October 31

H a p p y H a l l o w e e n

Happy Halloween everybody! My pumkin is carved and I am watching the nightmare before christmas for the third time. Haha that awkward moment when you realize you have a crush on a skalleton, Jack is so adorable! At disneyland they had a haunted house that was made into a nightmare before christmas house for the holiday and it was I think my favorite attraction there, cutest thing ever! Anyway, me Michelle, Brittany and our nabour are going trick or treating later today - I think I'm going to borrow Brittany's Robyn costume. There are Halloween decorations everywhere, big sections of halloween stuff in the grocery stores since sseptember and eveything on TV right now is Halloween. Have a wonderful Halloween and American day!

You can travel the world but nothing comes close to the Golden Coast

Gotten a pair of Minnie ears
Taken a picture in front of Cinderella castle
and one with Mikey
Screamed on California Screamin'
Biked Santa Monica and Venice Beach
Had a slush on the Santa Monica Pier
Dipped toes in the Pacific Ocean
Walked the Walk of Fame
Spent a night in Beverly Hills
Been to California

just crossed the california state line

My life is like complete now

People will forget what you said and what you did but they will never forget how you made them feel

Jag har haft en lite svår vecka och därför har jag inte varit så bra på bloggandet. Har inget med utbytesåret att göra, har bara haft guyissues och sånt, det finns ju tyvärr över hela världen och är svårt att komma undan haha. But I've got so much to cheer me up; mina fina vänner, kolla in på Sebastians blogg om ett litet tag och han har roliga nyheter och imorgon åker jag till Cali-Freaking-Fornia!! Håller på att packar just nu och åker direkt efter skolan imorgon och bilar upp till L.A på 8a timmar. Det kan absolut få mig på bättre tankar! Efter packningen ska jag baka brownies som jag ska ge till min vän i skolan imorgon. Ha det så himla bäst och förresten så gjorde jag en videoblogg om homecoming igår men den blev för lång så den kommer nån gång snart.
LOVE

Oj då

Har ju fått jättemånga förfrågningar om videos och jag har försökt att ladda upp flera stycken men det tar alldeles för lång tid för dom att ladda upp och jag har dåligt tålamod. Här är i alla fall en med Wade från förra veckan som laddade lite snabbare. Vet inte hur kul den är för er dock haha.
Ha en fin dag :)

88 days

Åh herregud. Jag såg den där räknaren uppe i min blogg. 88 dagar. Gav mig en panikattak och jag började faktiskt gråta för första gången sen jag kom hit. Jag har varit här ett tag nu och tiden bara försvinner så himla fort. Ska jag vara ärlig så känns det jättetufft att tänka att jag en dag kommer lämna mitt liv och hem här. Min skola, USA, alla vänner och familj. Jag bor ju här nu, detta är mitt hem och jag är så himla glad där jag är. Vill aldrig slitas bort från detta, önska att jag bara kunde stanna i det föralltid typ. Jag tänkte säga att det känns orättvist att jag inte kan vara kvar längre än ett år men jag får ju inte glömma hur otroligt bra jag har det som fått chansen att få uppleva detta. Jag vet att det är måånga dagar kvar, jag önskar bara att de var fler.

I love hearing old songs I used to love. They're like memories you can always go back to.

Jag minns innan jag åkte iväg att jag var jätte osäker på min Svenska accent och jag gillar inte alls att när man hör att jag inte är from around here. Jag prata i telefon med Sebastian under lunch i Fredags och jag satt med Max, Nate, Matt, Sean och några andra killar som jag inte kan namnet på och dom sa att det mest attraktiva en tjej kan göra är att prata ett annat språk och hur sexigt svenska va och en massa sånt. Tycker det är jättekonstigt, jag satt ju och prata om skolgrejer, rektorer och pappersarbete haha. Och jag frågade en kille här om dagen om han tycker att min accent är irriterande och han svarade "No, actually it's really hot" too much information on that one, it totally creeped me out haha men i alla fall så tror inte jag att jag hade behövt bekymra mig så mycket. Dom flesta tycker bara det är sött när man säger fel. Och vissa frågar mig om vi pratar Engelska i Sverige för att min engelska är så bra och flawless, sånt blir man ju glad av att höra :) Känner också hela tiden hur mycket mer flytande man blir i språket och nu måste jag ju google translata Svenska och jag vet inte riktigt hur det är med gramatiken alltid.

Homecoming Dance 2011 - My big fat Greek Homecoming

I wish that I could have this moment for life, for life, for life. Cuz in this moment I just feel so alive, alive, alive.

Day 85, H o m e c o m i n g

Åh homecoming var så himla bäst! Jag har den där känslan som man får ibland på kvällen av sin födelsedag när man inser att dagen är slut och inte kommer tillbaka på väldigt länge. Är ledsen att homecoming och homecoming week är över nu för jag vill göra detta om och om igen. Fy sjutton vad kul det har varit! Pep assemblys, bonfire och disney day, coronas färger överallt, raketer igår på matchen varje gång som vi Aztecs gjorde mål, så himla mycket glädje i allt. Det finns inget av det i Sverige. Tycker synd om alla som inte får uppleva detta för det är  g r e a t .

Vad tycker ni nu då? Det är en så-länge-bild. Men i alla fall, min favorit del av hela min outfit var helt klart min corsage som Wade gav mig!
Love y'all

 

Better be ready for your photo op. Step in the light for your perfect close up. Be superficial, it's your one shot. Unleash the diva deep inside.

