CA vs AZ

Om jag hade fått frågan för en månad sen "Vart vill du helst bli placerad Eira? Kalifornien eller Arizona? Frågan hade varit lätt som en plätt, hade svarat Kalifornien utan att tveka. Men nu vet jag faktiskt inte vad mitt svar hade blivit, är super glad och lyckligt lottad att få hamna i någon av dessa stater.
Kalifornien ligger på västkusten, kallas The Golden State. Är USAs största stat i befolkning och är ungefär lika stort som Sverige. Gränsar till Oregon, Arizona och Nevada. Den bild vi fått av staten är varm och solig året om men det gäller bara de södra delarna. Det finns Sverigevärlder högre upp i landet också med snö och kalla vintrar. Kalifornien är en känd mediastat.
Kaliforniens huvudstad heter Sacramento. Statens fem största städer är:
Los Angeles, USAs näst största stad med 3 833 995 invånare. Staden får ca 325 soldagar och enbart 30 regniga om året. 27 - 29 °C är det ungefär en sommardag och 19 - 23 °C resten av året. I Los Angeles ligger bla Hollywood, Beverly Hills, Bel Air och Long Beach. Los Angeles är ett betydande centrum för kultur, vetenskap, teknik, internationell handel samt högre utbildning. Världens mest biltäta storstad.
San Diego, 1.2 miljoner. Min mamma bodde här ett tag och hon säger att det är en jätte fin stad. Gränsar till Mexico. Det är 22 - 24 °C på sommaren men endast några få temperatur skillnader resten av året. Var rankad som femte bästa stället att bo på i USA, 5 rikaste staden i USA och har en nionde plats på listan över USAs säkraste städer.
San Francisco 3,1 miljoner människor. Den andra mest folktäta staden i USA. Högsta livskvaliteten av alla Amerikanska städer. Ligger på 15 plats över de mest produktiva städerna i världen. Ca 22 °C om sommaren med några få skillnader om vintern. San Francisco är berömt för sommardimma, branta kullarna, spårvagnar, stora stränder, Golden Gate-bron och Chinatown.
0 kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0