Oh this is a start of something good, don't you agree. I haven't felt like this in so many moons, you know what I mean.

Victoria's Secret angels

VS fashion show on now. L o v e.

Sorry you can't define me. Sorry I break the mold.

Det är så otroligt mycket drama hela tiden. Detta hände idag.
En av mina vänner fick jag köpa graviditetstest till igår som hon tog idag under lunch rasten. Vi var båda helt otroligt lättade när det visade minus. Min andra vän berätta att hennes pojkvän tydligen har ett barn med sitt ex och att the "babymama" var efter henne nu och om de inte slutade umgås skulle killen inte få se sitt barn mer. Yup. Sen fick jag höra att Dez krocka med sin bil och smasha sin nya bil.
Det är svårt att bestämma om man ska skratta eller gråta. Sverige känns rätt okomplicerat till allt här.

Från Kyle's sweet 16 för några veckor sen. Det är rätt tydligt på dessa bilder hur mycket jag gått upp här, tror aldrig mitt ansikte har varit så runt och jag haft så mycket rumpa haha. Det är svårt att vara hälsosam när allt är så gott.

Give a little, get a lot.

This Sunday, as I said, I made pancakes to homeless people with a groupe from church. It was the most heartbreaking thing to see so many starving people and to see how much something as little as three pancakes meant to them. My gosh. Their "thanks" is something I will never forget. Food should never be a luxury, but a right to every human. I just wanted to give them food for the rest if their lives so that they would never have to be hungry again and promise that their lives would take a complete new turn.
I though of The Pursuit of Happiness and of Chris Gardner who goes from sleeping on the floor of a public bathroom to becoming a millionare. I wanted to show that movie to all of them. Because If Chris Gardner could do it, who says everyone can?

The most beautiful thing that day was to see the light and spark some of them still had in their eyes and smiles. To have so little and still being able to keep the spirit up is just amazing. There are much in our lives to be happy about.


Fråga: Explorius

underbart! Skulle inte du kunna skriva lite för och nackdelar med Explorius? funderar på att åka med dom och skulle vara kul att höra ngt om dom av ngn som är iväg nu, så man inte bara hör på dom själva, för dom säger ju såklart bara bra saker... :D kul att du börjat uppdatera mer nu på senare tid! :D kramis

Svar: Hej du :) Jag svarar gärna din fråga. Grejer är bara att jag heller inte heller har så mycket negativt att säga. Är supernöjd med Explorius. Har ju hört från dag 1 att det är en liten organisation men jag blev ändå förvånad när jag i sommras besökte explorius kontoret och märkte att, oj, det är verkligen en liten organisation. Bara 6 stycken som jobbar på kontoret och det alla jättetrevliga. Vi pratade länge när jag var där, Simeon visade sitt album ifrån sitt år och jag fick ett sånt himla varmt intryck ifrån dem. Jag vet att det bara vill sina studenter väl och jag kan känna att de bryr sig. Det känns tryggt att vara i en organisation som är liten och veta vilka som jobbar, hur de ser ut, vad de heter och jag skulle verkligen inte tveka med att komma med frågor till dem och jag vet att de hade hjälpt mig så mycket det kan. Beslutet är ju upp till dig vilka du vill åka med men jag har alltid varit väldigt glad över mitt val. There you have it :) Lycka till med allt! Kram

Arizona State University Sun Devils Football Game

It's beginning to look a lot like christmas


Hihi tycker det är sött hur Brittany och Tom kallar ut random svenska grejer, hej då, god natt, sköldpadda!
Jag älskar jul så himla mycket you have no idea. Vi har satt upp alla utomhus ljus idag och pyntat the fire place med stockings och dekorationer och har lyssnat på julmusik hela dagen. Här har de en kanal på radion som bara spelar julmusik, det är min favorit, 99.9. Det känns inte som jul alls när det är 22 grader ute och solen är uppe och vi pyntar utomhus i thirt, kan inte alls fatta att det snart är december för här är det fortfarande sommar för mig. Superknepigt. Ska gå och lägga mig tidigt ikväll, imorgon ska jag och min värdfamilj upp tidigt och laga pannkakor till hemlösa :) christmas is the time for giving. Love you.

