I'm not proud of how I am dealing.

Scrambled pancakes?

Dom där pannkakorna blev inte så jäkla bra. Det blev en hög med lila smet. Yummi.
För alla som undrar vilken kamera jag har. Det är en Kanon 8804-ehkidu11. Den tar jätte bra högupplösningsbilder med hög kvalite!! Kvick uppstart och lågt strömförbruk och en knivskarp zoom! Jag har objektivet uu9033 också. För alla som inte fattar så är jag oseriös.


Best days

Åh jag missade just ett samtal från Indranet! Jag kan inte ringa upp för det är bara kundservice till kl 14. Tänk om de ringde för att säga att jag fått min plats på Schillerska! :O
Nu ska jag laga pannkakor med hallon och blåbär. YUM

Sleeping sickness

Jag städar, lyssnar på musik jag älskar och idag hade jag min första matte lektion. Jag åt två portioner med Chili con carne och känner mig fortfarande mätt. Men sen ska jag äta pannkakor. Blockpolitik är när partierna går ihop till en stor klump och demokratin försvinner. Idag har jag fått bitch-blicken två gånger och en tjej knuffa in mig i dörren. Hon är mycket viktigare än mig. Färgerna ute är annorlunda - precis som allt förändrats.

And the next day another no-show.

I would miss my loving erratic hair brain mother. But she wants to go on the road so I’m going to spend some time with my dad and this will be a good thing. . . I think. In the state of Washington Västra Götaland under a near constant cover of clouds and rain there is a small town named Forks Alingsås, population three thousand one hundred and twenty people twentytwo thousand nine hundered and nineteen people. This is where I’m moving staying.

What am I to you?

Jag blev presic färdig med en present till min underbara kompis Kimona. Hoppas att hon blir glad. Kan tyvär inte visa vad jag har pysslat med här för jag är rädd att hon kanske går in och läser. Postar senare.

Jag tog ett besök på Schillerska, ett annat gymnasium i Vasatan idag. Jag trivdes så mycket bättre när jag kom dit jämförelse med Vittra. Det var en mix av så många olika slags människor vilket jag älskar. På vittra är det nästan så att om man hade sett en person så har man sett alla på hela skolan. Så nu står jag 3:a i kö till Schillerska och det känns jätte roligt alltihopa.

När jag kom hem från Göteborg träffade jag Amanda och vi snackade och gjorde mat. Amanda tycker nog att jag har en misslyckad framtid som mamma, hon håller inte med om min stora potential i köket nämligen. När maten var färdig så åkte vi till playan med hennes lillasyster och mamma och där väntade 5bs familjegrillning. Det är rätt kul hur de där små knattarna flyr för livet när man kommer förbi. Vissa vill vara väldigt långt ifrån, andra väldigt nära. Gärna stå och glo eller spionere på en. Jag och Amanda slog oss i alla fall ner på en picnik filt och lyssnade på gamla låtar från klassen. De är värda att posta på youtube!

När jag åkte hem grejade jag lite och sen.. sen gott folk körde jag bil för första bilen. Knepigt att sätta sig bakom ratten när man hela tiden suttit på andra sidan. Det gick sådär. Bilen hoppade och bromsade hastigt, körde långsamt och alldeles för långt in på vägen. Men jag lever och bilen är hel. Så jag antar att jag åtmindsånde fick godkännt. Ska nog komma upp till MVG någon dag. Men inte nu, för nu är jag trött och längtar efter sängen. Sov gott

But I've never regreted my past, it made me the person I am today.

I always treated you like a friend, no matter what you did to me. I trusted you and I still had faith in you no matter what you did. Thought you could change and that it would end. Well, it never did. Maybe someday when I look back I'll be able to say you didn't mean to be cruel - somebody hurt you too.

I am.

