On top of the world

Vad har jag gjort i Sverige i 17 år? Att åka iväg känns hitils som det bästa valet jag någonsin gjort. Är det möjligt att allt är precis som jag trodde men typ typ 1000 gånger bättre efter alla förväntningar jag haft? Jag älskar New York! Energin här är fantastisk. Jag är helt blown away av allt jag sett idag, har sett mer än jag sett i hela mitt liv känns det som. Tror jag var född till amerikan. Jag är så glad just nu och full med tankar och expressions att jag glömt att äta, men jag har fått i mig en sex and the city cupcake idag och starbucks frappucino i alla fall. Alltså, känslan när jag såg New York's skyline for the first time... A M A Z I N G.
Love and good night from the city that never sleeps

Utanför mitt fönster

Good morning from New York :) Nu ska jag göra det bästa man kan göra på hotell, äta frukostbuffe

Och tack för alla lycka till jag fått!

Cuz in this moment I just feel so alive

Cuz in this moment I just feel so alive
Cuz in this moment I just feel so alive
Cuz in this moment I just feel so alive
Cuz in this moment I just feel so alive
Cuz in this moment I just feel so alive
Cuz in this moment I just feel so alive

Feel like dancing in the rain

En sista uppladdning innan jag kryper ner i min hotellsäng. Mm, tror aldrig att jag längtat så mycket efter att sova. Har ju dygnat rejält. Till alla som snart också ska iväg, ni kommer älska det! Jag är i mitt hemland nu. Allting är Amerikanskt, varenda liten pryl, varenda människa, gata, bil, skylt, affär, dricka, mat. I'm lovin' it. Dags för sömn som sagt. Imorgon ska jag utforska staden som aldrig sover :)


WELCOME TO THE BRIGHT LIFE

Fy tusan vad jag mår bra! Jag känner att jag kommit hem. När denna långa, långa dag är över tror jag att jag kommer ha träningsvärk efter att ha lett så mycket. Åh. Jag har det underbart bra här, no hard feeling at all. Nu är klockan nästan midnatt i Sverige men jag kom precis upp från hotellets pool (det är supervarmt här), lyssnar nu på Empire state of mind med mina roomates och vi ska snart iväg för att äta. Idag chill på hotellet som gäller, vilket är rätt bra för ja som sagt, klockan är ju 12 i natten för oss men lite innan 6 här så alla ser lite härligt trötta ut. Imorgon ska vi till, hmm, ja manhattan, central park och lite sånt tror jag. Bloggar inte mycket när jag är här för jag vill leva livet, inte genom min dator men vi hörs snart igen.
PUSS OCH KRAM, hoppas ni har det lika dint i Sverige. Ut och lev livet med er!


Celebrating a fantasy come true. Packing all my bags, finally on the move.

Turn down the memories of yesteryears and broken dreams
I'm free, finally free

Mitt sista inlägg i Sverige

Snart åker jag! ÄNTLIGEN. Nu är det bara några timmar bort och det känns så himla stort att jag ibland nästan får svårt att andas. Can't believe this is really happening!  Jag har väntat och längtat efter den här dagen i mer än ett år, det känns extremt overkligt att det är så nära allting nu att jag nästan kan ta på det. Som om jag faktiskt aldrig trodde på att avresan skule komma en dag. Imorgon är dagen då jag faktiskt börjar leva min dröm, då den blir till verklighet. Jag har velat så länge att komma iväg och se nånting nytt, ta en förändring och gå utanför de säkra ramarna att jag faktiskt inte alls känner mig ledsen idag som jag trodde. Bara redo och excited för att komma iväg och se mer. Jag känner att jag är färdig med mitt liv här för ett tag, färdig med Sverige. Och USA, tänk att jaa ska bo där, det är sjukt coolt!! Hur saker och ting än blir så kommer jag alltid att vara stolt över mig själv som vågade chansa helhjärtat på något. Att jag inte blev en av dom som ville iväg men som blev kvar. Jag kom på att om man aldrig tar en risk så riskerar man ännu mer. Om man alltid gör det man gjort så får man det man alltid fått.
Detta är slutet på ett kapitel, imorgon börjar ett nytt.

This is it

Hinner med lite bloggning mellan packandet. Min och mammas lägenhet ser ut som hej kom och hjälp mig just nu för hon flyttar imorgon också, (inte lika långt dock) så det är verkligen kaos här haha. Jag som är så duktig på att tappa och glömma mina saker springer omkring som världens controlfreak och bockar av från min packlista. Pass med, plånbok med, skor med, telefon laddad, presenter inslagna, nästan färdig. Ska skriva ut mina flygbiljetter och packa det allra sista, sen ska jag, mamma och Lena äta ute. Jag som är skilsmässobarn har haft jättejobbigt med vem jag ska sova hos sista natten men det blir hemma hos pappa. 4.45 går bilen imorgon och så lyfter planet 6.30. Kan inte fatta att jag faktiskt är här nu.

Taggad morgontjej

Måste visa vilket fint halsband jag fick av min farfar idag. En liten statue of liberty. Så jag åker iväg med "dream" och frihetsgudinnan runt min hals. Rätt så passande.

1 DAG KVAR

Jisses, nu är det inte många timmar kvar vänner. Jag fattar ingenting! Jag undrar fortfarande vart detta året tog vägen. Så himla nära allt jag väntat på, det känns helt sjukt! Har fullt upp just nu med packning och andra saker som ska fixas men jag bloggar senare. Snaaaart sitter jag på flyget och ser Sverige bli mindre och minder!! Nästa gång jag kliver av är jag i USA
Haha detta var för några dagar sen när jag och mamma gick igenom packningen men klippet passar ju lika bra nu:)

(I'm freaking out)

Whooo. Breathe. Om mindre än en halvtimma kan jag säga "jag flyttar till USA imorgon."
Om bara några timmar sitter jag på planet.
Det är helt galet stort. Jag tror jag börjar fatta nu.
Mamma försöker kommunicera men jag kan inte prata.
God natt :)

I’ll come back when you call me. No need to say goodbye

Åh. Alla dessa känslor. Igår hade jag min sista kväll med mina tjejer från klassen. Det var jätte svårt att ta avsked och sätta sig på bussen när kvällen var slut och se dem bli mindre och jag grät så att alla passagerare kollade och frågade hur det var fatt.  Men, jag vet att detta bara är början av en livslång vänskap och att detta absolut inte är ett hejdå för alltid. Idag känns det bättre och solen är på min sida men det kommer säkert att gå upp och ner med sånt. För de stunder då det känns extra svårt och längtan efter goingarna är som värst har jag numera ett collage album att kolla i som är fylld med underbara minnen och personliga brev. Hur fantastiska är dom inte som pysslat ihop det till mig? Bakad med kärlek

Tack för att ni förgyllde mitt år. It's not the miles that matters, it's the I love You's.

