Skin-test

Fick en fråga hur mitt skin-test gick. Jo, det blev aldrig av. Tiden blev avbokad av någon anledning, ingen aning om varför. Ska få en ny tid och hoppas verkligen på att få den snart. Har ju bara den kvar nu och sen kan jag skicka in hela ansökningen! Vilka av er utbytesstudenter har skickat in allt?

A christmas carol

Såg "En jul saga" och det var inte riktigt en film jag rekomenderar. Ja jag kollar fortfarande på Dinsey! Något jag rekomenderar däremot är mina och mammas lussekatter. Har ätit fyra stycken redan, kan inte sluta haha. Vi har i alla fall haft en supermysig kväll med julstämmning på högsta nivå. Det gäller att skapa minnen.

Är jätte glad över att jag står min mamma så nära. Vi är lika på så många sätt och fungerar verkligen bra tillsamans. Jag tror att hon känner mig bättre än jag faktiskt känner mig själv. Hon märker att jag är ledsen innan att jag ens kommit på det själv.

Jag och min katt Tillie :)

These are the special times

Har julkväll med mamma. Lussekatterna är på jäsning, vi tog oss precis ett glas julmust, lyssnar på "these are the special times", jag bloggar framför brasan och snart ska vi se på julfilm! Hur låter inte det eller? Nämde jag att jag är helt tokig i jul? Det är en tid för kärlek, förlåtelse, tacksamhet och uppskattning.

Har fikat med vänner ifrån klassen idag efter skolan. Efter ett geografi prov var det skit skönt att sätta sig med en äppelpaj och bara mysa. När vi suttit där och snackat ett bra tag drog jag och en tjej som heter Hanna på vårt första Amnesty möte. Vi är nu med i vår skolas Amnesty grupp, där kämpar man för mänskliga rättigheter och för jämlikhet. Känns jätte bra att göra något bra för andra och att i alla fall försöka påverka orättvisor. Några av de lussekatter jag bakar ikväll skall säljas för att dra in lite pengar till kampen mot Aids.

Får blogga mer senare, nu ska jag fortsätta baka. Kram :)

Running up that hill

Ledig idag. Trevligt tänker du. Jo om det inte hade varit så att jag har så mycket plugg att göra! Försöker att knöka in geografi i huvet men det går verkligen inte.

Senare ska jag göra skin-test, vet inte riktigt vad det innebär men efter det är jag typ färdig med mina ansökninghandlingar. Ska bara skanna in papper och skriva in mitt brev sen kan jag äntligen skicka in det! Så himla härligt.
Efter skin-testet ska jag fika med John en snabbis men efter det måste jag återvända till böckerna igen. Mhm.

Såg detta föreste.. Ja men det är väl bra att vi alla är olika.

I'd risk the fall just to know what it feels to fly

Här är en playlist med låtar jag förknippar med mitt utbytesår till USA It's a liberty walk. Ni utbytesstudenter, finns det några låtar som får er att tänka på det kommande året? :)

All I want for christmas is you

Kom precis hem från tomteparaden. I Alingsås har vi som tradition att varje år första advent fira in julen hela staden tillsamans. På torget är det som en liten julmarknad med stånd som säljer tomteluvor, tofflor m.m. Man kan köpa glögg, pepparkakor och korv med bröd att värma sig med i kylan. Sen står alla och väntar spänt längst kungsgatan på att höra första trummorna ifrån paraden. Så mysigt att stå med folk man tycker om bland snön och höra alla små knattar tjuta "nu kommer dom!." Paraden består av en orkester, drillning, lucior, utdelning av kolor ifrån en massa små tomtar och fackelbärare. När den är färdig brukar man gå och kolla på fyvärkerier. Det var inga fyrverkerier i år, inte heller förra året :/ Efter det brukar man dansa kring en gigantisk gran till julmusik men jag var så frysen i år och kände för glögg och peppakaka istället. 

Jag spelade in en video med mobilen. Om ett år är jag ju i USA och kommer längta hem otroligt mycket till den lilla paraden, då kan jag i alla fall kolla på video. Tänkte lägga upp den här också men hittar inte min sladd just nu men ska leta fram den och lägga upp när den är funnen. Hittade denna så länge haha :) http://www.alingsasaren.se/?p=140

Castle walls

Har spenderat en massa timmar på att städa mitt rum nu. Så himla skönt när man får sånt gjort! :) Kan visa några bilder på hur det ser ut

It's the most wonderful time of the year!

Nu borde man väl ändå få säga God Jul? Första advent idag, kan verkligen inte fatta det! Tiden går så himmla snabbt! Hör mamma sjunga "another year has gone by" där nere igen. Känns som om det var igår man hörde den men det är faktiskt ett helt år sedan, jätte konstigt.

Jag blev i alla fall väckt av mamma. Hon smög in och sa "Gumman det är första advent!" och fick en stor kram. Det visade sig också att tomten hade varit hos mig och lämnat en advents present. Fick en flytande eyeliner och blev mega glad för det har jag behövt hur länge som hellst men inte orkat köpa. Tack tomten ;) Kila ner för trappan och såg att ett jätte gott frukostbord var dukat. Vörtbröd och kanel te. Adventsjusen var framme såklart och ett ljus var tänt. Vi åt och mös lite framför brasan.

Vi hörs senare. God jul!

Oh nana. What's my name?

