanska killar är mer frammåt än i Sverige. Well, jag fick smothie on the house! :) Vi kom hem och kolla friends och SATC och vi åkte och köpte lite grejer inför skolan, anteckningsblock och så och sen åt vi på Sweet Tomatoes, en saladsresturang och en grocery shopping :)) Späckad dag va? Imorgon ska vi göra manikyr och predikyr! Love that
God morgon på er, nu ska jag sova. PUSS. Lovar att blogga massa imorgon!

Stocking up! Var mest excited över att testa Swedish fish som inte finns i Sverige.

And I'm running through the snow towards the sunset, but I'm always with you

Ewelina om I'M HOME!:
Åh. Kan inte förstå att du är där - vill också ha en familj. Vill se bilder på Arizona :) vilka ämnen ska du välja? Puss gullunge.
Svar: Nej jag vet, inte jag heller! Du får snart din med, du som är så söt :D Ska bli! Var tvungen att ta US history och english, sen current issues, TV production, yearbook och yoga & fitness. Så rätt chill schema. Ingen matte eller NO så det ska nog gå ;) Puss tillbaka!

Anonym om I'M HOME!:
Kan inte du lägga upp bilder på hur det ser ut runt omkring dig..på skolan o i skolan. Är så nyfiken på om det ser ut som alla skolor i high school serierna gör! Detta låter helt fantastiskt. Kram
Svar: Absolut att jag kan! Ska på orientation på lördag och då kan jag nog ta bilder. Jag var där idag och skolan var jättestor, jättecool och jätte Amerikansk, långa vita, blanka korridorer och Amerikanska flaggan i de flesta klassrum haha. Men de flesta korridorer var utomhus faktiskt och jag har apelsinbuskar och palmer på min skolgård... not in Sweden anymore :))Fanny om I'M HOME!:
hur mycket kostade det dig att åka dit sammanlagt? är så nyfiken om exakt allt! hur känns det att konstant prata engelska? berätta! :D:D

Svar: Ca 100 000 allt som allt. Det är jättekonstigt för jag pratade engelska hela tiden i New York med alla norskar och finskor, pratade så mycket engelska jag bara kunde där, och det gick super och det gör det oftast också men jag vet inte, tycker jag pratar jättedåligt här haha. Ibland tänker jag inte alls på att jag pratar engelska men ibland går det lite trögt men det är bara att prata på, det måste man ju göra ändå och det är enda sättet att bli bättre. Amerikaner är väldigt tålamodiga och snälla. Besides, min engelska är bättre en deras engelska. Men jag märker att jag redan börjar få lite problem, man kommer in i Engelskan snabbt. Prata med mamma på skype förut och hon tyckte jag lät jättekonstigt redan och det tog låååång tid för mig att komma på apelsin på svenska.

Anonym
om I'M HOME!:
Kan du inte göra en videoblogg om hur huset du bor i ser ut, typ ditt rum och så. Gärna om skolan också. Är supernyfiken!
Btw, Jag älskar din blogg. Går in flera gånger om dagen för att se om du har laddat upp något nytt :') + att jag är lite avundsjuk för att du vågar resa iväg helt själv och stå på dina egna ben i ett helt år :)
Lycka till !

Svar: Of course! Det gör jag imorgon här hemma :) Gud vad du är söt, och tack så mycket! :D Du borde också åka iväg ju om du vill det!! Puss och kram

Emelie♥ om I'M HOME!:
har lite frågor :
1, hur många timmar skiljer tidzonerna mellan sverige och Arizona?
2. kan du inte typ göra en film och visa huset du bor i och din familj typ?
3. vilka ämnen ska du välja?
hoppas du har det bra i Arizona!,

Svar: 1. Vi är 9 timmar efter här! Så nu är det morgon i Sverige och jag ska snart gå och lägga mig ;)
2. Will do!! :D
3. Ska ta US history, english, yoga & fitness, yearbook, tv production och current issues
Tack så mycket! Det har jag. Hoppas du har det jättefint i Sverige :)) Kram på dig

