Mooorning sunshines!

Everybody comes to Hollywood, wanna make it in the neighbourhood.

Jag och Dottie och familjens två hundar åkte iväg efter skolan i fredags och spenderade 7 timmar i bilen.
I crossed the California border for the second time in my life, sov och åt en massa god frukt
Vi gick upp tidigt om morgonen och åkte iväg för att hajka Hollywood berget. Sorligt nog så dog en familjemedlem till min värdmamma för ett par veckor sen. Fina Beverly skrev i hennes testamente att hon ville ha sin aska spridd över Hollywood skylten, det var därför vi åkte till Cali igen. Så det gjorde vi för henne. Det var sorligt men fint samtidigt. Nu ner jag ser Hollywood skylten framöver kommer jag alltid att tänka på älskade Bev.

Vi åkte till vårat hotell, bytte om och åkte vidare och samlades på Hollywoods äldsta Italienska restrurang och hade minnesstund för Bev. Där hade Marilyn Monroe ätit.

När jag och Brittany kände att vi hade varit där tillräckligt vandra vi iväg mot the walk of fame, kodak theathre, hollywood and higland mall.


Jag och Dottie gick till kändisfavoriten Millions of Milkshakes där där man kunde beställa Shakes som tex Miley Cyrus, Lindsay Lohan och Kim Kardashian själva hade skapat där. Jag valde en Kim Kardashian.

Vi bodde i West Hollywood där de flesta är Gay och Regnbågsflaggorna svajastolt. Vi bodde på ett rosa hotell men en resturang där allting var i rosa och man kunde beställa "ragging bitch" och och hitta massa beauty salons, manbags och glitter. Måste säga att jag aldrig varit på ett ställe med så trevliga och varma människor. Alla gick omkring med ett leende på läpparna, var jättesnälla, kallade en 'love' när man beställde starbucks och gav snälla och gulliga kommentarer och spred så mycket kärlek.

Hade det hur bra som hellst i LA. När man är där ser man verkligen två helt olika världar för det finns delar som är super fancy, rikt och glamorous och det finns delar som är faktiskt väldigt sunkiga och fattiga. Så stora kontraster. Det är kul när man vandrar omrking och ser platser från KUWT Kardashians och massa olika filmer och serier. Nu ska jag kila i säng. Ha en fin dag :))

 

Corona del Sol High School

Dreams are my reality.

Hej fina ni! Är tillbaka i Arizona och sitter just nu och kollar på the Academy Awards. Igår var jag i the Kodak Theatre och såg hur de satte upp allting, såg röda mattan och alla Oscars. Hkgfb dlkjvxcökölv. Jag älskar mitt liv helt galet mycket. I helgen stod jag ovanför the Hollywood sign och kolla ut över hela Los Angeles, strosa omkring på the Walk of Fame och bodde på ett rosa litet hotell i West Hollywood. Enough said. Laddar upp massa bilder antingen senare eller imorgon. Love.

Greetings from Cali

We've been on the run. Driving in the sun. Looking out for number 1. California here we come. Right back where we started from.

Hello darlings.
Tänkte bara skicka iväg ett litet inlägg innan jag åker iväg till L o s  A n g e l e s. Imorgon åker vi upp till the Hollywood sign och det ska bli så kul! Det var nog det jag kände att jag missade förra gången vi var i Cali så detta blir jättebra. Ska bli skönt att sätta sig i en bil nu och bara åka ett par timmar och se hur allting förändras utanför, somna för en timma och lyssna på bra musik. I love roadtrips.
Ska ha värlens bästa helg i LA, hoppas ni har det bra där borta också. Muuuaah.

The struggles I'm facing, the chances I'm taking sometimes might knock me down, but no I'm not breaking. I may not know it but these are the moments that I'm gonna remember most. Just gotta keep going.


There's always gonna be another mountain, I'm always gonna wanna make it move. Always gonna be an up-hill battle. Sometimes I'm gonna have to lose. Ain't about how fast I get there, ain't about what's waiting on the other side. It's the climb.

You just simply can't please everyone all the time.

Vet ni vad? Jag tar en liten break från bloggen till nästa måndag. Då är jag hemma från Los Angeles och har säkert massa kul att berätta och visa. Jag mår inte på topp och jag vill bara clear some stuff out.
Jag älskar mitt liv här och jag älskar Arizona där det är sol 250 dagar om året, men det är inte sunshine varje dag. Har ju varit här ett tag nu. I början var man hypad över allt och det var hela tiden en ny experince. Vissa saker var inte sådär jättelätta från början men det var okej för man hade så många månader kvar. Nu i Februari börjar man att inse att ja, det blir kanske inte bättre och jag orkar bara inte försöka hela tiden. Orkar inte hela låtsas som om allting är perfekt eller hitta en lösning, vara alla till lags. Det är rätt svårt för mig att lägga ner för jag tror på att alltid fortsätta försöka men ibland måste man istället lära sig att bara acceptera läget. Jag känner mig rätt svag just nu men det är för att jag bitit ihop länge men det är så mycket viktigare att vara ärlig mot sig själv. Jag tänker inte klandra mig själv för att allting inte är som i en dröm och jag tänker heller inte mena att allting är fel. Det är kulturskillnader och det är annorlunda och det är det man får utav att bo i annat land och i en ny kultur. Man får se en annan sida utav det man är van vid och det tar ett tag att vänja sig vid och man kan ha en åsikt om det men i slutändan är det enda rätta att göra att hitta ett sätt att leva med det.

Jag saknar mycket från Sverige, framförallt känslan av att vara fri och hur man har sin plats där. Jag pratade med mamma över skype och hon sa till mig att hon kunde höra i min röst att jag inte är helt vanliga, glada, positiva Eira. Det stämmer kanske men märkte också hur mycket jag saknar att ha någon som lägger märket till såna små saker. Och jag saknar alla mina fina vänner som vet precis hur man får mig på humör och som man kan vara bara helt naturlig med. Jag har många omkring mig här som bryr sig och en underbar värdfamilj som stöttar mig men man är ju ändå så ensam i det hela. Jag känner mig hela tiden annorlunda och det är utmattande ibland.

Förlåt för mitt depp-talk men jag vill inte bara visa den sidan jag drömde om och som nog de flesta av er har som bild av High School och USA och allt för det är inte som i en film. Det är såklart kul att dela med mig av alla de roliga delarna men jag känner samtidigt också att jag vill vara helt ärlig och inte fejka något. Vill inte ge en falsk bild till kommande utbytesstudenter. Såklart är allas år annorlunda och vad jag känner kanske ingen kommer kunna relatera till men jag har så många vänner runtom i USA just nu som smsar mig och ringer och säger att de känner sig nere av samma anledningar. I'm a risk-taker och även om det är svårt nu så betyder det att man lever, att man är fearless och tar chanser och det är jag stolt över. Hur många 17 åringar kan säga att de flytta hemifrån till andra sidan atlanten? Att åka till USA själv är ett stort steg, och man tar sig igenom det och kan ta ett ännu större kliv nästa gång för man blir starkare. Känner att till alla problem i världen, come at me bro. Har aldrig hindrat mig hitils och det kommer aldrig att göra det heller och jag kan springa ett par mil till.
Eira som satte sig på planet hit och som åker hem igen är inte samma. Jag är fortfarande mig men 1000 gånger mer erfaren och starkare efter hela den här berg och dalbanan och jag är ärligt talat tacksam för varje liten bit.

