Happy Halloween!

Heeeej. Jag måste først berætta. Min mamma har ju bott i Kalifornien några månader och tanken var att hon skulle komma hem 27 November. Men nær jag kom hem till mormor sa hon att hon hade en øverraskning før mig. Jag gick in till køket och dær stod mamma! Jag fick en sån himmla chock och blev helt otroligt glad!  Nu ær hon med mig igen och det kænns så himla hærligt!

Vi har haft de jætte bra hær. Igår var vi i stan, jag, Lina, Amanda, mormor och mamma. Vi shoppa och drog en buffe. Køpte en klænning och spiderman drækt ;) Det ska ni nog få se nær jag kommer hem igen. Vi såg "What happens in Vegas" igår också. På grund av honom var den absolut seværd!

Idag ska jag, Amanda och Lina baka, klæ ut oss och leka barn, gå trick or treat på kvællen haha. Imorgon ska vi shoppa lite mer och se på bio på kvællen. Vi ær hemma på tisdag igen. Då ær jag tillbaka hær också.

Somewhere along the way

Nu drar jag och tjejerna till Danmark. Är hemma på tisdag igen och det blir förmodligen jätte mycket bloggande tills dess. Ha en underbar helg!

Harvest moon

Nu har jag nästan packat färdigt. Ska bara lägga i lite saker imorgon som är på torkning nu. Jag har så svårt med att bestämma innan vad jag ska ha på mig. Jag känner mig så olika varje dag och jag klär mig alltid efter hur jag mår och känner mig. Så min väska är helt knökad med kläder som vanligt.

Nu ska jag dricka lite mer te så att min hals kan lindra sig lite och jag kan sova. God natt med er :)

Sista bilden innehåller två personer jag saknar mycket just nu. Mamma och Bea. Långdistans relationer suger!

Come away with me

Hade en såndär trevlig morgon igen. Vakna, kolla på klockan. 06.40. Underbart! Jeans på, tröja på och jag kom ut genom dörre på 10 minuter och han med mitt tåg! Jag är verkligen skillad! Var så himla trött idag i skolan och höll på att somna under minst tre lektioner. Alla förutom matte lektion som var sexualkunskap idag istället. Min matte lärare är bög och och han sa att om alla hade med sig miniräknare till provet skulle vi få höra hans historia. Jag tycker det är jätte bra att man pratar om homosexualitet för fördommar består alltid av okunnighet.

I alla fall så slutade jag 15.00 idag men ändå kom jag just hem. Jag väntade med Josef ett tag. Han är feminist, det är så kul att höra det komma ifrån en kille! Så vi pratade om jämnlikhet ett tag och sedan tog jag tåget hem.

Det satte sig en tjej brevid mig på tåget, hon sa att hon skulle till Alingsås för att träffa en kille hon träffat på en match. Hon var så himla nervös och söt. Eftersom att hon aldrig varit i Alingsås innan så erbjöd jag mig att visa henne till torget, där hon skulle träffa honom och jag stod och väntade med henne tills han kom.

Och nu är jag äntligen hemma! Äntligen för att jag känner mig lite små sjuk och vill bara ligga under täcket i ett par timmar. Ska droga mig lite med alvedon, te och klementin och hoppas på att jag snart känner mig lite bättre. Jobbigt att jag nån gång under kvällen måste packa. Om jag känner mig själv så kommer jag dra ut på det så lång som möjligt och sen bara kasta ner dugliga kläder i till en stor hög i min väska.

Å gött, pappa ringde nu och sa att han har pizza med sig hem!

Min webcam är super bra. Den har 23 megapixel och tar knivskarpa bilder ; )

I can't tell what it really is. I can only tell you what it feels like.

Jag vill bara tipsa om bloglovin. Det är verkligen ett bra sätt att hålla koll på alla bloggar och hemsidor man följer. Jag följer minst 100 bloggar och det är så jobbigt att klicka upp alla hela tiden och se om de uppdateras. Där står de när det kommit ett nytt inlägg. Man måste göra en inloggning men det är man färdig med på två minuter. Du får såklart gärna följa mig där. Det är bara att söka på bloggens namn.

But you think that I can't see what kind of man that you are. If you're a man at all.

Nu är biljetterna till Danmark bokade! Amanda, Lina och jag åker med färjan 16.00. Får sluta lite tidigare från engelskan och åker direkt till danmarksterminalen så jag måste dra med mig en stor resväska till skolan. Jag ser verkligen fram emot att åka till Danmark med tjejerna och jag älskar mini resor. Spelar inte så stor roll vart man åker, det är bara mysigt att komma bort lite. Vi kommer bo hos min mormor. Ska bli härligt att se henne också men hon kommer vara borta större delen av tiden. Vi har inte planerat riktigt vad vi ska göra men jag antar att vi ska gå lite i stan. Luncha och shoppa. Kanske se på bio. Annars blir det väl rätt mycket slappa.

Det enda tråkiga är att vi nog är borta under halloween. Jag är verkligen en sucker för högtider. Kommer älska USA! Så jag antar att det inte blir någon utklädnad i år. Jag är en såndär nörd som fortfarande älskar att klä ut mig haha. Får försöka att hyra en skräckfilm eller baka spöktårta eller nått. Har ni några planer för halloween? Något ni ska klä ut er till?

