Happy new year

Gott nytt år på er! Detta året ska bli så jävla bra och 1000 gånger annorlunda än alla andra

So get your ass up, show me how you burlesque

Nu ær jag i Danmark! Kom hit kring 3 och hade super mysig julafton nr 2 igår med mamma och mormor. De hade væntat med att æta julskinka och ris a la malta tills jag kom! Mamma sa att det kændes som om julen startade nær  hon hæmta upp mig vid bussen i Danmark.  

Jag fick jætte fina julklappar. Bla fick jag 1000 kr av mormor så nu ska jag till stan och shoppa. Tror jag ska spara mycket av pengarna til USA dock. Ikvæll ska jag äntligen, äntligen, äntligen iväg se Burlesque! Den släpps i Sverige om ca en månad men hær ær det reklam før filmen  i vartenda busskur. 

Jag drar till Danmark

Imorgon ska jag upp tidigt och ta färgan till Danmark för att fira jul med min danska släkt. Mamma är redan i Danmark så jag får ta mig dit själv, ska ladda upp med musik och med nån bok så att jag klarar resan. Önska att jag kunde skriva att jag är färdig med packningen men har inte ens börjat. Får göra det när jag är färdig med detta.

Vet inte riktigt hur länge jag blir borta men som längst en vecka skulle jag tro. Ni får ha det super bra här hemma! Kram

Man vet att man är blivande utbytesstudent...

...när man får Amerikanska dollar och digitlkamera i julklapp!! Jag älskar alla stunder då man faktiskt på en liten nivå fattar att man flyttar till staterna om några få månader. Det var en sån stund när jag fick de Amerikanska pengarna i handen. För det mesta kan jag inte ens greppa att der kommer att ske!

I went bananas over my christmas presents this year! Förrutom mina nämda julklappar fick jag också the vampire diaries season 1 box, massa fint smink från lancome och block m.m.

Årets julafton var annorlunda men den var bra :)

With every heartbeat, with every breath

Here's my lifelong wish
My grown up Christmas list
Not for myself but for a world in need

No more lives torn apart
That wars would never start
And time would heal all hearts
And everyone would have a friend
And right would always win
And love would never end, no
This is my grown up Christmas list

As children we believe
The grandest sight to see
Was something lovely wrapped beneath the tree
But Heaven only knows
That packages and bows
Can never heal a hurting human soul

Michael Bublé – Grown-Up Christmas List

Merry Christmas!

Jag skickar ut värme och kärlek till er alliopa och hoppas ni får en riktigt fin dag!

Jag gav en get till min morfar i år

Har köpt jätte bra julklappar till min morföräldrar. Min morfar fick en get och mormor fick vaccinpaket, men inte till sig själva såklart utan till behövande. Nu skickas en get till en fattig familj och vaccin till någon sjuk. Tycker ideen är jätte bra som Action aid och Unicef kommit upp med! Det är även lätt att beställa på internett och skickas som ett mail till personen pressenten är ägnad till. Om du har julklappskris just nu så är detta ett jätte bra tips. En bra pressent med en god gärning. Lite viktigare än något som blir beundrat i en dag och sedan kastas i papperskorgen.

(I beg to god that my grandparents don't read my blog!)

The nightmare before christmas. Since I'm dead I can take off my head.

Har haft mysdag idag. Jag och mamma träffades och såg en film, "välkommen till familjen". Fick mitt sista adventspaket som var en jätte fin snöglob. Vi sa hejdå till varandra för hon ska till Danmark över julen, åker dit den 261.

Pappa och jag letade julgran, visade sig vara helt sopat på den fronten. Fick köpt en riktigt ståtlig plastgran så det löste sig ändå.

Jag träffade Lina på stan och vi fick köpt några akutjulklappar. Jag och Amanda drog hem till min och mammas nya lägenhet, Lina kunde tyvärr inte vara med för hon ska snart till Thailland men jag och Amanda träffades i alla fall och höll minijulafton. Vi såg "the nightmare before christmas", kokade te och åt smoothies. Självklart bytte vi julklappar också. Jag och mamma har inte fått upp någon julgran i år men vi har en liten liten plastgran som vi klätt med lila kulor från min barndom. Den står på vårt bord och där under la vi alla julklappar. Fick en sexig klapp av Amanda och Lina kan jag ju säga, busfrön... och ett jätte fint kort som Amanda hade målat. Jag hoppas de blev nöjda med vad de fick ifrån mig också :)

När jag och Amanda fick sagt hejdå till varandra pyntade jag och pappa huset med tomtar och granen med kulor. Så nu är det riktigt julfint här hemma!
Nu ska jag gå och lägga mig. NÄR JAG VAKNAR ÄR DET JULAFTON!


Dec. 23, 2010

Här är fler bilder ifrån när Amanda fotade mig :)

Mail från Explorius

Hej Pierre!
Jag skickade in min ansökan förra måndagen och vill bara kolla så att allt står rätt till

God Jul
// Eira Ljungberg

-----------------------------------------

Hej Eira! Ja visst, den har gått över til USA

Det kan vara så att de i USA kommer med kompletterande frågor men då hör vi av oss till dig på en gång.

Hoppas att du och din familj fån riktigt fin jul

Mvh

Pierre

 

 

 

Jaaaaaiiii :)

 

Trace of you

Kan man börja vinterlovet på ett bättre sätt en med vinterkräksjukan? Behöver inte gå in på detaljer men jag var inte jätte frisk det senaste dygnet. Är bättre nu i alla fall och uppskattar att jag ens kan förflytta mig och dricka vatten.