Let your colors burst

Jag är så himla konstigt men ibland får jag en känsla av att jag bara vill krama varenda en av er som läser detta just nu. Hoppas allt är bra med dig och att du har det fint, fina vänner och ett bra liv. Du är vacker som du är, med alla brister och imperfections. Förstärk det som gör dig unik för utan dem kan du inte vara extraordinary. If someone can't accept your shine, tell them to put on some shades! Sluta aldrig tro på dig själv och dina drömmar, Laugh as much as you breathe. Don't sort-of-maybe live your life, go all out. I love you, good night :))

If you want to fly you have to let go of the things that weights you down

Tog just min sista spruta! Min arm är halft invalid och jag känner att det är rätt skönt att ha det överstökat. Det har verkligen varit mycket fix med att komma iväg, besök på vårdcentraler, påskrifter hit, läkarbesök dit, engelska test,sprutor, intervjuer, papper, för att inte nämna allt som ingick för ansökan till min amerikanska organisation på 22 sidor. Och till studentvisumet där det ingick att åka till Stockholm för att göra en intervju på 1 minut. Nu ligger snart alla förbredelser bakom mig och det är dags för mig att börja leva den dröm jag jobbat för. Att lämna alla här hemma betyder inte att det är en lätt sak att göra, att jag inte bryr mig, det betyder att jag litar på oss mer än jag litar på det mil och tid kan göra mot vänskap. Och för att jag vet att vart jag än är i världen så finns de där. Det är bäst att jag vänjer mig så som jag vill flytta omkring i världen.

BANANACRAZY

HALLLLLÅÅÅÅÅÅÅ? SER NI NEDRÄKNAREN ELLER 3 DAGAR KVAR!! 3!!!!!!!

Every atom of my heart is loving you

Dom här sista dagarna är jobbiga. Varje dag behöver jag säga hej då till ännu en vän och det känns som man redan är miljontals mil bort. Men, det blir många kramar och pussar i alla fall. Idag sprang jag och mamma omkring på stan för att hitta nya linnen så min resväska är numera två toppar tyngre. Jag har inte spenderat en enda krona de senaste 3 månaderna så jag unnade mig nya underkläder. Efter shoppingen träffade jag lovely Annika, Paulina, Yamila och Sandra. Jag ska säga "vi ses" imorgon till dom och jag vill inte ens tänka på det. Vi fika i varje fall och Sandra bjöd mig på min första macaron. Har ingen aning vad den var gjord av men den var liten, söt och god. Mest söt.

Promise me we'll stay the way we are today

Xoxo

Sitter på egg & milk (50's diner) och brunchar på bagel, bluberry pancakes och fruktsallad. Yummy in my tummy! Ska shoppa i några timmar och sen mysa med mina tjejer. Love yall

I will forget the world that I knew but I sure won't forget you

Nu ska jag träffa Paula och Victoria för sista gången. Igår sa jag hej då till Lina. Jag behöver en cupcake.

Question

Fråga:
Anonym: fasen vad kul! :D tänker du nånsin typ "vad fan gör jag det här för? jag kommer aldrig klara det?"
Svar: Nej haha. Nej jag har aldrig tänkt så. Det verkar som om det är många som gör det men jag förstår inte varför. Det finns ju inget man hitils inte lyckats klara av. Allt blir vad man gör det till. Lite tårar bevisar ju bara att man lever. Utamaning gör en starkare. Och jag tror på mig själv:)

In a week I'm there, walking the streets of New York!

Where there is love there is hope

Igår var jag på bröllop för min pappa och Camilla. Det var så fint att se dem säga "ja" för dom va så glada och kära i varandra. Vi hade en fantastisk dag med mycket skratt, mycket varma kramar och massa kärlek. Och man tänker att detta är det fina med livet.
Så kom jag hem och får reda på att under tiden, då jag har firat deras kärlek, och då jag har skrattat och ätit god mat har en attack ägt rum i Norge. 84 människor mindre, en bomb har gått lös i centrala Oslo och hela landet är skakat. Det är fruktansvärt och så ofattbart att en människa har förmåga till att ta så många liv och bära så mycket hat. Och man börjar ju fundera på vad det egentligen är för värld vi lever i. Efter så otroligt många år på jorden och detta är fortfarande ett problem. Vad är det? Har vi inte lärt oss nånting?
Men jag tänker, och försöker alltid tänka att det finns alltid både ljus och mörker och det är vårt uppdrag att välja vad vi vill se. Vi behöver gå ihop för att visa att hatet inte kan segra. Vi måste boosta kärleken för det är det enda botemedlet. Låta den växa så stark att inget rum längre finns kvar för ondska. Ha kärlek till dig själv och till dina nära, och sprid det till han som sitter bredvid dig på tåget och till hon i kassan, skicka ut kärlek som solstrålar. Lägg nationalismen åt sidan för vi är jordbor. Detta måste sluta, världen kan inte fortsätta att vara upp och ner. So let's start pay it forward! Vi börjar idag, var förändringen du vill se i världen.
Love,
me

Union - The black eyed peas

So fill your head with what's important and be done with the rest

Sähär blev håret. Vad tycker ni? Själv har jag nog inte varit så missnöjd med mitt hår på länge haha :( önska man kunde klistra på det gamla. Vill ju känna mig snygg första dagen på High School ju! När läppen hängde så sa mamma till mig "men gumman, det som ser värst ut är ditt ansikte just nu. Le, då är du alltid vacker!" Vilken mamma jag har eller hur? Så jag tänker göra det nu. Med några dagar i Arizona blir mitt hår nog ljusare igen och håret växer ju ut så småning om, this too will pass.

Packlista

Om 30 minuter är jag chokladbrun i håret, sitter med hårfärg i nu och hoppas att det blir bättre än min klippning igår. Orkar liksom inte att det ska vara fult dubbelt upp haha. Idag skrev jag äntligen färdigt min packlista, eller, det kommer finnas minst 10 saker jag glömt. Det är lite småsvårt att packa för 10 månader på 20 kg. SÅ HIMLA SJUKT ATT JAG GJORT EN PACKLISTA!!! Jag har haft ett år att förbreda mig på att jag åker någon gång i slutet av sommaren men ändå känns det helt ovärkligt!