Herregud! Klockan är 00:11 och jag har Naturkunskaps prov imorgon. Hejdå!

Photoshoppat av Amanda :)

Take every chance. Drop every fear. Doing nothing in the fear of making a mistake is the greatest mistake you'll make.

Heej :) Jag känner att jag har varit inaktiv här de senaste dygnen. Det får ni ursäkta.

Jag fick ett sånt fint mail förut ifrån en tjej som skrev att jag inspirerat henne på min blogg. Det är det bästa någon kan säga till mig! Jag blir så glad när jag hör att jag kunnat hjälpa och kunnat bidra med något till en annan person! 

Tjejen frågade mig i alla fall hur jag hanterar alla negativa tankar och rädslor utbytesåret medför och jag svarade att jag brukar se mitt nästa år i två alternativ. Ena alternativet så går jag på Schillerska gymnasium, bor i samma gamla hemstad och lever livet som jag alltid har gjort. Eller så går jag på High School någonstans i USA. I ett nytt land med en annan kultur. Jag träffar nya människor och ser nya platser. Får nya upplevelser, kunskaper och erfarenheter. Jag utvecklas som person och min engelska blir bättre. USA är ju helt klart mer givande så till slut kommer jag fram till att det absolut är värt det. Och trots alla fel som kan ske så gör det mig bara starkare.

Jag vet inte riktigt hur jag tacklar rädslor för de är inte till ett stort problem för mig. Jag låter inte rädsla styra mig utan pushar istället rädsla för att hela tiden utvecklas som person och få ut så mycket av livet som möjligt. Jag vill inte leva ett vanligt och säkert Svensson liv där allt bara går i repition. Jag vill gå utanför ramarna, testa saker jag inte trodde jag skulle klara, uppfylla mina drömmar, se världen, gå emot normen. Jag vill verkligen leva och ta vara på min tid här. Leva mitt liv som jag vill ha det, färgstarkt och obegränsat. Att våga åka på ett utbytesår handlar ju väldigt mycket om vad man prioriterar. Jag prioriterar livet framför rädsla. Jag prioriterar possitivt framför negativt. Se möjligheterna istället för murarna!

Jag tror det är viktigt att tro på sig själv också. Och till er som inte gör det. Dra på ett utbytesår och bevisa för dig själv att du klarar det!

I'm not afraid to fall. It means I've climbed up high. To fall is not to fail. You fail when you don't try.

Spänn fast säkerhetsbälterna för snart landar vi är drömmarnas stad

Är det bara jag som följer Svenska Hollywood fruar? Jag älskar det programmet haha. Dom är så härliga. Tycker det är så skönt hur de totalt kör över jantelagen. De har startat stora diskuttioner och skapat rubriker och jag beundrar att de bryter stereotyper och att de vågar gå emot allt som lilla landet lagom står för. De är ärliga och står för vilka det är.

Programmet började igår igen men jag missade det då så jag ska se på Maria Montazami och gänget nu istället och njuta av en mattefri kväll :)

 

S p o n g e b o b

If you want somethin', go get it. Period.

Utbytesstudent.se är jätte bra sida och forum för de som är intresserade av att plugga ett år utomlands. Jag har en bloggprofil där med en kort intervju. Klicka på bilden för att läsa och för att komma till sidan.

Vill tillägga också att det blev något fel i texten, det står att jag vill till sydstaterna vilket inte stämmer. Ska försöka få Oskar att fixa det.

Reblog this if you think you probably learned more from google than you have from school.

Har inte bloggat nått idag men jag har inte haft tid, trotts att jag haft ledigt. Är så dålig i matte, har suttit med det nästan hela dagen för imorgon är det prov. Jag påminner mig själv om att det snart är lov så att jag orkar.

Imorgon ska jag övningsköra för andra gången. Kan visst inte skjuta upp på det mer för varje gång pappa frågar så svarar jag "nej inte idag." Tyckte inte det var så trevligt första gången jag körde, det är tydligen inte en av mina talanger.

Bloggar mer imorgon. Sov gott med er :)

Empire state of mind.

Jag funderar jätte mycket på just nu om jag skall göra delstatsval eller ej.

Varför jag vill göra delstatsval: Självklart är det stater som man känner för mer än andra. Värme lockar mig och jag vill gärna bo nära en stor stad.

Jag har en liten skräck för att komma till sydstaterna för jag är rädd för den rasismen som jag hört talas om där. Jag vet att man inte skall tro på allt man hör och att man behöver ha öppna ögon för allt. Jag är bara osäker på om jag verkligen skulle orka med att bo i en rasistisk stat under ett år utan någon jag känner eller någon som hellst bekvämlighet. Det var där slaveriet i USA var tillåtet.


Varför jag inte vill göra ett delstatsval: Jag tycker det är lite av grejen med att åka som utbytesstudent att bara ta en risk och våga falla och se vad som händer och sker.