Tack för alla fina kommentarer! Eller det är nog Amanda som ska tacka som fixade designen åt mig, taaaaaccckk Amanda :D

Måste kila för blir hämtad av mamma strax. Kram :)

Famous as a place of movie scenes

Explorius

Till utbytesstudenter: Jag skickade in hela min ansökan till Explorius förra måndagen och har inte fått något svar om att det fått det ännu. Borde jag kontakta dem eller ska man ha mer tålamod?

City of angels

Blah, blah

Wie! Känner mig fri frå en fågel just nu. Okej kanske inte men jag är fri från läxor och skola ett tag nu i alla fall. Det känns så himla skönt!

På skolan imorses var det sammling i aulan. Vi lyssnade på lite jullåtar och plågade oss igenom rektorns evighetstal. Det kändes ett jag aldrig skulle få jullov, ville ju bara springa ut genom portarna och det gjorde vi efter ett tag. Men först skulle klassen sammlas i ett klassrum för att fika och göra tävling. Jag vann inte.. Men sedan var det äntligen slut för dagen och slut på höstterminen.

Så vad händer under lovet då? Ska sova, sova, sova, se en massa film och läsa. Träffa alla människor som man inte hinner se annars och njuta en massa tid med dem. Fira jul och nyår. Åka till Danmark. Det är nog det.

Jag, Paulina, Hanna och Sara gick omkring lite på stan efter skolan. Visade sig att de 600 kr jag trodde fanns på mitt kort var 1500, snacka om att jag blev glad! Så nu har jag köpt en massa fint till familj och vänner som jag hoppas att de blir glada för. På hemvägen, precis som på ditvägen var det problem med tågen som vanligt. På tåget träffade jag John och Anna.

Nu sitter jag och chattar med Amanda och hon håller just nu på att fixa en lite mer vintrig design åt mig. Så himla snällt av henne! Så den är nog uppe på bloggen om ett tag :)

Jag och Amanda i sommras

Jag vill ha mer jul

Nu ska jag alldeles snart iväg på julavslutning. Till fikat har jag pepparkaksdamsugare med mig, har velat smaka dem jätte länge nu. Hoppas de är goda. Måste kila. God jul!

(Här ska det vara en rubrik)

Här är två bilder från lägenheten. Den är väldigt liten och bara temporär men det känns väldigt skönt att bara ha någonstans att bo med mamma. Hon flyttade ju till USA ett tag och kom hem i November. Sen dess har hon bott hos kompisar och på vandrar hem och nu äntligen har vi vårt egna ställe.

Under tiden har jag bott hos pappa och det gör jag fortfarande för vi har inte riktigt fått in några möbler i lägenheten ännu. De kommer på onsdag. Vi har några få möbler som den tidigare ägaren lämnat kvar och så har vi våra jullådor. Det har varit mammas högsta önskan ett tag, att kunna packa upp jullådorna med mig och nu har vi gjort det. Så det blev jul till slut.


Hittade något glittrigt bland mammas kläder. Perfekt till nyår.

Må västrafik brinna i helvetets eldar

Min frånvaro i skolan kommer vara jätte hög denna terminen, inte för att jag skolkar en massa utan för att mina tåg blir inställd och försenade hela tiden. Jag fattar inte varför de inte sätter in ersättningsbussar. Det är ju alltid nått problem. Är det inte det ena är det det andra. Det är så tråkigt att det inte fungerar, det uppmanar ju inte direkt folk att åka kollektivt när det inte går att komma i tid. Jag åker ju gratis eftersom jag får skolkort gratis men jag tycker det är jätte fult att andra ska behöva betala för en tjänst som inte fungerar.

Skulle in till göteborg förut för at julhandla lite med John men kom inte fram. Efter att vi stått fast i 1,5 ropa dom ut vi fick vända och åka tillbaka. Det värsta var nästan ändå att dörrarna stod öppna så det var verkligen hur kallt som hellst i tåget. Måste nog ta tåget 2 timmar innan om jag vill vara säker på att komma fram i tid.


Vad hände med Björn Gustafsson förresten? Saknar honom. Han är ju en svensk att vara stolt över :D

And the rest you can figure out

Å, mamma ringde och väckte mig precis och frågade om hon kunde låna min spotify. Det var inga problem men problemet var att när jag kollade på klockan sen så var den 10:39, vilket betyder att min lektion började för 20 miniter sen. Om jag bodde inne i göteborg hade jag ju bara slängt på mig ett par kläder och tagit första bästa spårvagn. Men jag gör ju inte det och det är inte bara att ta första bästa tåg. Kommer missa hela lektionen.

Detta betyder att jag haft min sista lektion i år eftersom att geografi är den enda lektionen idag och imorgon är det avslutning! Tummen upp för det ändå!

En sak som jag inte berättat är att jag och mamma fått en liten lägenhet inne i stan och idag får vi nycklarna! Så himla roligt! Vet inte om det blir att flytta möbler idag men vi ska i alla fall dit och kolla på den.

Nu måste jag fixa mig och ska sen in till Göteborg för att julhandla mina första och sista julklappar.  Vi hörs senare :)

We gonna get it when we live it, live it!

