I am a woman. And when I think, I must speak.

S v a r   p å   fr å g o r

Emelie om F r å g e s t u n d: Tänk att det förtfarande är torsdag hos dig.. hehe här är det redan fredagförmiddag.. va knäppt det känns... Saknar du in te sverige något? Inte ens lite?
Svar:
Ja, det känns jättekonstigt med tidsskillnaden haha. Ska jag vara helt ärlig så nej, inte det minsta.

Anonym om F r å g e s t u n d: När man åker som utbytesstudent så är det vell ganska mycket saker som man inte får göra? Typ gå på fester ha ett förhållande osv. Är det sant? Och vad är det mer man inte får göra?
Svar: Ja det finns en helt del regler. Man får dejta, man får festa men det är emot reglerna att ha sex och dricka eller ta droger, bli gravid och gifta sig. Man får inte färdas själv. Man måste ha godkännt i alla ämnen.

Daisy: wow, jag är lika imponerad av huset som av din engelska. =) Jättekul att få se filmen. =)
Svar:
Tack så mycket Daisy. Du är alltid så snäll!!

Daisy : Vad är det för undantag han behöver göra?
Svar:
De har redan haft try outs så lagen är redan gjorda så jag hoppas på att han kan ta in mig i laget ändå för att jag är utbytesstudent

Anonym: Va fint ni har det! Och du pratar väldigt bra engelska.. har familjen sagt det? :D
Svar:
Tack supermycket! Ja det har de :)) andra också

Anonym: Har ni trädgårds mästare till den snygga trädgården? :)
Svar:
Nope men man skulle nästan kunna tro. Tom är jätteduktig i trädgården :)

Emelie♥: scrapbooka, vad är det?
Svar: Scrapbook är som en fotoalbum :)

Anonym: vet att du inte är någon direkt modeblogg. men hade varit jätte kul om du kunde lägga ut bilder på några saker du antagligen kommer köpa under tiden där. kram
Svar:
Ska bli haha :) kan ta en bild på vad jag köpt hitil s. Kram tillbaka

Micha: det låter jätte kul att vara utbytes student! har lite frågor, Visst är det så att man måste gå i gymnasiet för att kunna vara utbyts student? Hur mycket kostade det ungefär och hur fick du ihop pengar till det? Kan du ta kort på din skola och lägga upp i bloggen?, Ser den ut som det gör i alla serier o filmer?hoppas du har kul i Arizona :)
Svar:
Det är det! Ja eller, man kan åka efter 9an och åka fram till 3 an :) Ca 100 000, mina föräldrar betala nästan allt men jag jobba ihop lite från kommunaljobb denna sommaren. La upp det förut! Jag tycker det ja, själv? :) puss

Anonym: MEN GÅ UT I SOLEN DIN TÖLP!!!!!!! :0 Åh vad sjukt det känns att se dig vandra runt där på andra sidan jorden! Och TACK för att du har uppe din present! There aint no other friend like you <3
Svar:
LINA!! Du skrev inget namn men jag visste ändå att det var du <3 jag tänker på dig varje dag och du finns på mitt skrivbord och i mitt hjärta.

Matilda!: Det "pannbandet" som du har i headern, vart har du köpt det och vet du om det går att köpa i Sverige?
Svar: Köpte det i NY. Letade efter ett i Sverige men hittade inget :/

Daisy: Härligt med den nya headern. =)
Svar: PUSS!!

linnea: Kallar du dina värdföräldrar vid förnamn? :)
Svar: SI

Anja: Alltså jag måste säga att av alla bloggar jag läser (massssor!) så står din verkligen ut! Du skriver otroligt bra, intressanta inlägg som verkligen får mig att längta till mitt år i USA! Keep it up girl! :D
Svar:
K Ä R L E K  till dig :)

linnea igen: när du kommer tillbaks till sverige ska du gå i 2:an eller 3:an då? :)
Svar:
2an...

Julia - utbytesstudent i Iowa 10/11: Hej! Ville bara säga att jag älskar att läsa din blogg, var själv utbytis i Iowa förra året och var även på semester i Arizona med min värdfamilj :)
Hoppas du får ett underbart år !!
Svar
: Gud vad kul att du tycker det! Tack så jättemycket :)) Hope you had a wonderful time in Arizona and Iowa then!