De finns fler kanske bättre familjer som organisationen (explorious) kan välja mellan om man inte begränsar sitt val

Jag tror inte att det man läser på nätet och sätt i filmer riktigt kan bedömma hur en hel stat är och framförallt hur människorna i den staten är.

Jag vet inte alls om jag ska göra val just nu och i så fall vad jag ska välja och i vilken ordning. Dessutom vet jag alldeles för lite om alla stater just nu..

I was almost honest.

Min helg har jag spenderat med Amanda och Lina och min mattebok. Var med Amanda och Lina igår och kollade på Disney igen haha. Det blev Tarzan denna gången. Till den njöt vi marabous nya vita choklad, Mmmm marabou! och någon annan sensation tror jag den heter med cookie something. Tipsar om dem båda. Antar att jag kommer bli en såndär utbytesstudent som kräver import av marabou av mina föräldrar.

Efter filmen satt vi och snacka och kollade på en massa tokiga videor från tiden då vi gick i samma klass. Amanda har alltid varit bra på att fota och filma allting och jag är så glad att hon gjorde det för det finns så många minnen på bild nu. Amanda åkte hem sig och jag åkte till Lina och sov där. Vi kolla på Paradise Hotell tills vi inte kunde hålla ögonen öppna mer.

Idag har jag försökt att plugga matte men det har inte blivigt så mycket så jag får väl försöka fokusera mer på det nu.

Men innan jag går måste jag säga, det är 24 Oktober idag, två månader kvar till julafton! Å om ni bara visste hur mycket jag älskar jul. I år ska jag skicka julkort och köpa det allra finaste till mina älskade. Baka rikligt med pepparkakor, luccekatter och marsipan-och-nougat-doppat-i-choklad-grejer. Så ska jag pynta huset så fint och spela "Have yourself a merry little christmas" så det står härliga till. Och så vill jag åka till liseberg en kväll och frysa tårna av mig trots tre raggsockar och ta en varm choklad i en varm resturang och hata kylan där ute. Eller nej, jag ska dricka glögg förresten, även om det är av det äkligaste man kan stoppa i munnen. Så ska jag handla saker i affärer och säga "God Jul" när jag går.

Å jag vill så gärna nått år fira jul och ny år i New York med folk jag älskar och åka skridskor på Rockafella Center

Gave proof through the night that our flag was still there: Oh, say! does that star-spangled banner yet wave. O'er the land of the free and the home of the brave?

Just nu står det väldigt still med mitt utbytesår. Det är väldigt länge sen jag hörde något från Explorius och funderar på att ringa upp dem och se så att allt står rätt till. Borde det inte vara en himla massa papper och läkarintyg och grejer som skall fyllas i nu?

Bow in the presence of Heroes

Åh jag får jag sån otrolig lust med Cheerleading igen!Jag tillsamans med mitt lag Heroes efter SM

På mattan på DM

Vi heja på Gothia Basket

Tillsamans med några goingar från laget

Jag ser stuck-up ut på denna, men vig i alla fall
Och jag var som jag var på den tiden, fjortis haha

Cheerleading är inte som det ser ut att vara i filmen. Det krävs mycket träning och styrka. Det är synd att sporten har fått den stämpeln om att man bara står och skriker heja.
Här är en film som visar mest bygg men lite gymnastik och hopp HPU Pacific
Såhär kan ett cheerleading program se ut Top Gun

You got tears making tracks. I got tears that are scared of the facts.

Yesterday's episode of Vampire Diaries, Stefan Salvatore made me cry :(

Og du behøver ikke og sig undskyld for du har gjort mig til den jeg er.

Jag är halvdansk. Har aldrig bott i Danmark men det känns ändå som en del av mig. Jag älskar Danmarks alla tegelhus, vill bo i ett en gång i mitt liv, flytta till Danmark i alla fall för ett tag. Visste ni förresten att danskar är de gladaste på hela jorden?

Det finns så mycket dansk mat jag saknar här i Sverig, koldskål framförallt. Om ni någon gång åker till Danmark över sommaren så köp koldskål och kammerjunker! Det är ungefär det bästa jag vet. Min mormor importerar alltid en massa till mig från under sommarna.

Jag tycker aldrig man hör om Danmark här, men om man gör det är det nån kommentar om att danskan är grötig. I Danmark lyssnar man väldigt mycket på Svensk musik och jag tycker ofta man hör om Sverige på nyheterna. Men en sångare som jag tycker om väldigt mycket och som även blivigt rätt känd i Sverige nu det senaste är Rasmus Seebach. Han är son till Tommy Seebach som vann danska melodifestivalen 3 gånger. Alla Rasmus låtar bygger på något han gått igenom och sånt gilllar jag väldigt mycket. Klicka på bilden och du får min favorit låt med honom. Den är skriven till hans pappa som desverre dog för några år sedan.

På lovet ska jag och Amanda en sväng till Aalborg, där min mormor, morfar och morbror bor. Han och hans tjej väntar barn så snart får jag en till kusin med :)

I hate it when people fall in love with me. I think that's one of the main reasons why I try not to fall in love myself.

It takes one, just one and then one follows the other one. And then another follows the other one. Next thing you know you got a billion. People doing some powerful things. Unity could be a wonderful thing.