You are always the most beautiful when you are nothing but just completely yourself.

Good morning sunshines! Idag är jag hur glad som helst. Där borta har ni ju haft lov, det hade aldrig vi. Men det är President's day idag så vi är lediga! Ska ha världens mys sov morgon och göra mig en god frukost och äta den ute. Sen får jag se vad dagen har att erbjuda. Ska nog iväg till the mall senare med ett par vänner för det är massa rea. Hoppas ni har en underbar dag :)

Chip & Dale

Precis som alla andra vill jag bara börja med att säga att jag älskar din blogg!
Har en fråga dock. Fungerar du och din värd syster bra ihop och brukar ni umgås?

Svar: Aw tack :') Ja det gör vi, jag älskar henne. Det är väl inte sådär jätteofta som vi hittar på något bara hon och jag, hon har mycket plugg och jobb och jag har mina vänner och såntdär. Men jag trivs jättebra med henne och vi har alltid kul tillsammans. Brittany sa till mig en gång att hon var rädd för att hon skulle vara för knäpp för mig men jag tror att vi nog är minst lika knäppa båda två. Så vi är knäppa tillsammans. Vi shufflar i kyrkan och Brittany brukar alltid fråga folk "who do you think would win a fight between me and Eira." Vi skojfightas ofta och alla svarar alltid Brittany och sorligt nog är det alltid hon som vinner med. Men jag ger igen med wet willies och shot guns och vi skojretas rätt mycket. Förmodligen kommer hon komma och hälsa på mig i Sverige i sommar och det ser jag jättemycket fram emot! Vad borde jag visa henne om Sverige?

Love life and life will love you back.

Frostingen vi hade hemma gick ut i December. Men den blev väl rätt fin ändå? :)

Carry yourself like a queen and you'll attract a king

Haha jag är jätte excited för Khloe & Lamar season 2 som börjar ikväll! Khloe är min favorit Kardashian och hon och Lamar är så gulliga ihop. De träffa varandra, gifte sig efter en månad och är fortfarande lika kära.
Nu så piper ugnen och jag ska ta ut mina brownies, do it the American way och dränka den i frosting och överraska min värdsyster när hon kommer hem. Kramar


Khloe's shoe closet. All those Louboutins!


Hej! Har ett par frågor som jag undrar om du skulle kunna svara på :))
Kallar du dina värdföräldrar vid deras namn eller säger du mom and dad?

Svar: Hej hej. Asbolut :) Jag kallar dom efter namn
Vad är det absolut godaste du ätit, du får endast välja en sak!
Svar: Jag klarar inte av dom här endast en frågorna haha. Älskar Panda Expresse's Orange Chicken. Frozen Yogurt från Orange Leaf och Samoas från Girl Scout är farligt gott också. Sa till min värdpappa att jag var glad för att de inte finns i Sverige men så gick jag in och kolla upp receptet, så här om någon är nyfiken
Tror du/hoppas du att du kommer flytta permanent till USA när du tagit studenten osånt? :)
Svar: Man vet ju aldrig med mig, jag får nya mål och drömmar hela tiden men just nu är det det jag vill.
Hoppas du mår bra annars, keep up that good work! :))
Svar: Tack du med!

Är du glad att du valde Arizona? Hur många läsare har du? Tack för en bra blogg :)
Svar: Tack själv (: Ja det är jag, så härligt att ha sol året runt! Varierar men omkring 600 unika besökare.

Tea-riffic

Nästa helg ska jag ju iväg till Los Angeles igen. Wihi. Jag tyckte det var coolt när vi åkte dit förra gången och besökte the Kodak Theatre för det är där Academy Awards hålls. Men ännu roligare att Academy Awards kommer hållas och alla Oscars kommer delas ut när vi är där. Tror inte direkt vi kommer springa på någon känd men jag tycker det är häftigt att vara så nära.

I vow to agree to disagree on red velvet cake. And to live within the warmth of your heart and always call it home.

Hallooo. Har varit sjuk ett par dagar så därför har min uppdatering inte varit så bra. Enda sen jag var liten har jag haft perioder då jag blir sjuk ofta. Jag är tydligen i en sån just nu. Får hoppas det går över snart. Hur som hellst så satte jag ihop en spotify lista till er med musik som man lyssnar på och har lyssnat på här borta i Arizona. Det är låtar från alldeles i början av mitt utbytesår till nu. Hip hop, rapp och Dubstep är väldigt stort men annars lyssnar man nog rätt mycket på samma som i Sverige. Lyssna här.


"No, retake! We can't look that serious"

Lucky you att min kompis fick en ny mobil i onsdags och ville testa kameran. Jag glömmer alltid min nu för tiden. Vi såg ju som sagt The Vow. We made a deal to not cry to the movie. Jag failade och grät med världens krokodiltårar ner till halsen. Den var jättefin.


Du skriver så bra! :)
Kommer du fortsätta att blogga när du kommer till Sverige igen?
Kram!
Svar: Vad söt du är, kram på dig. Vi får väl se. Om jag fortfarande känner för det gör jag nog det :)

Faaan vad du inspirerar mig! Helt grym är du!
Vad skulle du säga att du gillar mest med USA? :) om du bara fick välja EN sak!
Svar: Haha aw :') tack! Supersvår fråga ju. Kan jag välja tre? Jag älskar att alla är så gulliga och gästvänliga och att man hejar på varandra och frågar "how are you?" även till främlignar. Att man går full out i allting här och att man inte håller tillbaka eller snålar i nått. Spiriten och alla högtider och events är helt galna. Sen har USA så otroligt mycket att erbjuda, i precis allting, men tex alla coola städer och olika klimat. De har allting från Alaska till Arizona till Hawaii.

Skitbra inlägg! Hade tänkt åka till USA 13/14, och har läst en massa trådar och sånt på utbytesstudent.se, och då såg jag att någon skrev att explorius föredrog att man inte tog med sig en egen b ärbar dator, då en del familjer kunde bli förolämpade om man tar med sig dyra, flashiga grejer. Hur gjorde du med dator, och har du haft några somhelst problem med det?
Tack Eira för din underbara blogg, du är så jävla bra!
Svar: Vad kul att du tycker det! Nä jag har inte upplevt något sånt alls med min familj men alla familjer är ju olika. Vet att det är rätt mångas familjer som reagerat dock. Du kanske kan kolla med din värdfamilj innan du åker vad de tycker :) Kram

Tack för att du alltid svarar på frågor, uppskattas! :) Då till min andra (eller tusende, haha) fråga; Säger du att du är ateist? Hur tar amerikanarna det, eftersom nästan alla är religiösa? Eller du nämner kanske inte det?
Kram! :)
Svar: Haha no problem, tycker det är kul att svara på frågor så fråga på bara. Nej det skulle jag nog inte kalla mig. Jag tror på något högre men vet inte riktigt vad, och ska jag vara ärlig så har jag ingen desire på att ta reda på vad det är heller. Jag vill vara ansvarig för mitt egna liv och inte lägga det i händerna av någon gud eller högre tro. Men det pratas inte så mycket om religion här. Arizona är väl kanske inte den mest religiösa staten i USA och de flesta av mina vänner här är ickereligiösa.

