If you do nothing unexpected, nothing unexpected happens. What great thing would you attempt if you knew you could not fail? There are many wonderful things that will never be done if you do not do them.

Pero me acuerdo de ti

Fick en fråga av pappa idag ifall jag vill hänga med till Spanien till sommar tillsamans med han Camilla, hennes barn + deras tjejer i början av Augusti. Vi åker till min farars hus i Valencia i så fall och det är nog den vackraste platsen jag vet, har varit där fyra gånger tidifare. Men jag kan ändå inte bestämma mig, vill ju njuta tiden här i Sverige så mycket som möjligt in till slutet och ta farväl av alla. Sammtiditg vill jag säga hejdå till min pappa. Kan verkligen inte bestämma hur jag ska göra.

Och jag måste berätta en konstig grej som jag precis upptäckte. Började googla på stranden som ligger vid min farfar har sitt hus, så visar det sig att de spelat in "The cold light of day" där. Vet inte vad det är för film, tror inte den är släppt ännu men det är med bla Bruce Willis i alla fall. Udda.

Filmplatsen

The Stockholm syndrome

Ja jag vill leva jag vill dö i norden

Jag funderar lite på hur man ska pressentera Sverige när jag är i USA. Vill ju liksom få dem att förstå att vi inte bara är ett land av snygga blonda tjejer och ändra deras uppfattning om att vi har isbjörnar som hudsjur. Har fått bilden av att Amerikanerna inte vet så mycket om vad som händer utanför sitt egna land. När mamma var utbytesstudent i Washington och berättade att hon kom från Danmark frågade de om det låg i Afrika haha. De frågade också om man har musik i Danmark.

Jag har verkligen ingen koll på Sverige i för sig. Vad som skiljer Sverige åt från andra länder är väl typ midsommar, vår demokrati. Jag kan ju också berätta att Sverige är ett kallt land med kalla människor för är vi inte oerhört tysta på bussen?

De känner nog i alla fall till Ikea, Robyn, Alexander Skarsgård från True Blood, Abba/Mama Mia, Volvo, köttbullar, Pippi (Longstocking), Greta Garbo, Stockholm syndromet.

Känner att jag nog behöver läsa på lite om Sverige innan jag drar iväg. Borde kanske inte bara köpa en Sverige bok till värdfamilj, hade behövt en själv också.

Har ni förresten sett Alexander Skarsgård i Lady Gagas Paparazzi musikvideo där både Alexander och Lady Gaga pratar svenska?

January 30

Igår var det så himmla härligt väder. När man vaknar upp till sol och blå himmel mår i alla fall jag några hundra gånger mycket bättre. Så jag slängde på mig en fin klänning, smetade på rött läppstift, kokade te och tog med min ipod och termos ut i solen, satte mig på en parkbänk och kollade på folk. Ibland är de mest enklaste dagarna de härligaste.

Disney har bästa musiken!

Och jag funderade lite över om jag kommer sakna min lilla trygga barndomsstad

Bilder från igår

"You are the most beautiful man I have ever met"

Jag läste just färdigt "Beastly" en jätte vacker bok skriven av Alex Flinn. Den handlar om en Alex,  en populär, rik och snygg kille. Han tror han har allt men vet egentligen ingenting om det som är viktigt. När han förargar en häxa sätter hon en förbannelse på honom. Hon ger honom ett utseende som speglar hans indre och två år att hitta en tjej som kan bortse från hans monsteraktiga yttre och älska honom för den han är på insidan. Alex är från början fåfäng, ful och elak men går igenom en utväckling och blir den mest kärleksfulla och vackra människa man kan tänka sig.  En jätte fin bok om äkta skönhet, rekomenderar den verkligen :) I alla fall så kommer den på bio 1 April. Can't wait to see the outcome!
Här är trailern

Cheers to the freaking weeken

Jag håller på att laga min mamma en god middag med vegitariska encheladas (köttet var slut), coscos och grönsaker. Måste verkligen betala tillbaka för mitt utbytesår, får dåligt samvete lite då och då för att mina föreldrar ska behöva betala mig så mycket pengar för mitt år där bårta. Borde verkligen bli bättre på att visa tacksamhet. Sprang förbi Subway på vägen hem och köpte goda och nybakda chocolate chip cookies som vi ska ha till Let's Dance senare. Kul tycker jag att alla är orangea på det programmet. Imorgon kväll ska jag hem till min vän för att fira hennes födelsedag och ska innnan det springa efter en pressent. Annars har jag inga fler planer över helgen.

Time for some vampires

Yes! Har väntat på detta i över en månad tror jag, äntligen drar The vampire diaries igång igen. Har saknat serien riktigt mycket och till och med räknat dagar och sett hela min season 1 box säkert två gånger.

