CA vs AZ

Arizona ligger i sydvästra USA och gränsar till California, Nevada, Utah, New Mexico. Kallas också The Grand Canyon State. Till skillnad från California har Arizona ingen kust vilket är ett minus. Kanske finns det mer att uppleva i CA samt fler spännande städer. Men grejen är att om man blir placerad i Arizona kan man vara säker på att man hamnar någonstans som är - tror jag - mer eller mindre motsatsen till Sverige (wouldn't mind.) Man kan också vara säker på att kunna packa med hur mycket som hellst för inga kläder kommer varken ta plats eller väga särskilt mycket. Man har ju också California som granne så det blir väl i alla fall någon tripp till Los Angeles kan jag tänka mig.
En väldigt varm stat i alla fall med öknar, riktigt heta sommrar och milda vintrar. November till Februari är de kallaste månaderna och då är det omkrin 4–24 °C. Från Juni till September kan det vara från 32 till 53 °C (JA, 53 GRADER! Har läst en massa Arizona-utbytesstudent-bloggar och de har kommit hem hela, utan att smälta bort i alla fall) Arizona har en monsoon period i slutet av sommaren och då kan det tydligen vara rätt farligt.
Det finns mycket ödemark i Arizona men även stora mångmiljonstäder. Så här finns gott om shopping och andra roliga nöjen.
Arizonas flagga och Grand Canyon
Den största staden är Phoenix, detta är även statens huvudstad, USAs femte största stad och ger hem till 1,593,659 människor. Här är det över 38°C 110 dagar om året (JÄÄÄÄÄS), högre än 43°C är det ca 10 dagar per år. Vintrar är ca 18–22°C (lovely, lovely, lovely). Phoenix ligger på top ten mest felstavade städerna i USA, ligger på toppen av städer där det sker flest bilstölder i landet. Bella Swan växte upp här..

Tucson är statens andra största stad med 1 000 000 inv. Staden är känd för gamla västern filmer. Vädret här är några grader kallare än i Phoenix. Det går som kallas ner til -1°C och som varmast blir det ca 37°C.

2 kommentarer
Postat av: Alexandra

härliga bilder :D

2011-02-24 @ 08:39:19
URL: http://alexandrareichert.blogg.se/
Postat av: amanda utbytesstudent USA

Var glad att du fått CA och AZ :) Liksom som du säger, kanske det finns mer att upptäcka i CA men det är ju nästan alltid varmt i AZ och det är ett stort plus. :)

2011-02-24 @ 22:16:28
URL: http://amandakingen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0