If people are trying to hold you down it's just because you're above them.

Jag åker med mamma till Danmark över helgen igen. Silver bröllop för min morfar och Henne så det blir att inviga en ny klänning, umgås med släkten, äta massa mat, sjunga sånger och sånt. Gör man det i Sverigge, sjunger sånger? Tycker man gör det hela tiden på danska tillställningar.
Jag undrar också hur man gör 3 timmar på en båt så roliga som möjligt.

Holy moly me oh my

Vet ni vad? Igår fick min pisse katteunge. Ja, kattunge, hon fick bara en konstigt nog. Vet inte om hon kan ha fler i magen eller inte, de brukar ju alltid få fler. Creepy. I alla fall så ska vi behålla den lilla vanten men tråkigt nog sälja den sen. Gud vad mysigt med en liten misse i huset! Har ni tips på söta kattnamn?

I've never been the type to be shy I know that some would say I'm too headstrong. But i'd rather be a woman who voices her mind whether you think I'm right or wrong.

En sak som kommer kännas lite wierdo är att, i Sverige är vi väldigt fria som människor. Yttrandefrihet är viktigt och man har lov att klä sig hur man vill. Men så är det tydligen inte riktigt i USA. Det var en utbytesstudent som blev hemskickad på grund av att hon pratade om homosexualitet under engelska lektionen. Och r är en hel A4 med exempel på hur jag inte får klä mig på Corona del sol. Vad menar dom med bilden på conversen undrar jag. Får man inte ha tygskor heller? Knepigt det där. Svårt kommer det bli eftersom att jag enbart äger korta shorts, inga långa. Men svårast kommer det bli att vara tyst. Jag står alltid upp för min, mina vänner och för människors rätt, min åsikt och för rättvisa. Jag är inte den som kan tystas. Men jag antar att man måste visa respekt i det landet man är i. Det är så onödigt att provocera, jag vill inte bli hemskickad så jag får bita mig i läppen bara. Sen kommer jag klottra ut all min frustration här i bloggen.

En liten packlista.

Ja jag vet, det är tidigt men jag kunde inte låta bli att spåna lite i min packning. Hm, let see..

Tandborste, tandkräm såklart
Lite smink
Deodorant, shampo, balsam, dushkräm, solkräm
Solglasögon
Plattång
Parfym
Plånbok
Pass, visum kan vara bra att ha
Mobil, Ipod, Kamera, Laptop + laddare
En bunt med bilder på alla jag älskar
Min luckyduck jag fick på cheercamp haha
Och sen kläder såklar. Får väl mestadels ta med mig kalla kläder antar jag
Bikini, underkläder, strumpor
Träningskläder, pjamas, mys
Handduk
Presenter till familjen
Svenskt godis
Flip-flops
Fickpengar
Anteckningsbok eller möjligen scrapbook album
Ordbok
Skor

Men jag antar att listan blir väldigt mycket längre. Hur packar man för ett år? Som barn till skilda föräldrar packar jag väskan varje vecka och varje gång hör jag, "herregud, det ser ut som du ska bort ett år!" Då packar jag för en vecka. Tänk när jag faktiskt ska vara borta ett år, förstår ni vilka problem jag kommer ha?

Fråga:

Anonym om Men kan ni fatta ändå, att jag ska ut i stora världen helt själv? Med en väska på 23 kilo och 1000 fjärilar i magen.:
är du 95a? :o

Hihi, random fråga. Nej jag är 94a. Vad kommer 95 ifrån? :))

3 MONTHS LEFT!!!

Hur jag känner? Please make those months go fast. I can't wait anymore!!! Min hjärna har redan flyttat till USA endå ;) Och så känner jag att jag verkligen vill ha tre helt underbara månader här i Sverige. Jag vill bara ha kramkalas med alla jag känner.

You may say that I'm a dreamer

But I'm not the only one.

Men kan ni fatta ändå, att jag ska ut i stora världen helt själv? Med en väska på 20 kilo och 1000 fjärilar i magen.

Jag har nationella nu på morgonen i muntlig engelska. Jag hoppas verkligen jag får MVG för det är så tråkigt att sänka sig och jag tycker jag gjort mig förtjänt av det hitils. Har utvecklats fantastiskt mycket detta året när det kommer til engelska och jag tror det är för att jag ställer in mig på och förbreda mig hela tiden inför att behöva prata engelska konstant sen. Om jag inte sätter mitt MVG så är det lite shit the same ändå för ett år i USA kommer nog att göra susen. Tänk när jag kommer hem och pratar flytande engelska! Så himla häftigt :))

Carry yourself like a queen and you'll attract a king

Sarah om Do you have aztec pride?:
Jag vet att detta kanske inte har något med själva bloggen att göra, men skulle du inte kunna dela med dig av ngr skönhets tips, smink, lr liknande? Du ser alltid så himla fin ut på alla bilder och filmer! ;D Kram!;P

Vad snällt sagt!! Haha ja, jag blev lite förvånad eftersom att detta verkligen inte är en skönhetsblogg men det är bara kul :)) Jag brukar alltid använda flytande eyeliner och gör en liten såndär böj på slutet för det tycket jag gör öppnar upp ögonen väldigt fint. Och så älskar jag mitt röda läppstift! Använder Loreal Red Passion. Ibland är det fint att bara dutta på lite och istället för att dra för det ger ett mer "naturligt" utseende. Något annat som ger ansiktet lite mer liv är solpuder, man behöver inte ta på så mycket, framförallt inte när man är blekis för då ser det väldigt roligt ut ;) Mina mer klyshiga tips är att applicera självfötroende och leende precis som smink för det är vad man är vackrast i! Och framhäv dig själv, din unikhet och dina färger, blomstra på ditt sätt, gå emot normen och kör på ditt eget. Det är tråkigt att se ut som alla andra för de finns redan :)

Saker som gjort mig glad de senaste dagarna:

+ Explorius USA 11/12 gruppen på facebook
+ En såndär tuggumimaskin där tuggumitt åker i varv innan man får plocka upp det
+ Att jag träffade så många härliga människor på vägen till Danmark
+ Nicke-Bingo (och när Lina vann hela tävlingen och drog hem en fin Nicke Nyfiken väska)
+ När vi skulle vänta 45 minuter så jag kunde shoppa lite mer under tiden
+ Fina solnedgångar, underbart väder, kvittrande fåglar, blommor, löv, fjärilar och humlor
+ Alla mina underbart fina och tidiga födelsedagspresenter och välkomspresent jag fick av mormor
+ Hon hade renoverat sitt hus så fint och det blev jag jätteglad över för hon är verkligen värd allt fint i världen
+ KOLDSKÅL!!! (och för alla Svennar som inte vet vad det är, I pitty you!)
+ Nostalgi - kolla på massa barndomsbilder
+ Hittade tillbaka till en gammal favoritlåt när jag kolla på Narnia 2
+ Tax-Free på danmarksbåten
+ När jag träffade explorius-Tom och att han skickade ett sms till mamma sen om att han hade träffat en nöjd och glad utbytesstudent. Snacka om att jag har valt rätt organisation!
+ Att umgås med underbara människor
+ Gratis Wi-Fi
+ Mamma överraskade mig med is te i värmen, sann lycka!
+ Att under shoppingrundan fanns alla mina vil-köpa kläder i rätt storlek
+ Ordet "Ost"
+ Mormors frikadeller (köttbullar) och hennes underbara frukost och mat i största allmänhet

Jag har blivit så bra på att uppskatta alla små stunder! Haha jag har bliv it en sån drömmare

You're the honey and the moon that light up my night.

Hej alla. Jag tycker att jag brukar vara rätt flitig på att uppdatera, (eller?) och med ca 100 läsare är det så himla kul! Men jag vill säga till er att jag kommer möjligen dra ner lite på inläggen för jag känner att jag vill pussas och kramas så mycket jag kan med mina vänner här medans jag har chansen och leva livet här. Jag hoppas att ni förstår. Men inget om att jag lägger ner bloggen för jag älskar att kunna skriva och få ner mina tankar och känslor på ord. Jag känner bara att jag vill ta vara på den tid jag har kvar här och ville också förklara mig om ni undrar vart jag tar vägen. Jag älskar er allihop! Ni är extraordinära! Kraaaaaaaaaaaam

My life is not a dream. My dream is my life.