Hade en jätte härlig dag igår. Gick upp tidigt och tog ett tåg in till Göteborg. Glömde mitt te på vägen men dagen blev lyckad ändå. Träffade Kevin och vi gick till STS. (Jag åker med Explorius så kanske dumt av mig att gå på det men jag har faktiskt åkt med STS på språkresa till Malta, så erkäsfiende kan jag ju ändå inte vara?) Trodde det skulle vara lite mer folk där men vi fick i alla fall ställt 100 frågor till en tidigare utbytesstudent och fick svar på många frågor så det var alla tiders. Vi pratade i säkert en timma och efter det gick vi och fika på condeco. Där mötter jag upp med mamma och vi drog några timmar i affärer och jag hittade mig äntligen en vinterjacka!

På hemvägen fick jag ett samtal av Lina, hon undrade om jag ville socialisera lite så jag drog hem, bytte kläder och så stack jag till henne. Där träffade jag Julia, Ebba och Elisabeth och vi dunka lite musik för oss själva haha. Senare drog vi vidare till Hannes. Där var det en som sa "vad heter hon den röda?", när nån kallar en så, då vet man att man har rött hår haha ;) Vi hade skitkul i alla fall men drog rätt tidigt.


So I drew a new face and laughed

Har precis kommit hem ifrån Göteborg, var på STS möte och köpte mig en ny jacka. Det blir ett kort inlägg nu för jag måste fixa mig, ska hem till Lina om en timma och gå vidare hem till Hannes och träffa lite folk. Vi hörs :)

Fråga:

Bor du inte med din mamma? Varför det?
Mamma flyttade till California för ett tag sedan. Innan hon gjorde det så sålde vi vår lägenhet. Hon kom tillbaka för ca 3 veckor sedab, sen dess har hon bott hos vänner för hon har ingen egen bostad just nu. Vi försöker att hitta en så fort som möjligt.

Tanken var att om hon lyckades skaffa ett jobb där skulle vi flytta dit och jag skulle bo hos henne istället för hos en värdfamilj men det sket sig haha så nu drar jag till USA själv :)

Svar på frågor:

Hur känns det att du inte bor med din mamma?
Jo det känns ju såklart lite jobbigt. Speciellt nu över julen. Får se det som en övning inför nästa år. Vi försöker att träffas ändå och just nu bor hon faktiskt hos mig och pappa för han är i Indien.

Bra blogg ! Hur ska du förbereda dig till usa ? Kram kram
Tack så mycket!! :) Jag vet inte riktigt. Jag tror att man omedvetet förbreder sig lite med språket. Tror att man tar in engelskan på ett annat sätt än vanligt. Sen läser jag som vanligt engelska böcker och ser filmer och serier utan text. Pratar lite engelska med mamma också, hon pratar ju flytande. Mer än språket kan man nog inte riktigt förbreda för allt annat är ju rätt oförutsägbart. Jag är inte så sökande efter en massa förbättringar heller just nu utan det tror jag att året kommer till ge. Vet inte riktigt om detta var svaret du ville ha haha ;D

Hej! Vad har du för betyg i engelska nu?
Gick ut 9an med MVG

Är det sant att du är en tölp? : D
Haha Amanda, Lina eller Kimona? <3 Jag är tölparnas tölp! Dålig fråga :D

Ska du på förbredelse camp?
Ja det ska jag, i New York några dagar innan jag kommer till min familj. Det ingår när man åker med Explorius som jag gör

Kan du berätta om cheerleding? Hur länge har du gått i det? :)

Vet inte riktigt vad du vill att jag ska berätta haha. Det är en sport som innehåller dans, gymnastik, ramsor och stunting. Det finns olika slags cheerleading såklart. Det finns den man ser i filmer där man bara studsar omkring och skriker heja. Jag gick i ett lag som tränade otroligt hårt och flera gånger i veckan. Man får skador, blåmärken och slag - cheerleading är faktiskt inte alls lika lätt som det ser ut till att vara.  Man gör ett program som man uppträder med på tävlingar och blir dömd i olika kategorier. Sök på youtube, min favorit klubb heter Top Gun, sök Top gun cheerleading så kommer det upp videor. Jag gick i cheerleading i ca 2,5 år skulle jag kunna tänka mig

Vad kul det låter! Hoppas det bra i staterna:D
Tack så mycket : D Ha det bra själv!

Vad kommer du sakna här i Sverige när du åker till USA?
Har du höga förväntningar på USA?
Vilka är dina top tre listade MUST-DO in USA? :D
Kommer du sakna mig? :(((( JAG KOMMER SAKNA DIG :'( Men jag är jätteglad för din skull : )

1. Jag kommer sakna familj och vänner såklart!! Super mycket! Annars är det nog inte så mycket haha. Ska bli rätt skönt att slippa Sverige. Det säger jag nu, gråter kanske ihjäl mig av längtan sen haha. Jo jag kommer sakna juleskum och sånt. Svensk mat och godis men det kan man leva utan.
2.Jag försöker att inte ha höga förväntningar men jag antar att jag har det ändå. Man har ju fått en rätt skarp bild av USA ifrån filmer. Försöker intala mig själv att det inte alls är som jag tror att det skall vara. Jag har nog alldeles för stora förväntningar på hela året men det är svårt att inte ha det. Har ju längtat efter detta i flera år.
3. Min top tre Must-do hmm... hard one. Du kommer nog få en chock av denna men jag ser verkligen fram emot fotball och basketball games haha. Sen Prom såklart och gå i ett cheerleading lag på mitt high school. Kanske inte mina bästa svar, måste egentligen tänka lite på den.
4. Bea, love, klart jag kommer att sakna dig! Hur mycket som hellst!! Vi får försöka hålla kontakten där borta genom skype m.m. And if I bump into Christina I promise I'll say hi from you okay? ;)

Jag gillar din blogg jättemycket!:D Jag har några frågor. Har du några rädslor inför ditt år som utbytes student? Jag vill egentligen åka men jag vågar inte åka. Hur tar du mod till dig för att åka? Hur övertygade du dina föräldrar?