Why don't Swedes go crazy like this?


USA pratar ju alltid om hur fria de är, America the free. Ska jag vara ärlig så har jag inte så bra koll på varför men det är ju baserat på hur landet är uppbyggt. Jag tycker att USA är ett fritt land för människorna här är fria. Man vågar vara extrem, ta ut svängarna, är inte rädd för att göra bort sig, ha självförtroende, sticka ut, höras, vara sig själv och lite smått tokig. Man håller inte tillbaka.

Jag såg Eat Pray Love häromdagen och svenska Sofi får frågan vad ordet är för Stockholm är och hon svarar "Are you kidding me? Conform." jag håller verkligen med. Vi anpassar oss och är så himla bra på att bara följa strömmen. Till och med att heja på vararandra är galet i Sverige för ingen gör det. Men om man alltid gör vad alla andra gör och lever under alla de där oskrivna reglerna, är man verkligen sann mot sig själv då eller en fånge av samhället? Gå din egen väg, gör din grej, var den du är inte vad som förväntas av dig, stå upp för dina åsikter, ha din egen stil, våga skina och få alla att tänka att du tror att du är nått, för du är nått. Detta är ditt liv och inte någon annans. Sluta bry dig om vad andra tänker, säger, hur de kollar. Människor kommer alltid ha en åsikt, kommer alltid att dömma, man vinner ingenting på att pleasa. Vi är födda olika för en anledning. Why are we trying so hard to fit in when we were born to stand out? You gotta have that little extra to be extraordinary.

Jag undrar lite över vad folk hade sagt om någon hade dekorerat trädgården såhär i Sverige.

Gotta get down on black friday, everybody's looking forward to the shopping, shopping

Me and Aliiiiicia Boooo today black friday shopping. Alene was there too but didn't get a pic of her. Okay, everything was like 50 % off and had take-2-get-1-free kind of deals, it was heaven! Came home with a victoria's secret, american eagle, holister and target bag and I'm so happy with what I got. Tho it was crazy crowded, so many people, the lines were insanely long, people were pushing each other and I got a little claustrophobic I wanna do it all over again.

My first (but certainly no last) thanksgiving

Happy Thanksgiving :)

If "plan A" didn't work, the alphabet has 25 more letters. Stay cool.

Det här har egentligen inget med inlägget att göra, men jag undrade bara var du hade köpt din hoodie/jeansjacka som du har på många av bilderna i bloggen. Den är så snygg :)
Svar: Tack så mycket! Köpte den på HM i våras, den försvann rätt snabbt men jag har sett liknande lite över allt sen dess :)

Hej! Jag älskar julfilmer och spenderar hela december med att titta! Har du några tips nu när du kollat en massa?//Hälsningar Maria
Svar: Hej du tvilling, det gör jag också! Har faktiskt inte fått en ny favorit men The Polar Express & Love Actually är två jag älskar och ser varje år, och The Holiday om man kan räkna den som julfilm. Serendipity är bra också. Det är mina favoriter :) Har du några tips för mig? Kram

Det e så himla vackert i San Francsico!! :D har du vart där? hur kom du på iden att plugga high school där du e? :)
Svar: Kan tänka mig det! Jag har aldrig varit där men vill jättegärna dit någon dag. Jag önskade Cali och Arizona som delstater för att jag ville hamna i värmen och bo bland palmer men hade inte mer kontroll över min placering än det.

man får faktiskt inte klottra i biblioteksböcker...
Svar: Haha come on, live a little

Hej, jag är väldigt sugen på att ta ett sånt här high school år i USA , kan du inte berätta lite hur det är.
Hur är skolan ?
Svar: Det är ju det jag gör när jag bloggar ;) Skolan är annorlunda, mycket high school spirit, mycket lättare, lektionerna är inte lika serioösa, man har mer läxor, men igen - lättare, men skolan i sig är rätt strikt, dresscodes, man måste ha hallpass för att gå på toa, får inte lämna campus fören man är senior och såntdär. Mycket sporter och grejer som händer utanför skolan typ matcher, danser, pjäser och dans och kör föreställningar och sånt, mer drama. Sen har man ju alla lektioner med olika människor. Det är inte som i Sverige där man är i en klass med samma personer hela dagen vilket jag tror är både bra och dåligt.