God morgon! Hade tydligen ställt alarmet en timma för tidigt men jag blev så glad när jag märkte att jag får en timma till i sängen så det gör inget. Glömmde förresten skriva igår att jag skrev upp mig för Amnesty International gruppen som finns på min skola igår. Amnesty arbetar för mänskliga rättigheter och är väldigt aktiva i orättvisa frågor. Vad man gör i en sån grupp vet jag inte alls men jag ser fram emot första mötet. Var på en informationsdag tillsamans med en från min förra klass i våras och det lät jätte bra det dom stod för.

Något jag pratar mycket om är att det är viktigt att göra sin röst hörd och säga vad man tycker. Man kan inte beklaga sig över något som sker och inte försöla göra något åt det. Det är viktigt att hoppas på att saker kan bli bättre och om vi alla går ihop tillsamans kan man göra en förändring.

All that I have is gone with your step

Det känns som ju äldre jag blir, desto mer barn blir jag. Jag går bakåt i min utveckling haha. Drog en disney idag. Och jag just en blogg där det stod att julkaländerna för 2010 tydligen finns att köpa i butik nu. Fick en barslig lust att totalt springa till Maxi och få tag i en! Tror lätt jag ska invistera i en i år. Jag kan bara inte låta bli!

Visst känns det som om allt var bättre förr? Julkalendern, disney filmerna, musiken. Har iförsig inte kollat så mycket på de senaste årens julkalendrar men av det jag sett så har det inte alls varit någon julkänsla i avsnitten överhuvudtaget. Mina absoluta favoriter var den där med julgranspynten och greveholm! Kanske är man mer kritisk nu. När man var liten såg man allt med så öppna ögon för man hade så lite att jämföra med. Jag hoppas verkligen inte att man blir mer kritisk och kräsen med åren. Det hade ju varit så tråkigt. Födelsedagar känns inte som födelsedagar längre. Ett år går nästan på en knäppning. Och jag går på gymnasiet, det känns så konstigt alltihopa.

Herregud var det blåser ute nu, det är typ storm! På tal om att vara liten, jag minns när jag inte kunde sova om natten för jag var rädd att taket skulle flyga av och att jag och min säng skulle svepas med i en tornado.


We the static clears and all is said and done, I will realize that we all need someone.

Har precis sagt hej då till min vän Amanda. Vi kände för att se hitta Nemo idag och drog till videoaffären. Men de hade inte den där för deras ända kopia av filmen hade tydligen gått sönder. Så vi åkte till en annan hyraffär men de hade den inte där heller. Det är ju skandal att det inte har en sån legendarisk film! Så vi kolla efter fler Disney filmer och hyrde Ringaren av Notre Dame. Ingenting slår de gammla klassikerna!

När vi var ute började det att snöa! Helt otroligt att det är dags för sånt redan och det är bara oktober. Är nära på att fly härifrån! Om det inte hade varit för att jag vet att jag åker till USA nästa år hade de kommande månaderna nog varit helt outhärdliga. Känns så skönt att veta att jag kommer här ifrån om ett tag. När jag hörde att detta ska bli kallaste vintern på 1000 år smsa jag mamma som bor i Amerika just nu. Hon skrev "nej vad jobbigt! Har precis landat på L.A.X" som är Los Angeles flygplats. Jag gillar inte henne nu, är så avundsjuk på henne. Hoppas verkligen hon njuter vädret i Cali!

Fredag imorgon, så himla skönt! Ska se vampire diaries med Alexander och sen får jag se vad som händer. Vi hörs imorgon, nu ska jag plugga.

Wait til you see my smile

Missade just mitt tåg till skolan för jag kunde inte få upp mitt lås. Det hade fryst sig, kunde inte ens få i nyckeln och när jag väl kunde så frös den fast haha. Så jag fick bära den till baksidan av huset och där står den nu med nyckeln i. Jag älskar Sverige...

No one sleeps when I'm awake.

Är så himla trött just nu, simmade 1000 m på idrotten och slutade 17.10. Nu är klockan 00:01 och det är verkligen dags för mig att sova om jag vill kunna komma upp imorgon. Men jag ville bara heja på er för jag har saknat att blogga. Å kom på nu att min mobil ligger nere i vardagsrummet, vågar inte knarra i trppan, får lösa det. Sov riktigt gott :)

I took a chance on loving you

Ha! Har fixat lite med min design och jag är så stolt över mig själv just nu. De där <"fhvijvöl#"¤#2"> koderna alltså, förstår inte mycket av dem. Den är väl fortfarande lite skev, får fortsätta lite med den.

Alicia Keys är en sångare och pianist som jag växt upp med. Har alla hennes skivor och de har säkert spelats minst 10000 gr, ändå kan jag inte texterna på hennes låtar. Det är bara så skön bakgrundsmusik. Varje gång jag hör hennes låtar blir jag helt nostalgisk. Jag och mamma var ju i Stockholm för ett par år sedan och såg henne live. Hon var verkligen jätte bra! Väldigt äkta. Det är få artister idag som främst är kända för sin musik tycker jag, det är så mycket bilar och bikinis. Gillar att Alicia är känd för sin musik och inte sin runmpa. Förutom Christina Aguilera bryr jag mig inte alls om kändisar men jag blev väldigt glad när jag hörde att Alicia förra veckan fick en liten pojke. Jag hoppas den nya familjen all lycka :)

Butterflyz är en av mina favoriter med Alicia, den skrev hon när hon bara var 14 år.