Tack tack tack! Jag har massa rädslor. Första skoldagen, språket, värdfamiljen, skolan. Tänk om det inte är som jag trott? Det finns otroligt många frågor för jag kan ju inte veta hur det blir men jag väljer tt inte bli påverkad av det. Jag vill aldrig leva mitt liv och vara påverkad avv rädsla. Då missar man så mycket. Jag tar och ut på denna resan för att jag vill utmana migsjälv och mina rädslor så att jag växer och får massor med skinn på näsan. Så jag har massor med rädslor men jag vill inte låta det ta över mig, tänker på hur mycket jag får istället. Behövde inte övertyga mina föräldrar för de tyckte båda att det var en väldigt bra grej de också. Försök att prata med dem och berätta hur givande ett år som utbytesstudent är. Om du har pengarproblem kan du påminna dem om att du kostar en hel del att ha som boende hemma också. Ha det bra och lycka till! ;)

"är du en tölp?" hahahaha!
har ingen fråga, du får berätta allt för mig ändå. älskar dig :')

Haha ja jag vet! ;D Du vet redan svaret på den frågan eller hur? Det ska jag! I love you too honey, mucho macho picho (old man's ass) :D

Borrowed time

Kom hem ifrån läkarundersökningen för ett tag sedan och det gick jätte bra men jag kom dit med skakiga ben. Trodde att jag var tvungen att kolla anus och "urin gångar" för det stod på mina papper, men det behövde jag inte.
S k ö n t !!
I helgen skall jag på STS information i Göteborg. Är det någon mer utbytesstudent som skall dit? Jag åker ju med Explorius och har verkligen inte tänkt att byta organisation men min kompis, Kevin åker med STS så jag går dit med honom. Man kan tydligen höra på tidigare utbytesstudenters historier och ställa frågor m.m så det blir nog bra.
Har grym lust att julbaka till helgen. Får se om någon vill göra det med mig :) Kan inte riktigt fatta att det är första använt på söndag! Som Alingsås bo innebär det tomteparad. Sjukt taggad!
Sitter framför brasan nu tillsamans med mamma och äter julskum, ska dra på min christmasplaylist och chillaxa ;)

One hand in the air for the big city

Så idag ska jag på hälsoundersökning kl 15:45. Har inte jätte bra koll på vad som skall undersökas faktiskt men jag känner mig lite smått nervös. Egentligen finns det nog inte så mycket att oroa sig för men urinprov, platshandskar och sprutor - det finns bättre grejer. Sjukhus/vårdcentraler är inte min favorit plats i världen direkt.
Håll en tumme för mig!

Frågestund

Har fått väldigt många nya läsare, jätte kul! I och med det så tänkte jag hålla en frågestund, så fråga precis vad du vill och jag svarar :)

V is for vanity

Har hafte en underbar dag och är helt full av energi och glädje. Har ingen större anledning än att jag bara känner mig allmänt glad. Det är en himmla stor skilnad på att försöka att vara glad och att vara glad på riktigt. Har haft det jobbigt ett tag nu men jag känner att det börjar vända. Så härligt! :)
Det är rätt torrt här just nu. Jag har så fullt upp med plugg, hinner inte riktigt att blogga. Imorgon är jag färdig med mina duties så då är jag tillbaka. Ha en jätte bra kväll så hörs vi imorgon! Kram på er alla mina fina läsare :)

.

The element of freedom

Har inte bloggat idag för jag har hållt på med mina ansökningar till USA. Har egentligen en massa plugg att göra men jag kännde att idag får faktiskt detta komma före för en gångs skull. Känner mig helt stressad av att ha allt över mig så behöver verkligen få det färdigt nu. Tänkte lägga upp lite av min ansökan på bloggen. Vilka bilder jag använt, mitt brev till värdfamiljen m.m. Nu måste jag gå igen
Sov gott (:

All of the beautiful people are shining like diamonds.

Soundtracket till Burlesque har släppts på spotify nu! Jag älskar älskar älskar den skivan. Express, Bound to you, Beautiful people och Show me how you Burlesque är jag helt galen i!
Ser så otroligt mycket fram emot denna filmen! Här kommer lite olika klipp och trailers.

 

 

 

 

 

"Burlesque is about dancing and singing and comedy and fun. It's something risque, and all the time sexy, but never sexual. It's everything Burlesque was and everything it was meant to be." - Steven Antin

My hair is on f i r e !

Hello my beautiful people. Jag blev redhead igår. Försökte ta några bilder med min systemkamera men det gick inte. Är inte så bra på att fota.. Men webbilder funkar lika bra! ;) Folk har i alla fall kallat mig för ginger idag och de har slått mig. Orättvist att jag missade "hug a ginger day" som var i fredags. Då hade jag fått många kramar!