SOFIAS:

har du något nyårslöfte?

Svar: Hmm.. ja det är ju verkligen en bra fråga eftersom att det kommer hända så himla mycket det kommande året. Jag menar, jag flyttar till USA och lämnar hela mitt liv för ett år. Ingenting kommer att vara normalt. Mina löften är att ta vara på tiden jag har där borta och verkligen leva livet fullt ut. Skapa massa nya minnen och ha kul, skratta en massa. Ett annat löfte är att vara så öppen som möjligt till allt nytt och ta in alla kunskaper och läxor som kommer längst vägen.  Har nog egentligen en massa löften med det är nog framförallt det :)

Fråga

hanna om Live your life:
hejhej! :) jag ska kanske åka till usa 2012 (USA har snart mina papper, så får vell se hur det går) iaf, jag ska också åka med explorius, och har tänkt att önska delstat..Men kan man önska hur som helst?skulle jag kunna önska florida, arizona, california?för florida ligger ju långt ifrån ca och az.. vet du hur det funkar? :)

Svar: Hej Hanna! Jag har problem med att svara på din fråga i din blogg så det får bli här, hoppas det går bra. Man kan välja delstatsval helt random! Det är ju staten  de går efter och inte vart de ligger. Jag valde tex California, Arizona och Rhode Island, Rhode Island ligger ju east och AZ och CA ligger west. Så det behöver du inte tänka på. Kul att du vill åka och lycka till med allting! :) Nu har du massor framför dig så om det kommer upp fler frågor så får du gärna ställa dem så ska jag försöka svara så gott jag kan. Kram :)

“For who could ever learn to love a beast?”

Amanda hade en photosession med mig, hon är så himla duktig! Kommer fler bilder

Vi gick till stan sen och jag blev kär i ett par skor. Vill ha dessa till en helsvart klänning på nyår. Hell yeah I say

Tog en chai på Espresso house

Med Kimona som jag nog inte sett på flera månader
Vi kila hem till mig och såg på skönheten och odjuret. Disney blir man aldrig för gammal för! Alla disney filmer har en väldigt fin mening i botten. Nästan alla filmer visar människor ifrån olika världar och hur de blir kära, utan en tanke på utseende eller ursprung. Så är det ju i skönheten och odjuret, lilla sjöjungfrun, Alladin, Tarzan.. Jag  tror det är bra för barn att växa upp till sånna filmer. Skönheten och odjuret visar ju också att alla har något fint inom sig och att man inte kan dömma en männska tll det yttre :)

Nu kan jag inte ens hålla ögonen på skärmen mer, är super trött. God natt med er och dröm sött

Happy birthday Legend!

Idag fyller Christina Aguilera 30, stort grattis till henne!! Om du läst min blogg ett tag har du nog märkt att jag är ett rätt stort fan av henne. Jag vet att det nog är svårt att förstå för många men utan henne hade jag inte varit den jag är idag. Hon har gett mig så himla mycket kraft och verkligen varit en stor  inspirationskälla. För mig är hon mer en förebild än sångare. Jag är kanske inte helt lika besatt som jag var för ett par år sedan men jag har fortfarande jätte mycket respekt för henne eftersom att hon haft en sån stor inverkan och betydelse för mitt liv.

Det har varit så intressant att följa henne för hon testar alltid något nytt och chockar alltid med nya banbrytande låtar, album och stilar.

Ska inte pladdra på om en massa anledningar till varför för jag har visst redan gjort ett rätt kort inlägg om det. Så jag stoppar med att säga grattis grattis grattis! Hoppas hon får en jättebra 30 års dag :)

Gjorde en video med lite av min Aguilera kollektion men youtube krånglar så det kommer upp när det går helt enkelt

 

Have yourself a merry little christmas

Jag vet inte om jag kanske redan laddat upp den, men i så fall kommer den igen. Här är min julspellista. Subscribe if you'd like :)

Birds of prey

Nu ska jg träffa min älskade vän Amanda. Hon ska fota lite bilder till bloggen och sen ska vi fika med Kimona på stan, se disney och baka (haha ja jag vet att jag bakar mest hela tiden). Perfekt lördag för min del i alla fall :) Ha det bra!

Fail bild på mig men skitsamma

I'm stronger than ever, you made me this way

Jag orkar inte riktigt blogga just nu om vardagliga ting för jag har haft ett par dagar där jag kännt en massa. Hade kunnat skriva om det här men jag känner inte för att hänga ut en massa personer.

Jag har varit genom mycket i tidig ålder. När jag var mindre svalde jag en massa skit och ställde upp på saker som inte alls var bra för mig egentligen. Jag har alltid försökt att vara andra till lags. Jag har till och med lämnat mig själv för att bli accepterad. Jag har hållt tyst så att jag inte ska såra någon annan och offrat mig själv för andra. Absolut varit för god för mitt eget bästa. Jag har varit i stunder då jag haft jätte svårt att hitta skrattet och kännt mig betydelselös och otroligt sårad och bedragen.

Idag är jag mig själv till lags och jag tillåter aldrig någon att köra med mig. Jag känner mig självständig och modig, framförallt stark. Jag är tusen gånger starkare  idag. Visst har jag min sårbarhet kvar men ingen kan rubba mig mer. Saker som för ett tag sedan gjorde mig så rädd att jag till och med grät gick jag emot igår. Jag gjorde det ärligt, helhjärtat och utan några tårar alls.