Holding back the years

Vaknade nio idag, skulle cykla till tåget kvart över. Jag älskar sånna morgornar när man vaknar och känner att klockan är alldeles för mycket. Kollar på mobilen i skräck och upptäcker att man har rätt. Då är det på med det första bästa, slarvig mascara kletning som man får över hela ögat, borsta tänderna och en tårr får följa med i väskan. Det är ett underbart sätt att starta dagen ;)

Hade en lektion idag så efter det drog jag till stan och kollade kläder. Hängde undan några som jag ville ha, pappa har mina pengar så jag får begära dem av honom och så ska jag hämta upp dem imorgon. Ett par leggins, en tröja och en klänning. Det är så mycket höstfint jag vill ha just nu, ekonomin räcker inte till.

Nu måste jag fortsätta med geografin. Kram

Läs detta förresten. Blev så ledsen av Charles historia. Where is the love?

When you really love someone

Music is the sound of emotions.

Your favorite song at the moment - Brendan James – Green Ray LaMontagne – Hold You In My Arms
Your least favorite song - Backstreet Boys – Everybody
A song that makes you happy - Sia – Clap Your Hands
A song that makes you feel confident - Christina Aguilera – I Am
A song that makes you sad - Andrew Belle – In My Veins - Feat. Erin Mccarley Emerson Hart – Flyin'
A song that reminds you of someone - Alicia Keys – Never Felt This Way
A song that reminds of you of somewhere - Gipsy Kings – Hotel California
A song that reminds you of a certain event - Annie Lennox – Why
A song that you know all the words to - Jason Mraz – Bella Luna
A song that makes you fall asleep Aguilera & Hancock - A song for you Dave Barnes – On A Night Like This
A song from your favorite band - Keane – Everybody's Changing Radiohead – No Surprises
A song that no one would expect you to love - Eminem – Beautiful
A song that describes you - The Swell Season – When Your Mind's Made Up It Takes A Fool To Remain Sane Union
A song that you used to love but now hate - Jamie Cullum – Gran Torino Jason Mraz – You And I Both
A song from your favorite album - Anya Marina – Satellite Heart
A song that you listen to when you’re angry - Paramore – Ignorance
A song that you listen to when you’re happy - Alicia Keys – Doncha Know (Sky Is Blue)
A song that you listen to when you’re sad - Christina Aguilera – The Voice Within
A song that you can play on an instrument - Christina Aguilera – Beautiful
A song from your childhood - Se Min Kjole Solen Er Så Rød, Mor
Your favorite song at this time last year - Bon Iver & St. Vincent – Rosyln

I would.

Coz when you say that life's to good to be true, that's when I know it's all worth it.

.

I better shape up

Fallen leaves.

Igår var jag med Amanda och Lina. Det var underbart att träffa dem, hade saknat dem så mycket. Vi kollade på handbollmatch och idol. Sedan flummade vi på omegle och åt narutgodis. Jag och Lina somnade i soffan och vaknade tidigt av att solen sken genom fönstret, var ett tag sen himmlen var blå. Efter att jag och Lina kollat på Disney Channel och hon åkt hem till sig gick jag ut för en lång höstpromenad. Man kände kylan i kinderna och det var ju inte direkt varmt och behagligt ute men jag uppskattade att man kunde gå ute utan att frysa tår och fingrar av sig.

Jag kommer ihåg en dag förra året när jag var ute med Amandda och hon fotade. Det var is över det hela, det var jätte svårt att gå. Det var bokstavligt talat en risk att gå på trottoaren. Jag kommer ihåg hur mycket vi frös och jag minns hur röda mina händer var, de var nog lika röda som mitt hår var på den tiden. När vi äntligen kom hem till mig kändes det som om huden brann för temperatur skillnaden var så stor ute och inne. Tänk att det snart är så kallt igen.

Så kallt att man har svårigheter med att låsa upp dörren för att händerna är hårda och stela av kyla. Så kallt att huden blir helt röd och sprucken. Jag är glad att det fortfarande är höst!!Dear Math, go buy a calculator and solve your own problems. I'm a teenager, not a therapist.

Jag sitter och räknar matte, tummen upp för det! Kom förbi en fråga som stod i boken, det stod "Varför läser du matematik i skolan?" svaret? Det är för att du ska kunna lösa de matematikproblem av olika slag som du kan möta i samhället, i arbetslivet och i andra ämnen i skolan.
Jag tvivlar starkt på, kan ha fel, men jag tvivlar på att jag någonsin i mitt liv kommer möta ett problem som ser ut såhär: 3x+(x-2)=3x+x-2=?) Och om jag någosin gör det, så är jag rätt väldigt säker på att jag överlever utan svaret.

You lift me up.