One of the best things about going with a tall guy to homecoming is that you can wear killer heels. Got my shoes today and they will kill my poor little toes but it's whatever. Time for some beauty sleep. Can't wait to glam up tomorrow!

Day 83, b o n f i r e

Jag kom just hem från Bonfire. Och jag vill bara säga att jag älskar att vara här, jag älskar att känna spiriten man ser i alla filmer, jag älskar att känna mig hemma och på rätt plats, jag älskar att leva min dröm, jag älskar min skola, jag älskar mina vänner, jag älskar USA. Känslan av överraskning, och alla första upplevelser, vara nyfiken, okunnig och ovan och utanför min komfort zon, göra allt det där som tidigare bara var en önskan, testa allt det där som jag alltid velat testa, alla nya smaker, Skittles som inte är så gott men väldigt coolt bara för att det är Skittles liksom och det finns inte i Sverige. Jag älskar att inte veta allt, men att lära nya saker hela tiden. Jag älskar att växa, uppleva, utamana, upptäcka. Att allt är motsatsen till lagom. Jag älskar vädret här och solen och den blåa himlen varje dag. Och jag älskar att känna mig som någon i en High School film. Jag älskar att allt detta är en del av min vardag. Förlåt, men jag är då himla kär i mitt liv.
Bonfire var  a w e s o m e . Jag blev gift, två gånger. En gång till Brianna och en gång till Wade. Så jag hoppas på att få mitt grean card nu!! Är dock lite nervös över att kanske bli hemskickad av Explorius för det är ju emot reglerna att gifta sig under utbytesåret... The Bonfire var så stor att det var helt galet i början. De hade massa hoppborgar och tävlingar, och stånd och saker man kunde köpa.  Jag och Wade gjorde pajkastning på vår Engelska lärare. Jag som trodde att jag inte kände några på Corona fick det motbevisat idag och Austin sa "Eira, you know everyone here!" Min lärare i TV Production, Mr. Forbes tyckte att jag skulle bli bränd för att engelska inte är mitt förstaspråk. Haha jag och Wade satt och prata vid the bonfire och så känner jag ett par händer som lyfter upp mig och Roby tar tag i mina fötter, han och Forbes svinga mig till elden. Haha det är rätt kul att bli behandlad som svensk. Forbes var så himla söt och sa också att han hade pratat med lärare och de hade bestämt att jag skulle få stanna för jag borde inte åka tillbaka till Sverige så nu ska han skicka brev till Obama :) Jag lukta gräs och ska in och ducha men åh, jag är solstråle just nu, mår bra till tusen


Sista bilden är på mig och min fina och starka Norsk, en annan utbytesstudent på min skola. Ser upp till henne så himla mycket, kan kanske berätta om varför någon gång. Hon borde vara inspiration för alla utbytesstudenter där ute.

Spiritweek

If you don't stand for something you will fall for everything

Pratar med Sebastian i telefon och vet ni vad? Han ska kanske komma över hit till Arizona!! Han kan inte bo kvar längre i sin värdfamilj så nu ska han kanske bo hos min kompis Austin här. Hur galet är inte det? Jag trodde inte att vi skulle ses alls på 10 månader och nu ska vi kanske gå på samma skola! Jag är jätteexcited även om jag hoppas han kan hitta en familj i South Carolina så att han kan gå kvar på sin skola där. I alla fall, in på hans blogg! :) sebofsweden

True confidence leaves no room for jealousy. When you know you are great there is no need to hate.


College campus
At pizzahut picking songs from jukebox
This entire section of the grocery store was all Halloween

Smores


2 pictures from today. It's spirit week (homecoming week) so it's a different theme for every day, today was Harry Potter vs. Twilight. A lot of people walked around with HP clothes, wonds and glasses, so cute! No one dared to stand up for Twilight though haha. Yesterday was twin day which almost everyone forgot about since we came back from fall break but some were really matchy and wore bunnies cosumes and all kinds of crazy stuff. Tomorrow is rockstar day, thursday is Corona day I think and Friday is Disney :)

He walks like this cuz he can back it up

Gud vad många det är som svarat. Tack så jättemycket! Kommer dock inte att bära några av klänningarna på lördag. Ni får se om några dagar ;)

Keep calm and wait for Halloween

 

80 days in the United States of Awesomeness

Bonfire på torsdag,
Homecoming på söndag, 
L.A nästa vecka 
Halloween på Disneyland.

Decisions decisions

I need your help! Hade ju egentligen tänkt att köpa en homecoming dress men det visade sig att alla 3 döttrar i familjen lämnat efter sig en garderob med bara homecoming och prom klänningar och jag hittade riktigt många som var jättefina. Så nu står jag inför beslutet mellan dessa 3. Fun, elegant or classy? Kan inte ni hjälpa mig genom att rösta på den ni gillar bäst? :)
1. 

2. Denna är öppen vid ena benet och har strass ena längst sidan. Superfin i verkligheten
3.

Homecoming?

Gissa vem som fick sig en överraskning idag? Kom hem och en stor skylt och massa balonger hängde över min säng. Prata i telefon med Paula när det hände och jag tror allt jag sa var "Oh my God!" om och om igen haha. Nu är det min tur att hitta på ett sätt att svara. Any ideas?