Betalade du eller dina föräldrar ditt år?
Svar: Jag bidrog med ett sommarjobb och födelsedagspengar och stuidebidrag men rästen stod mina söta föräldrar för.

what's uppp? jag 'r utbytesstudent i iowa och ska till pheonix i mars med en komois ch hennes familj, sa har du lite saker att rekomendera? :)
Svar: Hm jag vet inte, det mesta här är ju kedjor så det mesta finns väl runt om hela USA. Får fråga min värdfamilj :)

älskar din blogg så mycket energi man blir gald när man läser de n ! haha kanske en liten konstig fråga det här men är svenska killar snyggare en amrikanska eller är det ungefär samma ?
Svar: Well obviously I'm more into Swedish guys ;)

Dress for success

Minns för ett år sen när jag var så otroligt nyfiken på vad mitt utbytesår skulle bli till. Nu har jag varit här i 200 dagar + och nu vet jag. När folk frågar hur det har varit har jag svårt att svara för det har varit så otroligt mycket. Jag har haft toppar och jag har haft dippar. Det har varit det ena och det har varit det andra. Jag skulle aldrig kunna sätta ett ord på USA för om det är något jag lärt mig om detta landet så är det att allting finns. Fint och fult. Mycket och lite. Det är otroligt mångfaldigt och det finns extremt av den ena sidan likaväl som den andra. Och om det är något jag tar med mig hem så är det kanske att inte ha åsikter om något innan jag faktiskt upplever det själv.
Tycker faktiskt att det är helt sjukt att tänka tillbaka till den 29e juli, dagen då jag sa hej då till Sverige för ett år och satte mig på planet mot New York, hur mycket som har hänt sen dess. Ett utbytesår är dyrt men man blir 1000 upplevelser och minnen rikare. Vissa frågar också om det verkligen är värt det, alla pengar, att ta ett år från vänner och familj och hela sitt liv i Sverige och ett år från skolan så att man måste gå om och allt det där. Utan tvekan att det är. Det finns saker man går miste om men jag har fått otroligt mycket tillbaka. Jag hade kunnat stanna kvar men då hade jag aldrig fått vara med om hela det här äventyret för vadå, trygghet? Om man inte offrar sorg offrar man lycka. Om man inte en dröm inte skrämmer en är den inte stor nog. Att inte försöka för att man är rädd för att misslyckas, det är det största misstaget man kan ta. Det är alltid värt att ta en chans för man vet aldrig vad det kan leda en till. Jag har aldrig sagt att det är lätt, bara att det är värt det.


Dessert is stressed spelt backwards

Ska snart iväg och se på the Vow med ett par vänner. Har velat se den sen jag hörde att både Channing Tatum och Rachel McAdams har huvudrollerna, de är båda från två helt underbara kärleksfilmer ju så jag tror denna kommer vara riktigt bra. Har dock ett par minuter så tänkte svara på ett par frågor medans jag väntar. Kollar föresten på E! och Fashion Police och de pratar om the Grammys och om Robyn just nu och hur mycket de älskar henne ;) Pride.

Bloggar du på tumblr också?:)
Föressten, älskar din blogg!!
Svar: Vad glad jag blir, tack! Jag gjorde det för typ ett år sen men nu bloggar jag bara här.

måste börja med att säga att din blogg är sjukt bra :)
jag var på intervju på explorius för några dagar sen o han som intervjuade mig sa att man ej bör ha med sig typ dator, mobil osv för det kunde "sticka i ögonen" på folk om man hade något dyrt typ mac, iphone osv.
Har du upplevt något sånt? för du har väl med dig dator o så?
och hur extrem är värmen i arizona? funderar på att välja arizona som ett delstatsval men vet inte om jag skulle palla värmen..
Svar: Tack fina du :) Alltså jag har inte märkt av något sånt alls. Det är dock rätt många som frågat om jag är rik eftersom att jag är på utbytesår så det finns där ändå. I sommras när jag kom hit var det ju vissa dagar med 46 grader och det var helt galet varmt och såklart jobbigt att vara ute i men när det är så hett är man inte ute ändå så det är inte så farligt.

skulle inte du kunna berätta om vilka affärer du gillar bäst i usa?
Svar: Mina favoriter i USA är Victoria's Secret, Forever21, Hollister och A&F.

Kan inte du fråga Sebastian om att uppdatera sin blogg oftare?
Svar: Haha well no, tycker att han får uppdatera så som han känner för

Vilseledande med en gagaquote men att inlägget främst handlar om Adele, som förövrigt också är fantastisk :)
Svar: Jag är rätt random med mina rubriker ändå och de brukar inte ha något med mina inlägg att göra anyhow haha :)

Haha, passar bra att fråga detta på Valentine's day men, finns det många äckliga kryp och ormar där i Arizona ?
Kram från en trogen bloggläsare :)
Svar: Det finns ju en del, vi har ju tex skorpioner, tror även att världens mest livsfarliga spindel finns i AZ har jag för mig. Finns säkert en massa andra mysiga kryp men märker inte av dom.

Till att börja med vill jag tacka för att du är helt underbar, din blogg är den absolut bäst! Men jag skulle vilja veta hur det är med sms:andet på lektioner där borta? här är sms:ar ju typ alla på lektionerna och lärarna bryr sig knappt..
Svar: Aw, vad gullig du är. Tack själv! Vissa lärare är jätte strikta på smsande och man får point off om man ens har mobilen framme. Vissa är lite mer lugna men over all är det strängare med sånt här.

Är du religiös? Om nej, har du blivit mer religiös nu när du bor i USA eller känner du ett större avstånd från det nu? Om ja: Samma fråga, och varför tror du det har blivit som det är? :)
Svar: Nepp. Jag känner nog att jag tagit större avstånd för nu när jag vet mer vet jag mer vad jag står. Jag tror dock på Jesus och tar åt mig mycket av det han för, men jag tror bara att han var en väldigt fin människa och jag tror inte på gud.


2/14/12

Kan inte alla hjärtans dag vara med än 1 dag om året haha. Valentine's här var så himla stort! I korridorerna gick alla tjejer omkring med stora nallar, balonger och massa rosor. Behövde inte köpa lunch för jag blev mätt på allt godis, cupcakes, choklad och smootie från vänner. Sweets blev utdelade under lektionen. Hjälpte också till min vän att dela ut beställningar under lunchen. I English class skulle vi skriva dikter och jag fick denna av James haha "Roses are red, violets are blue. I'm from the US, how 'bout you?." Planen var egentligen att se the Vow efter skolan men det blir imorgon istället. Hade en trevlig valentines middag med familjen och jag har säkert en massa annat att berätta men mina ögon går i kors för att jag är så trött så jag behöver sova lite först. Tons of Love.

May not be perfect, but I'm always me.

Jag fick resultaten för listan med bästa experience/exchange year bloggarna och min kom på 17e plats! Jag är jätteförvånad verkligen. Tusen tack till alla som har röstat, ni gör mig glad :) Här är hela listan.