My true, you'll always have a friend in me.


Moon

Idag när jag skulle åka till stationen var det en hel skolklass på spårvagnen. Skulle gissa på att de gick i trean på grundskolan. Jag minns när jag var barn såg man lite halv tokig ut. Håret låg lite kors och tvärs, jag hade omatchande kläder, tugga maten med öppen mun. För man brydde sig inte då. Man sprang omkring och lekte häst. Och det är så jag tycker barn ska växa upp. Fria. Men de som satt på spårvagnen idag, de satt med sina iphones och spelade spel och skrek 'BÖG' när de förlorade. De hade märkeskläder och väldigt friserade frisyrer. Istället för fria såg de väldigt uppstramade ut. Hemskt tycker jag!

Barn ska vara barn. Inte vuxna på något sätt. Springa omkring och smuttsa ner sig och peta ut snorkrokor med fingret, äkligt som sjutton men det hör barndommen till. Man ska inte redan lära sig att passa in som 9 åring. I min åsikt tycker jag aldrig att man ska lära sig det men att göra det i så tidig ålder är inte okej. Världen skall inte vara ytlig redan då. Det är sorligt. Uppväxten är jätte viktig. Och man är bara barn en gång i livet.

Jag saknar att vara knatte. Gå på stan och hålla pappa i handen och känna sig så liten, liten. Jag saknar sånt man hatade som liten, som att vara på en folktät plats och inte se något för alla långa människor. Jag saknar när jag vänta på att mamma och pappa skulle hämta mig ifrån fritids. Jag var ofta sist så jag fick mycket glass. Det var gott, och det åt jag av tills jag inte orkade mer. Och jag åt crunshy varje morgon. Och jag visste inte hur man skrev ett sms. Jag sakna tiden då veckans läxa var att komma på ord med bokstaven S. Säl, säng, segla. Jag saknar bollibompa. Jag trodde att månen satt fasst med spik, det vill jag tro igen. Men nu vet jag att det är nån jäkla tyngdkraft. Det är tydligen det som gör att äpplen faller till marken. Jag vill vara tillsamans med Max, Alexander och Philip sammtidigt och jag vill leka pussjage. Jag vill bli väckt på min födelsedag med en tråd om stortån och följa den genom hela huset tills jag hittar ett dockhus. Jag vill ha roliga-timmen på fredagar i klassen och jag vill ha högläsning på onsdagar. Ta med ett äpple och lyssna på Kalle och chokladfabriken av Roald Dahl. Jag saknar den tiden så mycket ibland.

It's burlesque

All that you can rely on and all that you could fake will leave you in the morning, come find you in the day. Oh, you’re in my veins.

"2010 was a disastrous year for christina...plz Chris don't you ever come back to TAO for new years eve"

Jag läste idag att Christina Aguilera och hennes man Jordan Bratman skall skiljas. Rykten tänkte jag, de var nog det sista par jag trodde skulle gå isär. De verkar så kära. Christina har alltid pratat så fint om Jordan i intervjuer, och han om henne. Men nu har hon bekräftat att rykterna var sanna. Det kommer verkligen som en chock för mig, kan inte riktigt fatta det. Jag trodde på dem och det känns jätte tråkigt att höra att det fina de hade tydligen har runnit ut i sanden. Sorligt.

Beauty comes in every size, shape and color.


Jag älskar dig så högt att du hör.

I miss you

everyday

Colorful

Talking to strangers

Ledig idag men drog till stadsbibloteket och pluggade. Man pluggar så bra och fokuserat där, jätte skönt faktiskt. Köpte mig en super god juice och så satt jag där i flera timmar, utan problem. Det var inte ens jobbigt eller trögt och allt kom in mycket lättare. När jag pluggar hemma är man inte helt fokuserad, men går ner och tar ett glas vatten, blir störd av föräldern, kollar facebook. Om man åker till bibloteket för att plugga, då finns det inte så mycket annat att göra än att dra igenom NO läxan.

Jag pratar gärna med främlingar. På tåg, i kön till kassan. Jag och Alexander pratade här om dagen om favoritfilmer när vi väntade på bussen, ofta tänker jag inte på att jag gör det, det är först efter jag kommer på att jag är lite knäpp. Idag började jag prata med en kvinna på bibloteket, jag kunde höra på hennes brytning att hon var dansk så jag frågade om det och berätta att jag själv var halvdansk. Så där stod vi och pratade danska i en halvtimma. Haha jag älskar sånt. Hon var jätte trevlig!

Folk behöver inte vara så resarverade hela tiden och rädda för att göra fel. Det är en av grejerna jag ogillar med Sverige. Jag upplever att många männsikor, inte alla, men många här är väldigt kalla. Man sitter för sig själv i tåget, blir piss-irriterad om någon kommer och sätter sig bredvid, håller inte uppe dörren, stormar frammåt och hoppas på att alla andra ska flytta sig för än. Arrogant. Jag tycker att när jag kommer utomland är det ofta en hel annan öppenhet och värme. Folk hjälper glatt varandra och man hälsar på varandra. Även till folk man inte känner. Mamma berätta att i USA frågar folk hela tiden hur man mår. Tror jag kommer känna mig som hemma där.