It started out as a feeling, which then grew into a hope
Which then turned into a quiet thought, which then turned into a quiet word

And then that word grew louder and louder 'til it was a battle cry
I'll come back when you call me
No need to say goodbye

Regina Spektor - The Call

To all my dreamers out there - I'm with you
All my underdogs, ha - I feel you
Lift your head high and stay strong
Keep pushin' on

Drifting away, I'm one with the sunset

Träffade bla Lina på båten, hon vann hela bingon och fick med en Nicke-väska till Danmark

Jag och min söta mormor berädda på en shopping spree

Här är jag med en kaktus, får ju vänja mig ;)

Is te är typ det godaste som finns när det är varmt ute :)

Kom hem med fyra påsar fina vår/sommarkläder från mormor!!

 

Boost (tidsinställt inlägg)

Här är lite musik som piggar upp :)) Lyssna på texten på Soar och keep on singin my song - helt underbara!

Jack: Where to miss? Rose: To the stars.

Såhär skulle det se ut om jag skulle förklara känslorna inför utbytesåret med bilder.

Life is a journey, it can take you anywhere you choose to go.
As long as you're learning, you'll find all you ever need to know.

(tidsinställt inlägg)

 

Alla exploriusare, joina "USA 11/12 - Explorius" på facebook

Pooooooooooossss

Does that make me crazy? Possibly.


Vilket kanon uppträdande! Fantastiska sångare, underbar låt. Får rysningar! Speciellt när Christina Aguilera kommer in med sin starka röst!
Jag har ju varit ett fan av henne i flera, flera år och hon har alltid varit min inspirationskälla nr1. Hon är lika kraftfull som hennes röst och har verkligen påverkat mig nått otroligt. Hon är så (bäst på engelska) bold, fearless, confident, uniquen inspiring and headstrong. Jag vet att det låter fånigt för folk utanför men jag hade aldrig varit den jag är idag om det inte varit för henne. Jag tror att det är mycket på grund av henne som jag har styrkan och modet till att åka iväg och stå på egna ben.
Jag driver bloggen mycket därför att jag har en stor kärlek för att, i alla fall försöka, påverka och inspirera andra och det är av samma anledning som Christina Aguilera sjunger. Så det är kanske är så att det är hon som gav mig lusten att blogga, haha :)

Från ipod

Trodde att jag skulle få åka till Danmark helt själv men det visade sig att jag hade massa vänner ombord som skulle med sitt lag och spela handbollskupp i Danmark, kul! Vi har spelat godis bingo med Nicke Nyfiken, vi var nog mer taggade än alla barn tillsammans. Och så stötte jag på explorius Tom (han som intervjua mig) och vi prata lite så dessa 3 timmar tog inte så fruktansvärt lång tid endå. Nu ska jag snart av och sen ta tåget. Är glad att jag är halvdansk för hela Sveriges befolkning tycker tydligen att danska ärcett rätt obegripligt språk. Jippi, nu går vi snart i land!

Before I die, I want to live.

Idag sticker jag iväg till Danmark, till mina släktingar där. (Ja, jeg kan godt snak dansk ;))
Hemma hos mormor finns det ju såklart internet men jag känner att jag vill ha lite tid ifrån datorn. Dock finns det några tidsintällda inlägg som ligger och väntar så helt tomt kommer det inte att vara här.
Jag hoppas på att kunna se Water for Elephants där för jag har lite haft som mål att se den under lovet. Den verkar så himla bra och jag ÄLSKAR filmer som är lite sådär magiska och som utspelar sig i annan värld och tid.  Annars ska jag bara mysa med alla fina och ta vara på tiden med dem för vi kommer inte ses så mycket nu innan USA.

10000 kramar och pussar till er och så önskar jag av hela mitt hjärta att ni får en fantastisk påsk! Vi hörs på måndag igen :))

Do you have aztec pride?

Håller just nu på att skriva ut en massa information om min skola som min värdmamma skicka till mig tillsamans med några frågor tex vilka kurser jag vill ta, om jag vill vara senior eller junior, hon vet att jag vill ta dans som klass och undrar vilken nivå och lite sånt. Detta ska jag sitta med på färjan imorgon till danmak!
Åh nu luktar det grill utanför igen, det vattnar sig i munnen och jag funderar på att gå iväg och handlar något att grilla :)) ha en fin kväll!
Frågor
Matilda om (här ska det finnas en rubrik!):
Är din värdfamilj inne på din blogg? Har de sagt något om den? :)
Svar: Ja det är dom, de brukar kommentera det jag skriver i deras mail och jag tror att de känner att det är ett bra sätt att lära känna mig :)
Malin Sjöblom om Donuts, Jelly Bellys, American bakery, Converse, and Empire state wraps - we're preparing.:
Kommer du fortsätta blogga medans du bor i USA? :D
Svar: Ja det är tanken! Det är mycket därför jag startade bloggen så att vänner kan följa vad som händer och så att jag kan gå tillbaka och kolla och för att inspirera andra till att våga ta en chans och göra något utanför ramarna :)) kram

I like being a living dead person.

Nu ska jag och en vän dra igenom några Vampire Diaries avsnitt. Världens bästa serie! Av alla mina julklappar jag fick i senaste julen så blev jag allra gladast för min vampire diaries säsong 1 box! Och då fick jag endå en kamera och en massa andra fina presenter. För alla som inte har sett serien så är det verkligen ett tips för de sista dagarna av lovet (när det inte är sol då.) Här finns alla avsnitt :))

(här ska det finnas en rubrik!)

Jag älskar: Vänner som känner en så bra att de är omöjliga att lura. Typ man busringer, med dolt nummer och med en röst som låter så långt ifrån ens egen som möjligt. Men endå kommer de på en. När de vet precis hur man känner utan att ens behöva förklara och när de säger "det där är ju så du" utan att man ens tänkt på det själv, men de har rätt.
Och jag älskar också doften av grillning :))

Cheerleading

Tom, min värdpappa har kollat upp info om cheerleading. Visst är han snäll? Och det är tydligen så att de alltid har try-outs på våren inför kommande säsong så jag har har ju missat det. Men cheer coachen har planer på att ha try-out på hösten också, efter fotbolls säsongen och innan baskets säsongen så förmodligen tidigt i November. Han skrev dock att jag kunde vara manager under fotbolls säsongen, lära känna laget och sen göra try-out i November. Hm.
Den finns en cheer förening utanför skolan som heter Arizona All-stars som ligger i Tempe och inte långt ifrån värdfamiljens hus. Men jag vill inte kräva av min familj att de ska köra mig til cheer practice hela tiden.
Jag tror att jag hade fått mer utav cheerleading av att gå i all-star lag men å andra sidan så hade det ju varit så kul att träna cheer på high school, vara med på matcher och det är ett jätte bra sätt att skaffa vänner.
Vet inte hur jag ska göra nu.
Corona del sol cheer
Arizona All-stars

Fråga:

Anonym: vart ligger den amerikanska affären? har aldrig sett den! älskar dig blogg, kram!
Svar: Hade aldrig sett den förens igår, det var Victoria som tipsa. Nedersta våningen på NK ligger den! Allt var sjukt dyrt men åh vad jag blev kär i den lilla affären :)) Vi var där i ca en kvart, kanske mer.
Tack så himla mycket. Ha en underbar kväll!

100 DAYS LEFT!!

Donuts, Jelly Bellys, American bakery, Converse, and Empire state wraps - we're preparing.