Everyday I'm shoveling

Hello people :) Hoppas ni haft en bra helg. Kom rätt nyligen hem från Globe där jag har spenderat de senaste dagarna och gjort voluntär arbete genom att bygga ett hus för en fattig familj här i Arizona tillsammans med en grupp från kyrkan. We were woking our ases off, I can tell you that! Mixade cement i flera timmar ute i solen och vi var alla helt svarta från allt skit efter dagarnas slut men är så himla glad att jag åkte iväg, hade jättekul, lärde känna massa härliga människor och det känns så himla bra att veta att man har bidragit med något meningsfullt för en behövande familj. Har varit i Miami också. Eller vi åkte förbi. Var en jätte besvikelse för det var bara massa döda affärer och en bensinmack. Okej, tydligen finns det en ödestad här som också heter Miami. Jag hade min första Smore i torsdags, dagen då vi åkte iväg. Fixade tändare, graham cracker, marshmellows och choklad och tände på i vårt hotellrum. Alltså, jag tycker det är tufft att bara äta Marshmellows för att det är så mättande så, det var gott men kombinationen var väldigt extrem, precis som allt här i USA. Gotta love it. Ni kan ju testa själva, kan tänka mig att det är extra gott med marabou! Filmade när vi gjorde det så kan lägga upp en video på hur man fixar ihop en. Nu ska jag nana. Om jag kan. Brittany avslöjade att Wade kommer fråga mig till homecoming någon av de kommande dagarna och jag vet inte när, var eller hur så jag är lite nervös haha. I USA så frågar killen oftast på ett kreativt sätt så får väl se vad han hittar på. Sista dagen av mitt fall break imorgon, ska njuta det lite extra. Puss och god natt här ifrån staterna.

Happiness is not a destination it's a way of life.

Får så himla många kommentarer där folk påpekar hur bra jag har det här. Och jag har det otroligt bra! Men bara för att jag bor bland palmer och sol, går på homecoming och football games betyder inte att problemen tar slut. De finns här också och det är utmanande att börja ett helt nytt liv hundra mil ifrån säkerheten i Sverige. Jag har dagar då allting känns krångligt och svårt. Men det finns alltid ett annat sätt att se på problem. Allting blir vad man gör det till, det handlar om inställning. Det finns inga ursäkter för världen ligger i våra händer och det är vi som gör allt till vad det blir. Man kan inte lägga ut problem på något eller någon annan för man väljer ju själv hur man vill reagera. Man kan välja att bara låta det rinna av en. 10 månader är alldeles för kort för att spendera tiden på att puttra. Om nånting är jobbigt - fortsätt eller ta en annan väg. Jag vill inte sugar coata min blogg och säga att allt är frid och fröjd hela tiden, men jag inser ju att det finns så mycket annat att fokusera på här. Jag vill på något sätt säga detta till kommande utbytesstudenter för inställningen under utbytesåret är nog av det viktigaste man kan få med i bagaget. Mitt liv känns ibland som i en film men precis som i film kommer också draman, dippar och brister.

from blackberry

Hej sverige. Bloggar fran min hotellsang nu igen. Tror det ar femte hotellet sen jag kom till staterna. Ska fortsatta lasa cosmopolitan lite till men sen ar det dags for mig att nana. Ska upp tidigt imorgon och jag och kyrkgruppen ska hjalpa till att bygga hus till fattiga native americans pa ett indian resarvat har I Globe :) ha en jattefin dag ni dar borta. Kram

Sweden, Spain, Belgium, China, Denmark, USA and Germany in the Grand Canyon.

Okej, denna trippen var ju för ett tag sen men bättre sent än aldrig right?
Vi åkte upp fredag till The Grand Canyon, samlades på IKEA, spendera 6 timmar i en van och körde nästan över en Elk. Åt på resturang (var tvugna att lämna kl 9 för lagen säger här att om de serverar alkohol får inga minderåriga vara kvar tills efter det) sen kom vi till hotellet och somna gott i våra hotellsängar.
Upp tidigt lördag, åt frukost, sen åkte vi iväg till The grand canyon. Pumpa på med vatten i min "camel back" som jag fick låna av Tom. Det är liksom en vattenslang istället för vattenflaska som går från ryggsäcken, kände mig jätte pro med den. Vi hajka i 8 timmar. Helt klart av det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv. Upp och ner för branta, steniga, heta canyon. 2 små sandwhiches och vatten. Kände hela huvudet dunka. Men så himla coolt nu när jag ser tillbaka på det att jag gjorde det och det var verkligen vackert. Kom upp till toppen och hade mig en milkshake och kunde inte minnas när mat någonsin smakade så gott senast. Åkte in till Flagstaff och hade Pizza allihopa. Lärde mig alla ord som en språklärare aldrig skulle lära ut på alla möjliga språk. Vi åkte till ett annat hotell med gigantiska rum, pool och en jaccuzzi där vi slappnade av rätt bra på kvällen.
söndag fick en en halvtimmas sovmorgon. Jay! och vi gick allihopa som ankor från vandringen. Hade världens bästa hotellfrukost. Frukostbuffe är det bästa jag vet haha. Våffla, bagels och sånt. Spendera lite tid i Flagstaff, gick på marknad och tog kort med crossroads skyllten. Vi åkte vidare till Sedona där vi spendera tid i touristaffärer och åt på indonesisk resturang. Vi hade otroligt kul tillsammans, vi sjöng och skratta högt och dansa omkring så mycket vi orka. Det är så himla häftigt hur många människor man lärt känna genom utbytesåret, inte bara Amerikanare men massa underbara exchange students från Sverige och länder över hela världen, vissa jag tror jag kommer ha kontakt med genom hela livet.