"Denna dagen, trots allt, är den finaste dagen som finns i demokratin. Det är denna dag där alla människor har en röst, denna dag då alla människor har lika mycket värde. Och det ska vi säga till Jimmy Åkersson, att så ska Sverige fortsätta."

Många tycker att Mona Sahlin är dålig - jag tycker hon är jätte bra! Här är talet hon höll på valvakan

Sick

Såg denna igår innan jag skulle sova. Allt finns

Your words in my memory are like music to me.

- Jag önskar att du kunde stanna kvar, viskade han
  Att du kunde stanna föralltid. Men det går inte.
- Jag vet, sade hon lika tyst
Deras blickar möttes igen. Det fanns så mycket att säga,
så många orsaker att stanna hos varandra.

Perfectly lonely

Nu har jag läst om blodomloppet och hjärtat i flera timmar. Ska ta en pause med Vampire Diaries! Har ett sjukt sötsug och jag vet att det finns en kexchoklad i skafferiet men ska försöka motstå den. Ska se om jag lyckas. Lovade ju en bild, här är en så länge. Sen räcker det med webbilder för ett år!

All I wanna do is love you.

Shit vad många webpic det har blivigt denna helgen känner jag, jag är en sån fjortis! I alla fall, jag tror inte man ser det men jag har färgat håret. Åkte till affären bestämt om att jag skulle åka hem med orange hårfärg. När jag kom dit var det en besvikelse, de hade nästan inga oranga färger alls! Valde tillslut en som hette Amber (bärnsten på Svenska) men resultatet blev inte lika starkt som på paketet. Så jag har väl lite orange/brunt. Rätt fint ändå, jag gillar det. Ska ha detta nu ett tag, sen ska jag försöka leta upp en färg som är lite skarpare. Jag ska också försöka ta en bild, imorgon eller någon annan dag då solen är uppe så ni kan se hur det blev (:

It's time to flourish.

För ett längre liv ska man såklart äta bra, motionera m.m, det har man hört minst 1000 gånger. Men visste ni att om man hjälper andra förhindrar man många sjukdommar och lever längre. Samma sak med att tänka positivt. Unga som har ett mer positivt tankesätt lever ett längre liv. Skratt förhindrar många stress hormoner. Skratta när du kan, det är en gratis medicin.

I know you really wanna (hey) wanna taste my sandwish!

Å men seriöst. Frukost är det godaste som finns. Rostade mackor med sylt och en härlig skål med fil och flingooor. Yummy in my tummy! Nu ska jag äta upp, duscha, hoppa i ett par kläder, dra ner till stan, köpa  Vampire Diaries, åka hem. Och sen ploooooooooooooogggggaaaa. Puss på er. Hoppas ni får en bra dag/helg.

It's just not in my nature to be serious all the time ;O

Embrace yourself, love yourself. In that way, you willl love life.

Förebild:

Isabella Löwengrip. Sveriges förmodligen coolaste tjej. Hon är så målmedveten. Säg ett projekt hon inte lyckats med? Hon driver en av Sveriges största bloggar, äger Blondinbella AB, har precis släppt en bok, har sitt eget klädmärke, tjänar rejält med pengar, har nätbutiken Bellme, haft sitt eget tv-program, varit med i Let's Dance och är bioaktuell. Hon bevisar att man kan allt om man vill.

Hon är en stark och maktfull kvinna. Hon får mig att tänka tillbaka till den tid då kvinnor inte hade en röst alls och där vi tydligen var skapta för att laga mat och ta hand om maten. Jag älskar när man kraftigt märker att samhället förendrats till det bättre. Idag hade folk inte förvånats över en kvinnlig statsminister.

Det finns mycket som behövs förbättras. Jag är inte nöjd förens världen är helt jämnlik! Just nu känns det som om Sverige går neråt i sin utveckling och det är så sorligt att se. Och det är så sorligt att veta att finns så många människor lever för hat. Och det är så knäppt att se hur de överhuvudtaget finner logik i vad de säger. Hur de tycks sig vara bättre. Men vad som finns att minnas, och som är värt att påminna sig själv om är att det finns saker som är bra. För jag är så ledsen hur det är i detta land just nu, men jag kan inte annat än att kämpa för vad jag tror på. Och för att komma tillbaka till Blondinbella, det är vad hon representerar. Möjligheter istället för murar.Bea, vilken?

Jag är en no-lifeare.

Har precis kommit hem från Alexander, vi såg Vampire Diaries och sen drog jag. Väntar på att Bea ska ringa. Och det är typ det roliga jag kommer få på ett tag för nu ska plugget ta över mig och jag kommer inte ha ett liv för ett tag. Hoppas det lönar sig någon dag. Puss

There's no reason for me to write, it wouldn't make sense anyway.

Autumn leaves.

Call it mystery or anything just as long as you'd call me.

I admire you

"Älskar dig mucho picho. PS: Machu pichu betyder - old man's ass - man skall uttala det manchu pinchu!!"