Emilia, haha om du ser detta, jag tänkte på dig när jag såg dessa ;)

Som ni ser så har vi taggat USA idag x1000. När vi kom ner till American Bakery var det som att gå på skattjakt. Blev överlycklig av alla Amerikanska ting, till och med sirapen fick jag ett kort på! Tänk att det som är så exotiskt nu kommer bli min vardag sen, skulle nästan ha spelat in våra reaktioner ;) Det var verkligen svårt att hålla sig från att inte köpa Skittles och Willy Wonka men jag lyckades endå. Plockade dock på mig lite Jelly Bellys.

Här är Victoria, Paula och Isabells bloggar!

Brittany: this was actually the first time I've even seen Jelly Beans in Sweden, I was in shock when I found them and they were insanely expensive!

YOU LOOK GREAT!

Vet ni vad mina vänner? Jag har har precis upptäckt att jag älskar min kropp som den är, äntligen! Och det roliga är att det är just efter att jag ätit för många munkar och för mycket godis som det kommer till mig att jag accepterar mitt utseende. Så vet ni vad mer? Jag tror inte att det har någonting att göra med över huvudtaget hur mycket man väger eller hur många centimeter låren är. Om man inte accepterar sig själv spelar det ingen roll hur mycket man väger, man kommer alltid att vara missnöjd. Ett leende är mycket viktigare än en platt mage och glass får mig att le! På vilket sätt skulle jag vara mer värdefull och lycklig om jag inte åt annat än avokadosallader? Beachen 2011 dieter my ass. I love life.

"..Jag hoppas verkligen att du fortsätter att skriva i USA!! För du har den absolut bästa bloggen, enligt mig. Ville bara att du skulle veta att det iaf finns en liten tjej ute i sverige som ser upp till dig!"

Hello beautiful! Vilken kanon dag jag har haft och så kom jag hem till så himla fina kommentarer. Jag önska att jag kunde kramar er genom datorn. Tusen tack för era underbara ord, ni inspirerar mig! Ni är fantastiska och om ni säger att jag sprider glädje så ska ni bara veta vad ni gör. LOVE!

Idag träffade jag ju tre stycken utbytesflickor! Vi åt först på New York Deli, jag åt en Empire state, how cool is that?  Och vi snackade och åt i vad som kändes som en evighet. Vi rörde oss vidare och nästa stop var Donuts. Tre fina rosa munkar blev köpta och vi satte oss vid götakanal och pratade om USA och USA och lite om döden.. Sedan gick vi till American Bakery (yes, ännu mer mat!) och det var jätte svårt att hålla sig ifrån att köpa Skittles och Arizona Tea. Köpte Jelly Beans i alla fall och kom fram till att popcorn & butter inte passar sig som godis. Anyhowish så hade jag en supermysig dag och Paula, Vicktoria och Isabelle var så himla goa. Man behövde inte hålla tillbaka ett enda ord. Aldrig ett "jaja, nu räcker det.." eller ett "va, vad snackar du om?" och jag fick säga mina engelska ord och uttryck utan att sitta och klura på vad ordet var på svenska.

This

When we were reviewing the short-version of the student applications, our local coordinator told us this about Eira, "you know - if I was selecting a girl for my family to host, this is the girl I would select". Of course she had access to the full application, so she could see more information. That spoke a lot to us, as this woman has been a coordinator for many years and has seen many applications and met many students. She could tell from the application letters and pictures that you were a very close family and she felt Eira was someone with a good self-esteem, was genuine and got along well with others. We have certainly felt that after seeing the full application and exchanging the emails.

Från min värdpappa till mamma. Så himla fint! Vilka komplimanger!

It's true, life will smile for you

Underbar dag med underbara människor och underbar sol. Upptäckte idag att jeans var alldeles för varmt, att jag önkla att jag kunde åka skateboard, att happy meal är typ det smartaste man kan köpa på mcdonalds, att det inte alls tar 30 min med buss till slotskogen, att singoalla är underskattat, att jag är väldigt glad som inte åkte till USA förra året ändå för då hade jag aldrig träffat mina fina vänner, att livet är undrbart och att lov är på listan av saker jag gillar bäst.

Utbytesträffen imorgon

Hej vänner :) Vad sägs om kl 14.00 vid hm.. fontänen i Brunnsparken? Vet alla vart det är? Om inte så snälla fråga mig så förklarar jag! Vänna mig gärna på facebook så kan ni få mitt nummer. Skicka en kommentar om ni kan och tycker att det låter bra. Det är många som inte kan så jag tycker att vi ska träffas någon gång igen men tycker fortfarande att vi ska träffas vi som kan imorgon! Ska bli superroligt att träffa er! Kramar

I'mma touch the sky.

Spenderar dagen i slottsskogen, skriver när jag kommer hem och med massa bilder. Jag är världens gladste för jag har nog blivit placerad i den finaste värdfamiljen man kan hitta! Deras e-mail gör mig så himla glad och det känns verkligen bra i hjärtat att veta att man kommer bli placerad i säkra händer när allt annat kring utbytesåret kan kännas så osäkert.
A big shout out to Brittany, Dottie and Tom since I know you're probably reading this. I just want to send a warm hug and a big "thank you" to all of you! I can't wait to meet you and I'm looking foward to watch Harry Potter with you ;) I would love to go to Havasupai, it looks wonderful! Thank you once again and I'm gonna upload some new pictures in my picasa account later today.

En bild på Havasupai :)

Things to love about summer.

sundresses. fireflies. wildflowers by the highway. easy grilled dinners. summer thunderstorms. the long, lingering daylight hours. cold watermelon. napping in a hammock. sunglasses as headbands. the smell of sunscreen. picnics. daytrips to the beach (and the reminder of it with sand everywhere). iced tea. swimming. halter top strings dangling down your back. outdoor movies. sandcastles. wavy, sexy beach hair. saltwater taffy. drippy ice cream cones. easy entertaining on your porch or in your backyard. lying on a floating wooden platform in the middle of a lake. kids playing in sprinklers. big, floppy hats. vacation, staycation, or just giving yourself a quick relaxation break. the sounds of the ice cream truck. braids. eating outside (especially breakfast). crisp, cool cotton sheets, dresses, and shirts. lemonade stands. sunny days = sunnier moods. outdoor concerts. blowing bubbles. getting lost in a juicy novel for an afternoon. water balloons. road trips. frisbee. collecting seashells. staying inside when you’ve had too much sun, blasting the a/c, and watching movies. retro bathing beauty swimsuits. driving with the top down. open windows. sand between your toes. sunglasses. blackberries. a cool breeze on a hot day. flip flops. the smoky smell of people barbecuing in the evenings. spotting hot air balloons. dogs with their heads out car windows, tongues wagging. bicycles built for two. snorkeling. neighborhood block parties. the weightlessness of floating with the sun on your face.

What's not to love?

En liten burk proppad med glädje.

Detta har jag pysslat med idag. Silver penna och fina små färgglada papper.
På lapparna står meningar, saker som gör mig glad och älskar.
Burken fick jag av mamma för 100 år sedan, hon hade sett den i en affär och tyckte den var fin så hon kom hem med den till mig. Hon är så bra på sånt, överraskningar och små "de här är du värd" pressenter. Det står med på en av lapparna.

Har haft världens mysigaste dag idag bara för mig själv.
Sov gott alla fina, imorgon ska det bli 16 grader!

Right now: strawberries, balcony, wonderful music, singing birds. And sun ☀

Ett citat

"Bara de som vågar misslyckas stort kan lyckas stort."
/ Robert F. Kennedy från Viktoriae

That it moves

Alltså åh, jag blir så avundsjuk när jag läser sånthär.
Tänkte dra in till stan och försöka hitta lite kläder. Det ska alltid vara så himla svårt att shoppa när man faktiskt behöver. Jag är så trött på mina tjocka huvtröjer nu, vill bara ha enkla toppar och tunikor. Och sol också.


Utbytesträff på tisdag?