 

Grand Canyon - Been there, done that.

Sometimes you have to be away from people you love. But that doesn't mean you love them less.

Hej alla fina.
Jag kom hem från massage för ett tag sen, lyxigt va? :) Det var helt underbart! Ni vet ibland när man blir masserad och man märker hur ont man faktiskt har? Märkte att hela kroppen värkte. Tror att det är mer utmanande än jag själv inser att vara fri. Ibland märker kroppen mer än vad man själv gör. Mitt imunsystem är rätt dåligt just nu men själv är jag så glad ibland att jag tror jag ska spricka av glädje.
Anyways, mer än massage så har jag idag besökt ASU, Arizona State University. Helt gegantisk skola. Mer än 70 000 studenter, en av USAs största och har rykte som #1. Party skola i landet. Det var kul att vara där i alla fall och se lite av campuset, allting var precis som man tänkt sig med dorms och hela grejen. Efter det åkte jag och Brittany till Goodwill och fick tag i ett par billiga jeans och skor som vi behöver till imorgon då vi åker på mission trip med kyrkan, hjälper till att bygga hus för behövande. Ska bli jättekul. Vi blir borta tills söndag.
Just nu kollar jag på The Last song och jag gråter som en liten bäbis. Tänker på dig Lina, för jag vet att det är en av dina favoriter. Åh vad jag saknar dig just nu! Och Sebastian, för den utspelas i din hemstat, I think, och för att Miley är din blivande fru haha. Jättefin film i alla fall, för alla som inte sett den så är det ett tips :)
Älskar att de alltid visar så himla bra och nya filmer på TV här i USA. Nu The last song, igår såg jag Burlesque och de visar också Step up och Toy Story 3 m.m just nu haha.
Det luktar jätte gott från köket, Dottie lagar encheladas. Här äts mycket Mexikansk mat eftersom att AZ ligger på gränsen till Mexiko. Så himla gott men tacos är inte vad vi kallar tacos hemma. Haha jahopp. Nu är filmen slut och näst kommer "Disney's A christmas carol"... i oktober. Haha USA <3 Ska ta en bild på våra Halloween dekorationer här i huset också och visa. Time for food. Puss så länge.

To those who stay put, the world is but an imaginary place. But to the movers, the makers, and the shakers, the world is all around, an endless invitation.

Smiling is the best beauty enhancer. Why? Because it's 100% natural, goes well with everything, and can never be overdone.

Scottsdale mall var huuugge och jätte fancy. Fontäner, palmer, en bio och allt var jätterent, inte riktigt som Göteborgs Nordstan. Vi hann bara med 5 affärer. Victoria's Secret var en av dom. Dottie ville ersätta mina underkläder som värdhunden ätit upp. Servicen i den affären är helt fantastiskt! Dom har jättemånga anställda bara för att hjälpa kunderna och man blir alltid frågad"Are you finding everything okay? Is there anything I can help you with? What are you looking for?" I provrummen följer de en till rummet och frågar om man vill bli measured och så finns det en dörrklocka inne i rummet som man kan ringa om man behöver service. De frågar alltid efter ens namn och går förbi provhytten efter ett tag och säger "How's it going Eira? Do you need any help" Man kan pröva alla olika underkläds modeller de har i ens storlek och kryssa i vilka man gillar så att de kan granska affären och hitta precis vad man letar efter. Snacka om att bli behandlad som en drottning! I New York hittade jag en jättefin Sweater som jag blev helt kär i men jag köpte inte den då, dels för att jag snåla och dels för att jag tänkte att de säkert har den i Arizona också. De hade dom inte, och jag har ångrat mig enda sen dess att jag inte köpte den. Jag hitta den idag!! Så den blev min, tillsammans med ett par mysbyxor så nu ligger jag här och bloggar i min jättemysiga, fina korallfärgade mysdress. Det var det jag shoppa idag och jag kunde inte vara gladare. Brittany fick lite grejer inne på Forever21, hitta massa saker jag gillade också men åker ju till California snart och behöver spara mina pengar. Brittany och Dottie var envisa och ville inte vara med på kort idag så det blir egobilder. Ska fortsätta kolla på TVD nu, disk 4 av 6!Day 72

First official day of fall break! Klockan är 9 och jag ska strax iväg till gymmet. Har tränat tre dagar i rad nu, är väldigt stolt haha. Senare ska jag och Brittany iväg till scottsdale mall och vi har kollat på vampire diaries sen i lördags, we are sticking to the list! Dags för lite work out. Ses :)

Day 71

Q&A

Jag har sökt till HPU och det ändå du behöver är vg i eng a+b minst :)
Svar: Aha, men det ska nog inte bli några problem då ;) hur är det med andra ämnen?

Fin blogg :)
Svar: Taack!