Jag trivs inte jätte bra på min skola än så länge. Min kompis går i skola med folk som har blått hår, jag är så avundsjuk på henne! Det är så jag också vill umgås. Men på min skola är det mest stereotypa jag varit med om. Spyr nästan på det. Stackars människor, så osäkra att de knappt har en indre röst. De tänker inte utanför lådan - de tänker innanför den. Jag tror säkert att det finns många gulliga människor som gömmer sig bakom fasaden, men den där ytliga världen passar jag inte in i. Och jag vet att människor med dåligt självförtroende aldrig är bra för en. Skola imorgon i alla fall. Jag känner mig lite halft förkyld, så som vilken dag som helst ska myskläderna på. Jag bryr mig väl inte om deras blickar. De får kolla allt de vill. Haha jag är alltid så duktig på att skapa mig ett namn. Men då vet de att jag aldrig kommer vara tjejen som passar in, som har garderoben fylld med säsongens trender. Älska mig eller hata mig :)


Don't be afraid to take a big step if one is indicated. You can't cross a chasm in two small jumps

Om ca två timmar och en kvart..

Imorgon är första dagen på mitt nya liv.

Så, nu har jag kommit till stunden jag tänkt på många gånger. Som jag både föraktat och längtat efter. Som jag vritt och vrängt på. Som jag både hatat och älskat sammtidigt. Imorgon, när jag vaknar är det dagen på ett nytt liv. Imorgon är en början på så mycket nytt. Det är också slutet för det som har varit. Det är klart det är känsloladdat, hur kan jag säga annat? En blandning av så mycket. Nervositet, iver tomhet, nyfikenhet, rädsla, hopp, frihet, förväntan.

Nu är det bara att möta det med öppna armar. Jag kan inte streta emot. Jag kan inte fly från det. Imorgon är det där, mina tre kommande år. Lika bra att tycka om det och finna sig i det. Viktigt att komma ihåg är att även om man blir placerad i en miljö så skapar man sin egen värld.


Turn down the memories of yester-years and broken dreams
I'm free. Finally free

The truth is hiding in your eyes and its hanging on your tongue. Just boiling in my blood, but you think that I can't see what kind of man that you are. If you're a man at all

Min mamma läser ju Twilight - första boken - och hon sa till mig igår "Eira, du har det precis som Bella ju". Bella flyttar hem till sin pappa för att hennes mamma ska må bra och börjar på en ny skola, i en ny stad. Något hon ser fram emot lagom mycket. Stämmer in på mig precis ju. Nu ska jag bara hitta Edward.

Some people have REAL problems

Älskar Sia! Hon har så härlig musik och personlighet : ) Sia

Because you loved me, I overcome. I'm so proud of what you've become.

Words can't express my boundless gratitude for you.
I appreciate all you do. You've given me such security.
No matter what mistakes I make, you're there for me.
You cure my disappointments and you heal my pain.
You understand my fears and you protected me.
Treasure every extraordinary memory.
Thank you

What I mean is that I need the good things.

Mysdagar med mysiga personer. Ikväll kommer Amanda och kanske Kimona hit - vi ska se på film och ha tjejkväll. Imorgon ska jag på shopping spree med mamma : ) Och igår föresten var jag i Göteborg med Amanda Kimona Niklas Andreas och Gustav och kollade på några olika konserter och hejdade på folk - det var också mysigt. Jag älskar, älskar, älskar sommarlov.

My friends they are so beautiful. They're my friends.

Jag har tre underbara vänner som heter Amanda, Lina och Kimona. De är lojala och godhjärtade, jag håller av dem väldigt mycket. Vi är alla olika, vi är inte de tjejer som står och fnittrar i korridoren, rädda för att lämna varandras armar - vi är viljestarka och självständiga. För nu släpper vi taget om varandra och går skilda vägar, till olika städer, olika skolor och olika linjer.

Vi kommer inte ha något som binder oss samman längre, det ända som håller oss ihop är vänskap - och jag hoppas att det håller för jag tycker om er väldigt mycket. Vi kommer färdas till olika ställen om morgonen och vi kommer leva i olika världar, umgås med olika människor. Men jag önskar att våran vänskap kommer varar lika flytande och vardaglig som den är idag. Jag hoppas att vi alltid kommer känna varandra så bra som vi gör. Jag hoppas att man kommer kunna prata med ironi utan att bli missuppfattad. Jag hoppas ni kommer genomskåda mig när jag skämtljuger. Skulle sakna er så mycket om ni inte fanns med. Skulle sakna alla sidor av er för jag tycker om alla sidor. Jag älskar er, och allt ni är.