Emelie♥ om I'M HOME!:
kom på en till fråga: vad fick din värdfamilj för presenter av dej? och fick du nått av dom mer än tavlan? :p
Svar: Jag fick tavlan, en välkomsskylt och blommor :)) De fick en mixad skiva med svenska låtar, peparkaksformar, smycken från snö och bag lady, en svensk hatt, sverige bok, kökshand duk med svensk flaggan och ett typiskt svenskt hus på haha, svenskt godis. Hm.. think that's it. Från mamma och pappa fick dom duk och bordstabletter :) Tog med djungelvrål som godis för jag vet att det inte har den typen av lakris. Haha, när Dottie (mom) smaka så spotta hon ut det and threw it across the room haha, så det var inte populärt. Marabou dock, Brittany (sister) sa att det var den bästa chokladen hon smakat. Den är nästan slut och den var en king size ;D

My life is not a dream. My dream is my life.

Brooklyn bridge, loving new york

I'M HOME!

Finally here! Helt galet :D Möttes av varma kramar, blommor och en jättefin välkomsskylt!! Det känns som om jag redan känner dom från alla mails vi skickat till varandra och de är lika mysiga och snälla som jag förväntade mig. KOMMER HA DET SÅ HIMLA BRA HÄR OCH MED DOM!! Arizona är helt otroligt fint, det kommer kännas som om att vara på semester men för ett år! Och mitt hem här är verkligen fint också! Dom hade gjort en tavla till mig med bilder på mig, vänner och min familj hemma i Sverige, så himla gulligt. Igår var jag så trött till slut att jag inte kunde tänka rakt haha (think straight?) och det lät som om jag hade glömt engelskan i New York. Har sovit jättelite, rest hit och dit, sprungit omkring över hela Manhattan, varit i Sverige, New York och nu Arizona på fem dagar. (Var så himla konstigt att säga "yesterday I visited Ground Zero") Så efter paketutdelning, och touring så gick jag till soffan för att kolla Friends (Vilda, (or should I say Yankee, babe, baby, honey or love?) if you read this, I thought of you!) och för två dagar sen såg jag deras lägenhet i New York!! Men en minut på soffan och jag var gone, sov i 2 timmar och somnade igen i mitt fina rum 20.00 (typ 5 i Sverige I think) och vaknade för några minuter sen.
Anyhow så känner jag mig typ lyckligast i hela världen just nu! Snart ska jag iväg och träffa min counselor på Corona Del Sol High School!! See you soon. Har så himla mycket att berätta att jag inte vet vart jag ska börja men ni får gärna ställa frågor, ska svara på några senare och ladda upp massa bilder från NY :))

första inlägget i kategorin "mitt liv i USA" :)

New York, I love you

Nu är min tid i New York snart slut, har vinkat hej då till Manhattan idag och till alla nya vänner (kommer sakna dem jätte mycket!) Today was definetly one of the best days of my life. I've had moments where I've been so happy I thought I was going to burst. This is so cliche but these days have absolutely been like living a dream. Jag har det oerhört bra och allting här är jätte olagom
Idag var jag, Vilda, Katarina och Julie vilsna ett i stora staden. Vi skulle mötas med gruppen 5.45 am men vi tog tunnelbanan till fel plats. Vi hade ingen aning om vart vi var men kunde inte ta stunden seriöst, hade så himla många goa skratt och vi kände oss fria, självständiga och starka som vandrade omkring på egen hand i en av världens största städer, åkte yellow cab and subway. Explorius fick komma och hämta upp oss med buss sen dock men, jaja haha. Vi hade klarat det bra själva också. Jag har haft en underbar början på ett underbart år och detta är min 3 dag av hundra. Detta ska nog bli rätt bra. Imorgon träffar jag min familj och kommer hem!! Dottie, Tom och Brittany möter jag äntligen 12:30 AZ time. Snart, snart, snart!!

On top of the rock, the view, Victoria Secret (aka. heaven on earth) and photo booth pics.


RSS 2.0