Im starting to wonder...is there something going on between u and the sebastian guy?
bara nyfiken..haha!
Ni skulle passat bra ihop, följer också hans blogg så aaa.
Älskar din blogg, keep up the good work. xoxo
Svar: Tack du! :) Haha söt, nej men vi pratar nästan varje dag och jag är så himla glad att vi träffades :) Har kännt honom sen en utbytesträff i Juni och vi har hållt kontakt sen dess. Trots att vi bara setts en gång så betraktar jag honom som en nära vän til mig

Grym inställning! Blir pepp av att läsa sånt, känner exakt samma sak :)
Svar: Vad kul, tack så mycket!

hahaha, både jag och min syster gör likadant, vi båda vill verkligen bort härifrån och båda tänkte först "hawaiii" men vet inte om jag istället vill gå på Santa Monica, fast hawaii verkar mycket mer mys!! har dock två år att bestämma mig på sååå :D
Svar: Ja Santa Monica låter ju galet bra också. Men Hawaii är ju ett sånt unikt ställe och det verkar helt underbart där och människorna verkar jätte gulliga. Min mamma var där ett tag och hon sa att man vinkade på varandra när man åkte bil och grejer :)

HejEira! :)
Jag försöker oxå skaffa en blogg på blogg.se men vissa teman är så krångliga. Vilket tema valde du innan du började redigera och ändra bakgrund osv... :)
Love din blogg by the way! :D
Svar: Åh, önska jag kunde hjälpa dig men jag har faktiskt ingen aning :/ kram

Hej :) det har blivit en diskussion på forumet att man inte ska åka med explorius och att dom ska vara otroligt dåliga eftersom dom har sammarbetsorg. Själv så har jag anmält mig till Explorius och börjar nu tveka lite. Vad tycker du? Är Explorius bra, eller är de så hemska som dom säger? skulle vara otroligt tacksam för svar!! Kraam
Svar: Själv är jag jättenöjd med Explorius. Har besökt kontoret och de som jobbar där var jättetrevliga och det var så tryggt att se att det bara var dom här 7 personerna och att de visste vem jag var. Problemet är ju dock att de Amerikanska organisationerna inte alltid har lika stor koll, speciellt på sina local cordinator och det är ju mer eller mindre tur som gör att man hamnar hos en som är bra

åh jag är så avundsjuk på dig! Jag skulle så gärna göra det du gör just nu, dt är så coolt :D Jag vet att du säkert har massor annat att göra än att blogga men du är min nya favoritblogg och det är så kul att följa ditt liv i USA så snälla uppdatera så fort du har tid över :) Har du föresten varit i USA någon gång innan den här resan?
Svar: Tack så jättemycket fina du. Det här är min första gång i USA och jag älskar det!

Spännande! hoppas på mycket foton och gärna på sängarna också. =)
Svar: Haha sure : )

Tycker du skall lära henne Du gamla du fria. =)
Svar: Bra ide!

Hej :) Jag har precis fått ISE-papprena och undrar vad som görs på hälsoundersökningen? Man blir lite rädd när det står "anus and rectal"(?)
Älskar din blogg!
Svar: Hahaha omg, I know! But don't worry, I didn't ned to do any of that ;) vad glad jag blir, tack du!

Bodde också på det hotellet vid Disneyland!! Området är AMAZING
Svar: I can imagine!!

Hej Eira!
Gud vad roligt! men nu har jag en fråga, hur började du ditt personliga brev! jag har suttit i timmar,dagar för att komma på något vettigt att skriva det är ju livsviktigt att det återspeglar en! Kan man skriva och inte skriva? snälla hjälp mig!!
Kram!
Svar: Jag vet, det är jättesvårt! Ett tips är att sätta sig ner innan man börjar skriva och klura lite över hur vill vill att folk ska se dig och kanske fråga vänner hur de betraktar dig och vad som är dina bästa egenskaper. Skriv om det som är viktigt för dig så att du kommer till en familj som passar. Vet att jag har mitt personliga brev någonstans i kategorin "Innan High School" som du kan läsa. Lycka till!!

haha vill du ligga med mig då! vet inte vad de är den heter men du fattar ju?:D
Svar: Haha jo och säga att det betyder något helt annat, det hade varit lite kul :)

Kan du inte göra en videoblogg/klipp snart? Var länge sen nu :)
Svar: Försökte lägga upp ett igår men det tog timmar och programmet la ner så jag gav upp när klockan var 12 men försöker idag igen.

Men gud vad kul att ni verligen har såna där röda plastmuggar, som i filmerna! Moa lär ju gå vidare, hon sjunger som en gud.
Svar: Yup haha! Blå och röda. Jag vet, hon är helt fantastisk!

Vilken level, elr vad man nu ska säga, tränar du på?:)
Svar: I cheer tränar jag Senior level 3 av 5

kan inte du lägga ut bilder på dina cheer kläder?:)
Svar: Absolut! Just nu har jag dock bara en t-shirt och en rosett

Hej, jag har en fråga, vad hade du för presenter till familjen? :)
Svar: Godis, en svensk skiva, en duk och bordtabletter, kökshanduk, isträningar som älgar, pepparkaksformar, armband från badlady och halsband och armband från Snö, en svensk bok.. lite sånt

bor i norrland och här har man redan fått ta fram vinterjackan!
Svar: Fy sjutton! Tycker synd om dig :( skickar över lite sol och värme härifrån

Åh hon är bäst.
Svar: She's the queen!

Hahahahah, jag var i USA på Halloween för fyra år sedan. Det var galet! Haha, det är en helt annan upplevelse än från Sverige. De klär liksom ut sig till vad som helst, prinsessor, disnet-figurer och inte bara spöken, häxor och vafan det är. Have fun! :')
Svar: Åh, can't wait!!