Snodde några bilder från dig Amanda, hoppas det var okej? : )

För att se hösten på den ljusa sidan


And when I see you, I really see you upside down.

I fredags när jag lagade tacos ringde Wedlundh till mig, han frågade om jag ville med honom, Gustav och Niklas till skara sommarland. Jag sa varför inte och så tog vi tåget tidigt nästa morgon. Vi var i skara två dagar, övernattade en. Vi hade jätte kul : ) är lite ledsen över att vara hemma faktiskt, älskar att komma bort ifrån vardagen och gatorna man ser varje dag. När jag kom hem drog pappa tillbaka mig till verkligheten och sa "Eira, nu är det bara en och en halv vecka kvar till skolan" dang!, jag har verkligen försökt att ignorera det. Tankar om hösten ger mig panik och klaustrofobi. Försöker att ändra mina tankar om det och se möjligheterna och allt det som är ljust men det är så mycket som drar ner. Så mycket jag kommer sakna, mina vänner, min mamma och solen, grönt gräs och friheten. Inga behov och inga måsten.
Äh, vad fan. Orkar nästan inte bry mig.

..

Gillar denna låten Clap Your Hands

Just me

Wie, när jag rensade mina grejer hittade jag 200 kr också. Precis vad jag behövde! : )

One of my goals in life is to constantly grow and learn from everything around me.

Medan att jag väntar på Andreas vill jag dela med mig av en text jag tycker om mycket, om att utvecklas.
-----------
Jag går gatan ner.
Det finns ett djupt hål
i trottoaren.
Jag ramlar i.
Jag är förlorad. Jag är hopplös.
Det är inte mitt fel.
Det tar en evighet att finna vägen ut.
------------
Jag går gatan ner.
Det finns ett djupt hål
i trottoaren.
Jag låtsas att inte se det.
Jag faller ner igen.
Jag kan inte tro att jag är på samma plats!
Men det är inte mitt fel.
Det tar fortfarande lång tid att komma ut.
------------
Jag går gatan ner.
Det finns ett hål
i trottoaren.
Jag ser att det är där.
Jag ramlar fortfarande i det; av vana.
Mina ögon är öppna.
Jag vet var jag är.
Det är mitt fel.
Jag kommer ur det omedelbart.
-----------
Jag går samma gata ner.
Det finns ett djupt hål
i trottoaren.
Jag går vid sidan av hålet.
Jag tar en annan väg.

I don't remember you looking any better, but then again I don't remember you.

Har haft en mysdag med mamma. Vi har bytt böcker, jag läser Att välja glädje, som jag skrev tidigare och mamma läser Twilight :) Så idag när det regnat som det gjort så har vi legat skaffötters (haha, stavas det stå?)i soffan och läst medans det knasttrat ute. En underbar enkel dag. Nu väntar jag på att få ett sms av Andreas, ska på filmkväll med honom, Gustav och några andra senare, mysigt det också.

Can you feel it? It's B u r l e s q u e

The Burlesque trailer is here and I'm so excited and in love already!!! Okej svenska. Nej men jag är verkligen spänd över att se denna! Det är en film som verkligen faller mig i smaken. Soundtracket kommer göra mig helt galen!!! Vågar inte chansa på hur många gånger jag kommer se filmen, och vågar inte chansa på hur många gånger jag kommer se trailern innan jag går och lägger mig - tills jag kan den utantill bak och frammifrån helt klart! Whooo, har så mycket energi just nu, känner för att studsa omkring och skrika rakt ut

T o p g u n

This is what I call awesomeness!

Favorit...