Heejjjj. Försöker att fixa ihop en träff med utbytesstudenter och tänkte fråga om det är någon göteborgare som har tid och lust att ses nu på tisdag, Jag har skickat förfrågningar till några men jag har inte riktigt koll på vart alla kommer ifrån så om du bor kring göteborg och gärna vill ses så skriv jätte gärna! Och tipsa gärna om någon ni vet kommer ifrån området. Pussar & kramar

Bilden är ifrån Malta, var på språkresa där i 3 veckor :)

In this very moment I'm king.

I have a dream, a song to sing, to help me cope with anything
If you see the wonder of a fairy tale, you can take the future even if you fail
I believe in angels, something good in everything I see
I believe in angels, when I know the time is right for me
I'll cross the stream - I have a dream

I have a dream, a fantasy to help me through reality
And my destination makes it worth the while
Pushing through the darkness still another mile
I'll cross the stream - I have a dream
I'll cross the stream - I have a dream

I change shapes just to hide in this place. But I'm still. I'm still an animal.







Arizonadreaming

Written in the stars a million miles away.

Jag lovade ju en video igår men gissa vad? Den håller fortfarande på och laddar! Förstår inte riktigt varför den tar så otroligt lång tid men det verkar som om den är färdig snart.

Jag har så tråkigt just nu så jag har till och med googlat "vad man kan göra när man har tråkigt." Fick lite olika förslag. Vet inte om jag tyckte att de var så användbara, tror jag smsar någon istället.

Här var tipsen:
Om du går i skolan och har prov men inte pluggat, skriv ”anonym” istället för namn.
Gå till närmaste pizzeria och beställ pizza utan deg.
Räkna dina hårstrån.
Gå till McDonald och beställ en cheesburgare utan ost.
Skapa en onödig grupp på facebook.
Ta egopics.
Ställ dig ute vid vägen och vinka till alla som åker förbi.
Ställ dig framför ett bantningsgym och ät glass och kakor.
Sätt dig bredvid någon random tidningsläsande person, häng över axeln och läs högt
Gå på bio och skrik till lite då och då (när det inte finns nått att skrika till åt.)
Ställ dig på stan och sjung, ha en skylt framför dig där det står ”för 10 kr slutar jag sjunga… en stund.”
Måla en snygg bild i Paint.
Dansa och sjung högt till ABBA.

LOOOV!

Har inte så mycket att säga om USA just nu. Känner mig dum som inte svarat Brittany på hennes fina mail till mig ännu men jag känner på något sätt att jag vill låta allt sjunka in och få ihop ett bra svar istället för att bara hasta ihop något. Ska skriva till henne idag.

Senare ska jag se Harry Potter med pappsen och så hade jag tänkt att sätta ihop filmer ifrån dagen och möjligen städa. Göra en lista med allt jag vill hitta på under lovet :)


Cheer up buttercup.

Smet och 3 stycken muffins ligger i min mage. Jag, Hanna & Annika har bakat och jag tror jag ätit för dagen. Det är snart lov gott folk och jag känner mig sådär underbart fri. Lovelove.

Wanderlust.

Hej kära vänner :)) Min blogg är tråkig just nu, vet liksom inte vad jag ska skriva om. Vad vill ni se? Allt jag har lust att posta är alla dessa fina bilder på platser. Om ni fick sätta er på ett flyg någonstans, vart skulle ni åka då? Bakdag med min vän idag men först ska jag plugga matte, geografi och följa med klassen till naturhistoriska museet. Pusssar, kramar och massa kärlek och så ses vi senare

Dagens bästa

Jag har varit ledig - disney channel hela dagen!
Och pappas tjejs barn kom hem från utlandet med converse för 200 till mig :))
Det är 107 dagar tills jag åker. 100 dagar + en vecka.

qhcgrmo1_400_142763701.jpg" alt="" width="505" height="514" />

She couldn't wait to get away

Jag fick ett sms ifrån min vän Maria imorse som berättade att hon fått sin familj! In på snyggingens blogg och gratta tycker jag! Världens goaste tjej :)

I love you , you crazy, gorgeous, WONDERFUL (but also sometimes quite weird - but still very LOVELY) person.

Mamma berättade en sån söt historia för mig igår. När hon var fyra var hon hemma en dag hemma hos sin mormor. De skulle fika ute i trädgåren och gammelmormor sa till henne "håll i örat" och det var precis vad mamma gjorde. Hon förstod ju inte att gammelmormor menade det lilla örat på koppen utan tog tag i sitt egna och porsliten gick i 1000 delar.
Och pappa har berättat för mig att han en gång frågade mig som liten hur månen sitter fast. Jag hade svarat honom med självklarhet "med spik såklart!" Och en dag hade jag haft huvudvärk och sagt till mamma med tårar i ögonen att "jag var sjuk i huvudet"
Men vad hände? Vi blev äldre och nu ska man tydligen ha svar på allting och kunskap mäts in i bokstäverna IG, G, VG och MVG. Den lilla världen där allt var möjligt är har plötsligt blivit omöjlig och allting är baserat på fakta, ansvar och vätt. Men allt är bara omöjligt om man säger att det är så.
Solrosor är min favoritblomma, de vänder sig efter solen och kan växa sig 3 meter höga.

I love people who smile when it's raining!

Nu när det varit så soligt i flera dagar har man nästan glömt att regn existerar, jag i alla fall, fick en chock när jag vakna imorse och såg att vattendroppar sipprade ner längst mitt fönster.
Minns att en vän berätta för mig när han gick omkring med paraply på gatorna i New York, då hade det kommit folk som ropat "DON'T WALK AROUND WITH THAT" och fält ner hans paraply bara därför att det tog för mycket plats. Det verkar ju knappt finnas plats för människor där så kan förstå vad de menade.
Nu ska jag mysa ner mig under täcket med någon serie och en varm kopp.

Corona del sol high school

Ska berätta lite om det jag vet om min skola. Den heter Corona del sol high school och har ca 2600 elever. Skolans färger är gul, orange och burnt, skolans maskot är en astek.
Det finns hur många kurser och klubbar som helst! Man kan tex ha dans som ämne, det skulle jag verkligen vilja. Jag vet inte om jag ska joina någon klubb men vill i alla fall försöka att träna cheerleading igen. Det finns en rad olika sporter man kan utöva tex cheerleading, soccer, dykning, simmning, tennis, vollyball, golf, basketball m.m. Något som annars verkar vara väldigt stort på skolan är musik och många spelar i band eller sjunger.
Skolan ligger jätte nära och jag tror det kommer bli så att jag kommer gå till den. Skolan börjar 07.25!! Min värdsyster börjar en timma tidigare, alltså 06.20 eftersom att hon sjunger – helt stört haha. Här börjar jag mellan 8 – 11.30 och har jätte svårt att komma upp. Haha, lycka till till mig känner jag.

Skolan är tydligen väldigt bra i alla fall, en av de bästa skolorna i Arizona.

Host family

Wow, min värdfamilj verkar helt underbar och så himla mysig! Har mailat dem fram och tillbaka nu och det är så mycket kärlek i deras ord. De berättar att det är mycket de vill visa mig när jag är där och att vi ska försöka ta oss till the Grand Canyon och värdmamman Dottie frågade mig om jag någonsin varit på Disneyland och SeaWorld i California! Kanske ska vi också till Minnesota över jul :) Som det känns just nu så känner jag mig så himla glad för att bli placerad hos dem, eller över att de valde mig rättare sagt.

Brittany gjorde något underbart här om dagen och arrangerade en insamling för hungriga barn. Hur fantastiskt är inte det? Det visar ju verkligen vilket stort hjärta hon har.
Vi är lika på många punkter, bla är jag är också engagerad i världsfrågor och vi har ett gemensamt intresse för utländska kulturer. Till sättet är hon spontan och jag tror det är så många skulle beskriva mig också.
Brittany och Tom, min värdpappa, tog lite kort i området här om dagen och jag har frågat om jag får använda bilderna i bloggen – och det får jag! Så här är några av dem. Visst känns det konstigt att se Ikea med palmer? ;)

Jättefin bild på Brittany :)

Visst har det ett superfint hem?