Handbagage:

Pass

Flygbiljett

DS2019

Tuggumi

Ipod + hörlurar

Bok, tidning, block

Kameror

Mobil

Plånbok

ISE handbook

Tröja


Resväskan:

Linnen

T-shirts

Långärmade tröjor

Hoodies

Jeansjacka

Jeans

Shorts

Leggings

Klänningar

Underkläder

Strumpor

Träningskläder

Träningsskor

Skor

Bikinis

Handduk

Toffsar + spännen

Plattång

Shampoo & balsam

Dushkräm

Handduk

Deo

Rakgrejer

Smink

Nagellack

Solglasögon

Foton

Fotoalbum

Laddare till mobil, kamera, dator

Dator

Kameradatasladd

Adapter

Presenter till familjen

ext-align: left;">Betyg

Vaccinationskort

ska

Anteckningsbok

You have suffered enough and warred with yourself. It's time that you won.

Här är några bilder från gårdagen med mina utbytesstudenter. Jag och Paula åt mucho yummy insdisk mat på Victorias jobb och taggade och pratade enegelska som vi alltid gör. Nu ska vi alla ut på våra äventyr och det känns som vi gör det tillsammans. Jag älskar Paulas skratt och my mamabear Victoria som väcker en med chocolate chip pancakes och till och med cupcakes if you are lucky. Jag kommer sakna dem jätte mycket och hoppas att vår vänskap inte tar slut bara för att vårt utbytesår en dag gör det. Så glad att jag träffade er! :)

I was not born for one corner; the whole world is my native land.

Fråga:
tänkte passa på att fråga lite innan du åker eftesom att när du är i usa kanske inte har tid att svara på dessa frågor :)
1. har du nån gång ångrat och tänkt att du inte vill åka? och i så fall varför ?
2. jag är ganska blyg av mig men vill ändå JÄTTEGÄRNA åka, tycker du att jag ska åka ändå ?
3. vad känns bäst/värst med att åka ?
4. är du rädd att det ska bli svårt att hitta vänner ?
diggar din blogg supermycket förresten :)
Svar: Fråga på! Jag älskar frågor haha :D 
1. Har faktiskt aldrig ångrat mig eller tvekat. Känns så självklart att åka iväg nu, det är dags liksom :)
2. Ja det är klart, det tycker jag verkligen du ska! Se det som en utmaning, fatta vad coolt att du åkte och pushade dig igenom det. Du kommer säkert komma hem och känna dig mer säker än någonsin :) Låt inte något sånt stå i din väg. Det kommer gå jättebra!
3. Bäst: att jag har så mycket framför mig, så mycket att se fram emot. Det blir minnen och erfarenheter för livet. Att see världen och något nytt och få lite omväxling. 
Värst: Att lämna alla mina fina här hemma som jag vet att jag kommer sakna lite varje dag jag är ifrån dem
4. Hm.. alltså. Nja, lite nervös kanske men jag tror att vänner finns överallt, det gäller bara att vara utåtriktad och frammåt
Tack supermycket!! :D

Fråga:
sen en till fråga, 
hur frågade du dina föräldrar om du fick åka till usa? 
jag har frågat mina föräldrar flera gånger, men det enda dom säger är: vågar du verkligen då ?
sen byter dom samtalsämne, hur tycker du jag ska fråga dom på ett bra sätt? :)

Svar: Min mamma åkte som utbytesstudent till Washington state när hon var 16 så det har väl alltid pratats lite om ett utbytesår och båda mina föräldrar har alltid uppmanat mig till att göra det. Så jag sa det rätt rakt på sak, att jag tycker det verkar skitkul med ett high school år och att jag skulle vilja göra det. Tycker det är lite taskigt av dem att ifrågasätta dig, det är klart att du vågar! On the other hand, det känns alltid bäst att göra saker som folk säger att de inte tror man kan. Låt bestämd och få fram att du verkligen vill detta så att dom förstår att du faktiskt visst vågar och inte ger upp. När dom byter samtalsämne - ge dig inte :)

✈ she turned her can'ts into cans, and her dreams into plans

Det känns så konstigt att jag fått hej då kramar
Och att det står en resväska i mitt rum, med kläder i
Att jag numera pratar om min skola i "då form"
Att jag kan räkna dagarna tills jag åker på mina två händer
Att det är nästa vecka
Att det var ett år sedan ca som jag skickade in min intresseansökan och sa att "om ett år åker jag nog"
Att det finns personer som jag förmodligen sett för sista gången på ett bra tag
Att blogga om sånthär som jag bara läst om på andras bloggar och taggat till
Att allt går i uppfyllelse
Det känns fantastiskt bra att veta att jag har så mycket framför mig
Och att uppfylla en dröm
Att det är just familjen Ohe som står och väntar på mig i Phoenix snart
Att kunna lägga HMs höstkatalog åt sidan
Och strunta i paniken jag får när jag tänker på en månad som oktober
Att jag i alla fall inte kommer behöva säga hej då till sommaren
Och käsnlan av att vara modig och våga, och att chansa för att leva är viktigare än att bara vara

Let the sun rain down on us

Stort förlåt för att jag är så kass på att uppdatera för tillfället. Jag har för fullt upp just nu med att säga hej då till mitt Svenne liv. Och förbreda avfärd (!!!) Men jag saknar att blogga! Imorgon jobbar jag min sista dag och ikväll ska jag in till Göteborg och Mansala för att äta indsikt med Victoria (som jag träffar för sista gången innan jag åker!! fy)och Paula. Ha en fin kväll :)) LOVE

"Du är ju otrolig. Hur ska du överleva i USA om du inte ens kan hålla koll på din egen cykel" - Sebastian

Haha, jag har faktiskt frågat mig själv samma sak. För några veckor sen så slängde jag mitt bakkort i en soptunna. Och mina nycklar har varit borta jag vet inte hur många gånger. Och jag har sett mitt tåg åka iväg och komma på att, shit, min plånbok ligger kvar på sätet. Mina föräldrar har beställt ett extra bankkort ifall jag skulle tappa bort mitt i USA, för det är liksom inte helt omöjligt att jag gör det. Men jag tappar bara bort sånt man inte får tappa bort. Typ DS-2019 (visum underlag) på Amerikanska Ambasaden, emellan en tidning. Jag hade inte kunnat komma in i landet utan det men som tur var blev det hittat och skickat till mig. Haha, jag är verkligen hopplös.