F
: Hejhej, vad är det som har drivit dig till att vilja åka iväg? Vad har du för motto? Kram och tack för en underbar blogg.
Svar: Tack själv finis!! Av många anledningar. USA, High School. Men mycket för att jag kände att jag behövde förändring, ta en risk, göra något oväntat, uppleva något nytt och olagom. Mitt motto här är att allting blir vad man gör det till och att vara öppen för allt

M I C A E L A S: Åh, spännande! Har du hållt på med något sånt innan, cheerleading, gymnastik eller något? :)
Svar: Tävlade i cheereleading förrut :)

Johanna: va kul att allt går så bra :D! Är det olidligt varmt där nere nu?:)
Svar:
Nej inte så. Det är varmt men jag trodde det skulle vara värre faktiskt

U P P D A T E R A T :

Nicolina: EIRA!! Kan du inte lägga till frågan: VART köpte du pannbandet? Fanns det i alla typ souvenir shops där man köpte I<3NY tröjor eller var det bara slumpen som fick dig att springa in i det underbara pannbandet?
Svar: Course Nicolina. I LOVE YOUR NAME. Det var i en random affär jag hittade bara. Gick in i rätt många sovunir affärer men det var den ända som hade sånt pannband :/ sorry

Linnea Johnsson: Ser GRYMT ut! Två små frågor bara. Bilden i mitten den med cheerleaden, är det en minnesplats för en f.d. student? Och vad har din skola för dreescode? :)
Svar: Um.. nej det hoppas jag verkligen inte! Här

Sanna: Brittany är väldigt söt och du pratar lika bra engelska som en amerikan!
Svar: Jag vet!! Hennes hår är gorgeous! Aw, nej det gör jag verkligen inte men tack så mycket!

Matilda: Awesome blogg! Har inte följt din blogg så jättelänge so question number one; Vem är Brittany och alla andra du umgås med nu innan skolan börjar? Var det svårt att hitta värdfamilj? Trots att jag bara går i mellanstadiet - snart högstadiet (woho!) så planerar jag redan ett år som utbytesstudent i USA - OCH. mina föräldrar hänger på, liksom. De har liksom inte ens påpekat att det är dyrt eller att jag inte får av någon okänd anledning eller liknande. Var det lätt att övertala dina föräldrar att få flytta till USA i ett år? :)
Svar: Vad snällt! Brittany är min värdsyster och är 17 som mig :) Ryan och Michaela är hennes två vänner som jag träffade för första gången igår. Vad kul för dig! Nej de har varit väldigt stöttande hela tiden. Min mamma var utbytesstudent så haha, det hade ju varit lite konstigt om hon sa nej. Men de vill båda att jag följer mitt hjärta så det har alltid uppmanat mig till att göra det jag vill göra! <3 Kram kram

felicia : När du säger att det är okej där, hur menar du? Älskar din blogg, puss
Svar: Söt! Haha jag menar att jag har det rätt så mycket jätte okej. Typ, the time of my life.

Anonym: jag älskat dig blogg ! jag har följt den super länge och tycker den är skitbra :D jag undrar om klädstilen, till vardags, är mer avslappnad än i sverige ? alltså är man mindre 'tillfixad' när man ska t ex träffa kompisar eller handla osv
Svar: Vad glad jag blir!! Thank you. Naa, inget speciellt, normala kläder typ men inte lika många modenördar som i Sverige dock.

Milea: Hur fasen är vädret i Arizona? Har länge undrat! Om det är fuktigt? Alltså att man svettas på typ 10 sek. Eller är det varmt men ändå kallt? haha, kram!
Svar: Alltså, det är varmt, och rätt så jättemycket varmare än i Sverige. Defenetift inte varmt men ändå kallt haha. Det är fuktigt. Men jag svättas i alla fall inte så mycket. Men det kan vara för att man inte är ute så mycket heller.

Madde: Fina Eira!! ser ju helt lovely ut i Arizona! Undrar bara hur mycket dolalr du gjorde av med i NYC? ;) Måste ju veta hur mycket jag ska ta med mig på Fredag! :D
Svar: Honeypie! :D Haha, oh dear, wish I knew. Måste räkna ihop. Typ.

Emelie♥: finns det inget ljud på videon? :(
Svar: Haha, jag och Tom pratade om nånting, kände inte att alla behövde höra vår conversation haha. Sorry

Linn : Tänkte bara fråga om du har något tips på hur man kan övertala sina föräldrar att man vill åka? Känns som jag har försökt med allt.. De säger bara att jag är för ung och att det är för dyrt.. Tack för en suuperbra blogg :)
Svar: Tack själv! Var envis så att du verkligen visar att du vill detta och att du inte ger upp på nånting. Och att du står stadigt med vad du tror på och att det är viktigt för dig. Det kostar mycket för dig att bo hemma också, det kan du säga. Och berätta hur mycket du får utav det, engelskan, du blir självständigt, det blir ett minne för resten av ditt liv, du kommer växa supermycket och det kommer se bra ut på ditt CV. Och, minnen är viktigare än pengar. För i slutändan är minnen allt man  har kvar, inte pengar.