Du är sån inspiration till mig, vill göra allt du gör. Min dröm! Ha det bra in the US and A och njut verkligen. Du lever verkligen ett drömliv :)
Svar: Vad söt du är! Tack så väldigt mycket. Kom över hit då!! :D

Eira du är vacker du!
Svar: Carolina, du är underbar. Vi ska prata idag!! Puss på dig tjejen

Vill först bara säga att Jag älskar din blogg ! Awesome ! Ända sen jag började läsa den har jag velat åka som utbytesstudent för ett år i USA. Jag har samlat på mig hur många papper som helst men det var bara Explorius som lät bra. Men jag tvekar eftersom hur skall jag kunna spara ihop 100 000 :s jag kan ju söka stipendium men jag vet inte hur jag skall göra . Några som helst tips ?. Och är det värt att ta ett sabbats år från gymnasiet och åka dit ? :)
Svar: Herregud ja, det är nog det bästa valet jag gjort! Även om man inte får nånting utfrån skolan så lär man sig så himla mycket annat!! Åh jag vet inte, försök hitta ett jobb och spara från ditt studiebidrag, var kreativ - det finns massa sätt att spara ihop pengar. Skickar dig vidare till min vän, VaiUSA, hon sparar ihop hälften själv så hon har säkert massa tips till dig. Lycka till!!

Hej!
Jag undrar lite över vad de du mött i USA har för uppfattning av den övriga världen? Är det så som man fått höra av andra att de är väldigt ovetande om hur andra länder "ser ut" eller har det? Så som att alla svenskar är blonda och blåögda, att det finns isbjörnar här etc. Som sagt, det man fått höra av de som varit där är att de mest har kunskap om sitt eget land och är väldigt okunniga om världen utanför.
p.s. Du har en fantastisk blogg
mvh Sara
Svar: Makes me so happy, thank you hun!! :) De flesta vet att det är kallt men det är typ det. Vissa förvånar mig dock och vet typ att vi inte har haft krig since forever och om Gustav Vasa haha. Alla känner till Basshunter!

jag ville bara säga att jag älskar din blogg och att man blir så himlaglad av att kika in här och läsa om ditt liv och att du själv är så lycklig som lever ditt drömliv just nu!:) men ang. de du skriver om din uppdatering, tänk kvalitet före kvantitet, de blir ju roligare för dig att skriva när du verkligen vill, och har nåt att skriva om, istället för att känna dig tvingad bara för skrivandets skull! så ska de ju inte vara:) ha de jättebra, och lev lite extra för oss som tyvärr inte har möjlighet att göra det just nu!:) kram!
Svar: Åh vad fin du är, tack jättemycket! Tänker så också. Det ska jag absolut göra men jag hoppas verkligen att du kan få uppleva detta också nån dag! Kramar

If you don't have a smile I'll give you one of mine.

The Aloha State

Just got off a phone call with Sebastian. Vi är båda så himla insatta på att gå på HPU, Hawaii Pacific University och vi har pratat om det ett tag nu. Förut var det "om vi börjar på HPU" men vi har nu bytt ut det till "när vi börjar" haha. Det är mitt nästa mål. Och det kostar helt galet mycket pengar. Men när jag vill nånting ger jag inte upp. Får plugga upp mina betyg och satsa på ett stipendium och jobba hårt när jag kommer tillbaka till Sverige. Jag tänker inte vara en av dom som hade drömmar men som lät hinder stå i vägen. Det finns alltid ett sätt. Och jag tror alltid att det lönar sig när man gör det man brinner för. Livet är för kort för att inte gå efter det absolut bästa.


Last weekend


Såg på Chandler High vs Hamilton game. Gick på College fair i downtown Phoenix med Brittany, Michelle, Tom & Dottie. Vi åt på en jätte amerikansk sport resturang/bar.

My adress today L.A by the way, above sunset stip, The hills are the way.

Vet ni vad? Idag bokades Hotellen i California!!! Ska bo på ett hotell precis vid Disneyland 2 nätter och sängarna är dekorerade med små Mickey Mouses och grejer. Oh my gosh! Och det andra ligger i Beverly Hills!! I Beverly Freaking Hills. New York, Grand Canyon och California på 3 månader, jag tror det kallas att leva en dröm!

 

Arizona Diamondbacks game

Sisterlove

Min andra baseball match. Det var mycket mer crowded denna gången och Arizona spelade riktigt bra och vann så det var så himla roligt. Ska jag vara ärlig så hängde jag inte med så bra i själva spelandet, kan inte reglerna alls men jag älskar energin och att bara vara där. Precis som i filmer så har det Kiss Cam, så himla sött, speciellt när de filmar gamla par, åh! De filmade mig och Brittany och vi var på the jumbotron (skärmen) inför typ 30 000 människor! Inte för att pussas dock, det var under danssekvensen, då filmar de folk med bra spirit. Det var så himla coolt. Det är inte så vanligt att bli filmad heller. Anyway, i entren fick man gratis t-shirt och pommar och folk hejade och buade och vi åt jordnötter hade det allmänt amerikanskt.

You can either be bitter or better.

Faaaaaaalll Breaaaak! Åh, är så glad. Har haft så himla mycket läxor det sista, suttit uppe sent varje natt så när jag kom hem från skolan crasha direkt. Jag gillar mitt High School så klart men det känns jätte bra att ta slippa skola och bara ha kul. Jag och sisss har gjort en lista med saker vi ska göra under lovet, den lyder såhär:

  • Go to Scottsdale Mall (ligger ca 45 min bort och dom har HM där, är så excited!)
  • Have Vampire Diaries marathon (and get Brittany addicted)
  • Get massages
  • Visit Arizona State University (USAs största universitet som ligger här i Tempe)
  • Make a rainbow cake (http://weheartit.com/entry/15300766)
  • Get Halloween costumes
  • Tech Brittany a Swedish song (vilken tycker ni jag ska lära henne?)