I met him out for dinner on a Friday night, he really got me working up an appetite

I USA måste, måste, måste jag hitta mig en riktig 50s diner och ta mig en strawberry milkshake.
Servetricerna får gärna swisha förbi på rollerblades också

Love love love, I want you love

Hej. Hoppas er dag har varit bra!
Hade inställd engelska idag första timman så fick ligga kvar lite längre i sängen. Sken upp som solen sedan när jag fick reda på att jag för första gången fått VG på ett matteprov. Matte har aldrig funkat för mig och har verkligen behövt kämpa för att inte få IG. Blev stolt som tuppen idag då jag fick tillbaka mina provresultat. Det är så härlig känsla när man motbevisar sig själv.
Jag blev förresten kusin till en liten kille igår kväll. Så himla glad för min morbror och hans tjej, önskar den lilla familjen all lycka. Får nog snart åka till Danmark snart för att hälsa på lilla vanten.
Nu ska jag iväg och träna zumba. Kram :)

My dream board

Plastic Flowers

Pappa ringde till mig förrut och sa att han fått ett samtal från Explorius. Gissa om jag blev nyfiken. Självklart skulle han reta mig genom att börja prata om en massa annat och dra ut på vartenda ord. De hade i alla fall ringt för att säga att jag på nästnästa lördag ska på engelska-test eller så kallat SLEP-test. Känner mig lite nervös men det ska bli jätte kul att göra något som tar mig närmare USA igen, var så längesen sist.

Da jeg fandt dig var det ligesom og finde hjem, du har vist mig hvor regnbuen ender henne

Jag är verkligen inte intresserad utav sport någonstans, eller i alla fall inte bollsporter. Har aldrig förstått mig på varför folk blir så hetsiga över matcher. Jag bryr mig inte ett skvätt om vem som vinner, blir glad för vinnarna och ledsen för förlorarna samtidigt (men jag brukar alltid heja på Sveriges motståndarlag. Jag precis en sån som Sverigedemokraterna strider emot.) Men, när matcherna står mellan Sverige och Danmark, då är jag intresserad därför att jag är halvdansk/halvsvensk. Jag har alltid stått på Danmarks sida så jag är glad idag för rödvita vann och jag tänker skryta om det i morgon i skolan :)
Hvis du vil ha stjernerne, vil jeg hente dem

This place used to gleam I'd see it in my hopeful dreams, now I have to get away. We move towards the stars and all that we touch becomes ours.

Åh herregud, denna tjejen har fått sin placering i USA!! Inte vart som hellst heller utan i soliga Arizona! Blev helt pirrig när jag läste det och otroligt avundsjuk. Tänk när jag får reda på vart jag kommer spendera mitt år, vilket high school jag kommer gå på och vilken familj jag kommer bo hos! Längtar ihjäl mig, ska bli så himla spännande! Vill veta nu nu nu nu nu. Sammtidigt tror jag nästan inte att jag kommer våga ta samtalet eller öppna brevet där det står vart jag hamnar, kommer kännas så himla pirrigt. Tills att det händer kommer allt bara att kännas surealistiskt och även då kanske, kommer nog få en chock när jag anländer i mitt nya hem. Kan inte fatta att detta faktiskt kommer att hända! Det är helt galet och det känns så jävla bra!

White Lies – Farewell To The Fairground
Farewell to the fairground
These rides aren't working anymore
Goodbye to this dead town
Until the ice begins to thaw
We'll head south, just hold my hand now
I feel like I'm casting off my clothes
and I'm running through the snow towards the sunset
and I'm always with you

Jag måste verkligen lära att bli mer possitiv

Ibland måste man påminna sig om att lycka inte handlar om att allt är perfekt. Lycka handlar kolla bakom brister och hitta det ljusa. Leva i nuet tror jag det kallas med korta ord.

Det är grått ute och det är kallt och det är slaskigt.
Ja, men då kommer man uppskatta våren så mycket mer
Varje morgon är snäppet ljusare nu, det hade ju kunnat vara tvärtom.
Det är pyttepytte ljusare idag än vad det var igår
Man har en ursäkt till att sitta hemma och bara kolla på film
Och det är riktigt mysigt att mysa under filten när man vet att det är så rått ute
Man somnar bra om kvällen och man avnjuter en kopp te så mycket bättre om vintern
Man kan äta semlor! 

Har faktiskt redan satt tänderna i två semlor i år. Mandelmassa är bäst, inga protest!

En million på banken men ingenting att leva för

Han är ju faktiskt bra, Daniel Adams Ray. Gryningspyromanen

I'd risk the fall just to know what it feels to fly

"Men tänk om du kommer till världens hemskaste världfamilj"
Ja, tänk om. Men varför ska man gå runt och grubbla över alla 'men'? Jag kan ju lika gärna komma till världens härligaste familj eller hur? Det finns alltid båda sidor och det är upp till en själv vilken sida man vill se.
Jag är inte rädd för allt som kan gå fel, får bara ta det som det kommer. Det är dags att ta en risk nu för jag är trött på att leva ett sånt säkert och förutsägbart liv. Det blir ett äventyr och jag har aldrig påstått att allt kommer att bli perfekt och har heller aldrig sökt efter det. En människa som isolerar sig själv stöter såklart aldrig på några problem och har samtidigt inget att ta med sig till graven, gott eller ont.

Doncha know the sky is blue

Den här låten blir jag alltid så himla glad av! Den kommer ifrån min absoluta favoritfilm "the secret life of bees." Alicia Keys som sjunger, såg jag och mamma live för ett par år sedan, den är verkligen en kväll jag aldrig glömmer.

Klicka på bilden för att höra låten

Här är lite andra låtar som alltid får mig på humör. Brukar börja dagen med dessa, när man känner sig grå är påväg till skolan, då gör de susen :)

23 Januari 2011

Hade två timmars håltimma så vi tog oss en fika

Paulina fick jag säga hejdå till för imorgon åker hon till Egypten. I veckan kommer hon dyka bland korallreven och se en massa nemofiskar, jag kommer plugga och frysa, ain't fair.