Hur tycker ni det blev? :) Ska försöka ta en bättre bild nån gång där man ser hur rött det verkligen är

Allting gnistrar allt är tyst över vita gator

Hi beautiful!
Nu ska jag pausa ifrån pluggandet. Håller på med naturarbete om heroin. Jag hoppas verkligen ingen av er knarkar. Det kan förstöra hela ens liv och har så himla många hemska biverkningar :(
I alla fall. Nu ska jag i alla fall lämna in en film som jag hyrde i onsdags. Kul. Typ 100 kr i förseningsavgift. Sen ska jag iväg och köpa hårfärg. Ser verkligen fram emot att färga håret och göra lite förändring! Lägger upp en bild när jag är färdig :) Kram

The Swede

Haha jag har tänkt på en sak. Jag kommer inte stå ut med mitt namn i USA. Mitt namn utalas Ejra på svenska men på engelska blir det ju typ Era. Haha seriöst, jag får byta namn eller nått. Säga att jag heter något annat för det där kommer jag inte orka med. Savannah är mitt favorit namn, kan hålla mig till det. Eller så blir jag bara "the swede."


Why is everything with you so complicated?

Någon som är riktigt cool är Rihanna. Hon utstrålar så mycket självsäkerhet och är riktigt snygg i sin hårfärg. Hade rött hår ett tag tillbaka och börjar sakna att vara readhead lite. Funderar på om jag kanske ska färga håret rött imorgon igen.Tycker ni jag ska göra det?
Tumblr_lbg4k5vocz1qz9eq0_1289020272_cover_large
Tumblr_lc5dipwfn61qdryq9o1_500_largeTumblr_lbxvzwx1mi1qa19d4o1_400_largeTumblr_lbkh8a0erb1qdqgr4o1_500_large

Live your life

Här är en video där jag pratar lite om mitt High School år i USA. Svarar på några vanliga frågor. Fråga gärna om det är mer du vill ha svar på :) Jag låter förresten död på videon haha, jaja.

But the sun is still in the sky and shining above you

Kom precis hem ifrån en visning på en lägenhet. för ett tag sedan. Mamma kom ju hem ifrån USA för ett tag sedan. Innan hon flyttade dit sålde vi vår lägenhet här i Sverige. Nu när hon är tillbaka har hon ingenstans att bo så hon har crashat hos vänner de senaste veckorna. 
Lägenheten i alla fall låg mitt i stan precis ovanför ett cafe så det luktade bulle i hela trappuppgången. Den var jätte fin och rejält stor! Det är en gammal lähenhet med stora fönster och höga tak. Det rum som skulle bli mitt har en walk in closet ; ) Får reda på på onsdag ifall vi får den eller inte. Håll tummarna med mig : D

Idag har jag också varit i stan med mamma. Vi köpte inte något utan gick mest omkring för att spendera lite tid tillsamans. Här är några bilder.

Göteborg är en mysig stad om vintern. Stan är fylld med en massa ljus och dekorationre :)

 

 

(Rubrik)

Det blir ett kort inlägg för snart ska jag ut till vinterlandet.  Ska mysa lite i stan med mamma, shoppa, fika och så :) Vi hörs när jag kommer hem igen och då svarar jag på kommentarer. Ha en bra dag. Pooooooooos :)

"It just comes with the territory. That, in particular, is not even worth wasting the breath to comment on,"

Jag blir så trött på tjejer ibland. Hamnade i en konflikt idag för att jag stod upp emot en oskylldig tjej som blev utsatt.

Jag menar inte att alla är men många tjejer är så elaka och njuter verkligen av att lägga krokben för andra. De verkar tro att det bara finns rum för en tjej. Man armbågar alla som förhindrar vägen till toppen. För självklart blir de som är snyggare ett hot om man hela tiden vill vara snyggast. Man trycker ner de som är bättre än sig själv på grund av avundsjuka. Man trycker ner de som är tycks sämre  bara för att höja sig lite. Men är man verkligen så jäkla snygg och så jäkla bra om man håller på på detta settet? Människor som håller på så kommer aldrig att nå toppen.
Vi har alla mens en gång i månaden och har samma killproblem. Förstår inte varför vi inte stöttar varandra istället för att stöta ut varandra.

Can you see that I’m bound in chains? Walls I built up became my home.

I catch my breath with just one beating heart
And I embrace myself, please don’t tear this apart
All that I have been carrying all these years
Do I risk it all? Come this far just to fall?

Everything I give to you

Ska ta hepatit B spruta idag. Nej nej nej nej. Har aldrig riktigt haft någon jätte fobi för sprutor innan, bara varit rädd för smärtan men nu har jag panik.

In this city of dreams

Oh dear god! Kom just hem ifrån bion. Salongen var helt proppad med taggade människor, jag var en av dem. Köpte mig en 58 kroners godispåse med Amanda och pirrade när Harry Potter loggan kom på skärmen.
Filmen var jätte bra. Dock måste jag vara ärlig och säga att det inte hände jätte mycket i den, det var mest en förbredelse till nästkommande film. Men som precis som alla Potter filmer var den väldigt bra gjord.

Fick en crush på Ron Wesley. Han var verkligen snygg i denna haha och jag kunde inte sluta tänka på det! Tror jag kommer vara besatt av honom nu. Alla som känner mig vet att jag är svag för rödhåriga, tycker det är så charmigt. Nu vet ni också det. 

Dags att sova. Puss på er och god natt

Today is Harry Potter day!

Yes, kan man vara ledig på en bättre dag? Ikväll ska jag och Amanda dra iväg och se nya Harry Potter filmen men innan det ska vi ha Potter maraton. Vi båda är lediga idag och helt perfekt ju!
Harry Potter stjärnorna behöver ju knappast ett fotoalbum för att komma ihåg hur de såg ut som små, de har ju nästan hela uppväxten i dessa filmer. Det måste kännas konstigt för dom att avsluta ett sånt långt projekt. Det känns rätt hemskt faktiskt att de snart inte blir fler filmer.