Arizonas enda Ikea ligger nära familjens hus! Så när jag längtar hem kan jag åtmindstonde äta kötbullar och lingonsylt

Desert Cross Lutheran, kyrkan de går till.

I just want to shine.

Här är min absoluta favorit sida. Den är underbar :) sunsetsilhouettes

Thats why I say that I know why the caged bird sings

Fråga: 1. Vilka är dina 3 favoritbilder som får dig att längta efter att åka iväg ännu mer ?

Blev fyra ;) För mig personligen handlar mitt utbytesår mycket om frihet och om att bryta mig fri ifrån allt som binder mig här. Att åka iväg är nog det mest naturliga jag skulle kunna göra. Bo år ut och år in på samma ställe, vandra samma gator och ha samma samtal blir alldeles för säkert för mig i längden. Jag känner mig bokstavligttalat instängd i detta lilla land. Jag vet inte hur många lektioner som jag bara sitter och kolla ut genom fönstret och drömmer mig bort till någon annan plats. Jag har ju sett allt som finns att se och ingenting är någonsin utmanande.

Så detta är bilder som taggar mig mest. Kanske inte vad du hoppades på men svaret på din fråga
(Bilder på Sverige får mig att vilja åka ännu mer)

Right now I feel like a bird, caged without a key
Everyone comes to stare at me with so much joy and revelry. Keeping me from flyin

Thats why I say that I know why the caged bird sings
Only joy comes from song. She's so rare and beautiful to others
Why not just set her free?
So she can fly, fly, fly spreading her wings and her song

She's like a caged bird
Just let her fly
Spread wings
Spread beauty

More is more

N e w Y o r k !

29 Juli lämnar jag Sverige för ett år men innan att jag anländer till mitt kommande hem kommer jag att spendera några dagar i New York City tillsamans med en bunt andra förväntansfulla utbytesstudenter, shoppa på 5th Avenue och skratta åt lisebergstornet när jag står på toppen av Empire State Building. Såhär står det på Explorius.se

"Du bor på hotell tillsammans med andra Exploriuselever och personal. Det är bara engelska som gäller så se till att damma av språkkunskaperna i god tid innan avresa. Du äter frukost på hotellet. Övriga måltider köper du själv på olika spännande ställen när ni är på utflykt.

På dagarna är du ute och upplever New York City. Ledig tid för egen reflektion varvas med samtal om vad du kan förvänta dig av ditt nya hemland, skolan, hur det fungerar i en amerikansk familj och om hur du på bästa sätt skall hantera dina så viktiga första dagar i det nya landet. Tillsammans med de andra studenterna kommer du diskutera förväntningar, utbyta funderingar inför utbytesåret och peppa varandra inför det stora äventyret.

Vi fokuserar på upplevelser på Soft Landing Camp i New York. Det gör vi genom att utforska staden till max tillsammans med vår egen privata guide! Vi varvar sightseeing på egen buss med en båttur och guidade promenader i grupp. Vi promenerar på mäktiga Brooklyn Bridge och håller närmsta kompis i handen när vi tittar över kanten, vi aktiverar oss och softar i Central park, vi upplever Wall street, Ground Zero, Grand Central Station och mycket mycket mer. Alltihopa tillsammans med en guide som ser till att vi inte missar någonting! Naturligtvis har vi även en del ledig tid för shopping! Det blir långa dagar så se till att vara utvilad inför avresan. Som tur är har hotellet en rejäl pool att vila ut vid innan middagen.

Sista dagen går åt till frukost, samling och avresa till flygplatsen för den sista sträckan till slutdestinationen där din värdfamilj väntar. Med dig i bagaget kommer du ha en ny lista med mailadresser till dina nya kompisar samt en massa roliga minnen och erfarenheter som kommer hjälpa dig på ditt utbytesår i USA."

Låter helt amazing tycker jag! Hoppas man kommer få träffa några av er utbytesstudenter där! :)

 

You had me at hello.

johanna om I'm leaving your town. Again. And I'm over the ground that we've been spinning. Oh honey I can see your house from here.:
Hej :D Jag är jääättesugen på att åka till USA nästa år, 12/13 alltså! Vilken organisation åker du med och har du gjort distriktsval eller blev du bara utplacerad någonstans? Ska bli jättekul att följa dig, hoppas du får det kanonbra!
Svar: Gud vad kul, gör det!  Jag åker med Exolorius och valde 1. California och 2. Arizona och fick min plats i AZ :) Tack så himla mycket och jag hoppas du bestämmer dig för att åka, det kommer garanterat bli ett fantastiskt år! Kramar
Anonym  ([email protected]) om Äntligen färdig & mitt brev till världfamiljen:
Din ansökan var jätte bra! Hur visste du vad du skulle skriva i brevet? 
Hur bestämde du dig för att åka just det här året? 
// En blivande utbytesstudent
Svar: Åh tycker du? Tack så jätte mycket. Att skriva om sig själv tycker jag är jätte svårt så jag frågade folk som känner mig hur de uppfattar mig och skrev en lista över saker jag ville ha med och lyfta upp. Det är viktigt att vara ärlig så att man får en familj som passar. Jag tror att bilderna man skickar med är väldigt viktiga för de är många familjen som dömmer efter dem.
Anonym om I'll do my best to bring you up again:
svenska svenska svenska! :) 
Sen hoppas jag att du kommer göra många videos, och typ visa skola område, huset(ännu mer) och kanske någon med dina kompisar du kommer få! :) 
älskar din blogg! längtar tills jag ska åka iväg ( 2012..) haha :) 
kram! ta hand om dig!
Svar: Gud vad kul att du säger det för det är precis det jag tänkt - att ladda upp massa videos!  :D Tacktacktack, blir så himla glad! Hugs, kisses and lots of love to you. Lycka till på ditt år och fråga gärna om du behöver vägledning :)

Och denna för den var så fin! :) Tusen tack Anna! Jag blir alltid så fantastiskt glad av dig
Anna ([email protected]) om By the way, I'm wearing the smile you gave me:
Man blir alltid lika glad när man kikar in på din blogg! Och åhh, jag är så glad för din skull att du hamnade i Arizona! Arizona + Eira = solstrålig kombination! 
Kram

I'm leaving your town. Again. And I'm over the ground that we've been spinning. Oh honey I can see your house from here.

Jag har en hel lista med saker jag ska göra i mitt liv, jobb och såna seriösa saker finns liksom inte inplanerat än. Kanske borde börja oroa mig. Någon dag vill jag ta på balongfärd i något fint land typ Portugal, Grekland eller Italien och åka högt över landet, åvanför alla fina hus, bygnader och landskap. Så högt upp så att människor bara blir som små prickar. Tänk vad små vi är ändå.

A cupcake breakfast is best.

Good morning sunshines! Ska möta upp två vänner nu och vi ska gå iväg till affären tillsammans för att köpa en riktig god frukost. Jag begär nybakat bröd, frukt, te, apelsin&passionsfrukostjuice, pannkakor med bär och nutella - rätta kuren mot söndags ångest. Jag älskar frukostar, bästa måltiden på hela dagen! Någon dag ska jag flytta till ett lähenhet som ligger nära ett 24/7 öppet fik. Där jag ska äta alla mina frukostar. Jag ska bli sån stammis att servetriserna allt eftersom slutar ta min beställning utan bara kommer fram med kaffet just så jag vill ha det. Ska bara lära mig att dricka kaffe först.
Have a wonderful sunday you all and I'll talk to you later :)

I'm wearing the smile you gave me

Inget internet idag igen, jag har inte övergett er! Idag har varit en fantastisk dag med fantastiskt väder! Jag har
+ fikat på kanelbulle ute i solen
+ använt min vårjacka
+ pratat med en random fransman som berätta att han bara bott i Sverige i 2 månader. Det var v äldigt mycket "bra" och "jag prata lite svenska" men han var fantastiskt duktig på att prata och blev förvånad över hur mycket svenska han lyckats lära sig på så kort tid
+ åkt rollerblades! Så himla kul. Jag ramlade på rumpan tre gånger
+ vi tog en pause i åkandet och åt kulglass, smak melon. Världens godaste!
+  Jag och Emmy åkte tills fötterna värkte, då gick vi hem till henne och drack påskmust
+ nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Ska nog laga mat åt mamma och kanske hyra en mysig film och spendera lite tid på soffan. Det blir bara hemmakväll för mig idag, är helt slut.
Jag tog några bilder jag ska ladda upp men har inte sladden här så de kommer upp senare :)

Oh happy day.