För er gör jag det tusen gånger om

Jag älskar er, älskar er, älskar er
och det skrämmer mig så himla mycket att vi kommer vara ifrån varandra ett år.
Lova att vi stannar såhär föralltid

Om bloggen och om USA

Jag har bloggat väldigt dåligt det sista och det är nog för att jag är trött på att skriva om yada-yada. "Idag har jag haft idrott och vi åt kökfärsås på lunchen, när skolan var slut shoppa jag två jeans..." Vem bryr sig?

När jag började blogga och knappt hade några läsare så skrev jag mest som en dagbok, skrev mer för eget behov liksom. Men nu när jag får mer och mer läsare hela tiden märker jag hur kul jag tycker det är att förmedla saker. Att höra att jag inspirerar är verkligen den bästa komplimangen jag kan få höra och det är flera av er som både kommenterat, skickat mail och pm på faebook om det och det känns så himla kul! Det är ju faktiskt så jag vill leva mitt liv, jag vill inspirera och påverka människor. Det bestämmde jag mig för när jag var en liten skvätt på 13 år och allt kändes jobbigt.

För just då behövde jag någon som berätta för mig om att våga, om att våga vara mig själv och om att våga drömma. Jag skriver mycket om det i bloggen just för att jag vill förmedla det som jag så desperat behövde höra då, med tanken om att det kanske hjälper någon där ute som sitter fast stereotyper, fördommar och allmäna problem. Vad jag vill försöka få fram är att skapa modet till att leva istället för att bara existera.

Kanske ett onördigt inlägg men jag ville bara förklara varför jag försvunnit lite. Självklart kommer jag blogga järnet om min vardag i USA och jag kommer att posta så himla mycket bilder och videor, är extremt taggad inför det!! Just nu händer det inte mycket med mitt utbytesår. Två vanliga frågor jag får. När åker du? Jag åker i Augusti. Först åker jag till Soft Landing camp i New York för några dagar och drar sedan vidare till mitt kommna hem. Var kommer du bo? Jag vet inte det just nu och får reda på det någon gång i Maj ca. Tills maj är det såklart lite grejer som kommer hända och jag kommer blogga om hela den här "innan jag drar till USA" processen men just nu är det väldigt vindstilla.

Måste plugga. Pooooooos

"Fearless" är mitt favoritord

Jag är en riktig drömmare, det vet ni nog redan om. Denna bloggen handlar ju i grund och botten om en dröm som jag gör till verklighet i augusti, om mitt år i USA. 
Jag tycker det är viktigt att ha ett öppet sinne, ett sinne där inga om och men existerar. Fearless är nog mitt absoluta favoritord eller frihet. Fri ifrån samhällets alla oskrivna regler och snea blickar, från normer och ideal. Var inte rädd för att drömma stort, ingenting är långvarigt. Att ramla ner för trappan är inte att förlora, förlora är att inte försöka. Att klättra sig upp är styrka, att våga falla är mod. Så oavsett vart ens dröm hamnar tar man hem en vinst. Förlorar däremot gör man när man stannar kvar i ett liv man inte vill leva, begränsad av rädsla.
Om någon någonsin säger till dig att det är något du inte klarar, säg "watch me." Du är huvudpersonen i ditt liv så ge din karaktär det liv du drömmer om att att ha, de egenskaper du beundrar, de kläder du mest tycker om, de biroller du trivs bäst med.

Detta är ett drömboende. Här ska jag bo en period av mitt liv, med en balkong full av blommor där jag ska sitta och äta nybakda bröd med apelsinmarmelad om morgonen och bli väckt av solen. Jag vill bo med några fina vänner, eller kanske en pojkvän. Jobba som servetris på ett ställe där alla känner alla och man har lite chitt-chatt med alla som kommer förbi. Här är det aldrig vinter och grått och man får bära klänning och solgalsögon året om. Det är en dröm jag har och det finns 1000 till.

And I'm up in the air, oh honey I can see your house from here

När folk är falska och det känns som om det aldrig kommer sluta snöa, då vill jag bara snabbspola fram till dagen jag börjar på något helt nytt. Sammtidigt vill jag bara hoppa upp i famnen på dem jag älskar och stanna där föralltid. Ibland är jag rädd för vad jag kommer känna när jag släpper taget om allt som finns här, ibland kan jag inte ens vänta. Jag är rädd för att jag kommer sakna den trygga famnen alldeles för mycket, nästa stund vill jag inget annat än att klara mig utan den.

You oughta know

När jag vaknade imorse tog det nog en halvtimme för mig att spärra upp ögonen, kan inte komma hur när jag senast varit såhär trött! Sängen har kallat på mig hela dagen och jag har vandrat omkring som en zombie på skolan idag i myskläder och tofflor. Jag hade långa diskutioner i mitt huvud om jag skulle ge upp eller inte men jag kämpade igenom dagen och matteprovet och belönade mig själv med fika tillsamans med Annika och Paulina efter skolan. Ska iväg ch träna nu och efter det ska jag slappa järnet och njuta att den där jäkla matten är över för ett tag i alla fall.