Nu ska jag sluta babbla här och ringa upp Amanda för att se när vi ska träffas idag. Ha en underbar dag :D

The heart of life

Pappa sa en jätte hemsk grej till mig ikväll. Han sa att när jag sätter mig på planet till USA är jag fortfarande är barn. När jag tar flyger hem igen är jag vuxen. Kan inte fatta att jag fyller 18 när jag är där borta. Kan inte fatta att min tid som barn snart är förbi. Får tankar fyllda med panik och tänker på om jag gjort allt jag velat göra som liten.
Jag vill inte anspassa mig till samhället. Vill inte bete mig vuxet, använda vuxna ord och uttryck, dricka kaffe och läsa tidningen. Vill inte åldras och behöva använda rynkkräm. Vill inte förväntas veta allt i hela världen och ha koll på allt.
Jag vill flamsa runt som jag alltid gör, klä mig i mina ungdomliga kläder, säga OMG, lyssna på Miley Cyrus, göra lyckohopp, använda Hello Kitty plåster. It freaks me out att folk om ett tag kommer kolla snätt om jag gör allt det. Panik över att jag jag blir 18 under mitt utbytesår. Men samtidigt, kan det bli mer ungdomligare än High School?

Funderar på att bli fjortis igen bara för att  jag fortfarande kan

"And I will show the world, all the things that you never expected to see from little old me, this Pittsburgh girl"

Jag är ett stolt fan just nu! Christina Aguilera har precis fått sin Walk of fame stjärna invigd på Hollywood Boulevard. Den är helt klart välförtjänad. Hon jobbar jätte hårt och är extremt duktig på det hon gör.

Christina Aguilera är en liten småstadstjej ifrån Pittsburgh. Som liten blev hon både mobbad och misshandlad. En hemsk barndom hade hon med många tårar. Men det drev henne och gjorde henne starkare och till den person hon är idag. Hon tog styrka i det och det drev henne frammåt. Hon har viljan att hela tiden växa  och bli större som människa. Idag är hon en stjärna ibland många andra legendariska människor. Hon sjunger till folk som kan relatera till det hon varit igenom och hon gör mycket charity work. Hon vänder det negativa till något possitivt.  Hon är så självsäker och stark och är en fantastisk kvinna. Ser så mycket upp till henne. Wow, she amazes me.

And by the way, idag har Burlesque (Christinas debut film) premiär i USA! Premiären i Sverige är först i Januari

Tillsamans med mamma Shelley och bror Mikey

Lyssna på Christinas tal genom at klicka här

Imma visit that star next year, that's for sure!

Me against the world

It's a liberty walk
Saying goodbye to the people who tied you up
Feeling your heart again,
breathing new oxygen
Free yourself, slam the door, not a prisoner anymore
We gonna get it when we live it, live it
Cause all that really matters are the steps you take
Don't be afraid to make a move
Do what you were born to do
And everything else falls into place


Låten är inget vidare. Men texten passar perfekt in på kommande år.
It's a liberty walk!

Behind these castle walls

Idag har jag varit på min förra skola och tagit ut gammla betyg som jag inte kunde hitta hemma, det behövdes till mina ansökningar. Var där med Kimona och vi träffade på en massa gammla lärare och pratade med dem en stund. Var konstigt att gå i korridorerna, ingenting hade liksom förändrats alls. Saknar tiden där väldigt mycket.

Nu måste jag plugga, städa, tömma maskinen och en massa andra tråkigheter. See you later :)

Är det höst eller? Det har varit en väldigt grå dag i Alingsås idag.

On the hills of Hollywood, I am here to stay

Kan inte sluta kolla på The Hills. Jag ser ett avsnitt och när det är slut så bestämmer jag mig för att bara se ett avsnitt till och efter det är slut blir det ännu ett, och efter det ett till och whoops så är klockan halv ett. Tur att jag har studiedag imorgon :)

Nino Munoz Photo Shoot (InStyle UK Dec)

Prelude to a kiss

Min ansökning tog slut förra måndagen och det finns en hel rad med saker som fortfarande skall fixas så jag får skjuta upp på tiden och försöka få in det så snart som möjligt.

Things that needs to be done:
  • Få tag i gammla betyg och vaccinationer
  • Gå på läkarundersökning
  • Ta spruta mot hepatit B på torsdag. Hell to the yeah!
  • Ge papper till min engelska lärare
  • Skriva färdig på mitt brev till värdfamiljen
  • Fota lite bilder på mig och min familj m.m
  • Skanna allt och lägga upp i ansökningen
  • Skicka iväg
Åh gud va skönt det ska bli när allt är avklarat och känna att man tagit ett steg frammåt!

 

Saviour

Har precis fyllt magen med mat. Jag tror inte att jag behöver äta på tre dagar nu. Känns inte som jag gjort annat än att äta idag. Bruncha med mamma och hennes kompis och mamma imorse och så lagade jag och pappa just en redig fars dag middag.

Glad fars dag!

Förra söndagen sa pappas tjej att det var fars dag. Jag kännde mig som världens värsta dotter för jag hade trott att det var nästa vecka och hade inte förbrett någonting och kände mig jätte dum som hade glömt bort dagen. Men så visade sig att det var denna söndagen, precis som jag trott så nu känner jag mig inte så hemsk i alla fall. Jag drog iväg och köpte en fotoalbum förra veckan i alla fall som jag tänkte att vi kunde fylla med bilder och minnen tillsamans. Idag blir det en god middag och en massa extra kramar.