Tråkvarning på detta


…klädesplagg:
collage trjöjer och stickat
…skor: Converse
…parfym: Christina Aguilera by day
…stilicon: Hayley Williams
…musikgrupp: Keane, MGMT, Radiohead, Paramore
...sångare: Sia Furler
…musik: Allt! Jag är nog den mest mångsidige när det kommer till musik
...låt:.Christina Aguilera - I am, Robert Pattinson - Let me sign
...förebild: Christina Aguilera, mina föräldrar
…sport: Cheerleading
…magasin: -
…bok: Twilight saga,the secret life of bees
…serie: Vampire diaries, Heroes, O.C
…skådespelare: Will Smith
...film: The secret life of bees, the pursuit of happiness, remember me
…hemsida: Xtinaweb, afterld/Xtina, facebook
...rum i huset: Mitt sovrum
...månad: Maj, Juni
...glass: Ben&Jerry cookie dough
...mat: Tikki masala
...dryck: Iste
...godis: Choklad
...frukt: Annanas, mango, aprikos
...färg: Vet inte, många. Lila kanske
...doft: Nytvättat, färska jordgubbar och nybakat
...siffra: Åtta
...drog: extacy. Naah, är inte så mycket för det där
...affär: H&M

Yum yum

Jag har aldrig varit en jätte stor pannkaks fantast men imorse såg jag ett blogginlägg som tipsade om blåbärspankakor och nu ska jag tipsa det vidare til er för det var den mest sommriga lunch. Jag berättade om dessa pankakor för mamma och hon fick sprätt och sprang till skogen och plockade blåbär.
------------
Okej, såhär gör man
Du behöver:
Blåbär
4 dl mjöl
6 dl mjölk
2 ägg
Salt
-----
Och om man vill:
Grädde
Florsocker
Bananer
-----------
Häll i mjölk, ägg, mjöl och en nypa salt i en bunke. Vispa tills smeten är jämn.
Ställ in smeten i kylskåpet (jag vet, skit tråkigt) Under tiden kan du hacka bananer och vispa grädden.
När en kvart har gått ta då ut smeten och häll i blåbären.
Sen är det bara att steka som vanligt. Mitt tips är att vänta lite med att steka den första pankakan så att plattan blir ordentligt varm för min såg mer eller mindre ut som en lila degklump.
Stekt färdigt, på med banan, grädde, flosocker eller vad man nu vill ha och sen är det bara att njuta.
Bilder och recept från Elsa Billgren

A spoonful of happiness

Allt kan man ta ifrån människan. Utom en sak - den yttersta friheten att välja förhållandesätt till det som livet för med sig.

Ur "livet måste ha en mening" av Viktor Frankl, som överlevde Auschwitz.

Jag älskar när himlen är blå.

Jeg ser dig ude i mængden og skipper lige et hjerteslag

Klockan är 13.36 och jag har inte gått upp idag. Faktiskt så vaknade jag för en timma sedan. Vet inte vad det är med mig, jag är helt slut. Mamma tror att det är stress från förra terminen som tar ikapp mig men är det inte lite sent? Jag är i alla fall en riktig slappis så jag har inget imot att vädret är grått just idag, perfekt för en film eller två.
Kom hem igår. Hade fyra mysiga dagar i Danmark tillsamans med släkten. Jag önskar att min 10-åriga kusin Amalie kunde bo här, hon är alltid så energisk och sprallig. Efter begravningen av min gammelmorfar Axel, så ville hon gå på tivoli. Och ibland så får man sms "Jeg elesker dig for evigt" hon är för söt.
Begravningen var fin. Trotts att det var sorligt att ta farväl så vet jag att det är hans tid nu. Han har velat detta länge och jag är glad att han somnade in istället för att lida en sjukdom. Han har bott på ålderdomshem i många år nu. Jag undrar vad man tänker på när man är på ett sånt ställe helt ensam. Och jag undrar vad som finns kvar att tänka på när man är 98 år. Har man löst alla gåtor då?
För att gå vidare. Vi åkte hem till morfar efter begravningen, där berättade min morbror och hans tjej att de väntar barn. Blev jätte glad. När ett liv dör, föds ett annat. Det är verkligen så. Kan man säga 'livet i ett nötskal'?
Annars har vi myst, ätit koldskål (yuuummm), kollat på film och rensat mammas gamla grejer. Vi hitta hennes cap and gown från när hon gick på High School i USA. Sen var vi inne i stan och jag fick köpt lite fina grejer till mitt rum.
Nu ska jag ringa Kimona och försöka fixa hit henne. Ha det bra : )
RSS 2.0