Jag märker hur skinnet på näsan hela tiden blir lite tjockare och jag känner hur min röst blir högre och högre. Jag ångrar ingenting som någonsin hänt mig för det har gett mig så otroligt mycket och gjort mig till den jag är idag. Jag skickar ut ett tack till alla som gav skit, utan er hade nog min röst fortfarande varit dämpad.

Jobbiga saker händer hela tiden och det är inte direkt något vi kan stoppa. Jag försöker att se det ljusa i allting och se alla hemskheter som en läxa, det finns alltid något att lära och något att ta till sig. Jag försöker att hela tiden bättre mig som människa och vara det bästa jag kan vara.

Jag kontroleras forfarande av vissa händelser. Jag agerar av självförsvar så trots att jag är väldigt utåtrickat är jag samtidigt väldigt resarverad. Jag låter inte folk komma nära, men när jag väl låter dem så låter jag dem också stanna där. Jag har mina taggar ute hela tiden, berädd på nästa bomb och jag övertänker precis allting. Men jag vet att jag ligger på någon helt annan nivå än personen som slänger hat omkring sig. Vad har de mer än dåligt självförtroende och sorg? De har inte en ända stark cell i kroppen så som de måste livnära sig på andra. Vi vill alla nå toppen, men det är vägen dit som är viktig och gör oss till dem vi är. I slutet av dagen har vart enda och varje smärta gett oss ett högre perspektiv på livet och en styrka som ingen kommer kunna ta ifrån oss. Fighter Stronger Than Ever

You probably think that I hold resentment for you but you're wrong. Cause if it wasn't for all that you tried to do I wouldn't know just how capable I am to pull through. So I wanna say thank you cause it makes me that much stronger. Makes me work a little bit harder, it makes me that much wiser. So thanks for making me a fighter! Made me learn a little bit faster, made my skin a little bit thicker. Makes me that much smarter, so thanks for making me a fighter.

'Cause if it wasn't for all of your torture I wouldn't know how to be this way now, and never back down.

The first time I say no it's like I never said Yes

Orkar inte blogga idag.

I solemnly swear that i am up to no good

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Faktiskt så fiskade jag krabbor för första gången, kan kalla mig svensk nu. 
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Vet inte om jag hade några löften, tror bara jag bestämmde mig för att det skulle bli ett bra år och det tycker jag att det blev.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nope
4. Dog någon som stod dig nära?
Min gammelmorfar gick bort, 98 år blev han så det var kanske på tiden
5.Vilka länder besökte du?
Spanien, Sverige, Danmark
6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Haha ja, har saknat mig en pojkvän, det ska jag bannemej skaffa. Saknar mina vänner från min gammla klass väldigt mycket, vi får bli bättre på att ses.
7. Vilket/vilka datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Jag minns en dag med Amanda som spenderades i min trädgård, vi bara slappa, låg i hängmattan, åt rabarber. En riktig mysig sommar dag. Minns att jag badade i med Gustav och Svenne och det började regna på vägen hem, vi gick dygnblöta utan skor och frös inte nånstans. Det är också sommar. Minns potatisfestivalen, jul på liseberg, Spanien med Bea och mamma. Skår med Lina, Amanda och Kimona. 
8. Vad var din största framgång 2010?
Jag höjde mitt betyg med 60p och fick stependie för det och för visat empati för andra människor, det var awesome. 2010 har jag hört från väldigt många att jag inspirerat dem, det är den bästa komplimangen jag kan höra och det känns verkligen som en stor framgång och för mig viktigare än 4 mvgn.
9. Största mi sstaget?
Pluggade sönder mig ett tag i nian och det kändes rätt meningslöst
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Lite förkyld har jag nog varit, skadad är jag i huvudet men det har jag varit hela livet :)
11. Bästa köpet?
Ipod Touch + spotify premium
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder tror jag väl
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja, när mamma överaskade mig och kom hem från Kalifornien en månad för tidigt efter att ha bott där ett par månader. Grät av glädje haha :)
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
John Mayer - Slow dancing in a burning room, Jason Mraz - Plane och Christina Aguilera - I am och en konstig bosnisk låt haha
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? En blandning skulle jag tro. Både gladare och ledsnare.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Reste

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Satt vid datorn och spillde tid

18. Hur tillbringar du julen? Hade massa mysiga julkvällar med mamma där vi bakade och såg julfilm. Julafton var jag med pappa, farfar, camilla och hennes barn. 

19. Blev du kär i år? Ja

20. Favoritprogram på TV? The vampire Diaries

21. Bästa boken du läste i år? The secret life of bees

22. Största musikaliska upptäckten? Det är nog alla Sias låtar

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ja, fick en dator :)

25. Något du önskade dig men inte fick? Kanske men kommer inte ihåg

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Jag var med familjen, hade cheerleading träning på kvällen

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Solen skulle stanna längre på himlen och jag skulle inte vara så långt borta ifrån mina vänner

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? Klädstil? Varierad. Ett tag var jag väldigt simpel, en annan var jag otroligt färgstark, under vintern bar jag mycket stickat

29. Vad fick dig att må bra? Personer, musik, sol, underbara sommardagar, lov, Spanien, jul

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Rupert Grint tror jag haha och 