Jag och pappa en massa år tillbaka. Är otroligt tacksam över att vara hans dotter :)
Här är en passande låt för dagen Beyoncé – Daddy

Follow your inspiration

Det finns vissa föredelar med att ha en föredetta utbytesstudent till mamma. Det är nog hon som drog in mig i allt detta, att gå ett år på high school har liksom alltid varit en dröm för mig. Hon har en del broshyrer med information som är bra att läsa och jag kan fråga henne om en massa. Det är kul att sitta och kolla i hennes yearbook och jag tror inte att alla har cap and gown hängande i sin garderob heller.

Fråga:

Cajsa: Vart kommer du bo i USA?

Jag vet inte det ännu. Jag kommer göra delstatsval på 1. California 2. Arizona 3. Washington men det är inte säkert att jag blir placerad där. Svar om vart jag kommer bo får jag först någon gång till vår. Då kommer jag också få reda på vilken värdfamilj jag ska bo hos och vilket high school jag ska gå på.

Kul med frågor. Fråga på och jag svarar :)

On a night like this I could fall in love with you

Kolla vad jag köpte på ICA förrut. En SpongeBob julkalender. Hur awesome? Saffran gifflar och klementiner och kvällen är räddad :D

Tröjan är köpt i California :)

A m e r i c a






'

Sunshine

Tror jag ska dra på mig kläder och hoja iväg till ICA och köpa något gott. Sen ska jag kolla på The Hills hela dagen. Den är en sån dag idag.

A million years

Jag får ofta frågan om jag tycker det ska bli jobbigt att gå ner en klass sen när jag kommer hem till Sverige igen efter USA. Jag tycker inte det är en big deal. Jag tänker ta allt det negativa för jag tycker det finns så mycket annat som är bra. Visst finns några nackdelar med utbytesåret, jag får tex ta studenten senare en alla andra, men jag tycker det är värt det. Jag gillar att träffa nya människor så det ska faktiskt bli rätt kul att komma i en ny klass sen. Jag får hoppas på att alla vänner som är värda att hålla kvar i fortfarande finns kvar när jag kommer hem igen.

Jippi jaaay!

Dags för veckans avsnitt av vampire diaries! Den serien blir bättre för varje vecka. När ett avsnitt är slut känner jag för att gråta när jag kommer på att man måste vänta sju jäkla dagar tills nästa. För dem som aldrig sett serien, gör det! Den är verkligen bra. Här finns alla avsnitt, nya episoder laddas upp varje fredag :)

Fråga:

Anotnia:
Varför heter din blogg Honeyandmoon? Kram

Ett enkelt svar. Jag har dålig fantasi. Lyssnade på Joseph Arthur – Honey And The Moon när jag klurade om bloggnamn och eftersom att de flesta namnen redan var tagna döpte jag den efter låten. Tog bort "the" för att jag tyckte det blev för långt :)

Eat. Pray. Love.

Hej alla underbara människor! Jag kom precis hem ifrån bion. Jag såg Eat Pray Love. Någon mer som sett den?  Det var en film fylld av känslor. Handla om en kvinna som blivigt hjörtkrossad om och om och hennes resa till Italien, Indien och Bali och lycka. Ett minus var att den var rätt  långtråkig. Filmen kändes redan jätte lång när hon varit i Italien och Indien och så tänkte man "herregud, ska hon till Bali också!?." Men annars en väldigt bra och rätt inspirerande film. Den handlar i stora drag om att göra lite mer än att bara exsistera och ta tag i sitt liv. Fick himla lust att åka till Bali, det verkar otroligt vackert där. Här är trailern i alla fall :)

OHMYGAAAAAAAAD

JAG FLYTTAR TILL USA OM MINDRE ÄN ETT ÅR!!!!! ÄR SÅ OTROLIGT TAGGAD!!! ÅH HERRE GUUUUUUUUUUUD. Tanken slår mig ibland. Oftast fattar jag inte ens att det faktiskt kommer att ske :O Empire State Of Mind

 

Where the lines overlap

Jag älskar överraskningar och de små är nästan de bästa. Igår när jag satt och plugga kom mamma omtänksammt förbi med american chocolate chip cookies, yummi :) Sånna har jag lust att baka massor av i USA nästa år. Jag ska göra så mycket amerikanskt som möjligt då haha. Mamma ringde förresten idag, hon har fått ett vikariejobb som engelska lärare för 6-7or. Har sagt till henne att verkligen tänka igenom sitt beslut. De klasse jag gått i har blivigt totalt galna när en vikarie kommer. En gång fick klassen en stackars Eva att gråta.

Walking in a winter wonderland.

Jag vet inte hur det är där du bor men här har vintern kommit. Det snöade igår och det ligger fortfarande kvar lite på marken. Jag tycker det är  jätte mysigt. Man kan ju fortfarande gå på trottoaren, och fingrar och tårna dör inte när man är ute. Jag har tänt ljus och dricker varm choklad för att försöka få till vintermyset. Än så länge är det ju fortfarande okej. Men när det går ner till 20 minus, då är det outhärdligt. Jag hoppas innerligt på att det inte blir lika kallt som förra året. Det var otroligt mycket snö då ju! Kommer ihåg att det var snö upp till sadeln på mammas cykeln och skolan stängdes nån dag. Kan inte förstå ändå att det är dags för vantar och dunjacka nu. Känns ju som om det alldeles nyligen var badväder. Om inte jätte lång tid är det jullov och hela första terminen har gått. Helt sjukt vad tiden går snabbt nu för tiden.