Anonym: hellooo :D älskar din blogg! jag åker som utbytesstudent till USA nu om några veckor, har du som redan åkt några tips? :D
Svar: Good for you! :D  Hmm... HA KUL! Don't do a lot of over-thinking. Just live your life and enjoy every moment of it.

Emilia: Går din värdfamilj i kyrkan regelbundet? Om ja, planerar även du på att gå med dem? :)
Svar: De går till kyrkan om söndagar och jag hänger gärna med. Ska bli kul eftersom att det är något jag inte alls är van vid.

Karolina - USA 12/13: Kom på en till fråga, haha. Något jag har funderat lite över.... alltså, känns det helt naturligt att bara gå in i värdfamiljens kök och öppna kylskåpet när man vill äta något, som man vanligtvis gör hemma? Helt random fråga här känner jag men whatever. c:
Svar: Tycker det var en bra fråga! Ja det gör jag, tog just en sandwhich haha. Känner mig som hemma här <3

Anonym: Har din skola några klädregler? :P
Svar: Kolla längre upp, länkade reglerna :))

Anonym: Hej hej :) Jag undrar vad en kontaktfamilj är, jag läser några bloggar till av utbytesstudenter och de flesta där flyttar först in/träffar en kontaktfamilj. Har du också gjort det? Och vad är det? Vad har man den familjen till? Tacksam för svar :) Älskar din blogg och huset du bor i ser jättemysigt och hemtrevligt ut :)
Svar: Oj, hänger inte alls med. Jag bor hos en värdfamilj som jag fick i April. Och de är som min familj i Sverige typ :) hihi

Emmsan:
1. Vilken årskurs ska du börja när du kommer tillbaka till Sverige (1,2,3)?
2. Hur berättade du för dina närmsta vänner att du hade bestämt dig för att ansöka/åka? Berättade du det för folk i din klass eller kom det ut ändå genom tex Facebook? :)
3. Har dina vänner varit stöttande? Jag funderar på att åka nästa år och ska därför ansöka sågort jag pratat med min skola, mina vänner är dock inte speciellt stöttande, dom tycker typ att jag är dum i huvudet som väljer att åka och missa studenten med vår klass här hemma. Känns Inge kul alls, behöver stöttande människor för att jag ska klara detta..:)
4. Skriver man ett personligt brev om sig själv/sin familj som sedan alla värdfamiljer får läsa och på så sätt bestämma sig för vem dom
vill ta emot? Eller hur fungerar det egentligen när familjerna väljer någon? :)
5. Har du något tips för mig som förhoppnings vis är en blivande utbyttesstudent? :)
TACK FÖR EN GRYM BLOGG! älskar sättet du skriver på :) kommer absolut följa din blogg under året! Stort lycka till med allt!!!
Svar: First of all, thank you darling! :D Jag börjar 2 när jag är tillbaka. Oj, minns inte ens. Det var nog inte en stor grej för jag har blivit kallad Amerikan de senaste par åren och de visste redan hur gärna jag ville komma iväg. De var jätte stöttande, alla vänner bör ge varandra frihet till att vara den man är och vill vara. Aw honey :( Make it happend, shock every single one of them! De låter inte som några bra vänner, men du får nya i USA och du kommer ha det underbart! I slutändan är det bara dom som förlorar. Låt aldrig någon eller något stå i din väg. Och det är alltid roligast att göra sånt som folk säger att man inte kan göra. Tänk vad stark du är om du gör detta trots att du fick så mycket motgång. Hade varit jättestolt över mig själv om det var jag! Som jag sagt innan tror jag det är jätte viktigt att vara öppen för de förändringar man stöter på och att komma ihåg att allt blir vad man gör det till! Man är bara i USA det året, sen är man hemma igen så att ta vara på varje dag! Yes, mitt finns rätt långt bak i "innan high school year", typ december tror jag, kollar där. Organisationen gör sen en förkortning som familjen får läsa :) Tack så mycket igen. I believe in you!! <3