It's not a good bye it's a see you later

Vilka fina vänner jag har och fy sjutton vart svårt det kommer bli att säga hej då. Igår trodde jag att jag och Lina skulle ha en myskväll tillsammans. Men när jag klev in i Linas vardagsrum så stod en massa glada ansikten där och skrek "SUUUURRPRISEEE" och vi hade kramkalas och jag-hoppas-du-får-det-bäst-kalas och "we're not living in America" spelades i bakgrunden. Några otroliga människor hade bakat ihop två tårtor där det stod Eira på den ena och USA på den andra med smartis och jag vet inte vad i, den var fantastiskt god! Jag grät glädjetårar och blev väldigt rörd och tagen av att alla hade samlats där för mig och organiserat allt. Tänk att Lina hade kallat dit mina vänner från Göteborg som hon aldrig träffat och fått dem hem till henne och fixat och planerat och lagt ner tid. Så mycket kärlek bakom. Men det är så hon är min vän. Jag fick lite avskedspresenter och fler kramar och fina ord. Och jag insåg hur jobbigt det faktiskt kommer bli att säga hej då på riktigt. Vi drog upp musiken och firade av på mina presenter och dansade. Och kollade lite på USA-Japan matchen och blev lite butter när USA inte vann. Det droppade in lite fler folk och vissa gick. Tillslut hamnade vi på soffan och vi prata och lyssna på go musik och när kl var 2 ungefär tog jag följe med Emil och Adam och jag somnade gott i min säng. Hade det världsbäst!! Bättre än så blir det nog inte. Tusen tack till alla, jag älskar er av hela mitt hjärta. Hoppas ni kände min kärlek och tacksamhet.

Denna tjejen, there are no words

Ibland inser man hur fantastisk bra allt är. Och ikväll var en sån kväll.

Fantastiskt stort tack till alla er som överraskade mig. Och extra till Lina som fixade ihop allt. Ni är fenomenala!

Packar

Nu håller jag på och packar igen. Men det går segt frammåt. Det är ju liksom lite svårt att packa för 10 månader på 20 kg. Annars packar jag ju varje vecka fram och tillbaka till mamma och pappa men då är det ingen maxvikt och om jag glömt något så kan jag bara cykla och hämta det jag vill ha. Det är verkligen skönt att jag ska till Arizona för årstiderna är inte jätte varierade och det är för det mesta varmt, så mycket lätta kläder vilket betyder att jag kan ta med mig mer.
Nu ska jag fortsätta. Kram på er

Before the doors close, and it comes to an end, with you by my side I will fight and defend

Vi har varit igenom allt tillsammans. Vi klarar detta också. Min vackra, kloka, starka, äkta, fantastiska, modiga vän, du är allt man kan be om hos en vän. Tack för allt du är, du är en av de allra bästa. Ett år är ingenting mot vår vänskap, vi har redan vunnit så många gånger. It's not the miles that matters, it's the I love you's. And I love you more than any distance in the world. I will still be with you.

Keep holding on.

Rubrik (för min fantasi sover fortfarande)

Sofia om Hawaiian tropic:
Hur kommer det sig att ditt visum går ut 2016 medan i princip alla andras går ut 2012? :)
Svar: Va gör det? Nu vet du mer än vad jag gör men det hade ju varit underbart haha! :D

I'm on the edge of something final we call life

Hade inte kunnat få bättre.

Från: Dottie
Till: Eira Ljungberg
We are going to have a great homecoming. Don't worry about anything. We will have a bannor for you because we love you very much. Just look for welcome Eira in Swdish and English. You will have a great time in Arizona. We love you, Mom and Dad Ohe.

Så fina människor! Love it att min värdmamma kallar det för homecoming. Åh, vill verkligen åka nu.

Arizona

On the run

Nu ska jag snart iväg för att träffa Paula. Vi träffades för första gången på en utbytesträff för några månader sen och nu ser jag henne som en av mina nära vänner! Om man är öppen så händer det så mycket roliga saker. För ett tag sen gick jag på en date, sort of, med en kille jag träffade på tåget, så himla random att träffas där. Jag har nog aldrig mött någon som är så lik mig själv som honom men det hade jag ju aldrig vetat om jag bara satt tyst för mig själv.


Jag, Paula + Jelly Beans :)

Somliga ljus brinner aldrig utLina om You only live once, but if you did it right then once is enough:
Hej! Fört & främst så vill jag bara säga att det ska bli jätteroligt att följa din blogg under ditt år i usa, tycker det du skriver är jättebra & givande och du verkar vara en jättebra & stark tjej! Hittade din blogg genom bloglovin & har sedan dess följt den eftersom jag själv älskar att åka utomlands & upptäcka nya saker! Jag är 14 nu & nästa sommar ska jag åka på språkresa i tre veckor till england, visst det är typ inget jämfört med det du ska göra, men vem vet, om ett par år när jag är äldre så kanske jag också kan åka iväg ett helt år!

iaf, nu ska jag komma till själva grejen med den här kommentaren! Ville egentligen bara säga att det här inlägget fick mig att verkligen tänka till & bestämma mig för att satsa. Jag ska inte åka utomlands elr nått sånt som du egentligen skrev om, utan det handlar faktiskt om en kille :P det kanske låter larvigt, men jag har verkligen börjat gilla den här killen, det är bara det att jag är 14 & han är 19 & jag tänker hela tiden "varför skulle han gilla mig när jag är så mycket yngre o.s.v..." & jag är rädd för att göra misstag & allt det du skrev om, men vi har så himla kul ihop och det här inlägget som du just skrev fick mig verkligen att bestämma mig för att nu ska jag inte fega, nu ska jag våga chansa, för vad fan är livet värt om man aldrig vågar chansa?

nu blev det en väääldigt lång kommentar, men det jag vill få sagt är att det du skrivit verkligen kan påverka folk, oavsett om det handlar om ett utbytesår, en kille elr vad som helst ( & det är inte bara det här inlägget, utan det finns många inlägg som du gjort som jag tycker innehåller så himla mycket bra ord!) så TACK för allt du skriver, det är verkligen jättefina texter som kan hjälpa ALLA så otroligt mycket - jag skulle aldrig kunna säga det bättre själv!
Vilken fin och underbar människa du är som sprider så mycket glädje. Är avundsjuk på den här killen du pratar om. Åh, jag skulle vilja ha med mig dig mest hela tiden! 
Age is just a number baby ;) Tänk inte på åldern, skit fullständigt i den. Det finns ju ingen som kan säga vilken kärlek som är rätt och fel, bara du och vad du känner. Jag är stolt över dig som vågar bryta stereotyperna. Om du är rädd för vad andra ska tycka så se det som ett test, vänner som låter dig vara den du är och som väljer din glädje framför samhällets ideal är värda din tid. Håll inte nått tillbaka. I have your back honey! :)
Jag var också på språkresa men till Malta när jag var 15 och gjorde att jag ville och vågade ta ett större steg den här gången. Hoppas du kommer ha några jättebra veckor i England.