Det är bara prylar

Om det är något ni ska veta om mig så är det att jag är otroligt klantig. Jag tappar saker, lägger fällben på mig själv, skickar fel sms, spiller, glömmer och idag har jag tappat bort mobil och nycklar. De är spårlöst försvunna och jag har inget minne av när jag använde dem sist. Typiskt mig. En gång glömde jag min plånbok på ett tågsäte och kom på att den låg där precis när dörrarna slogs igen..
Jag hade kunnat gå in till Telenor och bett om en ny mobil för jag har haft min i 1,5 år. Men eftersom att jag åker till USA snart så vill jag inte förlänga mitt abodemang med två år, känns ju inte så smart. Ett nytt sim-kort är på väg och jag får ha mammas gammla mobil en period. Tills att sim-kortet kommit, kära vänner, så får vi höras på facebook eller om ni vill förväntar ett svar ifrån mig.
Läste att Blondinbella nu sitter på ett plan mot San Diego men ofta man vill dit liksom

Wimps lift weights, cheerleaders lift people.

Tålamod

Nu vill jag faktiskt att det ska hända något nytt angående mitt utbytesår, i alla fall en bekräftan på att jag är antagen. Har vair helt knäppt tyst på en månad nu och jag är så ivrig och så spänd och mitt tålamod finns inte.

Till the roof comes off, till the lights go out, till my legs give out, can't shut my mouth. I'ma rip these shit till my bones collapse.

Har precis kommit hem från gymmet. Haha har inte riktigt vant mig vid att jag gymmar än, det låter så tungt. Försöker att träna upp vighet, styrka och kondition nu inför cheerleading som jag förhoppningsvis kan börja med igen i USA.Träffade Emil i alla fall, veteranden, och han visade mig en massa bra övningar. Han vann över mig stort i tyngder, jag vann över honom stort på flexibilitetsmaskinerna så jag antar att vi är fair.

Jag sprang också. Springning är verkligen bittersweet, skit jobbigt men så skönt sammtidigt. Blir så otroligt taggad när jag har Till I Collapse i öronen, då springer jag lite extra snabbt och lite extra långt.

Nu ska jag tvätta. See you :)

Tycker förresten vigismaskinen sög, den tog inte. Fick strecha själv.

Emil höll inte med

Ray of light

Blev så otroligt glad när jag slutade skolan idag, himlen var alldeles blå! Det var faktiskt inte var särskilt kallt och snön var nästan helt borta, folk gick med solglasögon och några fåglar verkar i alla fall ha kommit hem från afrika nu. Jag firade med lite naturgodis! Igår skrev jag ett inlägg om hur mycket jag längtar efter solen och redan idag märker man ju att vi är påväg mot varmare dagar. Här om dagen då jag och mamma satt i bilen stod termometern på 3+, vi fyrde av ett lite tidigt våltjut, kändes så himla härligt.

Känner inte för att sitta här nu men ska vänta på att min ipod vår lite mer batteri sen ska jag gå en promenad och springa lite på löpbandet senare. 2011 blir ett lätt år ;)

Girls can wear jeans and cut their hair short, wear shirts and boots 'cause it's okay to be a boy. But for a boy to look like a girl is degrading 'cause you think that being a girl is degrading

God morgon på. Idag har jag min första lektion kl 08.00 och sedan har jag tre timmars hmma att se fram emot, I'm lovin' it! Får se vad jag hittar på under väntan, ska nog umgås lite med Alex. Idag känner jag mig manlig, hängslen, skjorta, svarta byxor och allt. Inte så vanligt att se killar vandra omkring med rött läppstift på läpparna dock.

But secretly you'd love to know what it's like wouldn't you?
What it feels like for a girl

When the moon hits you eye like a big pizza pie and when the world seems to shine like you've had too much wine, that's amore

Såhär i vintermörkret är det svårt att inte längta sig bort till sol och ett fjärran land. Hur skönt hade det inte varit att sitta på en liten strandbar med en kall isvatten och kolla ut över ett turkost vatten nu? Blir lite galen av tanken. Mamma lockade mig och pratade om att åka till San Diego över sportlovet men det blir inte så. Kan inte klaga, om bara några månader sätter jag foten på ett plan som leder mig till ett år av resa och äventyr.

Medans solen kommer fram kan man shoppa färgglada sommar kläder, det gjorde jag idag och det kändes hur skönt som hellst även om jag vet att det dröjer tills jag får sätta på mig de nya shortsen. Vad jag mer gör är att lyssna på en massa utländska låtar, får sån underbar känsla när jag lyssnar på alla dessa. Här har ni något att drömma er bort med On an evning in Roma

Burlesque

Anonym om No dawn, no day, I'm always in this twilight:
snälla kan inte du berätta lite mer om vad du tyckte om Burlesque ? kram kram
Det kan jag visst göra.

Den var precis som jag trodde fast 100 ggr mycket bättre och det trodde jag inte ens var möjligt, hade skyhöga förväntningar. Den var rolig, sexig, underhållande, vacker, kvinnlig, glittrig, glamorös och full av energi.
Bra musik, bra skådisar, underbara uppträdanden. Christina gjorde faktiskt en bra debut som skådis tycker jag. Såg inte av mycket Aguilera i karaktären hon spela så det måste ju vara ett bra betyg.
Om du kom för att se en djup film med en massa realtioner, fint språk och tårar så är inte detta filmen för dig. Den är inte djup och innåtsökande men den är kul och jag fick tvinga mig att sitta stilla i biostolen. Så fort filmen var slut skutta jag omkring som en tok. Såg den två gånder och jag exploreda som ett fyrvärkeri båda gångerna!