32. De bästa nya människorna du lärde känna. Massa från klassen Alex, Paulina, Hanna, Annika, Shajwan, Sara, Jamila bla. Tog upp kontakten med några gammla vänner vilket känns bra :)

33. & till sist - är du nöjd med året? Absolut



Bound to you

Vet att jag bloggat om detta innan, bara för ett litet tag sedan men jag har fått nån slags fånig tatuerings noja. Tycker det är så himla fint :) Speciellt fåglar - de tycker jag representerar frihet och självständighet, styrka. Hade jätte gärna kunnat tatuerat en liten sparv på min handled eller ett ord på mitt finger. Armväcket tycker jag också är fint

You accept me, flaws and all

I'm a puzzle yes indeed
Ever complex in every way
And all the pieces aren't even in the box
And yet, you see the picture clear as day

I'm a peasant by some standards
But in your eyes I'm a queen
You see potential in all my flaws

Come on, let your colors burst

Någon som verkar ta julen på allvar i alla fall är vackra Katy Perry. Jag blir alltid så glad när man kollar på henne, hon ser så energisk och självsäker ut.

Hennes senaste musikvideo. Gillar inte låten men budskapet är bra :)

Äntligen färdig & mitt brev till världfamiljen

HAR SKICKAT IN ALLTING NU TILL MIN AMERIKANSKA ORGANISATION!! Äntligen äntligen äntligen äntligen!!!! Sååååå glad just nu. JIPPIE :D Innan jag var inne i denna processen och jag läste en massa utbytesstudents bloggar så trodde jag alltid att de överdrev om hur jobbig ansökningen var. Kan säga att jag nog tyckt den varit precis lika jobbig som alla andra. Sjukt mycket grejer som skall fixas och ordnas med. Nu är jag äntligen färdig! Känns så skönt! :)

Jag, mamma och bunten med papper som snart skickas till staterna :)



Här är vad jag lovat länge. Mitt brev till familjen:

Dear host family!

My name is Eira and I'm sixteen years old. I live in a small town called  , which is located near Sweden's second biggest city Gothenburg. That's where my high school is. I'm in 10th grade, studying social studies.

In my free time I hang out with family and friends. I work out in the gym and take yoga and dance classes. I used to do cheerleading and I actually made it to the Swedish finals with my squad two years ago. At the moment I'm taking a break, but I'm hoping to start cheering again in the US. I love the spirit in cheerleading!

I'm a person who like to speak up for the things I believe in and I also take action. I'm a member of Amnesty International to support the work for for human rights. But sometimes injustices happen right next to you in subtle ways - so I usually go sit down by people who are left alone in the high school cafeteria. I don't like to see when people are not included. Everybody needs to feel valuable!

My friends would say about me that I am a funny, spontaneous and honest person that you can depend on. My mom would probably say that I am an independent and courageous person with a big heart.

Going to the United States and spending a school year as an exchange student has been a dream of mine for many years. I've always loved to travel and see the world. I'm really looking forward to experience America from the inside, living with an American family and going to high school. I'm looking forward to gain eperiences and knowledge from your country.

Another reason for me to go on this exchange year is that I want to challenge myself as a person. Leaving my comfortable environment here in Sweden will definitely give me many learning experiences. Also I want to create memories and do something completely different for a year. Bettering my English is another goal.

Of course I have high expectations - I am sure it will be a great experience and that it will be very different from my life so far. I expect myself to be as open as possible and to adjust to life and obey rules in your home and at school. I also expect myself to represent Sweden in a good way. When I come I will of course answer questions about my native country if you are curious! My plan is to take pictures and document a lot before I go to the US so I can show you life as it is here.

I am very grateful that you are considering to have me staying with you. Of course I will gladly answer any questions you may have about me. Just go ahead and ask if you think there is something I have left out.

I'm so looking forward to hearing from you and to seeing you next fall!

Love,
Eira

Glad lucia :D

Faceraped

Dec. 12, 2010

Igår hade jag en riktigt toppenkväll. Jag hade pratat ihop mig med Lina och Amanda om att dra in till liseberg om kvällen. Vi kom på iden om att försöka få med folk ifrån vår förra klass. Det visade sig som vanligt att nästintill alla var upptagna så det blev bara jag, Amanda, Lina och Emil men det blev ju bra ändå.

Kvällen började kanske inte så lyckat. Jag fick mindflip och tog spårvagnen åt fel hål. När vi kom till linneplatsen fick vi vända och åka tillbaka haha. Väl framme i alla fall så bestämmde vi oss för att börja med att åka skridskor och det gjorde vi. Vi gled omkring på isen till Andy Williams – Sleigh Ride bland alla ljustända träd. Det var riktig julstämning! Jag vill ju så himla gärna fira jul i New York nått år och åka skridskor på roccafella center, detta var ju nästan samma sak ;)

Efter skridskoråkningen åt vi våffla och åkte sagoslottet, det blir man aldrig för gammal för. Vad som var jätte skönt var att det inte alls var särskilt kallt, helt klart minus grader men det var uthärdligt i alla fall. Ett år fick pappa bära mig till bilen för att jag frös så mycket om mina fötter haha. I alla fall så satte vi oss på en resturang och snackade ett tag och drog sedan upp till lisebergstornet och till Ben and jerry glassbaren. Skulle inte ha köpt något för orkade bara några slevar. Mitt hjärta gick sönder lite när jag fick slänga min B&J, det strider liksom emot lagen.