Fantasitkst stort tack till dig, du påverkade mig minst lika mycket tillbaka. Önska jag kunde krama om dig genom datorn. Ha det fint!


Antonia om Until the very end:
Vad tyckte du om filmen?? (:
Storslagen.

 

You only live once, but if you did it right then once is enough

Ibland blommar vi inte helt, ibland nöjer vi oss med vad människor säger att vi är menade att nöja oss med, men jag tror inte på det. Man ska aldrig nöja säga med annat än det bästa. Man ska aldrig lyssna på något annat än sitt hjärta. Bara för att folk tar den ena vägen och du går en annan så betyder inte det att man har fel. Man är bara väldigt stark som vågar stå själv och har förmågan att se utanför ramen och strömmen. Det finns alltid något att le åt och något att tro på, en dröm att följa, jag vill aldrig sluta se det fina i ditt liv eller låta någon annat ta det ifrån mig. Och jag vill aldrig sluta vandra. Om man alltid gör det man alltid har gjort så får man det man alltid har fått. Livet har så mycket att ge och så många chanser att ta att det är dumt att bara röra sig inom det säkra. Jag tror att många är rädda för att ta en risk för det är rädda för att göra misstag. Vi måste våga mer! Man ska aldrig vara rädd för att göra fel. Jag uppmanar dig till att göra fel. De gör dig till dig och de gör dig större och starkare och redo för nästa kliv. Utan alla mina 1000 misstag och problem hade min hud aldrig varit stark nog för att åka till USA på egen hand eller för mig att gå med huvudet högt och stå för min åsikt och för mig själv. Motbevisa dig själv och alla andra att du är starkare än vad du själv och de andra tror. Förändringar är läskiga för man vet inte vad som händer efter steget men bara att ta det gör att man vunnit. Och man får se lite mer och bli lite större.
Detta året har jag växt mer än jag någonsin växt. Jag tror vad jag hittade var livskraft och en gnista. Varje dag gör jag något för att låta dagen bli viktig och minnesvärd för jag kom fram till att tid är dyrbart och opålitligt. Man ska alltid leva det liv man vill leva för det är bara än själv som kommer behöva leva med det. Så fyll ditt huvud med vad som är viktigt och glöm resten.

Soldag

Jag tänkte börja skriva att idag var en sån där dag jag kommer komma ihåg och tänka på när allt blir kallt och mörkt sen in mot hösten men justja.. inte i år ja. Skönt! Om man mår så bra av solljus så förstår jag inte varför man låter sig själv bo på ett ställe där det är mörkt större delen av året. Det är taskigt mot sig själv. Man ska alltid sträva efter det bästa man kan få och efter vad som gör en gla.d

Jag träffade min barndomsvän Emmy och vi hade en fin dag i solen. På sommaren krävs så lite för att man ska ha en underbar dag, jag älskar det! Vi gick ner mot löverkulle för att sitta lite vid vattnet, picknikade på glass. Vi pratade om sånt man bara kan prata om med någon man verkligen lita på och det kan man med vänner man känt i 15 år. Emmy var så fin och hade köpt present till mig. Efter tog vi Emmys cykel men tog hallonpauser lite då och då. Vi hamnade i Nolhaga llen och där prata vi ännu mer. Strosa omkring lite på stan och så kom jag på att jag jobbar imorgon.

A friend is someone who let you have total freedom to be yourself

Until the very end

Det blir dåligt med uppdateringar dessa dagar. Ska snart iväg och äta ute med mamma och mormor på världens mysigaste franska resturang. Vi ska sitta på deras utegård och jag har rödanaglar och min favorit klänning. Efter det ska jag och pappa se del 1 av deathly hallows och inat 00:01 ska vi se på sista Harry Potter filmen. Jag är helt otroligt taggad, kan inte vänta. ÅH det ska bli så kuulll!! Men sorligt också. Kan inte fatta att det är slutet. Har ju sett dessa filmer sen jag var 6 år. Nu ropar dom och jag ska kila. Pusshej

Without my wings I feel so small.

Helt galet att se mitt avresedatum på gräddfilpaketet. Då vare dags.

Where dreams are made of

Här är schemat för New York
Dag 1

9 AM Meet guide on eighth avenue between 49th and 50th streets one block past the Hilton Garden Inn.
Tour of Manhattan to include lincoln center, walk in central park, Harlem, Fifth Avenue, Rockefeller Center, St. Patrick's cathedral, Times Square, Greenwich village, Soho, Little Italy and Chinatown
1 PM Tour ends at Grand Central Terminal for lunch. End of guide service.
Time to do some shopping and walking around on your own

Dag2
9 AM Meet guide on W. 42nd st. between tenth and eleventh avenues in front of the travel inn.
Tour to include world trade center site, wall street district, walk on brooklyn bridge and brooklyn heights.
1 PM Tour ends at South Street Seaport for lunch. End of guide service.
Time to do some shopping and walking around on your own

Dag 3
Dags att flyga vidare till värdfamiljen

Boy don't even try to touch this.

Good morning sunshines! Solen sipprar in genom fönstret, står och jobbar för en pankaksfrukost och har bestämt mig för att detta ska bli en underbar dag. 19 dagar kvar, ETTA nia. Det känns i hela kroppen, speciellt i magen och jag tror att jag ska explodera. Är så himla nära min dröm nu. Så nära att jag igår grät för första gången när jag kom på hur mycket jag kommer sakna mina bästa här hemma. Det var första gången av väldigt många gånger antar jag, but it's all part of the liberty walk.
Jag vill också säga tusen tack för att ni är så snälla, fina läsare, ni förgyller. En stor kram till er alla.


POWAH. Beyonce for president.

Don't you ever for a second think you're replaceable

Här är några bilder från kameran de senaste dagarna.

Jag Annika och Yamila spenderade en kväll på ett berg i Backa. Vi åt choklad, drack saft och hade tjejsnack.

Träffade Pao och Sandra en kväll och vi fikade i Vasa

Jag och mamma satte oss under ett stort parasoll och luncha en dag

Annika Sandra och Paulina. Vi satt och dingla med benen till götakanal.

Träffade lite fler människor senare och vi drack cider och åt nötter på uteservering

Vi åkte hem till Sandra och såg Sex and the city, jag somnade hos Annika och sen blev det helg och kameran glömdes hemma

Ännu ett steg.

Hellloo. Idag har jag besök från Danmark, mormor, morfar och hans fru Henne har kommit upp till mig och mamma. Så idag blev jag 180 dollar, 1500 kr, en resväska och ett handbage rikare JIPPI. Är superglad för mina tillskott, älskar att få förberedelsepresenter! Det är jättejobbigt att ha en stor, svart, tom resväska stående - vill ju packa nuuu!!