Tyckte den var inspirerande. Ali är beslutsam men föräldrarlös servetris i en liten stad i Iowa med en stor röst och en stor dröm. Hon vet vad hon vill och hon kämpar tills hon får det. Inte bara blir hon burlesque-stjärna utan, hon får också Cam Cigandet så samtidigt som jag gick hem kvittrande gick jag hem sjukt avundsjuk.

Den är avklädd men aldrig naken. Mer vacker än vulgär tycker jag. Väldigt empowering för kvinnor och det älskar jag. Män har ju alltid fått utrycka sig sexuellt med ursäkten "boys will be boys", här får tjejerna också göra det, på ett profisionellt sätt och utan att bli skamsatta.

Burlesque får av mig 5 av 5. En ny favorit har lagts till på listan!

No dawn, no day, I'm always in this twilight

Denna nya bild ifrån Breaking Dawn är så himla fin tycker jag! Breaking Dawn är den näst sista filmen ur Twilight serien. Hoppas, hoppas, hoppas att denna filmen blir bra, boken förtjänar verkligen det!
Än så länge har ingen av filmerna imponerat mig, bäst tycker jag ändå att eclipse är, tvåa twilight och sist new moon. Böckerna är dock hur bra som hellst, har läst dem flera gånger på både svenska och engelska och har haft problem med att läsa andra böcker efter den serien för jag tycker inte att några har vägt upp. På väg är ändå en bok som Thezi tipsade mig om som heter Beastly och är en modern version av Beauty and the beast. Den kommer nog någon gång i veckan, ska bli kul att läsa något igen. Hoppas den är bra :)

Only in America

I staterna jag valt är det olagligt att:

Arizona

  • In Tucson, it is illigal for women to wear pants.
  • In Globe, it is illigal to play cards in the street with a Native American.
  • In Glendale, it is illigal to drive a car in reverse.
  • In Nogales, it is illigal to wear suspenders.
California
  • In Los Angeles, a man may legally beat his wife with a leather strap, as long as it is less than two inches wide, or she gives him permission to use a wider strap.
  • It is a misdemeanor to shoot at any kind of game from a moving vehicle, unless the target is a whale.
  • In Pacific Groove, "molesting" butterflies can result in a $500 fine.
  • In Pasadena, it is illigal for a secretary to be alone in a room with her boss.
  • It is illigal to set a mousetrap without a hunting license.
  • In Long Beach, it is illigal to curse on a mini-golf course.
  • In San Francisco, it is illigal to wipe one's car with used underwear.
  • It is illigal to cry on the witness stand in Los Angeles courts.
Rhode Island
  • In Providence, it is illegal to sell toothpaste and a toothbrush to the same customer on a Sunday.
  • It is illegal to throw pickle juice on a trolley.
  • In Newport, it is illegal to smoke a pipe after sunset.

Moon and the sky

Tills jag smakade gatan

Hej på er! Utanför mitt fönster står Explorius-Tom och skrapar bilen, explorius har ett av sina kontor här i min lilla stad. Om ni undrar hur jag känner till honom är det för att han interjuade mig i Augusti.
Skönt med lördag men för min del kommer det bli rätt mycket skola ändå men matte prov på måndag så jag kommer nog sitta hängandes över matteboken mest hela helgen. Annars ska jag träffa Amanda och ska alldeles strax iväg och träna så jag måste göra mig i ordning nu. Puss :)

Distance is just a way to see how far love can travle

Jag har bestämt mig, jag ska göra allt jag kan för att komma till USA. Jag har varit så osäker på om jag kommer göra ett misstag som vill åka. Att alla mina vänner kommer ta studenten ett år innan mig, att jag släpper hela min vardag. Men jag vill ju leva och just nu är jag trött på min vardag. Jag vill göra ett misstag om det är så! Men jag vill inte fortsätta leva och vara nyfiken och undra vad som hade hänt om jag hade åkt. Jag fick lov att dela med mig, jag har bestämt mig nu efter att ha kollat på alla dessa bloggar. tack :)

Gud vad kul, du kommer helt säkert inte att ångra dig! Som du s äger är det mycket som kan gå fel man har ju tex ingen aning om vilken familj man hamnar hos och hur man kommer trivas. Men hur livet än blir där borta tar man hem en vinst genom att ta risken. Man kommer komma hem med så otroligt mycket mod och självständighet och säkert ha en helt annan syn på livet. Alla vänner som är värda att hålla kvar vid kommer ju finnas kvar för dig när du kommer hem igen. Tråkigt att man får ta studenten senare men för min del känns det ändå värt det och man kommer säkert hem till en jätte trevlig och ny klass. Du säger att du varit osäker på att släppa din vardag men din nya kommer vara så otroligt annorlunda och spännande. Det är ju verkligen ett äventyr att åka iväg och jag har hört av så otroligt många att det är bästa året i deras liv, tror det kommer bli skit bra! Vilket år kommer du att åka och vilken organisation funderar du på? Kram

Overcome the notion that you must live regular. It robs you of the chance to live extraordinary.