IX12 - Top 100 International Exchange and Experience Blogs 2012

February 14th

Halloo. Hoppas ni har en underbar och loving dag so far.
Man ska inte behöva ha en dag på året för att visa att man älskar varandra, det borde vara varje dag tycker jag. Men på alla hjärtans dag kan man ju visa det lite extra. Boka av kvällen och bara hitta på en massa mys tillsammans. Iväg och se The Vow eller nått, har hört att den är väldigt bra, ska se den senare idag. Är du singel tycker jag du kan vara lite extra gullig mot dig själv istället, spoila dig med en liten shopping, fina underkläder eller nått bara för din egen skull, choklad eller vad som hellst som gör dig glad, en kul kväll med vännerna eller bara unna dig ett långt bad och att pyssla om dig själv med en hemma spa.
Saknar Sebastian jättemycket såklart och det suger verkligen att han befinner sig så långt bort. Jag kan nog inte ens skriva hur kär jag är. Jag är inte den som blir kär sådär jättelätt men av Sebastian blir jag helt fånig bara av att höra hans röst och alla små sms får mig att le upp till öronen. Han är av de finaste människorna jag någonsin träffat och av det bästa som hänt mig. Det krävdes bara en dag för oss att bygga en framtid och väldigt stark kärlek på och jag visst behöver vi många fler tillsammans men när inte ens mil och tid kan stå emellan vet jag att det är rätt. Så även om jag är ensam på Valentine's har jag aldrig varit gladare :) Hoppas att ni får en underbara dag allihopa. Lots of love from me.

Happy valentine's day, lovers!


// Eira

I had a boyfriend who told me I’d never succeed, never be nominated for a Grammy, never have a hit song. I said to him, ‘Someday, when we’re not together, you won’t be able to order a cup of coffee without hearing or seeing me.‘

Undra om det är några av er som sitter uppe just nu och kollar på The Grammys. Det brukade jag göra, smög upp mitt i natten och satt och kolla på alla nominations och uppträdanden och kom supertrött till skolan dagen efter. Sitter med familjen nu och ser Adele ta hem hela showen. Hon är så himla duktig! Tycker verkligen att hon är värd alla priser. Whoever broke her heart made her rich and famous as hell. Nu ska jag fortsätta kolla. Puss på er.

I adore you, you crazy, gorgeous, wonderful (but also sometimes quite weird - but still so lovely) person.

Helllooo finisar. Haha den här helgen blev helt messed up. Hade massa olika planer men det gick inte riktigt vägen så det sög ju men får helt enkelt bara se till att nästa helg blir bättre. Jag åkte hem till några idag och det fick mig verkligen att tänka, alla bor så himla stort här! I sverige är det ju vanligt till och med att bo i en liten lägenhet, här finns det knappt. Här är husen hur hur stora som hellst med jättehögt i tak, pool och egen toalett till varje sovrum. Och en annan sak jag tänkte på när jag var där. För vi åt kanelbullar (till frukost..), jag har alltid trott att det är svenskt! Här äter man det med frosting on top såklart, för det är ju trots allt USA, och man äter det till frukost så det är inte helt samma sak. Men är det bara jag som har fel om att det är Svensk? Tex har man "Danish" här som är Wienerbröd. Haha, när jag är trött så är jag värdsbäst på att babbla på om sånt som inte har någon betydelse överhuvudtaget, you don't have to stick with me. Vi åkte i alla fall till Whole Foods förut som är en affär som bara har ekologisk mat för vi går på diet nu i familjen, tummen upp, så vi köpte massa nyttiga grejer, massa frukt, grönsaker och sådär. Ikväll ska jag laga en jättegod vegitarisk rätt som mamma alltid brukade gör för mig. Saknar mammas mat. Nu ska jag hitta på något annat. Ikväll är det The Grammys! :)
Puss på er

Jag har bara en fråga som jag hoppas du jättegärna kan svara på :)
har din värdfamilj tagit emot någon utbytesstudent tidigare? :)
Och sen undrar jag om du kanske vet om värdfamiljer bara tar emot studenter från en viss organisation t.ex explorius eller om dom kanske har haft studenter från explorius, ef och sts? om du förstår vad jag menar? :)
Svar: Jag förstår :) Min värdfamilj har haft en utbytesstudent från Germany men bara för typ 2 veckor eller nått sånt. Och den andra frågan har jag ingen aning om men, min värdfamilj är ju inte med i Explorius utan i ISE som är en Amerikansk organisation som Explorius är del av. Vet inte hur det fungerar med de andra organisationerna dock men det är nog bara att maila dom om du verkligen vill veta. Kram

Kan inte du visa vad du köpt från tex VS? :))
Svar: Haha... nej du :) Eller jag kan visa min swater

Jag är så sjuktligt avundsjuk på dig just nu. Hittade din blogg precis nu och såg att du är utbytesstudent i USA... Det är verkligen min dröm hahaha.... ville bara säga det! Hur är det, och hur kommer det sig att du åkte? :)
Svar: Haha awh. Make it come true then sweetie :) Hm, hur det är är en sån himla stor fråga, det får du nästan läsa om i bloggen. Jag åkte för att jag ville komma iväg och se något nytt, skapa massa nya minnen och växa, för att jag var kär i USA och trött på lilla Sverige. Ville ha något mer och något större än lilla potatisstaden Alingsås liksom.

She's just an American riding a dream, and she's got rainbow syrup in her heart that she bleeds. She doesn't care if your papers or your love is the law. She's a free soul burning roads with the flag in her bra.


If there is one thing I know it is this: Love can't ever be defined.

Whip my hair back and forth.

If you're a lady, act like a lady. Take pride in being a woman and respect yourself enough to command respect.

Hej på er fina.
Kom just hem ifrån skolan och är jätteglad över att ha fredag. Måste berätta om vad som hände idag. Jag har en vikarie här som varit vädigt friendly mot mig. Har pratat hela lektionerna med mig, köpte mig en bok, skrev notes, fråga om mig till andra lärare och letat efter mig när han varit i klassrummet bredvid. I början tyckte jag bara att han var snäll men det har gått över till lite för snäll. Trodde att det kanske bara var jag som koka upp det i huvudet men min värdsyster såg honom prata med mig och kom fram till mig och sa att nånting var fel, att han var för nära, kolla för mycket. Han följde mig ut genom dörren med sin hand på min axel och har pratat om både nudity och playboy. Idag när jag kom till early childhood class så var han där och jag fick panik. Jag bara stod och han kom bakom mig och satte sitt ansikte precis brevid mitt, min kompis sa också att han stirra. Mådde inte alls bra så jag smsa Sebastian, han vet ju om allting sen tidigare och min fina pojkvän ringde då upp och sa åt mig att lämna och gå och prata med någon. Konstig som jag är så bryr jag mig alltid om människor oavsätt vad de gör så jag ville inte gå först för jag tänkte på vad det skulle göra honom om jag berätta. Men det är så mycket viktigare att sätta respekten för sig själv först ibland och inte låta någon köra med en. Min lärare lovade mig att jag aldrig behöver vara omkring honom igen och de ska prata med honom och det känns ju jättebra att det är helt över nu.

Just nu kollar jag på The Voice. Looooove that show. Christina Aguilera is my queen  ♥ Ska kolla färdigt de sista 10 minuterna och sen ut och sola. Puuuuuuuuuussssssssss.