Vill tipsa om en feel-good film som kommer på 4an 22:25 och heter livet från ljusa sidan. Se den, en riktig solskens historia. Puss och kram och happy friday!

Bloggen överlever och den kommer överleva med Å Ä och Ö

De har trådlöst internett i familjen så jag kan dra med mig min laptop. Thought you might wanna know :)

Svar på frågor:

Anonym om I'll do my best to bring you up again:
snälla eira vem av de är brittany är det hon brunhåriga lr hon blonda
Svar: Brittany är tjejen med lockigt brunt hår :) Den blonda är Hawlie och hon bor i Hollywood och verkar vara lite småkänd

Kaisa :) om Sky is not the limit when there are footprints on the moon:
Måste bara säga att jag fullkomligt ÄLSKAR din blogg! Har 2frågor jag hoppas att du vill svara på :)
1. Vilka är dina 3 favoritbilder som får dig att längta efter att åka iväg ännu mer ?
2. Har du något bra tips för att kunna spara pengar till själva programavgiften? :)

Svar: Kaisa, måste säga att jag ÄLSKAR din kommentar, blir så glad :) Och kul frågor!
1.Jag undrar om det är okej om jag väntar lite med första? Lägger upp bilderna under helgen men skulle vilja tänka lite, har så många!
2. Spara lite av barn/studie bidrag varje månad. Sommarjobba eller ta ett extrajobb på tex helger. Sen vet jag att man kan dela ut reklam och få pengar för det. Söka stipendie, gå ut med grannens hund, hjälp någon gammal. Jag har inte så bra fantasi när det kommer till sånnt här men det finns massa sätt att tjäna pengar på egentligen! Jag vet att Jojo har sparat in mycket pengar själv, prata med henne, hon är jättesnäll :) Lycka till!!


Feel the rain on your skin, no one else can feel it for you, only you can let it in. No one else can speak the words on your lips. Drench yourself in words unspoken. Live your life with arms wide open.

Här är några grejer som gjorde mig glad idag.
+ På väg till skolan dela de Metro ut GBs nya twister glass. Perfekt start på dagen. Spårvagnen var sen full av människor som satt och åt glass 8 på morgonen. Alla stela affärsmän med dyra portföljer också. Det var en härlig stund
+ Sen fick jag ett fint sms av min vän. Omtänksamma, random sms är typ det mysigaste som finns! Små "hej-jag-älskar-dig" stunder.
+ Det gråa vädret sprack upp och blev riktigt fint! Även om matten såg det mer eller mindre varmt ut utomhus.
+ Någon kallade mig Arizona
+ Fick sluta tidigare ifrån skolan
+ Jag köpte ett par leopard ballerinaskor för 99 svenska riksdaler, det ni
+ Loggade in på bloggen och läste igenom solskens kommentarer
+ Mamma hade jätte bra nyheter om hennes jobb
+ Paulina berättade att Annika äntligen är tillbaka i skolan imorgon (hon har varit i Frankrike som utbytes student en vecka)]]>
+ Mormor berättade att hon planerar att hälsa på mig i USA
This

Från iphone

Internet vill inte funka för mig just nu men det kommer nog igång snart. Hoppas er torsdagskväll är lika klarblå som min här i Alingsås :) Lovelove

Sky is not the limit when there are footprints on the moon

 

I'll do my best to bring you up again

Har pluggat hela kvällen, kommer på mig själv med att skriva mina anteckningar på engelska. Det känns som om min svenska kommer tyna bort rätt snabbt. Har funderat lite på om jag ska blogga på engelska eller svenska när jag är där. Har ni några åsikter?

Anonym:
Ville bara tipsa dig om en blogg med en tjej som går i skolan du ska börja i och bor i området! :D www.anastasiausa.blogspot.com
Svar: Vad snällt av dig! Är redan tipsad av Anastasia själv, hon var så snäll och erbjöd sig att svara på frågor :)

Anonym:
Ååååh, gud så underbart! Det kommer säkert bli helt fantastiskt! Kan du inte lägga ut lite bilder på huset? eller iallafall rummet, skulle vara super roligt! :D
Svar: Ja visst är det! Det tror jag också, verkligen en upplevelse. Det kan jag absolut göra :) Kul att du fråga.
Mitt badrum
Mitt sovrum
Köket

Familjen. Visst ser de härliga ut!

Tom, Dottie, Tom's mom, Brittany, JP, Hawlie & Kristen.

Saker som gör mig glad:

Gatumusikanter. Det är otroligt hur de kan sprida så mycket glädje och höja humöret på bara ett ögonblick. Såg en kille i 25 års åldern med hatt, gitarr och en fantastisk röst som stod och spelade när jag var på väg från skolan. Jag slängde 15 kr på jackan han hade lagt ut. Han var liksom inte som alla andra ga tuspelare utan vandrade omkring med sin gitarr och såg så himla glad ut. En sån där person som man önskade att man hade i sitt liv. I stora drag tror jag att potential och talang gör mig väldigt glad, folk som lever för något, vågar testa något, såna som vågar drömma.

Självklart finns det en hel del sorliga gatumusikanter. Tanten i Nordstan som varierar mellan två toner på sin blockflöjt, framför henne ligger en bild på Jesus och någon text om att hon behöver mat. Sånt gör mig tvärtom väldigt ledsen. I Sverige har vi ändå ett system som gör att ingen ska få behöva bo på gatan.

Drinking cause you're looking so good in your starbucks cup. What I mean is I need good things. Oh oh.

Sitter och slurpar på min andra chai latte denna vecka, inga drycker i världen kan mäta sig med en kopp varm chai! Jag la ju ut tips för ett tag sedan hur man kan göra det hemma med kardemumma, kanel, ingefära, honung, mjölk och chai te men jag vill också tips a om att Espresso house faktiskt har chai bladningen de serverar att köpa. Fick en kopp espresso chai hos en vän och det smakade precis lika gott som på caféet. Kostar kring 60 kr tror jag. Ett bra present tips till dig själv eller någon du tycker om :) Joseph Washbourn – Dancing in The Moonlight

The Ohe family

Min kontaktperson skickade med ett family letter som var skriven från min 17 åriga värdsyster Brittany.

Detta fick jag reda på:

  • Familjen består av mamma, pappa och tre systrar, men bara Brittany bor hemma av syskonen.
  • De har två hundar
  • Den ena systern bor i California med sin man och den andra studerar i Minnesota där pappan också har Norsk släkt
  • Pappan jobbar som Electrical Engineer oc mamman som advokatsassistent
  • Familjen är väldigt aktiva och gillar att gör mycket tillsammans. De sysselsätter sig med sport och gillar att göra saker utomhus. På semestrar gillar de att tex hajka grand Canyon och dyka i Hawaii
  • Det är med i den lutherska kyrkan och gillar att göra volontär arbete (fattade det som om det var med kyrkan de gör detta)
  • Brittany berättade att hon är en spontan tjej som är väldigt intresserad av kulturer i olika länder, hon sjunger i skolans kör och är med i teater klubben. Hennes föräldrar beskriver henne som free spirit och utåtriktad
  • Skolan, Corona del sol high school har 2600 elever
  • Jag fick se bilder på livingroom, diningroom, front yard, kitchen, mitt rum och mitt sovrum och allt ser jätte fint ut
  • De har massa saker det vill visa mig i USA och dela med sig av och ser fram emot att veta mer om Sverige
  • De ser alla framemot att se mig, Brittany skrev att hon ser fram emot att träffa hennes svenska syster :)

I've got a pocket, got a pocket full of sunshine!