Är du cheeleader ?:)
Svar: Nope, jag började i ett all star lag men hoppa av igen

Har du bara varit här detta halvåret, du verkar redan ha fått pojkvänn och allt!
Svar:
Haha oj, vad får du det ifrån? Yes, kom till Arizona 1 augusti så jag har varit här ett par månader nu :)

Hur mycket kostade det ungefär ? :)
Svar: Omkring 100 000

Jag är så avensjuk på dig:D
Svar: Haha you should be ;)

Lucky u!! I can really see the high school spirit in those pictures. I've always wanted to experience the ''high-school-ameican-life'' feeling..but..my cowardness always stands in the GOD DAMN way! :(
Keep on living ur dream and always keep ur head up high! (P.S ur blog is the fucking best!!) xoxo
Svar: That's what I'm saying, if you don't risk anything you risk even more. Stop being afraid of what could go wrong and start being positive of what could go right. And thanks honey :)

jag tycker verligenverkligen inte att du ska skriva för någon annan än dig själv! Blev super besviken när du "la ner" din blogg, jag och min kompis satt och skrek neeeeeeeeeeeeeeeej i skolan heheh
Såå snälla fortsätt blogga! Även fast folk puchar dig till att skriva inlägg som du inte vill lägga ner tid på! :)
Svar: Asså gud vad sött, åh! Kram på er :)

Wanting to be someone you are not is a waste of the person you are.

Imorse tog min värdmamma mig till doktorn. Min sjuka vill inte försvinna så nu är jag på antibiotika, blir förhoppningsvis bättre snart. Här är det ju helt annorlunda när man blir sjuk, fick betala 240 dollar för min läkartid, i Sverige hade till och med Brittany, min värdsyster täckts av försäkring om hon åkte till Sverige. Jag märker mer och mer hur mycket det finns att vara stolt över när det kommer till det lilla landet lagom, saker som jag helt tagit för givet innan. Sverige är ett bra land, men USA är dock fortfarande bättre.

The City of Angels

If I was to list all the things I like about you it would take a book

Hej världen. Jag lever. Som så ville min datasladd inte mer och sa hej då, åkte precis till best buy och fixade en ny så nu kan jag fungera igen. Har varit sjuk sen torsdags så har inte riktigt något att berätta förutom att dom visar galet mycket julfilmer i USA. Det är det jag spenderat min tid på de senaste dagarna, kan inte räkna hur många julfilmer jag sett på i alla fall min ena hand. Och det är inte ens December än, eller som man säger här så är det inte ens Thanksgiving. Det är det dock på Torsdag och jag är jättetaggad för att uppleva det. Min kompis satte nästan i halsen när jag berätta att vi inte har den högtiden i Sverige, tydligen har jag den godaste måltiden i mitt liv framför mig. Hmm justja, jag har börjat på en diet också, (igen). Wish me gooood luck with that. Ville bara skriva ett inlägg och säga hej. Nu ska jag fortsätta lyssna på Rihannas nya skiva och plugga.
So long people

That moment when someone's laugh is funnier than the joke

Hello everyone. I'm sorry for the absence but the charger for my computer stopped working sunday so I haven't been able to blog. Nothing special have happen anyway. I'm in yearbook right now and I only have this class ad next class left today and then I'm off, so happy cuz there's nothing I want more right now than to cuddle to a movie, I think I'm having a cold again. The degrees have dropped a lot this week, it's not cold to you guys, it's around 20 degrees but compare to how it usually is it's very cold. People have started using uggs, jackets and jeans, funny to me since the temperature would still be considered as summer in Sweden.
The plans for today was to hang out with Dezaray and for her to answer all of your questions but she was not in class so I'm guessing she's sick too. She wanted me to tell you that she is very excited to talk to you and that she's going to make a video. Keep on asking her questions, will probably answer them tomorrow before we go see Breaking Dawn. I was surprised to find out that the movie premiered in Sweden some days ahead of US.
The bell will ring any minute. XOXO

 

Frågestund med Dezaray

Hello beautiful. Tänkte att det kanske hade varit kul för er att ha en frågestund med en amerikanare så kommentera era frågor om ni har några, Dez är jätte excited på att svara. Poooosssss.