Har inga större planer. Umgås med vänner och ta det lugnt. Träna massa för det behöver jag.. I slutet av veckan ska jag och familjen till ett Indian reservat och hjälpa fattiga :)

En bild på min Blackberry till er som ville se. Samma mobil som Blair från Gossip Girl såg jag för några dagar sen. Vi använder samma sms signal också haha. For your information. Och varje månad dimper Victoria's Secret ner i brevlådan med rabatter och gratis underkläder. Makes you think that life is good.

Yearbook, again.

Ni vet hur jag har sagt att man har mycket roligare under lektionerna här? Well, vi har "fest" just nu i Yearbook med pizza, cupcakes, Dr. Pepper och red cups. Är så himla full, full som i mätt. Jag fick post från mamma igår. Och jag tycker det är skitkul att hon skickade med sockerfritt godis! Det är ju lika exotiskt som djungelvrål här haha. Maste gå, Piñata time. Och jag håller tummarna hårt for Idol Moa just nu, stolt Alingsåsare!
Happy friday på er!

Day 69

Det var jättekallt idag, 20 grader. Jag frös jättemycket, gick runt med tjocktröja och åt min lunch inomhus. Knäppt va? För jag vet, det är inte kallt alls. Men när vädret går ner så många grader helt plötsligt känns det mycket kallare än vad det egentligen är. Och det blir väl så antar jag när man bor i USAs soligaste stat. Idag verkar ha varit en väldigt kall dag över hela landet för utbytesstudenter postat bilder av snö på facebook. Är så glad över min placering! Det ska gå upp till 30 igen på lördag :)

Under min Tv Production class idag ringde Paula. Och jag pratade svenska med henne så det blev världens folksamling och alla ville prata med henne också haha. Sen har jag letat en ny världfamilj till Sebastian som blev av med sin och måste hitta familj inom 10 dagar. Skräp. Så om han inte får tag i en ny där borta i South Carolina så finns det i alla fall en familj han kan bo hos här i Arizona numera. Vi pratade i telefon ett tag. Sen har jag bara pluggat och kollat Friends. En dag kvar i skolan and then I'm off for 10 days. L o v e l y. Haha jo jag vet vad som mer hände, min värdhund åt mina trosor. Får ta en sväng till Victoria Secret över lovet. Okej, måste fortsätta med pluggandet. Puss och kram.


To make a difference you must be different.

Hello sunshines! Kom just hem från cheer practice! Den som säger att cheerleading är lätt och inte ens är en sport har tydligen inte prövat det själva. Det är svårt och jobbigt men så himla kul. När jag träna cheer i sverige tyckte jag inte alls om att tumbla men jag hade kunnat göra det för timmar nu. De har jättebra redskap och man blir så himla peppad av alla coaches och medlemmarna. Fick min rosett idag och träningskläder och jag och Dez kommer förmodligen ha det till skolan antingen imorgon eller på torsdag haha. Och vi är jätte taggade! Annars har det inte hänt så mycket. Det var sandstorm. Jag och Melanay hade by accident samma tröja. Och vi tyckte det var kul för hon använde sin för första gången på 1 år. Hade min första corn dog. Om 2 dagar har jag break. Pretty much.

Idag fick jag denna frågan
"So do you have Gay people in Sweden?"
och jag svarade nej för jag tyckte frågan var så dum och han sa
"What? Aw, lucky you!" helt ärligt.
Kan inte fatta att han sa så. Tog åt mig själv för det förolämpar mina vänner. Och jag förstår inte hur man någonsin vågar säga och påstå att kärlek kan vara fel, vad det är och inte är och hur människor ska leva. Det är liksom större än den där oskrivna regeln om att det ska vara man och kvinna. Jerk.
"No. I have a lot of gay friends back in Sweden and you have no idea how proud I am of them"
liksom, det är han det är synd om som tror att allt är svart och vitt. Och han kanske fattar det nån dag eller så gör han inte det, hans problem, så jag sa inget mer. Detta är första gången jag hört något rasistiskt sen jag kom hit och det förvånar mig om jag ska vara ärlig, trodde jag skulle få höra mycket mer. Glad att det är motbevisat. 

October 5th 2011

What's up snyggingar? Ar tillbaka i skolan igen. Vi gar pa Fall Break pa fredag sa man har antingen jatte mycket eller jatte lite att gora under lektionerna. Nar har ni hostlov over there? Idag hoppas jag att Arizona Diamondbacks vinner mot Brewers i Baseball for isafall ska jag och familjen in till Phoenix och se match imon! Som sagt sa ska jag pa cheer idag igen och det ser jag jattemycket fram emot! Hoppas pa att fa mina traningsklader + bow. Have to go. Kisses.