I didn’t have to look to know who it was; this was a voice I would know anywhere—know, and respond to, whether I was awake or asleep. The voice I’d walk through fire for—or, less dramatically, slosh every day through the cold and endless rain for.

Jag fick ett samtal imorses när jag låg och sov ifrån ett okänt nummer. När jag hörde vem det var börja jag gråta av både glädje och saknad. Det var mamma som ringde och idag har vi inte sett varandra på tre veckor. Jag saknat henne varje dag sen hon åkte och längtar hela tiden till dagen då jag möter upp henne på flygplatsen. Men så länge jag vet att hon har det bra så har jag också det!

Inga rasister på våra gator

Tänkte berätta om gårdagen. Var ledig igår, så jag vaknade av mig själv. Låg kvar i sängen och lyssnade på lite musik. När jag orkade gick jag upp och fixade mig, tog tåget till GBG. Gick i stan lite, köpte en jacka, ett linne och en skjorta. Tog spårvagnen till stadsbibloteket, tänkte sätta mig där och plugga men kom inte in för jag hade inget kort och pappa var tydligen tvunge att godkänna mig genom en underskrift. Segt. Så jag satte mig på McDonalds, drog en cheesbörgare och satt där till 17.00! Anledningen varför jag hade åkt ner till Gbg i första taget var för att jag ville demonstrera emot Rasism och jag tänkte inte dra mig ur så jag fick vänta. Och jag chattade med folk på facebook och åt två cheesbörgare till hehe. Men så gick jag upp till demonstrationen som började på Götaplatsen. Träffade Josef och hans vänner som alla är med i SSU. Jag har själv funderat på att gå med. Trots att jag röstade på miljöpartiet i skolvalet så har socialdemokraterna kännts mer som ett val för mig sen dess. Och de fick mig att gå med, skriva på en lapp. Imorgon är min första möte som SSUare. Känns väldigt kul faktiskt! När vi var färdiga med att skrika "Jalla jalla, Sverige åt alla" m.m så åkte vi och fikade. Efter det åkte jag hem. Nu ska jag plugga och dra på lite Paramore. Hörs!

When you amaze yourself

Idag har jag inte gjort ett skit! Bara degat hela dagen. Dator dator dator. Jag hatar mitt beroende. Men trotts det har jag gjort flera saker jag är stolt över. Hjälpte bla en gammal tant att plocka i hennes varor idag på ICA, hon blev mäkta glad! Och så skickade jag just ett medelande till den person som förmodligen skadat mig mest i mitt liv. Jag skickade ett medelande till henne för att skriva att jag inte har några förakt och att jag faktiskt, trots de många jobbiga stunderna vi hade tillsamans, också kan se de bra. Jag skrev det för att förhoppningsvis kunna ge ett bättre avslut till det hela. Vi bodde tillsamans i 3 år, och kämpade. När det var som värst och jag inte orkade mer så gick vi skilda vägar och fick aldrig sagt hejdå till varandra. Tycker det var dags för det nu. Detta är en stor dag för mig faktiskt, det betyder att jag släppt alla gränser för det som hände. Så det verkar som att denna meningslösa dag inte blev så meningslös i alla fall.

Desnudate

Jag har ju en ny design förrestenm, det ser ni kanske. Vet inte om ni tycker om den men den får kanske hänga ett tag.

Oh honey I can see your house from here.If this is it.

Jag har alltid varit en stjärna på att skiva!! Hitta ett glostest ifrån ettan när jag ränsade gammla låder i flytten. Hade skriv-talanger redan då. Antal rätt: 0

Skönt att jag lärt mg det nu!

jefwlsdjöläölkvm-mkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Hah yaay! Har precis lärt mig vädersträcken för första gången i mitt liv. Öst väst nord syd. Känner mig som ett MVG barn nu!

Ser fram emot gula taxi bilar och amerikanska flaggor överallt. Ser fram emot att kunna se Vampire Diaries direkt på tv och inte på datorn en dag efter. Ser fram emot att kunna köpa converse för 350 kr.

Nu har pappa betalat första delbetalningen till Explorious, min utbytesorganisation. Det känns så häftigt att känna att det verkligen händer. Det finns så mycket jag ser fram emot till det kommande året. Ser fram emot att ta del av en helt annan värld, att bli helt frispråkig på Engelska, träffa massor av nya människor, leva ett amerikanskt liv, uppleva high school spiriten. På sätt och vis är jag glad att mamma åkt till USA själv nu, och lämnat mig i Sverige. Jag tror inte det kommer bli lika hårt att bli utan henne sen då. Jag tror inte bara att det kommer finnas ljusa stunder i USA, jag kommer säkert tycka att det är rätt jobbigt också att vara ifrån min trygga värld här. Men jag gillar att ge mig på utmaningar och klara av dem. Jag ser fram emot mitt high school år för jag tror att det kommer göra mig stark och för att jag vill dö världsvan.

Top Gun Jags

Interior/bedrooms

We count the years, we think we're smart. But we're not. We don't know anything.

Drinking cuz you're looking so good with your starbucks cup
In the city of dreams and beyond your imagination there exists a magical world that comes to life.

Bilder ifrån Amandas födelsedag :)


RSS 2.0