Before I die


Live in a penthouse. See the golden gate bridge. Say "I do". Learn fluent Italian. Own a pair of Louboutins. Take my kids on an amazing vacation. Donate a large amount of money to cancer research. Have a bonfire. Have my father walk me down the aisle. See Beyonce live. Star in a movie. Be in two places at once. Find the end of the rainbow. Go to prom. Write something in wet sement. Change the world. Conquer my fears. Have a dog. Pursue a dream for my mom. Live in an apartment in downtown Manhattan. See gay marriage be legalized wverywhere. Buy all the gumballs out of the machine. Publish a book. Ride a horse on a beach. Take a homeless person out to dinner. Study in Hawaii. Go to a college party. Ride in a helicopter. Be on Ellen Degeneres show. Develop a british accent. Pay for a strangers groceries. Move out on my own. Change someone's life. Live.

YRBK

Vi haller pa med fotografi just nu i yearbook :) det ar kul att testa nya grejer och lara sig att ta battre bilder. Kommer dock att droppa den klassen nasta termin och antingen ta film studies eller TA for nagon klass tror jag. Har snart helg, ingen skola imorgon for det ar Veterans day sa har bara denna lektionen och en till kvar denna veckan.  Lovely. Ikvall ska jag sova ver hos Dez och vi ska formodligen till the mall senare. Nu ska jag fortsatta skriva pa min spread. Ha det bast!

Vanilla scented lotion and candles. Ice cream when you're having a cold throat. Rootbear floats. Hearing friends laughing in another room. Driving on new pavement. Road trips.

Jag får jättemånga frågor om jag inte kan blogga om det och det, mer videos, fler bilder lala. Jag tycker det är jättekul att ni bryr er men jag känner att ni får vara glada med det ni får, annars finns det ju en hel lista med andra utbytesbloggar. Jag orkar inte blogga för att pleasa andra, vill bara skriva om det som kommer från hjärtat. Jag tror det var därför jag la ner för att jag inte riktigt skrev för min egen lust längre så nu tänker jag bara göra min egen grej och så får det vara bra :)

Jag måste säga att allt drama som är här varje dag gör mig helt utmattad haha. He said she said, rumors, gossip and people talking behind back all the time. Framförallt blir småsaker väldigt stora och väldigt många spel. Håller mig ifrån det men det går ju inte att missa det ändå för det är alltid en massa drama kring vänner som man får höra om. Jag har ju dejtat några killar här borta men jag är verkligen över det nu för jag känner att killarna i alla fall jag har träffat är rätt så omogna och jag känner att mitt liv är bättre utan dramaqueens just nu. Känns fel att liksom klassa in folk men jag antar att det är en kulturell förändring. De flesta som är tillsammans här spenderar absolut mer tid på att bråka och skapa problem än att faktiskt ha det bra ihop which just doesn't make sense.. Dezarays kille flörtar med mig och nu vill hon ge igen på honom, det är helt messed up.

Nu ska jag hoppa in i dushen. Får helg imorgon för det är ingen skola Fredag! Tihi. Vi ses :)

Been there, done that. Åh, den bergodalbanan på bilden, California Screamin', var så sjukt kul föresten. Tappa andan för några sekunder och jag trodde att mitt hjärta skulle hoppa ut och man åker upp och ner och massa sånt men det var så himla kul! Skulle vilja jobba på Disneyland/California Adventures det hade varit jätteroligt verkligen, dom säger ju att det är det gladaste stället på jorden.