S'mores

Jag har inte riktigt något att blogga om idag. Så där borta i kylan kan ni testa Smores sålänge som är typ superamerikanskt. You need: Choklad (alltså å, ni kan använda Maraboue ju lyllos), Marshmellows, Kex, Eld. Superduper enkelt. Man tar en marhmellow och värmer antingen över en fireplace eller en tändare eller nånting tills den smälter lite. Lägger emellan kexen tillsammans med ett par rutor choklad och äter. It's yummy in the tummy, och mysigt när det är kallt ute :) På tal om kyla, där borta växer väl ingenting just nu, här har de flesta apelsinträd i trädgården. Jag babblar alltid på om en massa onödigt när jag är trött så jag behöver nog sova nu. God morgon på er.Är inte du från Alingsås? Känner du idol Moa då?
Svar: Jo det är jag. Moa är vän till mina vänner. Hörde ju henne sjunga When I held ya i sommras, innan Idol och jag minns att jag tänkte att hon kommer bli något stort en dag. Nu ett par månader senare så är hennes låt på topplistan av spotify, tycker det är så  himla kul, är så glad för hennes skull :)

har du gått upp mycket i vikt där?
Svar: Si, har ingen aning om hur mycket men det syns ju att jag gjort det.

Har alla där pool, för det verkar som det
Svar: Ja typ, det är rätt ovanligt att inte ha det ;)

Don't lose who you are in the blur of the stars. Seeing is deceiving, dreaming is believing, It's okay not to be okay.

Gud, jag som trodde att jag var helt ensam med alla känslor har ju fått flera sms, medelanden, telefonsamtal och kommentarer från andra som känner igen sig. Det känns som en vändpunkt för mig just nu för jag har inte alls tillåtit mig själv att må dåligt eller ha dagar då jag inte är på topp. Jag är i USA och gör det som jag velat göra i så himla många år nu, det har varit en dröm sen jag var liten. Allt blir vad man gör det till och allt det där. Det har varit svårt för mig att acceptera att allting inte är perfekt nu när jag fått en så stor chans att bara ha hur kul som hellst, det är rätt pressande. Jag inser dock att det inte handlar om mig utan att kulturen här helt enkelt är annorlunda. Jag tänker låta mig känna det jag gör nu för allting är inte vackert hela tiden men det är okej också. Det kanske inte är det roligaste året men det är ett år som jag aldrig kommer att glömma och som är påverkar resten av mitt liv, kanske är det viktigare. Har burit på så mycket som jag trodde jag var helt ensam med och klandrat mig själv för men jag prata med världens mysigaste Carolina idag och hon kände ju exakt detsamma. Det var så himla befriande. Så från och med nu tänker jag skriva helt från hjärtat och vara completely honest om precis allting så att ni också kan få den ärliga bilden av hur det faktiskt är, precis som jag också gör, där varje dag inte är som i en film och där även the land of dreams har sina brister. Vill inte få det att låta som om jag inte trivs här för det gör jag och jag har aldrig ångrat detta och jag vill inte tillbaka. Jag bara inser att allting inte bemöter alla förväntningar och jag är trött på att sugar coata det som faktiskt är svårt. Det är ju en del av utbytesåret också.

I can talk to hundereds of people in one day, but none of them compare to the smile you can give me in one minute.

Jag verkligen älskar hur allting firas här. Hade ju räknat med att Halloween, jul och såntdär skulle vara extremt, vilket det också var, men jag är faktiskt väldigt förvånad över hur stort Valentine's firas. Jag gick in i affären för ett par veckor sen och fick verkligen en chock, ni ser ju bilden över, så ser det ut här omkring nu, allting är väldigt sött i rött och rosa och massa hjärtan överallt. Och igår hjälpte jag Michaela att göra stora posters för tex cupcakes, smothies, choklad, nallar och rosor som man kan köpa til sin valentine och blir utdelat under lektionen på alla hjärtans dag. Adorable. Visst önska man att det fanns i Sverige också? Och födelsedagar firas så mycket större också. Man ser i alla fall minnst en varje dag som går omkring med ett helt gäng ballonger och brownies, idag var det Christine's födelsedag och hon hade så många att de gick ända upp i taket :)

High School

Ska ha ett såntdär inlägg där jag är helt ärlig om allting. Ibland känner jag att jag inte får lov att klaga eller vara negativ för herregud, jag är i USA och vad kan jag egentligen klaga på eller vara missnöjd med? Men jag tänker vara negativ ändå. Om du inte vill läsa det så läs det inte.

Jag älskar här att man kan gå omkring och främlingar kommer upp och frågor hur man mår, om man behöver hjälp och såntdär, det är så himla trevligt och jag önska verkligen att det fanns mer av i Sverige. Men jag känner också att det stannar rätt ytligt här. Ska jag vara ärlig så känner jag mig väldigt ensam ibland. Har många vänner i skolan, folk som jag pratar med under lektionerna och som jag hejar på påväg till nästa lektion, men jag har få som jag faktiskt umgås med och kallar mina riktiga vänner. Jag minns i början här under lunch så satt jag med olika varje lunch och det tyckte många var rätt konstigt för det är väldigt bestämt vem man umgås med, alla har sina grupper och man stannar så för, jag vet inte, man vill stanna i sin lilla comfort zone eller nått.  Är ju van vid att kunna vara vän och prata och umgås med alla. Man frågar liksom inte andra om de vill umgås om de inte tillhör ens grupp här och det gör det ju lite svårt att komma in som ny. Känner faktiskt att man i Sverige är lite bättre på att ta in nya människor efter att man kommit igenom den där främlingsfasen.

Det är ju också annorlunda för man har inte alla lektioner med samma klass som i Sverige så de flesta vänner har man inte från lektioner men ifrån sporter, aktiviteter, musik och så. Så om jag ska ge ett tips till kommande utbytesstudenter så är det verkligen att sporta eller vara aktiv med något för det är liksom så man skaffar vänner här. Går ju på en skola med nästan 3000 elever så även om man är svensk sticker man inte ut sådär jättemycket.

Vad man gör när man är tillsammans är så himla annorlunda också. Vad man pratar om och vad man hittar på. Här går man på bio, åker till the mall eller går på parties som jag kallar kakkalas, för det är typ vad det är. Och det är väldigt mycket he said, she said och jag känner inte alls att jag passar in i det. Man blir behadlad mer som ett barn här så det är många som också beter sig mer som barn.

Det har tagit ner mig och mitt självförtroende rätt mycket faktiskt för jag går runt och tänker vad det är för fel på mig och varför har jag så svårt för att skaffa vänner här. Men jag märker ju verkligen att jag inte är den enda som känner så, har rätt många utbytesvänner här omkring och de känner precis likadant.
Detta kanske inte alltid är det roligaste, mest perfekta året i mitt liv men det är utan tvekan det mest lärorika.


Being away from people doesn't mean you love them any less.