Andrea - Portland, Oregon 11/12: Hur är det med dig och din värdsyster? Har ni fått bra kontakt? :)
Svar: We get along really good!! Men jag börjar bli bättre på shotgun än henne, det är hon inte så glad över haha ;)

Daisy:Hur kändes det att sova första natten i Arizona? hur kändes det minuterna innan du träffade familjen för första gången öga mot öga så att säga? hur kopplar du upp dig, använder du familjens nät? Hur kopplade du upp dig under resan till Arizona?
Svar: Bra fråga! Alltså, jag var så himla trött och överväldigad så jag var bara helt, OH MY GOD!! Och så slocknade jag på 1 minut haha <3 Kopplar upp på familjens nät och det kommer jag göra resten av året också :)

dinnerandamovie: Skulle du kunna tänka dig att bo i USA i resten av ditt liv?:)
You're kidding. YES!

Clara: Himla fint hus! & håller med dom andra riktigt bra engelska! När börjar du skolan?
Svar: Thank yoooou! På måndag!!! IHHH

Maja: Vad äter du för mat under dagarna? Hur ser middagarna där ut? Kommer någon och hälsar på dig i slutet av din tid där eller? :)
Svar: Sen jag kom hit har jag ätit typ pasta, sallad, macka, burrito, pizza, paj. Mina föräldrar ska det, kanske också min mormor.

m: går du och din värdsyster i samma årskull, eller vad det nu heter? Haha (:
Svar: Nej, hon är senior och jag är junior

Emelie: ska din värdfamilj ta med dej till andra ställen i usa? vart skulle du hälst vilja åka? läste på en annan blogg att det var billigt att fixa naglarna i usa, är det det? vad kostar det? har du träffat några som du ska gå i skolan med än?
går din värdsyster på samma skola som dej?, är hon junior eller sinior?
Svar: Ja, vi pratar om lite olika ställen. Om en månad ska vi till Flaggstaff, AZ men vi pratar om California och så Minnesota till Jul. California would be lovely! Med min kontaktperson ska jag till The grand canyon, mexico och southeaster usa (hoppas på florida!)
Jag har aldrig fixat naglarna i Sverige så jag vet inte hur mycket det kostar där men 15-20 dollars.
Brittany går ju på min skola, hon är senior detta året :) Brittany och hennes vänner som jag träffa igår Ryan och Michaela går också på Corona del sol. Kram kram

Johanna: va kul att allt går så bra :D! Är det olidligt varmt där nere nu?:)
Svar: Nae. Det är okej. Konstigt nog är det värre om kvällarna och solen gått ner för det är typ ingen temperaturskillnad som i Sverige, utan det är fortfarande väldigt, väldigt varmt. Känns jätte konstigt haha

Cecilia, haha, dina frågor var svåra så jag måste tänka lite till ;) Och om jag missat att svara på något så skicka om det!, förväntade att jag skulle få 3 st men så kom det 30 haha <3 Tack så himla mycket alla. Love you :) puss
6 kommentarer
Postat av: Nicolina

EIRA!! Kan du inte lägga till frågan:

VART köpte du pannbandet? Fanns det i alla typ souvenir shops där man köpte I<3NY tröjor eller var det bara slumpen som fick dig att springa in i det underbara pannbandet?

2011-08-07 @ 00:14:00
Postat av: carolina utbytesstudent minnesota USA11/12

Hej Finis!!

Tänker massor på dig och är så dödligt taggad och nervös! Jag åker om 4 dagar , jag åker på torsdag det känns så overkligt..

och du verkar ha det så jävla bra, så glad jag blir!! :')

vi hörs gumman, puss & kram! <3

2011-08-07 @ 00:48:59
URL: http://carolinasamuelsson.blogg.se/
Postat av: emilia

det är tyvärr en minnesplats. Jag stod och kikade på den när jag var på corona del sol sist (cj:s brottningsturnering). Jag tror hon dog i en bilolycka men jag är inte säker... sorgligt i alla fall :(

2011-08-07 @ 10:00:06
URL: http://emiliaaj.blogg.se/
Postat av: Anonym

Om hon är senior, så tar väl hon "studenten" iår? Kommer du vara där när hon gör det? Kram

2011-08-07 @ 10:00:17
Postat av: emilia

Correction, hon dog av en asthma-attack :(

2011-08-07 @ 10:05:25
Postat av: Sofia

Om du och din värdsyster är lika gamla, hur kan hon då vara senior och du junior? :o

2011-08-18 @ 19:15:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0