No matter where you are in the world, the moon is never bigger than your thumb.

Om jag ska ge er kommande utbytesstudenter ett tips så är det verkligen att gå på utbytesträffar! Jag har träffat massa utbytesstudenter men Victoria, Paula och Sebastian träffade jag innan vi alla drog iväg på våra egna äventyr och de har verkligen varit en jättestor del av mitt utbytesår och de är några av mina närmaste vänner nu. Har svårt att tänka mig hur det hade varit att uppleva allt detta ensam utan dem.

Åh tjejer, minns ni när vi stod inne i Nordstan och krama sönder varandra för att vi skulle säga hej då för sista gången på ett år och vi alla var tårögda och inte kunde släppa taget. Och den där dagen då vi satte oss på en buss och bestämde för att inte hoppa av och bara se vart vi hamna. Första sommardagen och vi tog Vickans landetmoppe och köpte pizza. Eller Victoria när du kommentera på min blogg, din lilla stalker, att du såg mig inne på H&M men inte vågade heja haha, det var innan vi ens kände varandra. Dagen då vi åkte till Hemköp och köpte picnik och satte oss i slottskogen och åt jordgubbar och oreos, jag tror att vår vänskap blev starkare då. Paula när vi satt inne på tågstationen i timmar och pratade om alla ställen vi ska se tillsammans. Egg&Milk är vårt ställe även om vi bara varit där en gång och alla konstiga namn vi kom upp med när vi gjorde cupcakes. Och TOMMMEY och en massa engelska, american-everything och den där drinken jag och Paula fixa för vår sugarmama. Har så otroligt många härliga minnen med er även om vi bara kännt varandra sen Maj och jag älskar er så himla mycket.

Och Sebastian, ärligt talat så gör du alltid dagen ännu lite bättre när jag pratar med dig. Jag har bara träffat dig en gång men det räckte och nu hörs vi varje dag. Vi har ju planerat in en massa saker i framtiden så jag är rätt säker på att vi kommer ses mer :)

Så mitt utbytesår började och började så himla bra innan jag ens satt mig på flyget och liksom även om mitt utbytesår en dag tar slut så kommer dessa personer ju fortfarande finnas kvar. Och de förstod bäst innan jag åkte, nu när jag är iväg och jag kommer helt klart behöva dem när vi är tillbaka igen för de är dom enda som vet hur det var. Utbytesstudenter har inte bara USA och utbytesåret gemensamt men liksom en lust att se mer och jag tror att vi alla är rätt olagom. Jag älskar hur vi håller koll och kontakt med bloggar och facebook och stöttar varandra och känner att vi alla explorius-barn är som en liten familj haha:)


Q&A

Hej, jag har ett väldigt stort problem! Det är bestämt att jag ska åka iväg nästa år till californien , san fransisco, men grejen e de att de e inte min dröm, min dröm är att hamna nånstans vid kusten runt LA, oc, eller något liknande! Inte hamna i nån liten små stad. Alla säger att jag ska vara nöjd med min placering o lalalala men jag är inte det !!!!! Ja vet inte vad jag ska göra men jag tänker fan inte stanna kvar här i sverige men ändå .. Nåra tips ? :S
Svar: Aha, som utbytesstudent? Alltså jag vet inte, tips och tips. Det är ju bara upp till dig för att bestämma. Antingen bestämmer du dig för att San Fransisco kommer bli helt underbart. Eller  att du bara siktar på det bästa och ta dig till LA. Om det är din dröm så är det väl där du ska vara. Vet inte vad du gör för sorts av program men som utbytesstudent har man ju inte riktigt så stor kontroll över placering, det går ju dock att leta familj själv. Jag tror alltid det finns möjligheter och ett sätt om man verkligen vill något. Lycka till :)

asså jag är helt kär i dina skor som du hade på home coming, skulle du snälla kunna skriva i vilken affär du har köpt dom, för jag åker till USA imorgon och skulle JÄTTEGÄRNA vilja köpa ett par ! läser din blogg varje dag förresten, den är lätt den bästa utbytesbloggen i år :)!
Svar: Alltså tack så jättemycket!! :) Hm... affären heter Shiekh eller nått sånt hah. Välkommen, hoppas du har det jättebra här!!