Red black and white. Heroes of GCT.

Idag har jag inte haft tid för att blogga. Och har inte riktigt något att knappra om just nu. Så här kommer lite bilder ifrån Cheerlading dm/sm

Gc Troops

Invigning

Spirit

Såhär såg våra dräkter ut :)

På kolmoden dagen efter tävlingen. Här gör vi en Scorpio libb, jag står som front.

Partner stunt

Ramsa

Pyramid

Toss och hirkie hopp


Gymnastik

Cradle

Toss

“You've always seemed more like a dream than reality.”

När jag var i Gran Canaria 2008 så köpte jag med mig Twilight på resan och jag blev helt såld. Min mamma och mormor fick be mig om att slita mig ifrån boken och vara social med de andra. Jag satt bara och läste hela tiden och kunde inte sluta. Nu har jag läst hela serien på både svenska och engelska flera gånger och de är verligen mina favorit böcker. Filmerna har alltid varit en besvikelse. Jag antar att de finns stora förväntningar så de har aldrig levt upp till mina krav. Men jag är super taggad för Breaking Dawn, sista boken som skall bli till två filmer. Första delen håller på att spelas in nu och nu har de första bilderna kommit. Varför jag ser fram emot just denna skall jag nog inte skriva här för att intte avslöja vad som händer för de som inte läst. Men ni som läst boken, ni vet nog vad jag menar. Woo kom på, när jag ser Breaking Dawn är det förmodligen i USA.

Första bilderna från inspelningen

Detta ryktas vara Isle Esme. Jätte likt det jag föreställt mig.

Funny the way it is one kid walks 10 miles to school, another's dropping out. Funny the way it is. On a soldier's last breath his baby is being born.

Jag sitter och pluggar om U-länder och man blir lätt deprimerad. Så sorligt. Många barn i fattiga länder verkar så ivriga på att gå i skolan och samla kunskap och bli något stort som läkare eller lärare. De vill göra något för deras land och för familjen. Men ändå når de aldrig fram till drömmen och hamnar på ett jordbruk där de spenderar hela sitt korta liv.

Alla har rätt till mat och hem och utbildning. Det säger de mänskliga rättigheterna men så är det inte i hela världen. Hela 75 % av världens länder är utvecklingsländere. Det motsvarar ca 100 st. Endast 25 % länder är I-länder. Ändast 25 & av världens länder har alltså mat, hem, sjukvår och utbildning så det räcker till hela befolkningen. Så skall det verkligen inte vara. Grejen är att det på jorden finns resurser så det räcker till alla, men det är fördelningen som gör att så många länder är U-länder. Vi behöver helt änkelt hjälpas åt allihopa! U-land är förkortning för utvecklingsland. Alla länder är fullt utvecklingsbara.

Nu måste jag tillbaka till pluggandet. Jag har en brevvän i Namibia, jag har lovat henne att plugga hårt så jag kan uppfylla mina drömmar. När jag inte har någon studie motivation tänker jag på henne och räknar några matte tal för hennes skull. Ibland får jag verkligen dåligt samvete av hur bra jag har det när jag tänker på alla där ute som har det tvärtom. Jag skickar ut en kram till alla dem som inte sover i en säng ikväll.

Funny The Way It Is

Här kommer en bildbomb ifrån Danmark

Jag mamma mormor och Lina

På halloween. Lina var vampyr

Och jag var spiderwoman. Dräkten var otroligt tajt för den var typ 20 storlekar för liten.

Sorry you can't define me. Sorry I break the mold. Sorry that I speak my mind. Sorry, don't do what I'm told. Sorry if I don't fake it. Sorry I come too real. I will never hide what I really feel.

Jag är ett riktigt stort fan av Christina Aguilera och det har jag varit sen jag var ca 8 år. Jag älskar henne ärliga texter. Hon är väldigt våghalsig, aldrig rädd för att uttrycka sig själv och göra folk chockade. Hon är verkligen en fri fågel, orädd och självsäker och det har inspirerat mig jätte mycket under åren. Hon har format mig och boostat mig på så många olika sätt. Jag ser verkligen upp till henne. Och det är den största anledning till varför jag följt henne i en så lång tid. Det har aldrig egentligen handlat om musik i sig utan betydelsen i hennes texter. På grund av henne är jag en fri fågel också. Och jag antar att alla människor har olika sätt att tackla det jobbiga, hon har alltid varit min escape och den som dragit mig upp ur det svarta hålet.

Nu är hon tillbaka till stuidion igen och jobbar på en ny skiva. Det ska tydligen bli en Stripped Part 2, alltså en väldigt djup och innåtgående skiva. Ser fram emot den jätte mycket för jag älskar Stripped till 1000. Det har redan läkt en liten snutt ifrån en ny låt. Castle Walls heter den och har gått på repeat hos mig sen den kom ut. Den är väldigt utlämnande och känsloladdad och bara väldigt vacker. Tycker jag :)

Castle Walls:

We no speak no grötspråk

What part of forever

Tjoho! Har precis beställt två biljetter till Harry Potter and the deathly hallows! Blev glad idag när jag märkte att de flyttat premiär datumet två dagar bakåt. Är sjukt taggad. Man kan liksom inte gilla Harry Potter, Harry är som dagens Emil i Lönneberga eller Pippi.