Man ser inte det på bilden men min nya resväska är huuugggee. Plats för mycket shopping ;)

Väskan till bagage kommer från converse

Svar på 2 frågor

Fråga: Jag har en fråga: du nämde förut att sina vänner inte får åka och hälsa på en när man åkt på utbytesår i t.e.x usa. Men om man har en kompis som brukar åka på semester dit man ska kan man då hälsa på dem?
Svar: Jag tror inte det spelar någon roll för det är just besöket som inte är okej. Men prata med din Amerikanska organisation om du åker iväg, de brukar vara rätt förhandlingsbara, det händer ju faktiskt att kompisar och släkt hälsar på "när dom inte ska" :)

Fråga: Var kommer du att befinna dig nästa gång du fyller år?
Svar: I USA. Mm jag vet.. Men jag fyller ju år i maj, samma månad som jag åker hem så jag får fira när jag kommer hem bara

@ Annika's

Hej mina vänner. Åh jag saknar att blogga! Men jag har verkligen inte haft tid de senaste dagarna, när det är 20 dagar kvar känns det lite mer viktigt med kvalitetstid till mina vänner än att sitta framför datorn to be honest. Men imorgon lovar jag att komma med uppdateringar. Det är verkligen ner på de allra sista dagarna nu, det känns så galet att jag inte kan tro att det är sant. Dagen har jag spenderat med mina Göteborgsflickor inne i stan. Kom just hem från Sandra, hon tog fram hennes stora Sex and the City box och vi nöta massa fabulous avsnitt i en stor klump på hennes golv. Jag, Annika och Yamila tog en nattspromenad hem till Annika och snart ska jag borsta tänderna och ta över hennes gästsäng. Imorgon ska vi äta brakfrukost! Vi ses imorgon.
Sov gott riktigt gott mina fina :)
Donna: Vad snällt av dig! Kul att du hitta hit och uppskattar det jag skriver

.  

Såhär känns det. Typ.

Det här med hur det känns inför USA är så himla komplicerat. Jag känner en sak ena minuten och något annat den andra. Därför är det så himla svårt att förklara. Men alltid är jag taggad och ivrig för att åka iväg på mitt äventyr. Framförallt är jag berädd.  Jag har aldrig ångrat mig eller tvekat för att jag vet att ett år i USA är mer självklart för mig än att stanna i Lagom-Sverige. Jag ska försöka få ner på ord hur det känns såhär innan.

Det känns som jag redan lite lämnat mitt liv här. Jag är så borta i mitt huvud att jag tappar nycklar och telefon. Om ni bara visste hur mycket längtan, funderingar, bilder och nyfikenhet som finns på hur allt kommer bli. Jag känner mig faktiskt inte så jätte nervös och rädd, men ofta är jag superpirrig och har magen full av fjärilar. Ibland har jag dåligt tålamod och ibland inte, ibland är det skönt att ha 20 svenska sommardagar kvar, ibland vill jag åka på direkt. Det finns saker här som får mig att må dåligt som gör att jag vill komma bort mer än någonsin. Jag är alltid supernöjd med min placering och känner mig så lyckligt lottad över min familj. Jag känner mig väldigt redo. Och enusiastisk. Jag blir irriterad på folk som klagar på att det är för varmt i Sverige men jag tänker att det är helt okej att göra det i Arizona med 47 graders hetta. Jag tänker att New York kommer vara en galet galen stad. Jag inser att detta året kommer vara mitt utan tvekan mest händelserika år i hela mitt 17 åriga liv och att det inte kommer vara som något annat. Och det är just det som gör att detta ska bli så bra. Jag behöver omväxling. Ibland kommer den där höst-panika, ni vet den man får här i norden när allt blir mörkt och börjar dö och man vet att det dröjer tusen månader innan man ser solen igen? Jag inser att den paniken kan jag säga hej då till i år eftersom det aldrig blir superkallt i Arizona och jag kunde inte vara gladare. Jag ser fram emot allt nytt och jag ska verkligen försöka vara så öppen jag bara kan för allting. Försöker strunta i alla bilder som filmer gett mig och skapa min egna istället. Jag är stolt över mig själv som vågar detta och som går min egen väg med huvudet högt. Det känns fantastiskt bra att uppfylla en dröm som jag haft sen jag var liten. Jag har vant mig vid tanken om utbytesåret men ibland kommer jag på hur insane det är att jag kommer bo i USA och då känner jag för att skrika enda från lugorna. Jag är rädd för den hemlängtan som förmodligen kommer träffa mig någon gång, även om det känns helt overkligt nu när jag aldrig haft hemlängtan innan. Stunder jag är mest ivrig för nu är förmodligen avresan, mötet med min familj och första skoldagen för det är dom stunderna som känns mest i magen. Jag vet att det finns folk som tycker att det är ovärt när man får gå om ett år men det gör mig absolut ingenting. Jag känner mig stabil och jag vet att det kommer vara motgångar men jag kommer klara av dom och jag kommer bli stark. Jag kommer sakna mina vänner och min familj så mycket att det gör ont men de finns kvar när jag kommer hem.
Jag kan inte fatta att detta faktiskt kommer att hända. Framförallt inte att det bara är 21 dagar kvar.

And a part of me will stay here, you can keep it forever. Must keep moving ahead

Jag har tänkt på en sak. Att åka iväg nu är som att skapa ett nytt liv. Jag kan lämna allting bakom mig och byta blad. Vara den jag alltid velat vara och göra det jag alltid velat göra. Lämna min historia i en liten ask här hemma och börja om på nytt,

And a part of me will stay here, you can keep it forever. Must keep moving ahead

Jag har tänkt på en sak. Att åka iväg nu är som att skapa ett nytt liv. Jag kan lämna allting bakom mig och byta blad. Vara den jag alltid velat vara och göra det jag alltid velat göra. Lämna min historia i en liten ask här hemma och börja om på en ny,

Alla mina låtar, de handlar om dig

Åh jag hann inte med att skriva min fråga, men jag hoppas du svarar på den en nnan dag :) vem betalade ditt utbytes år? dina föräldrar eller du? hur mycket sponsrade du själv med om det nu var dina föräldrar som betalade? och en sista fråga, sökte du några stipendium och fick du några? vilka i så fall? :)
oj detta blev gandka mycket men hoppas det går bra ändå :) ha det så bra, kram!
Det löser vi! Mina föräldrar betalar nästan allting, det låter så hemskt. Får dåligt samvete när jag har vänner som betalar in så mycket själv. Jag sommarjobbar just nu och de pengarna kommer gå till fickpengar/månadspeng och jag har sparat av mitt studiebidrag de senaste månaderna. Jag köper inget annat än mat för mina pengar just nu och vågar inte ens gå in i affärer och tänker att det kommer bli galet kul att shoppa sen istället. Jag sökte inget stipendium faktiskt. Kram på dig också, ha en jättefin dag!
Hej Eira =) Jag undrar om du ska ta körkort i usa för åldersgränsen är väl 16? Kramkram
Ja det stämmer att man får köra från när man är 16 men jag ska inte ta något körkort. Puss

 

One of the things that I truly have had to learn, sometimes the hard way, but that I'd like to share with you is to trust your own instincts

no matter what people might say about you, no matter what criticism or what negativity might come your way for just being who you are, and just being yourself, it's so important.