Det händer så mycket nu! Fick just mail från min kontaktperson:

Dear Eira,

Welcome to the group of students under my supervision for the 2011-2012 exchange program in Arizona.

I am pleased to inform you that yesterday you have been officially approved for enrollment at Corona Del Sol High school. Your host family, Dottie, Tom and Brittany Ohe live within walking distance from your amazing school and are super excited to meet you. Please visit your school website and familiarize yourself with the many sports, clubs and academic classes at http://www.tuhsd.k12.az.us/cds/

School begins on August 8th therefore, please plan on arriving one week earlier to adjust to the heat and the new environment.

The Ohe family lives in a great neighborhood you will greatly!

During the exchange year we should have a group of 14 students in the area and hopefully have many gatherings and trips to various places throughout Arizona.

Please feel free to contact me should you have any questions.

A big hug and kind regards to your family

Jag vet att det är mycket fakta inlägg just nu och det är nog inte så kul att för er att läsa men jag kunde inte vara gladare, har ju väntat på detta så länge nu! :)

Jag ser fram emot i USA: Black Friday

Black Friday är det dagen efter Thanksgiving day. Denna dag öppnar många affärer väldigt tidigt, ofta 4 om natten eller tidigare och erbjuder massa rea att starta christmas shopping säsongen med. Det är den dag då USA totalt shoppar loss och det brukar tydligen vara rätt kaotiskt.

Did you know...

  • In New York, at the top of a skyscraper it is possible for people to see snow falling while people on the ground see rain?
  • Shopping is the most popular domestic trip activity by American traveler s?
  • There are 43 named hills in San Francisco?
  • There are 125 drinking fountains in Central Park, New York?
  • In average over 60000 people fly over the US every hour?
  • Americans throw away 2.5 million plastic bottles every hour?
  • Americans consume more ice cream than any other nation in the world?
  • Americans eat so much cereal each year that a chain of empty boxes would stretch all the way to the moon and back to earth?
  • The Green Card is actually pink?
  • The sun shines in southern Arizona 85% of the time, which is considerably more sunshine than Florida or Hawaii.
  • Arizona is known as the "Nation's Valentine", because it joined the union on February 14th.
  • In Arizona, it is unlawful to refuse a person a glass of water. - Måste lägga det på minnet då.

My address today. LA by the way. Above Sunset Strip. The hills all the way.

3 timmars håltimma med mig själv, trevligt! Tackar gud för espressos scones, chai latte och trådlösa internet!

"Men Eira, du får prata Svenska när du kommer hem från USA sen. Du pratar ju knappt svenska nu.."

The historical moment.

Åh jag har skickat iväg mitt mail till familjen nu! När jag skrev det slog det mig att jag faktiskt kommer att bo hos dessa människor ett år, att mailet jag just skickade iväg är första orden, första mötet och första kontakten med tre människor som jag, framöver, kommer spendera väldigt mycket tid med. Konstig tanke. Och plötsligt tog det väldigt lång tid att skriva ett väldigt kort mail. De här senaste dagarna har varit helt otroliga! Agnes skrev till mig "nu svävar du väl på rosa moln" och ja, det är väl typ så det känns. Plötsligt så blir mina stora drömmar till verklighet och jag får svar på saker jag undrat över i ca 1 år nu, så ja, det är lite som att sväva på moln. Speciellt när allt känns så perfekt. Det finns ärlig talat ingenting jag kan komma på att klaga över. Min pappa åker till Spanien samma dag som jag åker till USA vilket känns tråkigt såklart om han inte kan vinka mig hej då på flygplatsen. Men allt som har med USA att göra känns så rätt. Nu väntar jag spänt på att min nya familj ska svara mig. Kommer garanterat kila upp mitt i natten och kolla efter svar. Och jag lovar er, ni kommer få höra om det. Såhär skrev jag till dem.
Dear Ohe family!

I've just been informed that you are the family I'm gonna be living with during my exchange year! I want you to know that I am truly grateful that you are welcoming me into your home! Thank you, thank you, thank you :) I've been longing for information about my placement in the US for so long, so when I finally got the info I jumped around like crazy. I'm so excited to take off, experience something new and of course to meet you. If I could take the next flight, I probably would!

I would love to know more about you, so I would be happy if you'd write some lines and maybe send me some pictures.  I know that you have read my application so you know a little about me but if there is something else you wonder, please just let me know.

Thanks again for your hospitality!

Lots of love,

Eira

 

"Nu börjar din resa ut i världen vännen" - mamma

3 MONTHS, 25 DAYS AND I'M OUTTA HERE!

Jag pratade just med Explorius - organisationen jag åker med - och tjejen jag pratade med sa att jag åker den 29 JULI! HOLY SHIT. Det betyder att jag åker på första avresedatumet! Kunde inte vara gladare för jag vill bara iväg så fort som möjligt. Hon sa att det verkade som om jag hade fått en kanon placering, vet inte om hon även syftar på familjen. Att jag kommit till ett fint område visste jag ju redan! Wiiiiiie, är så otrolig, otroligt glad. Allt hittils känns perfekt! Hög musik och ett stort leende just nu. Ska skicka iväg ett mail till familjen men först tror jag ska iväg och köpa mig en glass!

We could be heroes forever and ever.

Moulin Rouge är verkligen en av mina favoriter filmer. Den är så himla fin och egen och går verkligen rakt in i hjärtat på en. Det är liksom något lite magiskt över den och den är så sorglig att man får lust att aldrig säga hejdå till någon man känner. För alla som inte har sett den så tycker jag verkligen att ni borde göra det! En fantastisk mix av allting. Filmen har fått hela 34 priser!

Random acts av kindness

Nångång vill jag baka en hel massa bakvärk. Äta en och ge resten till glada människor på stan eller till folk som behöver bli lite glada. Och så har jag lust att sätta upp lappar lite här och var med fina citat och ord för folk att läsa. Och jag vill jag posta anonyma kort i folks brevlåder bara för att sprida lite kärlek. Jag vill låna böcker på bibloteket, inte för att läsa dem men för att skriva ett medelane på sista sidan.

"Red bull's for pussies"

Jag vet att jag sagt det innan, men jag älskar spontana stunder! Har länge planerat att bara sätta mig på ett tåg och se vart det leder mig. Är så himla nyfiken och saker är som roligast när de är oplanerade, enligt mig.

Jag fick ett sms runt 18 av en vän som frågade om jag hade lust att hänga med på bio tillsammans med hennes syster. Jag hade egentligen varken pengar eller tid men en timma senare så satt jag i biostolen och taggade inför I am number four. Jättebra film! Fin, spännande, bra gjord, underbar musik och snygga skådespelare. Åh jag vill också ha en pojkvänn som kastar skurkar genom murar och skåp. Jag har kommit fram till att filmer man blir avundsjuk på för det mesta är bra filmer. Denna blev jag avundsjuk på, i alla fall vissa delar. Här är musik ifrån filmen. I am number four.

When the world falls down around us. Lay your cuts and bruises over my skin.

U P P D A T E R A D

Alla dessa kommentarer. TACK så mycket! Vilka underbara människor det finns!!

Maria
om Tempe & Phoenix:
Eiraaa så glad för din skull, det kommer bli suuuuuper :) <3

Victoria
om Tempe & Phoenix:
BEAUTIFUL!!