Vi lämnade liseberg och drog till Gothia Towers och åkte upp till 23 våningen för att kolla på utsikten över liseberg, så himla fint! Det är ju glasshiss så man fick lite svindel när man åkte upp och ner och det gjorde vi 4 gånger haha. Eftersom att uppskjutet och höjdskräcken var stängda på liseberg fick vi ta hissen istället.

Vi missade tåget hem med bara några minuter men det gjorde inte så mycket. Stötte dock på en hel del läskiga människor men vi kom ju hem hela. Amanda och jag gick hem till mig sen och drack glögg, dunka musik och kollade runt på lite nyårsklänningar. Somnade så sent som 06.00, jag tycker verkligen inte om att gå och lägga mig haha.

Känner att detta inlägget blev väldigt långt så ska sluta nu. God jul! : )




Lina och Emil i sagoslottet

Utsikten ifrån Gothia Towers


Choklad är ju till för att ätas?

För några dagar sen när jag skulle ta min dagliga dos av choklad fick jag flipp och drog hela chokladkalendern i ett. Tanken var ju att jag bara skulle öppna en lucka men jag öppna allihop. Funderar på att köpa en ny men då är det nästan bättre att köpa en marabou istället.

Overcome the notion that you must be regular. It robs you of the chance to be extraordinary.

Min mamma jobbar ju som engelska vikarie just nu på en skola och har berättat för mig om en kille hon undervisar. Jag vet inte vad han heter men han går i sexan. För ett par veckor sedan var skolan i kyrkan för att fira in julen. Då blev den lilla killen trakaserad av två äldre tjejer. De tryckte in snö i munnen på honom så att han spydde och gick hem. Blev såklart jätte ledsen när jag hörde det. Önskade bara att jag kunde krama om den lilla oskyldige, berätta för tjejerna om respekt.

Igår fortsatte mamma att berättad. Hon sa att det var några tjejer som kommit in i klassrummet och skrikit "Det har hänt något hemskt!" Då var det några killar ifrån en högre klass som hade tagit fast samma kille och kört upp en biljrdpinne i rumpan på honom.  Det pratar om skadestånd och det tycker jag verkligen inte är mer än rätt! Det han utsatts för är verkligen grovt.

Jag tycker man begår ett jätte stort brott när man mobbar någon för man tar ifrån personen så mycket. Jag har hört att mobbning skapar men för livet och det stämmer nog. Har sammtidigt hört att folk som utsätts för mobbning ofta kommer väldigt långt i livet.  

Egentligen är det så att mobbarens handlingar säger mycket mer om dem själva än vad det gör om offret. De kan kastr ut saker till andra men egentligen kommer alla ord bara tillbaka till dem själva. Kan tycka synd om alla personer som av någon anledning måste trycka ner andra för att själva kunna andas. Det visar ju bara svaghet.
Fördommar är alltid baserat på okunnighet och vem vill egentligen vara så trångsynt att man varken kan eller vill förstå andra människors olikheter? Vilka som är starka är ju inte personer som vågar käfta upp sig och vara taskig mot andra utan det är dem som vågar vara sig själva. Det är äkta mod.



Do they know it's christmas time at all?

Har fullt upp idag så hinner inte blogga. Var i skolan ett men åkte hem tidigt för att se hur det hade gått med mitt skin test. John mötte upp mig och vi kila dit. Allt var i sin ordning så fick de sista papperna påskriva. Nu ska jag bara få ihop det där jäkla brevet nån gång. Jag och John drog in till stan sen och jag köpte mig en varm choklad, espresso house gör de bästa chokladerna med marshmallows och massa grädde! :) Ska göra mig lite glögg och ta med ut i kylan och möta upp John igen. Vi ska nog baka mjukpepparkaka. Imorgon blir det jul på liseberg med en massa härliga människor och förhoppningsvis pre-bak till lucia. På måndag är det luciafirande på skolan och inte alls många dagar kvar till jullovet. Roliga dagar att se fram emot :)

Alingsås är så mysigt på julen :)

Amnesty International

Ska snart iväg och träna för första gången på pinsamt länge! Fick gymkort av mamma i förrgår så nu ska det allt dansas zumba för fullt! Innan det ska jag in till stan och kolla på lite nyårs klänningar. Förmodligen ska jag beställa en från forever21 men det är ju alltid bra med fler alternativ.

Vill också berätta att det var kampanjdag med Amnesty idag på skolan. Vi hade en bunt med kort som kunde skrivas på för att sedan skickas till Nicaraguas regering med syfte om att försöka ändra deras lagar. Stoppa sexuellt våld mot flickor och låta kvinnor ha laglig rätt att göra abort om de blivit gravida av incest och våldtäkt. Vi fick alla kort påskriva!

Hanna och Adam


Det hängdes en massa lappar med text om orättvisor i granen
En del av påskrivningarna


Soldier of love

Jag kan inte ladda upp bilder, html, eller nånting :( Hela den raden är borta. Är det någon som har samma problem?

Såhär kul och social kan man vara på en samhällslektion

And if you don't fit in just know your differances are beautiful to see. Well, they're beautiful to me. There's no one quite like you, be proud in all you do. Be who you are, don't be ashamed.

One of the things that I truly have had to learn, sometimes the hard way but that I'd like to share with you is to trust your own instincts. No matter what people may say about you, no matter what criticism or what negativity might come your way but just being who you are and just being yourself is so imoportant. You are beautiful no matter what they say.