The minute you stop making mistakes, is the minute you stop learning

Kommande resor:
  • LA igen
  • San Diego
  • Mexico
Ibland måste jag ta en minut och tänka, under hela den tiden som jag varit här, allt som jag sett och allt som jag upplevt, under den tiden hade jag kunnat vara borta i Sverige och leva ännu ett år på repeat och bara drömma och allt det jag gör just nu. Jag hade kunnat bo på samma gata, åka samma väg till skolan, haft en jul precis likadan som alltid, göra sånt som jag redan gjort 100 gånger innan. Det är bekvämt och betydligt mindre  utmanande, men vad får man utav det? Vad hade jag missat, vad hade jag lärt mig? Har aldrig någonsin sen jag kom hit ångrat detta. Inser hur mycket man får när man tar en risk och ett steg i ett helt annat håll, det är ju det man måste göra om man vill ha något man inte redan haft. Vill aldrig leva mitt liv stilla, att fastna är min största skräck. Vill alltid se mer och bli mer och det är så jag hoppas att jag alltid väljer att leva. När jag var och åkte snowboard i helgen var jag så himla rädd i början från min skräck för backar, men jag körde på ändå. Och jag ramlade och jag slog mig, mina knän är svullna. Men jag hade ändå så himla mycket roligare än jag hade haft om jag bara hade mesat mig omkring i backen. Vet inte riktigt vad jag vill komma till med detta inlägget, jag inser bara hur totallt normalt mitt liv hade varit om jag hade stannat och hur otroligt glad jag är över chansen att vara här och stolt som inte bara står kvar även om jag ville iväg. Lova er själva att den morgon då ni vaknar upp och märker att ni inte gillar det ni gör och vad som finns omkring er, gör något åt det. Livet är för kort för att bara vara nöjd nog.

 Vote the best IX12 blog

Hey I heard you are a wild one

Super bowl var så himla kul. Hela köket var fyllt med mat, det var röda muggar och vi hade bbq. Var hemma hos Louis och det var jag och mina killkompisar. Trivs så bra med dom, är skönt att slippa all gossip och rumors. Vi åt i alla fall en massa och bada, kolla på matchen, vi starta en brasa när det började bli kallt ute och hade kul helt enkelt. Hejade ju på patriots dock så blev inte alls glad när giants vann! Älska hur Amerikanskt allt var. Detta är sånt jag kommer sakna att kunna göra när jag är tillbaka i Sverige. Får visst dygna nästa år. Imorgon är det skola igen, dock bara half day så slutar omkring 11. Ska vara med min kompis efter skolan, får se vad vi hittar på. Love

 Vote the best IX12 blog

Ska du åka till Hawaii senare i febuari? har för mig att du nämde det i bloggen förr.. :)
din blogg är så bra! :D
Svar: Alltså gud, tack så jättemycket! Får så många som säger det nu att jag inte ens vet vad jag ska svara längre. Tack :) Jag ska inte dit nu i Febrauri, har ju skrivit om Hawaii innan dock, vill ju så gärna dit och plugga men någon resa är inte inbokad i alla fall. Kram på dig

Super Bowl

Idag är det Super Bowl, USAs största sport event under året och är finalmatch i Football. Är redo i min Arizona Sun Devil tee och jag ska iväg till några vänner nu till Super Bowl Party. Tagga!

 Vote the best IX12 blog

And how you curl your lip when you concentrate enough

Gud vad roligt! Haha jag har följt båda era bloggar väldigt länge, i över ett år. Och flera andra bloggar, tex Sebastians och Paulas har jag också följt länge. :) Det är så himla roligt att alla bloggar liksom vävs ihop! :) Tack för en av de allra bästa bloggarna! Hoppas du har en riktigt bra lördag, take care!
Svar: Åh men vad kul. Paula, Victoria och Sebastian träffade jag ju alla tre genom utbytesåret och de är några av mina närmaste nu, fick ju inte bara ett utbytesår men också otroligt fina vänner att komma tillbaka till

Hej jag älskar din blogg, jag har följt den sen ett år tillbaka. men jag måste bara fråga, är sebastian din soulmate?
Svar: Hihi vad kul, tack så mycket! Jag vet inte, ibland känns det så (:

hahahahahaha, Elena, she's a dead ringer for katherine
Svar: ;) Helllooo brotha!

hej på dej - igen!
jag tror nog jag frågat dehär förut för länge sen, men rekommenderar du explorius? något som du tycker varit lite sämre med dom, isåfall vad?
rekommenderar du Arizona?
Du ska veta att varje gång jag går in här och hittar ett nytt inlägg blir jag lika glad. Och jag är 100 på att alla dina läsare känner likadant, för du lyckas verkligen inspirera!
Svar: Jag har aldrig ångrat att jag valde att åka med explorius faktiskt. Har träffat alla från kontoret och de är jättegulliga. Känner att man kan ha en närmare kontakt med dom än om man skulle gå till en större organisation. Känner helt enkelt att jag är i bra händer. Ja det gör jag, är väldigt glad att jag hamnade här.
Aw vad söt du är :) Kram på dig!

är du delena eller stelena fan?
Svar: Delena! Tycker det är jättesött att Nina och Ian är tillsammans på riktigt också :)

oj, 300 dollar!!
behövde du betala det själv eller gick det på någon försäkring eller så? :)
Svar: Jag behövde betala det då men fick tillbaka pengarna som tur är

Vilken stad gillar du bäst NYC eller LA?
Svar: Älska båda två men jag måste nog gå med New York. Fanns så himla mycket mer att se och hade verkligen wow-upplevelser hela tiden. Att stå top of the rock och se ut över hela NY är nog det häftigaste jag varit med om, fick gåshud första gången jag såg Manhattans skyline och energin och tempot i den staden är helt underbar.

Every expert have once been a beginner

Kom hem för ett litet tag sen från Sunrise. Är helt slut nu, kommer sova hur gott som hellst ikväll.
Efter skolan i fredags åkte jag och familjen uppåt i Arizona. Somnade med 20+ utanför och vaknade upp igen och såg snö! Vi bilade i 4 timmar, kom fram till hotellet, checka in och åkte iväg igen för att äta. Vet att jag sagt det många gånger innan men allt finns verkligen i USA, man kan tex gå och äta julbord i Juni om man vill det. Vi åt på en resturang som hette Christmas Tree. Resturangen var julpyntad utanför, och inne med en stor julgran, julgodis och tapeter med granar på och allt möjligt. Haha. Ni vet hur man får bröd innan maten på resturanger. Här händer det att man får efrätt istället, som typ muffins och så, igår fick vi bullar. Även om Brittany's födelsedag är idag så firade vi henne även på fredagen så vi åkte även iväg och åt glass. Man kunde beställa någon jättestor meny, minns inte var den innehöll, men om man kunde äta upp på mindre än 1 timma fick man den i alla fall gratis. Haha USA <3

Idag gick vi upp tidigt, åt frukost och sen iväg till skid resorten. Vi tog en snowboarding klass och det var knepigt i början och jag har så himla ont i rumpan nu efter alla gånger jag ramla. Men man lärde sig rätt snabbt ändå. Har haft så himla många som sagt hur svårt det är att åka snowboard, men så farligt var det ju inte. Skidor har aldrig riktigt varit min starka sida. Minns förra gången jag åkte på skidresa, kunde inte ens åka lift utan att slå mig, tycker faktiskt att snowboarding är lättare. Det var jättekul i alla fall när man kom in i det, är faktiskt förvånad över hur mycket jag tyckte om det.

Är egentligen för trött för att blogga så vi hörs imorgon igen. Då är det Super Bowl! God natt på er :)Elena, she's a dead ringer for katherine

Heelllo people. Såg precis ett avsnitt av TVD, tänker skriva ett snabbt inlägg, sen packa inför snowboarding imorgon och sen ska jag nana! Är hur trött som hellst. Jag är ju världens nattuggla, vilket inte är så bra när här borta och skolan börjar 7.20. Efter skolan idag hade jag unity club, och när jag kom hem gick jag ut för att sola och slockna helt haha. Pratade med Sebastian ett litet tag och sen åkte jag till California Pizza Kitchen. Tror nästan jag ätit mer pizza här än vad jag gjort de senste 10 åren. Brittany och våra vänner lyckades lura i mig att Brittany har en halvbror som jag inte vetat någonting om sen jag kom hit och att min värdmamma lämnade honom som barn och grejer, haha they had a good time about that.. Shoppade lite inne på Forever21 och sen åkte jag hem.