hur många år är de du går i skolan med? Vilket är år är de födda? :) har hört att alla är mycket yngre där när de går ut high school än vad man är här när man tar studenten? :) är sugen på att åka efter mitt andra år i gymnasiet men vill samtidigt kanske vänta och åka på collage istället om alla kommer vara mycket yngre än mig :)
Svar: Jag går med freshmens, sophmores, juniors och senior men skulle säga att de flesta i mina klasser är Juniors

är det du som pratar? OMG va bra du är på engelska!! låter som en som bott i usa sen du föddes!!!
Svar: Hah ja :) tack så mycket, gonna have to disagree tho.. Kram

1. Är det svårt att hitta kompisar? Hur är folket i skolan? Blyga/framåt/''läskiga''? Aa men du fattar ! :)
Svar: Alla människor är ju olika, vissa är blyga andra inte, precis som i Sverige.  Tycker att det har varit svårt för folk stannar gärna i sin klick och det är rätt svårt att bli insläppt i en grupp liksom. Men var bara trevlig, social och smiling så ska det nog gå bra

2. Blir det lätt ''stelt'' mellan dig och din v familj ?
Svar: Nej inte alls, de är världens mysigaste!

3. Tycker du att det var värt att åka iväg? Varför/varför inte?
Svar: Absolut, värt hela vägen!

4. Har du mycket hemlängtan?
Svar: Ska jag vara ärlig har jag ingen hemlängtan alls, tycker det känns jobbigare att behöva lämna detta :/

5. Jag är ganska blyg av mig och tror att det kommer vara ganska svårt att skaffa kompisar, då jag har svårt att öppna mig för nytt folk, speciellt som pratar ett annat språk! Och speciellt folk i min egen ålder (fråga mig inte varför, för det vet jag itne själv :p), men tror du att detta är något som kan stoppa mig ?
Svar: Jag tror att det är upp till dig själv om du tänker låta det stoppa dig eller ej. Att åka iväg är lite som om att öppna ett nytt kapitel så va den du vill vara. Detta är ju en jätte chans för dig att växa och motbevisa dig själv liksom så se det bara som en möjlighet istället för ett hinder tycker jag :)

Som sagt, skulle vara jättekul om du kunde svara på dessa! :) Du har en grym blogg! Keep going girl! :D
Svar: Thank you so much! Hoppas du fick svar på dina frågor. Kramar


Fooling around in TV Production. This groupe is amazing, we always have so much fun together in class! They are trying to make me black haha so they are teaching me all these black things and phrases and laughing their pants of when I say it with my little swedish accent. And I'm getting really good at the head thing ;) Troy is upset tho cuz he thinks I'm turning too American hah. They call me Ikea so I call them wallmart back <3

No shave November & Hug an Exchange Student day

Det är tydligen något killarna kör med här att inte raka sig under hela November. Tror det är i hela USA för jag vet att Sebstian enda borta i SC ocskså fallit dit. Vet inte riktigt anledningen men spelar kanske inte så stor roll, tycker det är rätt kul och det börjar ju synas nu vilka som är på och inte. Imon är det också "Hug an exchange student day" så jag förväntar mig en massa kramar i skolan hah. Nu ska jag nana. God morgon på er! Det är förresten "bara" 8 timmar mellan oss nu för i Arizona behövs ingen vintertid det är sol hela tiden ändå. Love


On the list

Ser det inte helt magiskt ut? Jag har en låååång lista med saker jag vill göra i mitt liv och att uppleva NY under jul är helt klart med på den listan. Något som också är med är utbytesår, uppleva High School, California och Grand Canyon. Det kommer jag kunna stryka av :)

 

You cannot protect yourself from sadness without protecting yourself from happiness.