God sees no color

Detta är ett av mina favorit framträdanden med Christina Aguilera. Jag tycker om detta framträdandet så mycket just för att det är så kraftfullt. Kanske inte hennes bästa uppträdande sångmässigt men jag tycker att budskapet i låten kommer fram så tydligt här. Älskar hennes inlevelse och scen språk och simpelheten i hennes kläder och sjävla framförandet i sig.

USA, om du bara visste vad jag gör för dig

Kom precis hem från sprutningen och det var inte så himla trevligt! För det första gjorde sprutan ondare än någon annan jag någonsin tagit, denna skulle ligga precis intill huden. För det andra fick man en "kvaddel." Ja visst låter det mysigt? Som en jätte stor och fet bula. Riktigt nasty.
På fredag ska jag på återbesök för att se om jag har nått virus i kroppen eller hur det nu var. Sen ska jag ju ta två hebatit b sprutor till..


Spruttttaaaaaaaa

Ska iväg och ta mitt skin test nu ; ) Mmm, I love needles!

“And even now, you don’t want me anywhere near you. What’s the matter with you, Stefan Salvatore, that you have to live this way? That you have to build walls against other people to keep them out? That you can’t trust anyone? What’s wrong with you?”

 

I could leave today. California dreamin on such a winter's

All the leaves are brown and the sky is grey. I've been for a walk on a winter's day. 
I'd be safe and warm if I was in L.A.

Oh, say does that star-spangled banner yet wave over the land of the free and the home of the brave?

Är det något fel på en om man ryser när man hör Amerikas nationallåt och är svensk? Får alltid rysattacker när jag hör "..gave proof through the night that our flag was still there." och " .. over the land of the free and the home of the brave." Den svenska nationalsången därimot sjunger jag inte ens med i. Känner inte riktigt att jag kan stå för att jag vill leva och dö i norden. Kan dessutom bara första versen, kan hela USAs. Jag vet att jag är konstig.

Haha älskar denna, han på 0:25 min favorit! :D

Fråga:

Hur utalar man ditt namn?
Svar: Ejra typ ;D

Ifrån min ansökan:

Mitt brev till familjen är inte helt färdigt så jag lägger inte upp just nu. Blir någon dag snart, imorgon kanske. Lägger upp det jag kan så länge. Om det är något ni vill att jag ska ta med eller har en fråga så komentera :)

Briefly give reasons for wanting to become an exchange student.
This is a dream I've had for several years. I'm eager to explore the world and gain knowledge from other cultures. I think that being an exchange student in an American High School is an excellent way to do that. I always want to grow as a person and challenge myself, leaving my comfortable environment here in Sweden will definitely give me many learning experiences. Improving my English skills is also a goal.

Regionsval: West
Delstatsval: 1. California 2. Arizona 3. New Jersey

Såhär skrev min engelska lärare om mig. Hon kryssa i excellent på allt med min engelska förutom writing haha

Här är bilder jag använt till mitt fotoalbum:


En bild när jag var på Malta sommaren 2009 på språkresa

Jag tillsamans med mitt cheerleading lag Heroes

Mig och fina vän Bea i Spanien

Pappa och jag

.. och mamma

En bild på mig och mina närmaste vänner på "prom"

Jag och Lina

Min familj på mammas sida



Parent's letter. Vet inte om detta är så kul för er att läsa men här är mammas brev till familjen, en bra beskrivning av mig.

Dear host family!

Eira's father and I are very grateful that you are willing to receive and welcome our daughter. At the same time we would like to say that you are lucky to get the chance to share time with her - because she truly is a beautiful person! Maybe all parents think that way about their children, but let us describe her as fairly as we can.

Eira is very easy-going and calm and so are the friends she makes at school. Through the years we have had an amazingly small number of conflicts. I guess we listen to each other and show each other respect and that way we usually find a solution that even Eira, the teenager, is OK with!

I would say that she is a very honest person. She doesn't like to keep her life a secret to her father and me so we never need to worry that she will get into trouble that we don't know about. Gradually we have let her have more freedom, for instance to travel, and she has never failed our trust. Last summer she spent three weeks on her own on Malta, studying English in a language school.

Some of Eira's strongest personality traits is that she is caring, social, funny, focused and ambitious. She also has strong views, especially concerning human rights and how to treat other people. She will speak up and take action to promote something she believes in.

On the less rosy side I will admit that Eira does not do a lot of chores at home. In the past we have not given her so many chores seeing that she is focusing so much on her school work. Still, I know Eira as a responsible person, so I'm sure there will be no problem with ordinary house work that you would like her to do. At home she never says no when I ask her... and she does keep her room tidy... most of the time!

Studying takes up quite a lot of Eira's time. When she takes time off she usually hangs out with friends. At the moment she is taking a break from cheerleading which she really loves doing. Two years ago her team made it to the Swedish finals. In the States I know that she hopes to be able to start cheering again.

Going to the States and spending a year as an exchange student has long been a dream to Eira. She is excited to experience the American culture and meet new friends. She would pack her bags and leave tomorrow if she could! Her father and I encourage her to be independent and to see the world as it gives her a greater perspective on life. Knowing her as a person we know she will enjoy it and we believe she will make an effort to blend in.

Naturally, you are welcome to ask any questions that you may have now to make you comfortable with the decision of having our daughter stay with you.