Världen är så otroligt stor. 244 länder, 7 världdelar, 7000 levande språk, 5 hav men ändå har jag bara bott i en liten småstad i Sverige i hela mitt liv. Har flyttat högst 7 mil. Aldrig utanför landsgränsen eller regionen. Det är rätt vanligt sätt att leva. Men om världen har så mycket att ge, så otroligt många olika färger, människor och kulturer att bjuda på, varför väljer man att se så lite när man kan se så mycket? Jag kan inte vänta på att lämna landet och ta till mig alla nya upplevelser och levnadssätt. Det känns så himla bra att göra något helt annorlunda för ett år och bara sticka iväg ifrån allt jag är så van vid. Jag vill att mitt liv ska vara fyllt med wow-upplevelser och oförglömliga stunder. Det händer inte så mycket om man aldrig bryter vanorna. Jag vill bli en riktig rule-breaker, fearless and bold and I want to live outside my comfort-zone (sorry, sometimes Swedish words just don't cut it) och jag vill se så otroligt mycket av världen och träffa så många människor och lära mig från dem och bli det bästa jag kan bli. Jag vill leva, inte bara existera.

Frågor:

Anonym om Vaken om natten och drömmer på dagen:
vart i usa kommer du bo ?
Svar: Jag vet inte det ännu, får reda på det i vår :)
Thove
om Bow in the presence of Heroes:
Hej! Ser superkul ut med Cheerleading men jag har ingen ork att börja, hehe. En fråga bara, kunde du utföra en handvolt? :) Tycker det ser så häftigt ut med handvolter och flickisar m.m.
Svar: Det är det verkligen också! Men som du säger så krävs det rätt mycket ork för att träna cheerleading, det är en väldigt krävande sport och inte alls så lätt som det ser ut till att vara. kunde minsann dra 55 armhävningar där ett tag. Handvolt kan jag inte nu men jag kunde förut.
hanna om Fråga::
Hej eira! 
Nu var det inte jag som kommenterade.. men kan du inte göra en video? för jag vill gärna bli mer vig tills jag ska åka iväg till USA 2012.. (jag vill vara en cheerleader där)
Jag har aldrig gått på cheerleading.. tror du att jag kan bli det i USA iaf? jag är ganska vig och kommer snart ner i spagat(tränar på det varje morgon och kväll och ibland ngn gång på dagen..) och sen undrar jag om du har några tips på hur man ska lära sig att göra volter och sånt också? ha det bra! Kram:)
Svar: Jag hade kunnat göra en cheerleading v-blogg där jag går igenom lite olika grejer för dig om du vill? Kan visa några motions m.m Vet inte riktigt om jag ska visa hopp och sånt dock för jag har blivit så jäkla ovig men jag kan visa preppar och saker man kan tänka på. När det kommer till volter skulle jag råda dig om att börja i gymnastik eller cheerleading för det är bäst att göra med en tränare. Men kan dela med mig av några enkla övningar. För flickis: gå ner i brygga och kicka upp med benen så att du slår dem över dig. Be en vän om hjälp. För handvolt: ställ dig på händer och rulla över till brygga och res dig därifrån. Det är en bra ide att lära sig att stå på händer för det har man användning av i olika volter.
Ha det bra du också och hoppas jag kom med något vättigt. Kram :)
Emmy om Supermassive black hole:
Fin färg på läppstiftet, märke? :)
Svar: Tack så mycket! Loreal, red passion heter det. Klämde det i bildörren för några dagar sen och blev helt mosat :(

Vaken om natten och drömmer på dagen


Ställ oss båda på en våg, och snart så flyger du bland stjärnor
Jag bär tyngden utav rymden, ändå finns du i mitt hjärta

They told me to use my head and to keep my focus straight. Shame on all of you for being stiff and so straight laced.

"We compete with broken thumbs and twisted ankles, smiling through the pain. We are athletes!"

Jag överlevde min första skoldag, rätt fantastiskt. Ska iväg snart på överaskningsfirande för pappa men innan det så ska jag se ett avsnitt av Hellcats som jag blivit tipsad om. Det är tydligen en ny serie om cheerleading, collage, kärlek och en massa drama, låter bra i mina öron.

Tell yourself when you wake up "I am happy, healthy, strong, intelligent, perfect and beautiful" because NO ONE can take that away from you.

(Detta blev utan tvekan mitt längsta inlägg hitils)
Jag har hjälp mamma med ett projekt om mobbning, kanske kommer jag få hålla ett föredrag för klasser på hennes skola, det hade verkligen varit otroligt kul.
Mobbning är något som vi alla på något sätt kommer att uppleva i våra liv, mer eller mindre. I en period var jag mobbad, jag vet verkligen känslan av att känna sig orättvist behandlad, vet verkligen känslan av att känna sig dömd. Folk hade massa förutfattade meningar om mig utan att ens veta hur jag var. Jag vill att ni ska veta att det yttre egentligen inte alls behöver spegla det indre och en mask är alltid något för att skydda sårbarhet, det gjorde jag. Man ska inte vara så snabb på att dömma. Jag gjorde aldrig något för att förtjäna sättet folk pratade till mig eller kollade på mig, ändå fick jag otroligt mycket skit och jag trodde aldrig att det skulle sluta.

Jag mådde ärligt talat riktigt dåligt på grund av det och det tog lång tid för mig att reparera. Men jag hade några tankar som fick mig att hålla mig stark och jag tänkte dela med mig av dem, till alla som känner sig orättvist behandlade eller kränkta på något sätt. I mobbning är det så svårt att se sitt värde men kom ihåg att du är lika viktig som alla andra där ute. Kom ihåg att du är vacker, oavsett vad du hör.