I Dance class fick vi ny koreograför och koreografi igår för vår intermediate dance. Den är väldigt konstig, och mörk och awkward men jag gillar den ändå. Hela kroppen på min vänstra sida är dock helt öm och jag har massa bränn märken ifrån den. Vi gör en massa konstiga grejer på marken så det är nog därifrån. Haha något min kompis berätta idag tyckte jag var jättekonstigt, de har tydligen familje toaletter här i Malls för hela familj, två toaletter för mamma och pappa och en mindre för en småtting. Allting finns i USA.

Jag och värdfamiljen åker upp till ett ställe imorgon som heter Sunrise för att fira Brittany's födelsedag och åka snowboard. Tycker det är så himla häftigt med Arizona att man kan sola sen ta bilen i 2 timmar och åka skidor och ha snö. Men det betyder ju också att jag inte kommer blogga under helgen. Är tillbaka på måndag med bilder :)
Kramar på er och ha en underbar helg!!Sometimes people come into your life and you know right away that they are meant to be there

Måste berätta något som jag tycker är hur konstigt och roligt som hellst.
Jag pratade med min local coordinator i söndags och hon sa

Pascale - "I'm working on the new students right now that are coming next year, and there is this Swedish girl she has a friend that looks so much like you Eira, she could be your sister!"
Me - "Oh really? Well I have a friend that is going next year and she wished for Arizona, I think she used a picture of us together. Tell me something about her."
Pascale - "Well... she loves baking!"

Och då var jag nästan helt säker på att det var min vän Victoria haha. Åh, Victoria är världens mysigaste kompis, hon bakar hela tiden och lagar goda middagar och man får pannkaksfrukost när man sover över, tror aldrig att jag varit hemma hos henne utan att något kommit ut från ugnen haha. Hon älskar att baka.

Så jag frågade min local coordinator om hon inte kunne kolla upp namnet på den svenska studenten och idag fick jag tillbaka ATT DET ÄR VICTORIA! Hur galet är inte det? Vad är oddsen att hon kommer till just där jag är när hon kan bli placerad i hela USA? Helt knäppt men så himla kul. Vet inte om det är 100% att hon kommer hit dock, hennes profil säger California men vi får väl se. Hon kanske också kommer över här till Corona del sol High School och kan kalla sig själv en Aztec! Hur roligt hade inte det varit? Kommer i alla fall försöka se till så att min loocal cordinator fixar en riktigt bra placering för det är hon verkligen värd! In på hennes blogg :) Jag saknar dig babygirl!


Grand Canyon State

Beauty isn't measured in pounds, love

Jag har inte riktigt någon blogginspiration just nu så jag fortsätter att svara på frågor så länge. Vad vil ni höra mer om? :)

tack för en superblogg, får inte nog av den!! :D kan inte du filma lite i skolan? :) skulle vara sjukt intressant att se hur det ser ut i en riktig high school!!
Svar: Jo det kan jag försöka göra, det är bara det att det tar 1000 år för mig att ladda upp det igen. Har sjukt många filmer som jag tänkt ladda upp men det tar för lång tid :/

Vad tyckte dem om din tacos då? :D
Haha massa frågor men tänkte ställa en till :) Är killarna mycket efter dig och så? Du har ju pojkvän, men innan de visste det? Eller de kanske ändå är på? haha (:
Kan du inte göra fler videobloggar? :D (om du orkar, haha)
Svar: Dom tykte det var jättegott såklart! Ja det har jag ju :) alltså killar är ju mycket mer up front här, min syster brukar presentera mig med att säga att jag blir hit on a lot, tydligen är det hett att bara vara ifrån ett annat land och ha accent. Men det är skönt att i alla fall dom flesta har facebook och vet

ite forsättning på min fråga hur ditt år som utbytesstudent läggs in i betyget:
men asså, vadå läggs inte in? alla betyg, det du läst.. är det ingenting? får du ingenting som visar att du åtminstone läst det? och du åkte i 1an från sverige va? du ska alltså "gå om" tvåan nu då?
Det låter lite konstigt faktiskt. Men det är väl för att jag inte är insatt i det :)
Svar: Nepp inget räknas, måste gå om detta året när jag kommer tillbaka.

hej!
tänkte bara höra om du tar alla dina bilder själv elr om du tar några även från weheartit.com eller liknande? var isåfall? :) om weheartit, hur kan du få bilderna större?
tänkte även, Du säger att det är svårt att få "riktiga" vänner eller vad man ska säga, alltså att alla är så ytliga. Har du fått några riktiga vänner som du kommer hälsa på senare i livet/dom hälsar på dej? som du kommit väldigt nära?
tack för inspirerande läsning :)
Svar: Tack tillbaka! De flesta av mina bilder kommer från olika tumblrs och weheartit. För att göra dom större drar jag dom i kanten bara när jag laddat upp dom i inlägget. Ja det är lite tråkigt faktiskt och jag känner att det är många som inte riktigt är öppna för att ta in en ny i gänget. Men jag har ändå vänner som jag är nära, har ett par stycken som faktiskt funderar på att hälsa på.

Sitter och läser nyaste solo och då var det en sida om explorius med massa olika bilder och då var du med på en bild! :)
Svar: Ja jag vet!! Känns ju jättekul eftersom att jag läst solo flera gånger och nu är jag själv med i den. Hade min mamma köpa den, ska bli kul att se när jag kommer hem. Kram

Du och Sebastian är så söta. Jag läser hans blogg också och jag hoppades på er hela tiden hihi :) Hur tänker ni göra med tanke på att ni bor långt ifrån varandra i Sverige också?
Svar: Hihi cute! :) I sommar har vi lite planer om roadtrips och såntdär, men sen när det blir höst och skolan börjar så får vi helt enkelt pendla och ses på helger och lov. Kan tänka mig att det kommer bli rätt jobbigt att säga hej då hela tiden men sen är planen att Sebastian flyttar ner till mig i Göteborg och fixar ett jobb där efter att han tagit studenten. När jag också är klar med skolan åker vi iväg och pluggar tillsammans :)  That's the plan

Hej! Vilken otroligt bra blogg du har! Jag undrar om du fortfarande tänker på svenska eller om du numera tänker på engelska? Kram
Svar: Åh vad glad jag blir! Tänker på Engelska. Kraaaam

Vad är skillnaden mellan juniors och seniors?
Svar: Alltså jag vet inte, inte jättemycket tror jag. Som seniors får man ta senior pictures till yearbook, man kan ha kortare dagar och har senior english och såntdär, graduation

Hur är priserna förhållande till Sverige? Tex att gå på bio i sw kostar ju cirkus 80-100:- undrar hur det är i usa? :)
Svar: Det är väldigt mycket billigare här! Bio kostar omkring 7 till 10 dollar tror jag. Men sen finns det ju andra saker här som kostar, sjukförsäkringar och sånt. När jag gick till doktorn här när jag var sjuk i vintras så kostade den lilla undersökningen 300 dollar och i Sverige är det helt gratis.