Declaration of independence

Halloo alla Svennebannaner. Jag är jätte hyper just nu haha. Idag på väg till American History Class så började jag känna mig jätte snurrig, min balans var dålig och jag kände mig alldeles stakig så Wade tog mig till the Nurse. Jag var där ett tag och pratade men bestämde mig för att gå tillbaka till lektionen men fick åka hem sen för jag var helt borta. Jag har fått väldigt ont i min lower back lite till och från i en månad, något jag aldrig fått innan och när jag prata med Dezaray så sa hon att det kan vara min kidney. Great haha. Har ingen aning om det stämmer men jag kanske borde kolla upp det. Hur som hellst så är jag jätte vaken nu efter allt sovande idag.
Något som gjorde mig bättre i alla fall var ett paket, shippat hela vägen från Sverige som kom fram idag från pappa med svenskt godis! Dottie sa att jag såg ut som ett barn på julafton. Fina pappa.
Det är konstigt hur bra jag klarat mig med hemlängtan. Det finns så många personer jag saknar och jag önska att jag kunde uppleva allt detta med dem men jag klarar mig bra och det känns inte jobbigt. Det finns stunder då jag bara har lust att ringa till mamma och fråga om råd och beslut, eller till Lina och berätta om alla Amerikanska killar, eller få en såndär lång kram ifrån mina fina Göteborgsflickor. Men jag klarar mig bra för kärlek är starkare än avstånd.

I Söndags var jag på en stor College Fair med familjen + Michelle. Brittany och Michelle är seniors så de behövde kolla på skolor, men ska jag vara ärlig så kollade jag själv också och fick en stor bunt med broshyrer hem. En del tog jag bara för att det var coolt att ha papper från typ UCLA men USA känns som mitt hem och jag skulle så himla gärna gå på college här. Och jag och Sebastian, utbytesstudent i SC, taggar på varandra. Största drömmen hade varit HPU - Hawaii Pacific University (och alla cheerleaders: Mm.. jag vet!!!) Kan ni tänka er hur underbart det hade varit att plugga på Hawaii? Och tydligen har de en hel del studenter från Sverige på det colleget så det är absolut möjligt men aa, det kostar ju lite. Tror dock alltid att det finns nått sätt om man verkligen vill nånting. Får bara plugga på och få ett stipendium, söka studie lån och skaffa mig ett bra jobb.

Glad Oktober på er förresten. Stackare. Antar att det börjar bli rätt väldigt mörkt där borta. Halsdukar och sånt. Kan inte fatta att det är Lights in Alingsås i min lilla hemstad nu. Här är himlen fortfarande strålande blå. Och det är si sådär 30 nånting grader. Det ser så lustigt ut när de dekorerar med höstlöv här borta. Har en höstkrans på dörren och den är jättefin men det ser jätte knepigt ut. Hur som hellst. Denna månaden kommer vara awesome.
C a l i f o r n i a i slutet av månaden. Åh, fattar ni hur taggad jag är? Och vi kommer åka till Disneyland och vet ni vad mer? Det kommer vara Halloween tema!!! I am not even kidding!

Har cheer practice tommorrow. So excited. I'll probably bring the camera. Får bli ett bildregn snart med massa bilder från de senaste dagarna, veckorna.

Sometimes we’re satisfied with what people tell us we should be satisfied with and i’m just not going for it.

Kolla just på Beyonce's I Am... World Tour på TV. Forget about the moves like Jagger, should be the moves like Beyonce. Kolla efter 1:00, jäkla snygging! Jag vet att jag skrivit det innan men jag blir så himla inspirerad av Beyonce och hur hon uppehåller sig själv med värdighet och självförtroende. Hon går emot alla lagar och oskriva regler som skrivits om kvinnor. P o w e r h o u s e .

En fredag

Kom hem från Football game för ett tag sedan. Var där med Alicia, Arie och en vän till henne. Det var helt galet! Har varit på football match förut men detta gick liksom inte ens att jämföra.
Kom sent, vakterna ville inte släppa in mig för det var för crowded men jag använde min bästa ursäkt "but, I'm from Sweden" och det fungera som alltid och jag kom in ;) det finns vissa föremåner med att vara svensk. Det var sånt himla ös  på läktaren att det var helt sjukt, så det är det som kallas High School Spirit. The cheerleaders, maskoten och alla 1000 skrikande Amerikaner var där, de stora flaggorna och the marching band. Alla bar sina skol t-shirts och skrek så att de tappa rösten. Det var så roligt för det var en hel del manliga cheerleaders med, blir så glad när jag ser det haha. Och ett annat spirit lag med killar. Tror ärlig talat att 6 pack var required för att joina laget.. well we didn't mind haha. Hur som hellst så frågade en av killarna, inför hela publiken en tjej på homecoming. Så himla gulligt. Och justja, det var många tjejer som hade på sig sport-bh med ett bokstav skrivet på magen. Och så var det en höggravid tjej i kanske 17 års åldern som gjorde samma grej. Fint. Med andra ord så märkte jag rätt stort idag att jag inte befinner mig i lilla landet lagom mer när jag var där.

Idag sa en kille från min US history class till mig "Hey Sweden, your english is getting better. At the beginning I could hardly understand what you were saying bla bla bla.. Could you do an American accen?t" kul för jag trodde jag gjorde en redan haha. Men efter det när jag berättade för en lärare att jag var utbytesstudent sa hon "what? Are you being serious with me? How come your english is so perfect?" och i bilen hem från matchen att jag till och med är bättre än vissa Amerikanare haha. Vet inte riktigt vad jag ska tro på. Hon sa också att alla utbytesstudenter hon har varit jätte aroganta, tråkiga och tysta. Och det förklarar kanske varför vissa är rätt kalla mot mig här om utbytesstudenter har ett dåligt rykte.
Fick denna udag också "Oh, I didn't know you had Ikea in Sweden, I thought that was European"

Nu ska jag nana. Är hur trött som helst. Ha det underbart, jag önskar er sol och sånt.

RSS 2.0