How I roll

Idag har jag jobbat. Luncat på thaimat med Adam som var utbytesstudent i Indiana. Han ville så gärna tillbaka och kallade numera Indiana för sitt hem och så att utbytesåret var det bästa han gjort i hela sitt liv. Efter jobbet kom Paula hit och ja vi prata lite och mös till O.C. Jag vinkade just av henne vid tåget med bara fötter och paraply, det är sommar. Jag är så upptagen nu mina sista 20-something dagar så jag känner att min blogg är väldigt tråkig och okreativ men vad tusan, jag kommer ha massa roliga uppdateringar sen.

Jag och Maria, my co-worker. Jag är avundsjuk på henne för hon behöver inte springa runt och se ut som någon från Grey's Anatomy. PUSS

4th of July

Idag är det USAs nationaldag! Jag firar det med att ta mitt första jobb, på independence day. I 3 veckor ska jag jobba med alla söta gamlingar på brunnsgårdens ålderdomshem. Inte jätte slitsamt jobb, har kollat på tv och pratat och brätt mackor och fölt tanter till deras hem och det är alltid kul att jobba med människor. Det haglar med komplimanger om hur fina vita, friska tänder man har haha. Nu ska jag in till stan och möta upp mina tjejer och vi får se vad vi hittar på. Puss

Svaaaar

vad vill du göra i framtiden(efter gymnasiet, om du vet det nu då.) skulle du vilja gå på college? resa? 
ha det bäst! kram!!!:)
If I only knew haha. Jag kommer nog inte följa ramarna riktigt, leva ett typiskt svenne liv. Kommer nog flytta omkring rätt mycket och bo på många olika ställen i världen. Vara spontan och aldrig sluta vara nyfiken. Ta små skitjobb och bo i en pytte lägenhet någonstans i typ italien och leva livet på kvällarna. Jag vill plugga utomlands gärna, kanske i USA om jag trivs där eller i Madrid eller nånting. Livet och världen har så mycket att ge så det är dumt att inte leva det. Xoxo

kommer dina kompisar få komma och hälsa på dig under ditt utbytesår? hoppas du får det jätte bra i USA!! kram
Jag har några vänner som jätte gärna skulle vilja komma och hälsa på. Det är dock tyvär emot ISEs och Explorius regler med besök av vänner men vi får se. Bara föräldrar och syskon får komma och hälsa på och det är i slutet av året egentligen:/ Tack så jättemycket! Kram tillbaka

Ska du hem till Sverige nån gång under utbyet? Ska din värdsyster komma och bo hos dig också sen?
Nope, det blir USA och bara USA för ett år. Brittany är varmt välkommen hos mig men det är ingen plan om något utbyte.
Hejhej! Det ska bli jättekul att få följa dig i Usa,:) avis ^^ Hhaha men jag undrar, vilken organisation åker du med, vilken stad ska du till? Och jag hoppas verkligen att vi får mycket uppdaterat ;) hihihi, jajja ha de bra iallafall:)
Hej du :) Tack så mycket, vad kul att du tycker det! Ska försöka göra så gott jag kan. Jag åker med Explorius som jag verkligen rekomanderar och ska till Tempe som ligger lite utanför Phoenix i staten Arizona. Ha det fantastiskt bra du också :) kraam
Er du vegetarianer?
Jag skulle nog inte riktigt kalla mig för vegitarian för jag äter kött då och då, när jag hos vänner och så. Men jag föredrar för det mesta att äta vegitariskt, äter typ bara vegitariskt när jag är hemma.
Hur känns det att du är påväg att uppnå din dröm completely? Att du ska ut och leva den? :D
Jag kan inte ens förklara hur fantastiskt det känns. Jag känner mig som en mästare, det krävs mycket mod, envishet och styrka att ta sig till dit jag är just nu.
Vilken kamera tar du dina bilder med?
Ojdå, hoppades att jag kunde svara på det. Har en systemkamera och en digital men det är det jag vet.. hehe
Om du inte kommer trivas med något i USA, kommer du skriva ut det på bloggen då eller kommer du "dölja" det eller vad man ska säga?
Det är klart att jag kommer vara så ärlig jag bara kan i bloggen. Jag vill inte ge någon falsk bild, detta är en resa av både sött och surt. Jag kommer dock inte att hänga ut någon och jag tror alltid att det finns olika sätt att se på saker haha så jag försöker för det mesta att tränka att inget är fel utan bara annorluna
Tror du du kommer sakna Sverige någonting? ;)
You always want what you can't have, right? Kommer säkert sakna vissa saker bara för att de är utom räckhåll. Så fånigt. Men det är ju inte säkert att jag kommer, det finns inget jag vill just nu mer än att komma bort.
Kan du ta med dig hem ett par Famous Amos cookies for me? Ehehehe. Om du äter dem i USA (vilket jag är ganska säker på att du sa att du skulle ahaha) så måste du fota och beskriva smaken och allt, snälla! :D
CUTIE! Course I can! Kan frakta ett par hem till dig ;) Och jag ska beskriva mycket detaljrikt
Vad jag kommer sakna dig Eira :( <3
Honey, jag kommer sakna dig så mycket att det gör ont. Saknar dig redan! True friends are never apart, maybe in distance but not in heart! ;*
Ve5t du om man kan stanna i usa efter sitt år, typ att du flyttar din flygresa hem så man kan resa runt med familjen runt usa? ha det bra! avundsjuk på din placering vill med hamna där om jag åker.
Yes, fram till 15 juli eller något sånt tror jag att man kan vara kvar :) Jag vet, är överlycklig med min placering! Hoppas du kommer iväg då, lycka till! Kram
Otroligt bra blogg, ska bli jättekul att följa dig & jag hoppas du får ett grymt år :D hur lång tid efter du hade bestämt dig fick du reda på din värdfamilj? & när du har packat och så sen kan inte du slänga upp lite packtips och tips på present till värdfamiljen? :)
Tack så mycket Johanna! Vad snällt :) Hm.. jag bestämde mig i Augusti, skickade in min application den 6 december och fick sen min familj 2 april. Det är klart att jag kan! Dock skriver jag om pakettips när jag kommit fram, min värdfamilj läser min blogg så det är inte jätte bra ide att skriva det här.
Vet du om du ska resa något i usa? =)
Ja, med min kontaktperson + utbytesstudenter från Phoenix området ska jag till Mexiko, grand canyon och south eastern USA (?). Med in värdfamilj vet jag inte helt säkert men vi har pratat om Havasupai, Grand Canyon, San diego, Los Angeles (Hollywood), Minnesota, Disneyland, Sea World men ingenting är riktigt bestämt tror jag. Det ska bli så himla kul, kommer uppleva så himla mycket detta året. Känner mig så tacksam över att de vill visa mig USA:

Lite konstig fråga kanske, men vilket flygbolag åker du med? Otroligt bra blogg!
Inte alls :) Åker med SAS till New York och med US airways från New York till Phoenix. Thaaank you!
jag har funderat på en sak... när du åker, hur kommer du få stanna där, man får ju bara vara där typ ett halvår, har utbytesstudenter typ andra relger? :p
Med student visa får man stanna i 10 månader, det är det jag fixade på amerikanska ambasaden och bilden du kan se lite längre ner. Kram
hej!
Undrar om du har bloggsvar?
Hittar inte någon ikon, annars skulle det vara superbra om du kunde skaffa det, blir mycket lättare att följa din blogg då:)
Det har jag :) bloglovin
Du kanske har skrivit det men jag är väldigt nyfiken på hur mycket det kostar för dig att åka till USA? jag själv funderar på att åka (jag SKA åka så fort mina föräldrar säger ja)
Jag tror att det kostar kring 100 000 allt som allt. Galna siffror men du kan ju flörta lite med att du faktiskt kostar en hel del att ha hemma också. Lycka till!
er du vegetarianer? 
er fast leser av bloggen din, selv om jeg er norsk, elsker den!
goood tur til usa, vertsfamilien din virker helt fantastisk! :)
Svarade ju på detta där upp. Gud vad häftigt!! I feel honored :D Ja det tycker jag också! Är så glad som får bo hos dem. Klem ;)
Kan du inte berätta lite om din värdfamilj? :D
Oj, vad ska jag berätta. De är jätte snälla och hör av sig varje vecka och skickar massa bilder till mig och jag känner verkligen att de bryr sig. De gillar utomhus aktiviteter som hajking och sånt och gör mycket voluntär arbete. Typ på påsk så lagade de pankakor till hemlösa, så himla fint! Brittany gillar att läsa mycket vet jag och de alla verkar vara stora fans av Harry Potter vilket är kul. Det känns mer rättvist att ge en bedömning när jag känner dem bättre, så om en månad kan jag säga lite mer :))
gjorde du något delstadsval? om du gjorde det, vilka delstater valde du? om inte, vilka ställen var det du ville komma?
Jag valde California, Arizona och något väldigt random på tredje, minns inte ens haha :)

Bloggnördar är vi allihopa, allihopa, allihopa

Vi träffades 12 inne på stationen i Göteborg och vi hade lite kramkalas och gick sen vidare för att möta upp Victoria, Paula och Juli(u)s.

Vi ukkuperade en långbord på New Dheli Coffee där att som blir beställt har namn efter ställen i NY som Empire State, Times Square, Broklyn, East Side, Wall Street, Harlem Broadway

Så lång New York man kan komma just nu. Kommer sakna dessa två så mycket sen! 
Vi gick vidare till American Bakery. Jag ville jätte gärna ha en Arizona men hade inga pengar så Sebbe var så himla snäll och köpte en sån till oss två! :D Jag gillade nog flaskan mer än drickan även om den var väldigt god.
Donut time!Och vi visade upp staden för alla icke-göteborgare. Victoria visade sina 100 (eller 3) jobb. Sen åkte vi hem till Vickan och åt hennes goda blåbärsmuffins och pratade om lite allt möjligt men mest USA. Sen var det dags för alla att ta sina tåg kring 19 så vi åkte hemmåt. Jag Elliot, Sebbe och Maddelene stannade lite i stan och åt på donken och tåg buss och tåg hem tillsammans en bit. Jag hade en kanondag, hoppas vi fortsätter ses efter USA också :)

Vi var: Jag, Victoria, Paula, Julis, Sebbe, Madde, Elliot, Rebecca, Louise, Andrea, Amanda, Ellen
man skulle nästan kunna säga att vi hade bloggträff istället för utbytesträff

Utbytesträff # 3

Kom just hem från vad förmodligen var den sista utbytesträffen nu innan USA. Kan inte bestämma om det är glädjande eller sorligt. I had a blast eitherway:) Alla var så himla härliga och lätta att umgås med. You really get to be yourself and don't need to hold anything back with exchange students which is very liberating. Vi kan prata om saker som mina vanliga vänner inte hade förstått ett ord av eller haft energin ens att lyssna på. Det är så kul att man fått så mycket nya vänner redan innan USA. Genom en facebook grupp hjälper vi varandra, stöttar varandra, taggar varandra. Och när vi kommer hem från vårat äventyr kommer vi också kunna prata med varandra på ett annat sätt än andra.
Jag drog ju igång första utbytesträffen i Göteborg, då var vi 4 tjejer som dök upp bara. Efter det har massa andra städer också hakat på, det är så roligt. Idag var vi 12 st tror jag och riktigt många kom utanför Göteborg. Sebbe kom till och med ända från Stockholm för att träffa oss!
Många hade inte fått placering och värdfamilj ännu and I really felt for them. Can't imagine how it must be like not to have a date or any kind of ground. Jag hoppas verkligen att massa underbara familjen snart bestämmer sig att ta emot dom!
Man märker så på mitt språk just nu hur gärna jag vill åka. Imorgon laddar jag upp bilder från dagen :))

Arizona dreaming

Idag har jag och mamma kollat på Twilight, vi brukar göra det när vädret är dåligt. Det är så kul att få se lite av Phoenix och Arizona och en liten glimt av flygplatsen jag kommer landa på. En rolig grej också är att filmen utspelar sig i just Arizona och Washington - mamma var utbytesstudent i Washington och jag ska till ju Arizona.

Eller hur att det ser fint ut

RSS 2.0