Jag får rätt många kommentarer ifrån läsare som vill åka på utbytesår men som liksom är för rädda för att ta steget och jag får rätt ofta frågan om jag själv aldrig var rädd innan jag åkte. Jag vet att jag redan svarat på detta men jag känner att rädsla än nog det dummaste som kan stoppa någon so here we go. Jo det var jag, det är klart att det är lite skrämmande att ge sig ut på något som man inte vet någontin av, det finns ju ingen trygghet alls i det. Man bara kastar sig ut i det okända och hoppas på att man landar bra. Om man tar en risk kommer man u också att bli utsatt för mer än i sin lilla safety zone. Men det är också det som fick mig till att verkligen vilja göra detta. Att leva fri och liksom inte veta varje steg jag tar.

Så vad är det man är som är så rädd för? Hinder på vägen? Jag tror att när det kommer till svårigheter kan man antingen låta det göra en bitter or better. Jag har alltid uppmuntrat att gå emot rädsla och utmaningar och testa nya saker för jag tror att det är vad som gör en till den man är. Jag minns när jag var liten knatte och jag åkte till liseberg och mitt mål var att alltid pröva någonting jag egentligen inte vågade. För om jag klarade av den läskiga attraktionen kunde jag ju klara nästa och sen nästa. Det är ju så det är. Man växer från rädslor och man lär sig och blir en version ytterliggare lite starkare, klokare och bättre än vad man var innan. Jag tror inte på att livet handlar om att hitta sig själv men om att växa och hela tiden gå frammåt. Ska jag vara ärlig så vet jag inte om jag hade vågat ta mig hit till USA utan de utmaningar jag fått pusha mig igenom i mitt liv för de gav mig mod. Och som min vän Sebastian alltid säger så "finns det ingenting ont som inte kommer med något gott"

Låt inte rädsla kontrolera ditt liv. Vill du att dina små tankar ska hindra dig från att leva din dröm? Var starkare än alla problem som kommer i din väg. Det finns så himla mycket att se och så mycket att leva. Jag lovar dig att om 20 år ångrar du inte det du gjorde, bara det du inte gjorde. Du vill inte leva ditt liv med ångest för allt det du gick miste om och utan minnen. Sluta tänka på det som kan gå fel och tänk på det som kan gå rätt. Om man stannar kvar i det man alltid haft så är det det enda man får. Vad är egentligen det absolut värsta som hade kunnat hända under ditt utbytesår? Bevisa för dig själv att du kan klara av det och du kommer vara så himla stolt över dig själv när du kollar tillbaka och veta vad du gjorde. Och om du kan klara ett år, på en ny kontinent på egen hand som tonåring, vad är det du inte kan klara av? Tro lite på dig själv. Bli den du vill vara. Den enda som kan stoppa dig är du själv, man är precis så fri som man låter sig vara. Livet är för kort för att inte ta några risker. Varför leva lagom när man kan leva extraordinärt?

Sometimes I pretend to be normal. But it gets boring so I go back to me.

Nu är helgen snart slut. Har varit rätt utmattad och kännt mig lite sjuk så jag har mest bara tagit det lugnt och inte gjort så mycket. Igår såg jag på bio med Brittany och Michaela och vi såg "In Time" med Justin Timberlake, Amanda Seyfried eller vad hon hetter och Alex Hottie Pettyfer, ni vet the Beastly and Number 4 guy.. Yum. Den var i alla fall rätt bra men nog inget jag ser om. I USA behöver man inte boka sittplatser vilket är både bra och dåligt tror jag för man vill gärna va i tid, men så man tar bara dom bästa platserna man hittar. Och man kan fälla upp armstödet så man kan mysa mer. Och lamporna är alltid släckta i salongen. För er som vill veta skillnader liksom haha. Jag såg svenska Jonas Kinnaman i en av trailerserna, och mina älskade klasskompisar, jag tänkte på er när jag såg honom, speciellt Paulina för aa han är liksom din ;) Hur som hellst jag och Brittany gjorde Dance dance revolution efter filmen, första gången på flera år och vi åkte hem och jag somna rätt fort. Nu är det ju breaking dawn snart, tror jag ska se den med Dez. Ska jag vara ärlig är jag rätt taggad. Breaking dawn var nog min favorit av alla böckerna och de ska bli kul att se hur dom gör den som film. Ska bli jättekul att se bröllopet och allt det där..
Time for foooood. Vi ses ju. Det hände ingenting med nerläggningen verkar det som, det är nog för alla gulliga kommentarer! You guys keep me going, ni är underbara. Kram :)


Day 99


Detta är vad vi lär oss i skolan.