Jag fram till att mobbningen i sig sa mycket mer om personen mittemot mig än vad det sa om mig själv. Den som säger "du är dum" är själv dum, och trångsynt. Tydligen inte tollerant nog för att acceptera att människor är olika.
Jag kom fram till att den enda som verkligen känner mig är jag. Lyssna till din egna röst och ingen annans för vad vet dom? Är jag en jävla fjortis? Nej det är jag inte, så varför ska jag ta till mig när det faktiskt inte stämmer? De känner inte mig men det gör jag och jag kan avgöra vad jag är och inte är, behöver inte någon annan att göra det åt mig. Deras åsikter fick tillslut inget värde för mig alls. Folk kommer alltid att ha sina åsikter om allt du gör så du kan lika gärna vara dig själv, då kan ändå inte behaga alla. Livet är för kort för att leva någon annans liv, lev det som du vill ha det. Att smälta in i mängden är enkelt men det krävs mord att stå själv.

Jag blev på något sätt stolt över att vara mobbad, det betyder att jag obviously hade något som drog folks uppmärksamhet, något som stack ut. Jag var inte en i mängden. Även om de gav mig så mycket hat så måste det ha varit något de älskade med mig. Annars hade de väl inte spillt så mycket dyrbar tid på mig?

Kom på att de har problem, också. Vi kanske inte heller ska döma så fort. Det är väldigt synd om dem som hatar, det gör ont i dem med. Egentligen handlar det nog inte om hur ful och äcklig jag är. Jag har bara blivit ett offer för den andra personens börda. Egentligen är det ord utan mening, men en handling av sorg. Det är mycket lättare att leva med medlidande för andra än att leva med hat.

Efter ett tag kände jag mig så otroligt stark som aldrig gav vika utan som fortsatte gå med huvudet högt. Vissa saker som man går igenom i livet är jäkligt jobbiga men det gör än starkare och vackrare.

Jag har hört att mobbningen ger men för hela liver. Jag har också hört att de som blivit mobbade skapar ett väldigt framgånsrikt liv.

Explorius

Till alla som åker till explorius, har ni fått bekräftelse av er amerikanska organisation?

Supermassive black hole

Har precis vinglat hem till pappa, inte full, upptäckte bara att kilklackar plus is inte är lika med sant. Hos pappa kommer uppdateringen bli bättre för här har jag naturlig tillgång till internett. Hos mamma har jag bloggat genom hennes Iphone.

Idag har de flesta nog börjat skolan igen. Det finns få undantag då jag faktiskt tycker om att vara Schillerskaelev och idag var en sån dag. Studiedag. Men istället för att sova när du satt vid skolbänken så gjorde jag yoga. Kanske lite udda att ta ett yoga pass för första gången klockan åtta om morgonen. Det var skitskönt, kan säga att jag var tröttare när jag gick ut från salen än när jag kom in i den. Det var verkligen super avslappnande och jag kände mig super duktig.

Min mamma fyllde år igår, imorgon fyller pappa år. När man precis kommit på julklapp ska man försöka trycka fram ide till födelsedagspressent. Stod och funderade idag på vad jag skulle köpa till min kära far och en kokbok kom på tanken. Smsade mamma och skrev "vad sägs om en kokbok till pappa?" , självklart råkade jag skickade det till den mest opassande, skickade det till min pappa. För att hindra honom från att läsa smset skrev jag med stora bokstäver "läs inte det andra meddelandet jag skicka till dig, radera det", det blev skickat till mamma. Snacka om att jag är helt rörig.


Everytime I tried to be what they wanted from me, it never came naturally. I wasted so much energy of what they though of me, simply just remembering to breath. I'm humanly unable to please everyone at the same time.

Mr and Mrs Smith

Jag har tänkt på en sak, i USA, undra om det är så att man ska kalla folk för mr/mrs/ms/miss och efternamn, Mr Tanner tex. Här gör man ju aldrig det, kommer kännas jätte konstigt! Jag kommer säkert glömma av det minst 100 ggr och bli betraktad som en oförskämd svensk

"You don't scare me John" "Well, you scare me"

God morgon! Var uppe riktigt tidigt imorse, klockan 8. Det finns bara några få undantag till att gå upp innan klockan 10 på en söndag, mammas födelsedag är ett sånt undantag. Så det var upp tidigt för att skära frukt, vispa grädde och göra varm oboy, slå in paket. Vi har precis sett på Dear John, en film jag redan sett men hade inte något emot att ta en repris på den. Två otroligt fina skådisar i den filmen och de är verkligen fina tillsamans. Blir så otroligt avundsjuk när jag kollar på dem men jag kan samtidigt inte låta bli att le.
Måste göra mig iordning nu, ska iväg och fika med mamma och hjälpe henne med ett arbete om mobbning. See you soon, then

Time turner

Wie, det regnar och folk går med paraplyn ute! Inte för att jag gillar regn men det betyder ju faktiskt att det är lite varmare. Det ser visserligen tråkigare ut än något annat med slask men jag välkomnar allt som gör att vi är lite närmare sommarn.
Idag ska jag klippa och klistra för att göra ett jätte stort collage till vardagsrummet med en massa härliga bilder på. Älskar att pyssla med collage och det blir alltid så himla fint och livligt.