Cause if we stand for nothing, we'll fall for anything.

Hej på er! And happy February 1st!
Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har soooooolat. När man äntligen bor på ett ställe där det är sol och varmt året om känns det ju faktiskt dumt att inte ta advantage av det. Så jag jobbr på brännan just nu. Känns lyxigt att i Januari att kunna springa omrking i bikini. Tror ärligt talat att sommaren i Sverige kommer att vara kall för mig efter detta. Jag lagade Tacos, på svenskt vis. Här I Arizona äts mycket mexikansk mat, och Tacos, men de är inte alls som i Sverige. Tacos här är = Beef eller chicken med gräddfil (ibland) ost och bönor. Nej. Så jag åkte till affären igår och handlade massa goda grönsaker. Kan ni tänka er detta, att jag hade paprika för första gången sen jag kom hit för två veckor sen?? Mm, det var så himla gott! Och gurka äter man aldrig och idag åt jag majs för första gången sen Augusti. Hur som hellst så var det himla gott med (svensk?)tacos! Sen åkte jag och Dottie till The Mall för jag behövde köpa ett par speciella par skor till dansen imorgon för vi börjar med contemporary dance. Och det var min dag. Ska städa upp mitt rum lite och sen ska jag nana. Kul med alla frågor jag får just nu. God natt på er och dröm sött


Dricker du mycket Arizona is te? ;) vilken är din favorit?
Svar: Haha nä jag dricker inte så mycket Arizona faktiskt, gjorde det i början dock för det var coolt då. Men hm jag älskar ju lemonade så jag tror att half and half är min favorit som är blanding mellan Iced Tea och Lemonade, Raspberry är god också :)

Hej måste bara säga att jag tycker din blogg är riktigt bra. Jag ska också åka till Usa i augisti och plugga ett år. Men undrar bara är det väldigt strängt ? jag brukar ju vara ute på kvällar och festar på helger. Vad brukar amrikanska ungdomar göra på helger och sånt ?
Svar: Ja det är mycket strängare här och det är nånting som jag tror att nästan alla svenska utbytesstudenter här känner. Känner mig så mycket mer fri i Sverige, de är en av de saker jag saknar mest. Det finns ju tex lag på att man måste vara hemma innan klockan 12 här, så ja det är annorlunda.

Hej! Jag menade med min fråga om de fortfarande tyckte det var konstigt med Sverige, att i början tyckte dem det var coolt/annorlunda och så, menade ifall de fortfarande tycker det eller ifall de vant sig :)
Tack för svaren! (:
Svar: Aha. Nej jag vet inte, de driver med mig hela tiden eftersom att jag är svensk och det är minst en varje dag som gör en kommentar eller ett skämt om det haha, det är rätt kul faktiskt.

Tittar du fortfarande på The Vampire Diaries ? :)
Och finns det mycket äckliga kryp där du bor i Arizona?
Svar: YES! Sitter bänkad varje torsdag!! Har fått min värdsyster och värdpappa hooked med

Hej, hur är det med dig idag? :)
Svar: Det är bra tack, hur är det själv ?

Skulle va coolt om du gjorde en videoblogg på danska :)
Svar: Haha ojdå. Aa kanske kan göra det nångång, har ju inte pratat danska alls nästan sen jag kom hit

hej tjejen har läst din blogg lite då och då nu, hur är det på utbytesår i USA.. och egentligen hur mycket kostar det att åka? :)
kram
Svar: Åh gud, vet inte riktigt hur jag ska svara för jag hade kunnat skriva en bok om det. Det är en upplevelse, annorlunda och ögonöppnande, fantastiskt kul och häftigt och utmanande och svårt. Har vuxit och lärt mig jättemycket av denna kulturen och av att stå på egna ben. Folk är mer öppna här, man säger "hi how are you" till främlingar och såntdär, det är lätt att få ytliga vänner men det är rätt svårt att få vänner som går djupare än det. Trodde ju nästan att allt skulle vara som en film, att man skulle springa in i skolans snyggaste kille första dagen och att man skulle springa omkring i cheeruniform och att det skulle vara dances och sånt hela tiden och allting skulle bara flyta på liksom. Men det är ju en vardag. Jag älskar att istället för att kolla på High School filmer och fundera på och drömma om hur det är, faktiskt leva det istället för att se det och få en äkta bild av hur det är. Det kostar omkring 100 tusen.

Just nu så läser jag igenom olika bloggar för att undersöka om det är många som hjälper till att förstärka dagens ideal. Tycker din blogg är bra faktiskt =)
Svar: Åh tack så mycket, vad glad jag blir!

Hej !
Min dröm är att åka till USA som utbytesstudent. Undrar bara om jag skulle bli en Junior eller Senior om jag skulle åka i höst (fyller 17 i September)?
Måste ännu tillägga att jag fullkomligt älskar din blogg.
Kram :)
Svar: Åh vad söt du är, tackar. Jag vet inte, det beror nog lite på skola till skola tror jag men de borde sätta dig som senior med tanke på din ålder. Jag är dock Junior även om jag är 17.

Miles to go

Tusen tack för alla peppande kommentarer, vad gulliga ni är! :) Alltså det är ju jobbigt ibland men jag åkte hit för att få en äkta bild av hur det är att gå på high school och bo i USA. Det innebär såklart alla de coola delar, att se NY, gå på homecoming, hänga på starbucks, gå på matcher, spiriten och allt det där. Men att bara se det som är som i en film, eller det som är roligt och kul är ju inte en äkta bild av hur det är. Jag tror att alla platser och kulturer har sina brister och det är ju sånt man får uppleva när man faktiskt bor såhär i ett annat land istället för att bara ta en liten resa. Det är bara en del av paketet. Självklart kommer det bitar med som man inte är helt bekväm med men nu vet jag ju, nu vet jag istället för att bara gissa och jag får ett större perspektiv. Vissa saker i Sverige har jag lärt mig att uppskatta, tror att jag kommer gå helt galen när jag kommer tillbaka i Sverige igen för all den frihet som jag saknar. Men det finns också så himla mycket ifrån USA som jag önska fanns i Sverige. Tror det är jättebra för mig att upptäcka att även USA har sina nackdelar, trodde ju nästan att USA var heaven on earth Jag vet att jag skrivit det så himla många gånger innan men så länge man alltid lär sig, blir better istället för bitter, försöka se saker på den ljusa sidan och inte tappar leendet på läpparna så tror jag på att det finns något bra med allting man går igenom, då förlorar man ingenting.


I believe that the only thing standing in your way from getting what you want is yourself.

Hej vänner
Jag skrev ju för ett litet tag sen att jag blivit nominerad till 100 bästa experience/exchange student blogs. Blev jätteglad när jag fick mailet. Startade ju min blogg bara för skoj skull och den har växt sig mycket större än jag trodde. Så att bara vara med på listan känns jättekul, bryr mig inte riktigt om att vinna, det finns så många andra bra bloggar. Men om ni vill rösta på min så blir jag såklart superglad :) Rösta här. De döpte min blogg till "165 dagar i USA" som inte riktigt stämmer men det är min blogg i alla fall haha. Kram


SantaMonicaBeach. Been there, blogged that.

RSS 2.0