Nu ska jag in till stan igen för mamma ringde precis och frågade om att luncha och det blir bra för min mage kurrar. Senare ska jag nog träffa vänner. Vi hörs
Kram

And I jumped in your arms when I saw you.

Jag är hemma i Sverige igen och jag är hemma till min Ipod. Den har jag saknat otroligt mycket för jag glömmde den bakom soffan innan jag åkte. Grattis till mig som överlevt!  Det var en himmla tur att jag packa med mig så mycket kläder för det behövdes. Blev nästan borta en vecka ju.

Jag är jätte trött nu för jag har rest nästan hela dagen så nu ska jag dra en macka till och sedan ska jag mysa med ett vampire diaries avsnitt under täcket. Och det är vad mina ögon klarar av tror jag.

Sov gott :)

You are amazing just the way you are.

Detta är vanligtvis inte min typ av musik. Men jag älskar denna och Bruno Mars är jag helt kär i.

It's a party in the USA

Saker jag vill/ser fram emot att göra under mitt utbytesår:
  • Ser fram emot morgonen då alarmet väcker mig och jag flyger upp ur sängen och jag skriker "THIS IS THE DAY!"
  • Och när jag kliver av flyget och tar första steget i mitt nya hemland.
  • Soft landing camp i New York. Där ska jag köpa en I <3 New York tröja och Yankee keps har jag bestämmt haha. I'm such a nerd! ;)
  • Allt nytt. Familjen, skolan..
  • Jag vill träna cheerleading igen på mitt High School
  • Och i alla fall någon gång åka i en gul schoolbus
  • Ser fram emot alla högtider. Halloween, valentines day, christmas
  • Vill gå på en massa fotball & basketball games
  • Ser fram emot att kunna se vampire diaries direkt i tv
  • och blogga på svengelska
  • Skulle vilja resa omkring lite i USA och se olika ställen
  • Ser fram emot att prata engelska 24/7. Om jag skulle välja skulle jag prata engelska istället för svenska här
  • och ser fram emot att uppleva high school spiriten
  • så ska jag köpa en massa saker som inte finns i Sverige
  • och gå på prom
  • och om jag är lyckligt lottad får jag ta graduation
  • Kunna se VMA och andra galor på normal tid och inte 04.00 i natten blir härligt
  • Svara på alla tokiga frågor om Sverige. Och lura alla med att jag har en isbjörn som husdjur hemma.
  • Dricka något ur en röd plaskopp
  • Ser fram emot stunder då jag tänker att jag kunde vara i Sverige och leva mitt gammla vanliga liv
  • Och jag ser fram emot stunder som kommer vara svåra för de kommer göra mig så mycket starkare
  • Och jag ser fram emot att kunna prata flytande engelska
  • Och träffa en massa nya vänner
  • Ser fram emot att byta ut Göteborg och Schillerska gymnasium på min facebook profil

Holy crap!

Jag och mamma diskuterade hur konstigt det var att jag inte hørt någat av Explorius på så længe. Så vi bestæmmde oss før att kolla igenom våra mail och dær hittade vi ansøkningspapper som ska in. Lækar intyg och påskrivningar ifrån min engelska lærare, blodtyp och puls m.m skall finnas med i ansøkningen. Och så skall man beskriva sig sjælv, sånt har jag alltid problem med! Håller på att skriva ut 19 sidor nu som skall skrivas på, skannas och skickas in senast på måndag. Herreguuuuud. Tur att man har lov! :)

All for me she said

I often find myself complaning about freedom. I envy how birds can go anywhere in the world. But then I realize, so can I.

Nu nær  jag vet att jag inte kan flytta till USA med min mamma och helt bestæmmt mi før att åka som utbytesstudent næsta år børjar vissa frågor falla på plats. Jag har kommit fram till att jag ska vælja delstater och jag ska vælja
1.California
2. Arizona
3.Washington.

Det kænns vældigt skønt att ha ett beslut. Har ni valt stat och i så fall vilka?

Sen mærker jag hur kul det ska bli med ett helt oførutsægbart år. Kænns jætte spænnande. Vissa saker kommer jag ju få reda på along the way, som familj, stat, stad, high school. Men jag har ju ingen aning om vilka mænniskor jag kommer umgås med, hur USA ær och hur året kommer vara som helhet. Om jag hade gått kvar ett år på mitt gymnasium hade ju næstkommande år inte alls varit så hemlighetsfullt. Det taggar mig jætte mycket!

Jag kænner också tt min Engelska blir bættre hela tiden. Eftersom att jag åker næsta år tror jag att jag omedvetet tar in engelsan på ett annat sætt. Jag har alltid varit bra på engelska men jag kænner mig mer sæker nu.

Åker hem till Sverige imorgon :)


And while I sit so high up on a throne I wonder how I can feel this love. On top of the world it’s beautiful but there's no place to fall.

Heej Sverige!! Hur mår ni?
Jag skulle egentligen sitta på båten just nu tillsamans med Amanda och Lina tillbaka till Sverige. Men eftersom att mamma gav mig stora øverraskningen i fredags och døk upp 1 månad før tidigt så stannar jag lite till med henne. Vi har ingenstans att bo just nu i Sverige och vi ska førsøka hitta en lægenhet så fort som møjligt i centrala Gøteborg.

Jag vet att det ær tråkigt hær nu men jag ær snart hemma igen och då blir bloggandet bættre førhoppningsvis.  ØØØØØØØØØÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆ


RSS 2.0