Oh in this world all covered up in shame

For a couple of years as it drenched my fears of becoming like the others
Who become unhappy mothers and fathers of unhappy kids
And why is that? Cause they've forgotten how to play
Or maybe they're afraid to feel ashamed to seem strange, to seem insane
To gain weight, to seem gay. I tell you this:

That it takes a fool to remain sane
Oh In this world all covered up in shame
So, take it to the stage in a multicoloured jacket
Take it jackpot, crackpot, strutting like a peacock
Nail Varnish, Arkansas, shimmy-shammy feather boa
Crackpot haircut dye your hair in glowing red and blue

Do, do, do, what you wanna do
Don't think twice, do, what you have to do
Do, do, do, do, let your heart decide
What you have to do, that's all there is to find


No regrets, just love

Hade det inte varit fullständigt underbart med sommar just nu? Vakna till solen och äta frukost på terassen, träffa vänner och gå och bada, sola och plocka hallon på vägen. Grilla på kvällen och sitta ute och snacka om allt och inget till tidigt på morgonen. Skulle så himla gärna vilja slänga av mig alla varma kläder och bara känna solen värma mig, inte elementen.
Please God, if you exist, find me a beautiful family in California or Arizona. I'd be a good christian in America!

Sometimes it takes a good fall to know where you really stand

Nu är det inte längre nästa år

Fick ändra min blogg info, nu är det ju inte längre nästa år jag flyttar, det är I ÅR. Tiden går verkligen undan.
Jag funderar redan på vilka kläder jag ska packa med mig, hur jag ska pressentera mig för min värdfamilj, funderar om hur min första skoldag kommer att vara, hur jag ska svara på alla konstiga frågor om Sverige. Längtar tills när meningarna är fyllda med amerika. "Idag så gick jag till The Mall med Catlynn oc h Britney. Vi åt på starbucks och efter det hade vi cheerleading practice.." Det har alltid bott en liten amerikan i mig, ska bli skönt att äntligen få leva ut den sidan.
Det kommande året är så himla oförutsägbart och kommer vara så otroligt annorlunda till mina tidigare 16 år. Traditioner som jag följer varje år kommer inte finnas med på detta. Ja det finns verkligen mycket jag kommer säga hejdå till. Inte minst till mina härliga vänner och min familj. Sammtidigt är det så mycket jag komme säga hej till, saker jag kommer uppleva för första gången. Även om jag redan nu kan sakna mina nära så ser jag fram emot alla nya ansikten som jag kommer att lära känna.
Det finns minst 1000 saker att oroa sig inför men det finns också 1000 anledningar till varför jag gör detta och det finns mycket mer än 1000 upplevelser att se fram emot. Detta året kommer helt klart bli det mest otroliga, mest lärorika och spännande år so far. Jag längtar och kan knappt vänta med att leva mitt 2011.

Fråga:

Hej!!

Håller du fortfarande på med cheerleading?:D Vill du isf fortsätta med det i USA? Och gud så vig du är (om man kollar bak i arkiven!) Om du har lust och tid, kan du inte ge några små tips på hur man tex klarar en scorp? eller andra stretcher också för den delen:P Ha en bra dag!:D 
Julia
Hej Julia! Nej jag tränar inte cheerleading just nu men hoppas verkligen på att göra det i USA! Tack så jätte mycket. Självklart kan jag ge lite tips, kommer nog vara svårt att förklara över datorn bara.
För scorpio är mitt tips att först lära sig att gå ner i spagat. Om du kan det eller när du lär dig, ta då benet du har längst bak upp mot ryggen. Försök att få tag i foten med dina händer över huvudet. Bäst är att be en vänn hjälpa dig med det.
Gå ner i brygga och sätt händerna så nära fötterna som möjligt. Stå upp med händerna i marken för att göra din rygg mer rörlig.
För bow, heel strech m.m är mitt tips att först göra dem sittandes. Man känner sig jätte dum men det är ett bra sätt att träna pusha benet uppåt. Ett annat tips är att göra can-can kickar.
Hoppas något av detta låter vättigt haha. Om inte så får du gärna be mig förklara tydligare så gör jag det eller så kan jag lägga upp en videoblogg. Kram

"Be unique and different and shine in your own way"

Break free from everything that ties you up

Soon we'll be found

Hej jag lever! Har varit hos mamma ett par dagar och vi har inte skaffat internett dit ännu så därför har det varit helt stilla här. Ska jag vara ärlig har det varit rätt härligt att komma bort från datorn ett tag. Jag kommer tillbaka :)

Fråga:
hur mkt kostar det att vara utbytesstudent , har du en utbytesstudent hos dig som du tar hand om tex som agnes har lilly hos sig , vet du vilken familj du kommer bo hos vet du nått om familjen , ?
Svar:
Jag har inte jätte bra koll på priserna, får så dåligt samvete mot mina föräldrar som betalar. Tror det kostar ca 55 000 i grunden men så tillkommer kostnader för sprutor, läkarundersökning, månadspeng m.m så det blir rätt mycket mer. Jag har ingen utbytesstudent hemma hos mig och kommer inte att ha det heller. Vet ännu ingenting om min kommande värdfamilj. Får reda på mer till vår. Kram :)

All of the beautiful people, shining like diamonds, they've got no problems. Always smile for the camera, stealing the spot light, living the highlight

Gick in på HM.com för att kolla lite kläder och märkte att hela shoppen var fylld med sommar! Bara en massa ljusa färger, bikinis och solglasögon. Kände att jag smälte lite inombords.

Jag vill vill vill ha de där solglasögonen. De liknar mina hjärtformade mycket men hur bra hade dessa inte varit i The Big Apple i augusti eller?
RSS 2.0