Anastasia om It's a new dawn. It's a new day. It's a new life. For me. And I'm feeling good!:
Hej.
Grattis så jättemycket till placeringen, läste din blogg ett tag.
Extra kul då jag bor i tempe och går på Corona Del Sol just nu.
har du några eventuella frågor om Tempe/CDS är det bara att höra av dig! Ha det så bra :)

ellen ([email protected]) om Tempe & Phoenix:
gud så kul att du fått din familj!! och himla skönt med värme året om :D

Kissie
om It's a new dawn. It's a new day. It's a new life. For me. And I'm feeling good!:
Grattis till tilldelningen Eira :D Är nyfiken på hur många läsare du har
Svar: Tack! Haha kul att du hitta in till min blogg Kissie ;) Ca 65-75 underbara läsare har jag men det varierar. Idag har 170 människor klickat upp min blogg och 451 visnigar!


Emma
om 2 April - dagen jag fick min familj:
Grattis!!! Låter jättebra! :D

Victoria
om 2 April - dagen jag fick min familj:
ÅÅ Eira vad supersuper kul! Du kommer verkligen trivas där!
KRAM

Bea
om 2 April - dagen jag fick min familj:
JAG ÄR SÅ GLAAAD FÖR DIN SKULL VÄNNEN!!!
Man ser verkligen hur du bara skiner av äkta lycka!

emma om Tempe & Phoenix:
jag har en fråga! hur mycket kostar det att åka på ett utbytesår allt som allt? :)
Svar: Ca 100 000


Alexandra
om 2 April - dagen jag fick min familj:
åh vad roligt! :D Grattis!! :D jag vill också ha min familj nu ;o haha :D

Isa
om JAG HAR FÅTT MIN FAMILJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:
GRATTIS :D
Vi är ju nästan grannar nästa år! host eller våra delstater ligger brevid varandra iaf :D

Maria om JAG HAR FÅTT MIN FAMILJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:
Åh grattisgrattis Eira! :) Vilken stat? :) Kram!
Svar: Arizona!

karin om JAG HAR FÅTT MIN FAMILJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:
ÅH JÄVLAR!
GRATTIS!
BLEV SUPERGLAD NÄR JAG SÅG DET!
älskar verkligen din blogg!
Kram kram!

Victoria om JAG HAR FÅTT MIN FAMILJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:
Grattis Eira! Din blogg är grymmt bra och jag längtar till varje gång du gör uppdatering!
Kramar!

anna om JAG HAR FÅTT MIN FAMILJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:
Wow; jag ar sa glaaaaad for din skull!!!!!!!!! Grattis big time :D i arizona, ahhhh; later prima!!!!! kram

Maria om When the world falls down around us. Lay your cuts and bruises over my skin.:
Eira DU är underbar <3

Elin om When the world falls down around us. Lay your cuts and bruises over my skin.: Grattis till placeringen! Jag går och väntar på min. Vilken organisation åker du med?
Svar: Explorius :)

lisa om When the world falls down around us. Lay your cuts and bruises over my skin.:
det är så roligt att du ska göra detta! så modigt:)
vet du någon mer utbytesstudent som ska bo i samma stad som dig? eller en som redan gör det? det ska bli så spännande att följa din resa:) hoppas du fortsätter att blogga när du kommer dit! kram:)
Svar: Tack, vad snäll du är! Ja det gör jag, vet tre stycken ifrån min lilla stad som åker iväg på utbytesår nu till hösten! Det är därför jag har startat min blogg så att jag ska blogga där borta, så du kan vänta dig uppdateringar! Kramar till dig :)


America the beautiful

Min värdfamiljs intressen: shopping, movies, ice skating, biking, swimming, professional sports, concerts, libraries

Hur mycket vill man veta?

Nu när jag vet stället kan jag ju googla på förfullt. Men jag undrar hur mycket jag faktiskt vill veta. För även om man är nyfiken är det är ju kul att komma dit och bli överraskad av saker också! Ska försöka vara snäll mot google.

Tempe & Phoenix

Tempe
Population: 169 712 ppl
Närmaste stad: Phoenix

Phoenix

Population: 1,445,632 ppl

USAs femte största stad

U to the S to the A

Åh Maria gjorde ett så fint inlägg på sin blogg och har sagt så söta saker till mig, känner är hon är värd att bli hedrad på min blogg också. Super go tjej verkligen, en liten glädjespridare! In på hennes blogg och kommentera något fint tycker jag! www.mariamerica.devote.se

It's a new dawn. It's a new day. It's a new life. For me. And I'm feeling good!

://honeyandmoon.blogg.se/images/2011/the-house_140888650.png" alt="" />

WOW, jag är överlycklig! Har väntar på denna dagen i flera månader. Drömt om denna dagen ännu fler. Och så dök den upp en lördagsmorgon och plötsligt så fanns info om min kommande familj där. ARIZONA, fattar ni eller? Sol sol sol sol. Ingen kyla, ingen snö, ingen vinterdepp. Coron del sol high school kommer jag gå på, hur låter inte det? Och jag kommer ha ett syskon, precis som jag önskade. Brittany av alla amerikanska namn heter hon och är 17 år, 94a som mig. Har sett tre pytte pytte bilder på mina host parents men de ser jätte snälla. Kan inte se hur saker skulle vara bättre! Är så himla tacksam och glad. 2011-2012 kommer vara spektakulärt, I know it!

And this old world is a new world. And a bold world. For me.

And I'm feeling good.

2 April - dagen jag fick min familj

JAG HAR FÅTT MIN FAMILJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag skriver sen!

Oh nana. What's my name?

Min vän berättade för mig idag att hennes brors chef som hette, hm tror det var Patrik Storm. Han har i alla fall ändrat sitt namn till Patrik Blåser Upp I Storm och funderar på att hela ta bort Patrik. Haha vilken kul kille! Tänk när han hälsar på folk, skakar hand och säger "Blåser upp i storm". Folk kommer ju liksom "hursa?"
I eat pray love är det en man som heter Spagetthi och jag har en klasskamrat som heter Spik. Lite tokigt men jag tycker det är kul när namn är udda och annorlunda.
Min fina mamma funderar på att byta från hennes danska efternamn Kragh Jensen till LivingNow. Hon kommer då heta Pia LivingNow. Tycker det är jätte häftigt! Varför inte liksom?

Får mig att fundera på om jag vill ha det namn jag har. Kanske ska, som Phoebe från Friends, byta till Princess Consuela Bananahammock. Jag är glad att jag har ett ovanligt namn ändå även om många utalar det fel. Min engelska lärare tror att jag heter Ajra..


I am bound to you

Min vän lurade i mig att hon var gravid idag, otroligt nog. Kul att man bara går på de allra mest solklara skämten.
Min farfar gick ett år på ett skämt från TVn. Det var på tiden då de sände i svart vit och någon smart från nyheterna berättade att om man drog en nylånstrumpa över TV skulle det bli färgbild. Ja som ni nog listat ut så tog farfar en av mormors strumpor och försökte skapa färg. Vet inte om jag ska betrakta det som trögt eller bara sött.

My american afternoon

Hade egen lektion idag på idrotten - cheerleading. Det kändes så himla bra att studsa omkring i mina cheershorts igen och göra det jag älskar. Lektionen gick helt okej faktiskt. Jag lärde ut väldigt, väldigt enkel grejer men ändå tog det lång tid innan saker satt. Så om det var svårt på den nivån skulle jag vilja se dem kassta folk i luften och göra volter. Så tråkigt att man ska behöva bevisa att cheerleading är en avancerad sport.

Efter lektionen tyckte jag att jag gjort mig förtjänt av något gott så jag köpte mig en donut, lite godis och blåbärs mer. Jag bestämde mig för att baka donut en gång men så fick jag reda på att de skulle friteras så det blev aldrig av. Vad mysigt det hade varit med massa nybakta donuts hemma!

April fools'

Underbara, underbara April kom äntligen! Men wow vad tiden går fort endå. Återstående tid: Maj, Juni, Juli Augusti. Helt otroligt och så himla kul! Är kanske dags att räkna ner nu då? Hoppas att jag får min familj snart, det närmar sig i alla fall.

Kass på att ljuga och lättlurad - detta känns ju verkligen som dagen för mig ;) Berätta gärna om ni varit med om roliga april skämt under dagen!

Love

RSS 2.0