Okej, kanske inte det ända vi lär oss, men jag vet inte om en Current Issues lärare från Sverige hade tyckt att detta var relevant under lektion haha. Och i Engelska kollar vi på The Simpsons. Och i Yearbook har vi kakfest.
Tycker för övrigt att jag har varit rätt dålig på att lägga ner min blogg.

Someone will always be prettier, smarter, skinnier, funnier, better. But they will never be you.


The most wonderful time of the year

I remember my host mom telling me "Right after Halloween they will start decorate for christmas" and she is keeping her word cuz literally the day after Halloween I was watching TV and they were showing christmas commercials, and a lot of them! Yesterday I saw decorations outside church and flyers about christmas concerts and stuff, today when me and Dottie went to Target they had decorated with "Merry Christmas" signs, haha thank you, and you could buy like christmas anything, like christmas cupcake frosting, christmas clothes for dogs and stuff haha. And they have changed the starbucks cups into christmas-cups. I love how they go all out here because anyone who know me would probably say that I go a little crazy over holidays myself, especially xmas. (haha omg Mami, Michael Buble has release a new christmas album this year. Listen to it and you have a piece of me right there ;)) Anyway, I will be so happy to celebrate christmas in a country that is on the same level as me so I can stop feeling like an total outsider haha. Btw, my US history teacher told me that right after christmas, Halloween is the most celebrated holiday I was really surprised cuz you know how halloween is not a big thing at all in Sweden. You go trick or treating and all you get is a doors slammed in your face hah.
However, I'm super excited for christmas and I can't waaiiiit, two months ahead.

She had a way of seeing beauty in others when that person could not see it themselves.

Hej vänner. Ni är underbara! Skickar tusen pussar och kramar tillbaka till er, era kommentarer gör mig så himla glad!! Jag lovar att inte radera bloggen, vill fortfarande kunna gå tillbaka och kolla i arkivet, det är som en dagbok ju! Och jag har ännu inte skrivit mitt sista inlägg, det kommer mer bara inte lika ofta. Åh, jag tänker gifta mig med någon amerikanare, vill ju stanna här föralltid, frysa tid! Funderar på sätt för mig att stanna kvar. Sebastian sa förut att han tror jag är född Amerikanare hihi det tror jag att han har helt rätt i.
Jag mår inte toppen just nu, har många småproblem runt omkring och vänner som mår dåligt. Jag märker att så fort nånting händer här så reagerar jag 100 gånger starkare. Funderar på om det är för att I'm turning into a dramaqueen precis som alla andra amerikanare eller om det är för att det känns extra mycket eftersom att jag är utanför min trygga lilla komfortzon.

Jag kände för att skriva lite. Kanske får jag tillbaka lusten igen om jag bara bloggar när jag känner för det, inte som en rutin. Hur som hellst, jag hoppas att eran fredag blir jättefin och bara så ni vet, jag tycker om er massor! Kram igen, nu ska jag nana.

Live beautifully. Dream passionately. Love completely.

Jag lägger ner min blogg. Har funderat på det länge så det känns som det är det rätta att göra även om det är rätt svårt. Tycker ju det har varit superkul att uppdatera framförallt till alla fina kommentarer, har blivit rörd så himla många gånger av era fina ord så tack så himla mycket!! Vill helt enkelt lägga min tid på viktigare saker medans jag är här. Men så om några frågor om utbytesprogrammet eller whatever så feel free att maila mig på eiralj@hotmail.comHa det bäst, älskar er! So long :)RSS 2.0