Thank you for your hospitality!

Älskade ängeln

Såg på Bert Ljung igår, fick sån himla nostalgikänsla. Bert är verkligen svenskt. Egentligen tror jag att serien är roligare nu än vad den var när man var liten för nu har man ju vart igenom allt det där. Hitta ett klipp på youtube, 1:36 haha. Nee.. men går det bra med ett äpple?

Brum pa-pa-pum brum pa-pa-pum man down

Min pappa och hans tjej Camilla kom hem från tio dagar i Indien precis. Härligt att se dem igen. Hade gjort vad som hellst för att komma bort ifrån kylan ett tag. Istället ska jag plugga nu och lyssna på Rihanna – Man Down tills jag får nog av den. Ikväll hade jag tänkt att lägga upp lite grejer ifrån min USA ansökan, mitt brev till familjen m.m. Ha en super bra andra advent och ät många lussekatter!

Fick en jätte fin indisk sjal av Camilla :)

Breaking dawn

Kom över denna bilden. Vet inte om den är riktig eller inte för jag vill inte bli spoilad innan jag ser filmen men hahahahahaha. Om detta är en scene i filmen kommer jag kissa på mig haha!

Free bird


When you wish upon a star

Mina favoritfilmer till jul:
Polarexpressen
Love actually
The holiday
The family stone
Harry Potter och den vise sten

Zach: Miss August told me about you being here helping out. She didn't mention anything about you being white. Lily: Maybe she didn't notice.

Vill tipsa om en film, den heter the secret life of bees och är en av mina absoluta favoriter. Fick den av mamma häromdan och hade glömt av hur mycket jag älskar den! Tror kanske inte så många har sett den för den har inte haft jätte stor promotion vilket är synd för det är verkligen en sevärd film! Den är fylld med jätte mycket värme och kärlek, en film man både skrattar också gråter till. Jag älskar filmer som har något slags djup och det har denna. Karaktärerna i filmen är så himla härliga! May tex sätter strumpor på badkarsbenen så att de inte ska frysa och lockar ut kakelackor genom dörren med kex. Jag blir glad varje gång jag ser dem i alla fall och jag älskar nog precis allt med den. Gå och hyr! :)

Lily: If your favorite color is blue, why did you paint the house pink?
August: That was May's doing. When we went to the paint shop, she latched on to a color called, "Caribbean Pink." She said it made her feel like dancing a Spanish Flamenco. I personally thought it was the tackiest color I had ever seen, but I figured if it could lift May's heart, it was good enough to live in.
Lily: That was awfully nice of you.
August: Well, I don't know. Some things in life, like the color of a house, don't really matter. But lifting someone's heart? Now, that matters.

 




"So I had an independence I’d never felt before. I was growing leaps and bounds daily."

Som ekot ropade han men fick aldrig ett svar

Saker jag vill köpa i USA

Finns säkert en hel rad med andra saker också med detta är vad jag kommer på just nu

  • Massa collage tröjor med stadens eller high schoolets namn på
  • Famos Amos Cookies (från burlesque)
  • En I <3 New York, från New York
  • Razzles (från 13 snart 30)
  • Eskimo pie (från nån film, kommer inte ihåg vilken)
  • Yankee keps
  • Converse
  • Skittles
  • Swedish fish
Sen måste man såklart shoppa på Forever 21, VS och dricka en massa från starbucks. Förmodligen köpa converse också för de är så billiga där.

White christmas

Har blivigt en himmla massa bilder de senaste dagarna. Kom på att jag vill fota massa Svensson bilder nu innan jag drar till staterna  så att jag kan kolla tillbaka på minnen och visa värdfamilj m.m. Här är några bilder från dagen. Slutade tidigt så drog och fikade på en currykyckling baguette och delade en kärleksmums med Paulina och Shajwan. Blev jätte glad på vägen hem när jag kom på att jag glömt att öppna min chokladjulkalender också. Varför är kalenderchokladen godaren än sån man kan köpa i affären? Nu ska jag plugga lite. Hörs senare!

Come at me bro!

Idag är det helt vitt ute av rimfrost. Jätefint!

Hitta den perfekta nyårsklänningen

Problemet är bara att den är från Forever21

Önskelista

Plötsligt har man fått en massa frågor om önskelista. Fick verkligen pressa mig själv för att komma på något i år. Detta är vad jag har på listan än så länge.
  • Christina Aguilera Royal Desire Christmas gift
  • Stickat
  • Kläder
  • Grå/svarta jeans
  • Mascara
  • Eclipse
  • Christina Aguilera B2b merch

Open your heart now this is the time for us to give. The world needs love now so live and let live. Families all here, the spirit is good cheer. The sound of carolers ringing sweet in my ear. Everything is all fine you know why, it's Christmastime.

Idag är det HIV dagen ju så jag och Hanna stod och sålde lussekatter, julmust och pepparkakor för att få in pengar till Hiv/Aids forskning. Vi fick in ca 600 kr och lussekatterna jag bakade igår sålde som smör! Jag älskar att göra välgörenhets arbete, man får en härlig känsla i hela kroppen utav det :) Hann aldrig äta i matsalen idag men gissa vad jag smällde i mig istället? 

Såhär ser det ut nu när jag åker till skolan

Jag och Hanna när vi sålde

Paulina, Hanna och Annika

Annika

Paulina
RSS 2.0